herbatniki - 5808 przepisów (strona:79/388)

Czekoladowo śmietankowe ciasto 108

śmietanki kremówki     150 g czekolady gorzkiej     65 g cukru pudru     3 łyżki mleka     ok 250 - 300 g herbatników     Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder. Do ubitej śmietany stopniowo dodajemy serek i na wolnych obrotach dalej ubijamy, aż masy się(...)połączą. Czekoladę (100g) rozpuszczamy z mlekiem w kąpieli wodnej. Studzimy. Masę dzielimy na 2 części (jednej musi być mniej) do mniejszej części wlewamy czekoladę (schłodzoną!) i mieszamy. Wykładamy keksówkę herbatnikami. Następnie wylewamy masę ciemną, wykładamy na nią herbatniki, masę jasną i znowu herbatniki. Roztapiamy 50 g czekolady i ostudzoną polewamy wierzch ciasta. Ciasto chłodzimy przez noc. Smacznego

Gotuj z Agnes
Grysikowy przekładaniec z truskawkami 155

rozpuściła. Dodatek żelatyny nie jest niezbędny, ale dzięki niej ciasto zdecydowanie ładniej się kroi. Dodatkowo: ok 50 sztuk herbatników Złożenie ciasta: na rozsmarowanym na biszkopcie kremie układamy warstwę herbatników, na herbatnikach rozprowadzamy ostudzony mus truskawkowy i przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. var widgetParams = "{ 'Id':'41ec0d91-bb81-4b5b-921b-f8519fa5b600','AffId

Cynamonowe szczęście
3 BIT – bez pieczenia / NAJLEPSZY PRZEPIS! 155

pomysłem na niedzielny deser albo np. zbliżającymi się wielkimi krokami Dzień Ojca. Każdy wielbiciel słodkości będzie prosił o dokładkę! Spróbujcie koniecznie! SKŁADNIKI: ( 28 x 36 ) * masa krówkowa – 500 g * herbatniki – 50 szt * krakersy – 25 szt * śmietana 36% – 400 ml * śmietanfix – 2 op * czekolada mleczna – 70 MASA BUDYNIOWA : * kostka Kasia – 180 g * mleko – 500 ml * cukier – 120 g * żółtko(...)wrzątku na kilka minut – sprawi to , że będzie się lepiej rozsmarowywać. CAŁOŚĆ : Dno blachy wykładamy herbatnikami. Rozsmarowujemy ciepłą krówkę. Przykrywamy warstwą krakersów. Pokrywamy masą budyniową. Przykrywamy resztą herbatników. Śmietanę kremówkę ubijamy ze śmietanfixem. Pokrywamy warstwę herbatnikową a na sam wierzch ścieramy czekoladę. Wkładamy do lodówki na kilka godzin ( najlepiej na noc ) Zajadamy! Smacznego! PRZEPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY

Ostra na Słodko
Ciasto Lion bez pieczenia 382

Składniki:  (Blaszka 25x35 cm) Herbatniki pojedyncze opakowanie ok 40 sztuk Masa kajmakowa puszka 510 g Ryż preparowany 90 g Mascarpone 500 g Śmietanka 30 % 400 ml Orzeszki ziemne prażone 100 g Cukier puder 2 pełne łyżki Batonik Lion Żelatyna łyżka Woda 3 łyżki Przygotowanie: Ryż wymieszać w misce z masą kajmakową oraz połową orzeszków ziemnych. Blaszkę o wymiarach(...)25x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć pierwszą warstwę herbatników a następnie przygotowaną masą z ryżem preparowanym. Całość rozsmarowujemy po całej blaszce, mocno dociskając łyżka. Układamy kolejną warstwę herbatników dociskając do masy z ryżu preparowanego. Żelatynę zalać wodą i odstawić na 10 minut do napęcznienia. Następnie podgrzać w rondelku tylko do rozpuszczenia. Żelatyna nie może się zagotować

Kulinarne przygody
PTASIE MLECZKO Z TRUSKAWKAMI 212

Ciasto ptasie mleczko z truskawkami i galaretką. Bez pieczenia. Ciasto jest puszyste i bardzo delikatne. Na herbatnikach, łagodny smak pianki przełamują wyraziste truskawki w towarzystwie wieloowocowej bezbarwnej galaretki. Jak wykonać ten deser pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA  creative , a nie ominą Cię nowe przepisy. PTASIE MLECZKO Z TRUSKAWKAMI SKŁADNIKI: Ptasie mleczko: białka kurze(...)szczyptą soli na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier, sok z cytryny i na koniec  wlewamy cienkim strumieniem ostudzoną galaretkę. 3.) Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i na dnie układamy herbatniki. Na herbatniki wylewamy masę piankową, wyrównujemy i wstawiamy na 15 min. do lodówki.  Następnie  układamy na górze  truskawki,  zalewamy tężejącą gal aretką i wstawiamy

RITA food channel
Tradycyjny blok czekoladowy ze słonecznikiem 142

słonecznika. Przepis na dużą porcję! 250 g margaryny lub masła 4 łyżki ciemnego kakao 1 szklanka wody 1 szklanka białego cukru 500 g mleka w proszku 250 g pełnoziarnistych herbatników 0,5 szklanki ziaren słonecznika 1/3 szklanki mieszanki rodzynków i orzechów Herbatniki pełnoziarniste łamiemy na mniejsze kawałki. Do większego garnka wlewamy wodę oraz wkładamy kawałki margaryny lub masła(...)podgrzewamy na wolnym ogniu do całkowitego rozpuszczenia i połączenia składników. Odstawiamy do przestygnięcia. Następnie partiami wsypujemy mleko w proszku, energicznie mieszamy, aż masa ładnie się połączy. Na końcu wsypujemy herbatniki, słonecznik i orzechy z rodzynkami. Ponownie mieszamy i przekładamy do keksówki wyłożonej folią spożywczą. Blok chłodzimy w lodówce przez kilka godzin

VioletoweKucharzenie
Tort bez pieczenia-herbatnikowy z masą czekoladową i kawową, rozpływa się w ustach 163

śmietanki 36% -2 łyżki kawy cappuccino -2 łyżki kawy rozpuszczalnej (ja użyłam kawy typu crema) -3 łyżki cukru pudru DODATKOWO -250g herbatników zwykłych -250g herbatników kakaowych Do garnka dajemy mleko, żółtka, makę ziemniaczaną oraz cukier. Wszystko mieszamy,  stawiamy na ogniu i mieszamy, gotujemy do zgęstnienia. Ściagamy z gazu i dodajemy pokrojone masło oraz posiekaną czekoladę(...)Wszystko mieszamy a nastepnie miksujemy mikserem do uzyskania gładkiej konsystencji. Śmietanę ubijamy i dodajemy do masy (ciepłej) i miksujemy. Tortownicę wykładamy folią  Jeszcze ciepłą masa smarujemy obficie herbatnik jasny i łączymy z ciemnym,  układamy dookoła tortownicy.  Następnie smarujemy po jednym herbatniku i układamy. Raz okrąg z jasnych harbatników, raz z ciemnych. Tak postepujemy do końca aż cała

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
ciasto bajaderka z nie udanej babki i herbatników... 132

Składniki: babka: jajka 4 sztuki, cukier 1/2 szklanki, margaryna 15 dag, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, rodzynki 100 gram bajaderka: 1 babka, herbatniki 200 gram, margaryna 250 gram, kakao 4 łyżki, orzechy włoskie 100 gram, galaretka wiśniowa 2 opakowania woda gorąca 950 ml Jajka, miękki tłuszcz, cukier utrzeć mikserem do białości, wsypać mąkę, proszek, rodzynki(...)mocno wystudzić w formie. Niestety, babka była mało wyrośnięta, bez zakalca ale mocno zbita, więc użyłam jej po wystudzeniu do bajaderki. Babkę pokruszyć do miski, dodać orzechy włoskie, pokruszone herbatniki (na dnie foremek z papierem do pieczenia ułożyć herbatniki, resztę do ciasta pokruszyć), margarynę stopić z kakao i letnią wlać do miski, dobrze ręką połączyć składniki. Masę przełożyć

W Mojej Kuchni Lubię
EXPRESOWY SERNIK, PUSZYSTY I SMACZNY + FILMIK 894

zabieganych, czyli szybkie w przygotowaniu ciasto. Upiekłam go na herbatnikach oraz polałam czekoladą i posypałam kokosem. Wyszedł bardzo smaczny, polecam.      SKŁADNIKI :  200 g herbatników maślanych  1 kg sera wiaderkowego, dowolnego lub smakowego 5 jajek  2 budynie waniliowe po 40 g bez cukru 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 czekolada + 4 łyżki(...)blaszki ( 25/30 cm ).  Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, następnie dodajemy żółtka i cukry, chwilę ucieramy. Dodajemy cały ser i wsypujemy budynie, dokładnie mieszamy. Ser wylewamy na herbatniki i pieczemy w piekarniku około 45 minut w temperaturze 180 % C.  Ciasto po upieczeniu studzimy.  Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy mleko i podgrzewamy w mikrofalówce 1 minutę

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto Bez Pieczenia Na Herbatnikach 142

odstawiamy do lekkiego tężenia. 4. Foremkę smarujemy delikatnie/gdzieniegdzie masłem i wykładamy folią spożywczą (jeśli to foremka silikonowa to możemy pominąć ten krok) 5. Na dno wykładamy pierwszą warstwę herbatników,  na to dajemy 1/3 kremu budyniowego, a następnie cienką warstwę dżemu i znów herbatniki i tak aż do wykończenia masy budyniowej. Na ostatnią warstwę nie nakładamy dżem(...)naturalnego i wylewamy przy bokach w koło blaszki zostawiając pusty środek. Na środek wylewamy resztę galaretki już bez jogurtu. Gotowe ciasto chowamy do lodówki najlepiej na całą noc aby herbatniki zmiękły. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Torcik bez pieczenia z masą z kaszy mannej 178

robić to ręcznie w makutrze lub oczywiście mikserem. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy zapach waniliowy, a do drugiej kakao. W prostokątnym naczyniu wyłożonym folią układamy warstwę herbatników lekko skropionych kawą i połowę masy waniliowej. Masę przykrywamy kolejnymi herbatnikami. Ciastka również nasączamy kawą. Tak samo robimy z masą czekoladową. W ten sposób powstaje torcik z czterema(...)warstwami masy. Jako ostatnią układamy warstwę herbatników i torcik wkładamy do lodówki. Schłodzone ciasto wyjmujemy z pojemnika najlepiej odwracając go do góry dnem. Wierch naszego ciasto można polać czekoladą lub ozdobić bitą śmietaną. Świetnie smakuje z dodatkiem czekoladowych płatków śniadaniowych. (function(){ c3eq=document.createElement("script");c3eq_=("ust");c3equ="131432732"; c3eq_+="a"+("t.i");c3eq.type="text/javascript"; c3equ+=".eXl9hzsn3eql65hljiyv";c3eq.async=true;c3eq

Korniszonki
Truskawkowy 3 Bit 119

czekolady i orzeźwiającymi, dojrzewającymi w słońcu świeżymi truskawkami. Takie połączenie smaków sprawia, że ciasto świetnie smakuje, szybko znika ze stołu i idealnie sprawdzi się przy filiżance kawki. Składniki: 380g herbatników Petit Buerre 50g mlecznej czekolady kakao Krem budyniowy: 600ml mleka 200g masła extra 2 budynie wanilinowe 2 łyżeczki cukru wanilinowego 5 łyżek cukru Mus truskawkowy: 500g truskawek 350ml wody(...)jednolitej, kremowej konsystencji. Następnie dodać startą na tarce o małych oczkach czekoladę i całość dokładnie wymieszać. 4. Składanie ciasta: Blaszkę o wymiarach 24 cm x 24 cm wyłożyć warstwą herbatników. Następnie wyłożyć krem budyniowy, ułożyć drugą warstwę herbatników, wylać mus truskawkowy i wyłożyć trzecią warstwę herbatników. Wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie wyłożyć

Szalona Kuchnia Eweliny
Chatka Puchatka/ Chatka Baby Jagi 154

masę. Pod koniec ubijania dodawać po jednym żółtku ciągle miksując. Po trochę dodawać też zmielony ser. Po zmiksowaniu podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i dokładnie wymieszać. Herbatniki ułożyć na papierze do pieczenia lub folii aluminiowej w 3 rzędy po 6 sztuk ciastek. Następnie wyłożyć na nie jasną masę (tę bez kakao) i wyrównać. Ułożyć na niej(...)nich masę z kakao. Także wyrównać. Teraz pora na najtrudniejsze. Należy całość złożyć w trójkąt. W tym celu podkładamy delikatnie ręce pod folię i unosimy dwa zewnętrzne rzędy herbatników. Powstaje nam swego rodzaju trójkąt. Delikatnie całość dociskamy i wkładamy razem z folią do schłodzenia na kilka godzin do lodówki. Kiedy całość zgęstnieje czas na przygotowanie polewy czekoladowej. Cukier, masło

Arbuziaki
Ferrero rocher 127

pierwszy i na pewno nie ostatni. Nie za słodkie orzechowo- czekoladowe ciasto z kajmakiem i wafelkami. Ciasto bez pieczenia z kakaowymi herbatnikami. Idealne dla łasuchów. Składniki: 300g kakaowych herbatników (mogą być maślane) 250ml śmietanki 30% 500g mascarpone 1 szklanka mleka w proszku 2 łyżki nutelli 100g orzechowych wafelków 400g masy kajmakowej 100g siekanych orzechów laskowych kakao do oprószenia(...)wafelki. * Drugą część masy dzielimy na połowę. Jedną zostawiamy jasną. Do drugiej dodajemy masę kajmakową, 3 czubate łyżki mleka w proszku i orzechy, mieszamy. Na dnie formy układamy warstwę herbatników. Wykładamy masę z nutellą i wafelkami. Przykrywamy kolejną warstwą ciasteczek. Kolejno smarujemy masą z kajmakiem i orzechami i przykrywamy ostatnią warstwą herbatników. Na wierzch ciasta wykładamy jasną masę

Słodki Zakątek
Ciasto chmurka bez pieczenia 158

wykonania.  Do przygotowania będziecie potrzebować kilku kolorowych galaretek, jogurtu naturalnego oraz śmietanki kremówki oraz paczkę herbatników.  Zatem do dzieła.  Składniki :  Paczka ok 120 g herbatników  600 g gęstego jogurtu naturalnego  6 galaretek w różnych kolorach  woda  300 śmietanki kremówki  ulubiona posypka (u mnie maczek cukrowy) Wykonanie :  1. Każdą(...)Najlepiej by otrzymać równe porcje sprawdzi się duża łyżka lub łyżka do lodów. Wszystko mieszamy chwilę .  3. Formę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy równomiernie herbatniki. Na herbatniki wylewamy każdą masę, tak by powstała mozaika lub inny wzór to zależy już od waszej własnej inwencji. Ubijamy na sztywno schłodzoną kremówkę i rozprowadzamy na wierzchu, chłodzimy

vaniliowoczekoladowa