pekan 3 łyżki cukru 110 g masła 2 łyżki miodu 1 puszka masy orzechowej Helio 1 puszka masy krówkowej o smaku czekolady około 3 długich wagoników grubych herbatników blaszka o wymiarach : 25/40 cm Wykonanie : Mąkę przesiewamy na stolnicę dodajemy miód,olejek, cukier, margarynę, jajka i sodę wymieszaną ze śmietaną, szybko zagniatamy ciasto i dzielimy na 3 równe części(...)masy orzechowej i przykrywamy drugim plackiem bez orzechów. Wierzch placka również delikatnie nasączamy i wykładamy połowę budyniu, na budyniu rozprowadzamy 3/4 puszki masy krówkowej czekoladowej i wykładamy drugą warstwę herbatników.Na herbatniki wykładamy resztę budyniu i przykrywamy plackiem z orzechami. Ciasto odstawiamy na noc do lodówki. Życzę smacznego :) Asia
Sama słodycz i szczypta chililitra mleka 1 łyżeczka masła 1 puszka masy kajmakowej 1 czekolada gorzka lub mleczna *** Blachę wykładamy papierem do pieczenia i na dnie układamy herbatniki *** *** Budynie rozpuszczamy w szklance mleka. Resztę mleka zagotowujemy z łyżeczką masła (jeżeli budynie nie zawierają cukru to dodajemy go tyle ile jest w przepisie na opakowaniach). Gorącą masę budyniową wykładamy na herbatniki(...)masę kajmakową. Aby masa dobrze się rozprowadzał najlepiej jest zamkniętą puszkę włożyć do garnka, zalać gorącą wodą i podgrzewać na małym ogniu przez około 30 minut *** *** Na kajmak wykładamy herbatniki i odstawiamy całość do wystudzenia *** *** Śmietanę kremówkę ubijamy wraz z cukrem pudrem oraz śmietan-fiksami i wykładamy na wystudzone ciasto *** *** Czekoladę ścieramy na tarce i wykładamy na wierzch ciasta
Blog z Apetytemnutą kokosową – Raffaello, które możecie zrobić sami w domu Gwarantuje Wam, że ciasto jest bardzo proste w wykonaniu i bardzo pyszne Składniki: – 600 g dobrej jakości herbatników – 200 g masła – 150 g wiórków kokosowych – 1 litr mleka – 3 łyżki mąki pszennej – 3 łyżki mąki ziemniaczanej – 250 g cukru – 2 żółtka(...)całkowitym ostudzenia dodajemy kostkę masła i miksujemy na gładką masę. Przygotowujemy małą formę u mnie o wymiarach 30 x 25cm (smarujemy i wykładamy papierem do pieczenia). Wykładamy dno formy herbatnikami i kładziemy na nich warstwę masy. Następnie układany znowu herbatniki i kolejno masę. I tak 4 warstwy. Na samym wierzchu, herbatniki smarujemy cienką warstwą masy i posypujemy
I LOVE LIFEWkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 min. Studzimy. Masa makowa: Gotową masę makową z puszki mieszamy z cynamonem oraz wiórkami kokosowymi. Wykładamy na podpieczony spód. Przykrywamy herbatnikami. Masa jabłkowa: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o ostrych oczkach. Wrzucamy do garnka dodajemy cukier oraz cynamon i chwilę podsmażamy aż masa jabłkowa trochę zgęstnieje. Masę jabłkową wykładamy(...)herbatniki. Wkładamy do piekarnika na 10 min. Rada: Aby skrócić sobie czas masę jabłkową możemy zastąpić gotowymi jabłkami ze słoika. Wtedy jabłka od razu wykładamy na herbatniki. Masa budyniowa: Białka ubijamy na sztywną pianę razem z szczyptą soli i cukrem pudrem. Ciągle mieszając dodajemy sypkie budynie, a następnie wlewamy cienką strużką olej. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe
Kuchnia MagdaLenyjabłek, które dzięki użyciu cukru trzcinowego są jeszcze bardziej aromatyczne. Całości dopełnia delikatny, cynamonowy krem z bitej śmietany i serka mascarpone. Koniecznie spróbujcie. Składniki (2 porcje): Spód: 6 pełnoziarnistych herbatników maślanych Jabłka: 2 duże jabłka (świetnie sprawdza się odmiana Jonagold) 2 łyżki cukru trzcinowego nierafinowanego Dry Demerara DIAMANT 1 łyżka masła 1 łyżeczka cynamonu Krem: 0,5 szklanki(...)schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę, a następnie cały czas miksując dodawać partiami serek mascarpone i cynamon. 6) Na dno każdego słoiczka/szklanki pokruszyć po trzy herbatniki. Na herbatniki nałożyć karmelizowane jabłka razem ze sosem. 7) Całość udekorować za pomocą szprycy cukierniczej kremem z bitej śmietany oraz mascarpone i posypać prażonymi płatkami migdałów. 8) Deser podawać na ciepło
Fitsweet.mesię okazuje dodatek sernika naprawdę robi dobrą robotę i doskonale skleja całą masę. SKŁADNIKI: ok. 1 kg zakalca bez masy (mogą być to resztki ciast, skrawki, ciasteczka) * 150 g herbatników 125 g margaryny 1/2 szklanki mleka 1/ 4 szklanki cukru (jeśli ciasto było słodkie można pominąć) 2 - 3 łyżki kakao (jeśli użyte ciasto było czekoladowe można pominąć) garść suszonej(...)kremu czekoladowego lub serka homogenizowanego Margarynę gotujemy z mlekiem, kakao i cukrem. Wrzucamy żurawinę i odstawiamy, aby całość nieco przestygła. Ciasto kruszymy albo mielimy na drobne kawałki. Odkładamy szklankę. Herbatniki dzielimy na dwie równe części. Połowę milimy na dość drobno, drugą kruszymy na kawałeczki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Odłożone ciasto mieszamy z drobno zmielonymi herbatnikami i dolewamy
Kuchnia od dwojgawłożyć je do woreczka i wałkować wałkiem do ciasta. 2. Do miski przekładamy masło lub margarynę, cynamon, cukier waniliowy i puder, następnie miksujemy na puszystą masę, stopniowo wsypujemy rozdrobnione herbatniki i dokładnie ucieramy. 3. Z tak przygotowanej masy formujemy kuleczki, w zależności od wielkości wyjdzie nam około 20-24 sztuki. 4. Czekoladę łamiemy na małe kawałki, przekładamy do miski(...)Gotowe trufelki podajemy i smacznego życzę. Rady: Masło najlepiej użyć 82 %. Zamiast masła można użyć margaryny, najlepsza będzie ,,Kasia''. Zamiast cukru z prawdziwą wanilią można użyć cukier waniliowy. Herbatniki można przełożyć do woreczka i wałkować je wałkiem do ciasta, można je wtedy bardzo drobno pokruszyć
Izabelawkuchnidyni są bardzo delikatne w smaku i nie za słodkie. Kropką nad "I" okazał się dodatek pysznego dżemu truskawkowego Łowicz. Polecam #lowicz #dzem #konfitura #truskawki Składniki: 28 g herbatników 1 łyżka oleju kokosowego 240 g serka homogenizowanego naturalnego 1 czubata łyżka puree z dyni 2 łyżki miodu 2 płaskie łyżki żelatyny 1/4 szkl gorącej wody oraz 2 czubate(...)łyżki dżemu truskawkowego Łowicz Przygotowanie: Żelatynę zalewamy 1/4 szkl gorącej wody i mieszamy do rozpuszczenia, odstawiamy. Herbatniki rozkruszamy, olej kokosowy rozpuszczamy w mikrofalówce. Łączymy rozpuszczony olej kokosowy z pokruszonymi herbatnikami i mieszamy razem. Przekładamy po połowie do dwóch miseczek, lekko ugniatamy i wstawiamy do lodówki. W tym czasie serek homogenizowany przekładamy do miseczki, dodajemy puree z dyni oraz
słodkie i nie tylko historie kulinarneryżowe) łyżka kremowego serka śmietankowego odrobina mleka 3-4 łyżki cukru pudru Cztery ciastka zostawiamy na później. Pozostałą część rozdzielamy na herbatniki i biały krem. Herbatniki rozkruszamy na drobny "pył" (można np. umieścić je w woreczku i zgnieść przy pomocy wałka do ciasta). Drobne płatki zalewamy w miseczce ciepłą wodą i odstawiamy do napęcznienia. Blendujemy(...)części dodajemy rozpuszczone wcześniej 3/4 tabliczki czekolady Milka, 1-2 łyżki cukru pudru i 2 ciastka Oreo , które sobie wcześniej zostawiliśmy. Blendujemy. Na dnie słoiczków lub szklanek umieszczamy rozkruszone herbatniki, następnie warstwę ciemną, czekoladową, a na koniec warstwę jasną. Wierzch dekorujemy pokruszonymi herbatnikami, kawałkami czekolady i ciastek. Gotowe! Smacznego
Kuchnia Elliejabłek, które dzięki użyciu cukru trzcinowego są jeszcze bardziej aromatyczne. Całości dopełnia delikatny, cynamonowy krem z bitej śmietany i serka mascarpone. Koniecznie spróbujcie. Składniki (2 porcje): Spód: 6 pełnoziarnistych herbatników maślanych Jabłka: 2 duże jabłka (świetnie sprawdza się odmiana Jonagold) 2 łyżki cukru trzcinowego nierafinowanego Dry Demerara DIAMANT 1 łyżka masła 1 łyżeczka cynamonu Krem: 0,5 szklanki(...)schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę, a następnie cały czas miksując dodawać partiami serek mascarpone i cynamon. 6) Na dno każdego słoiczka/szklanki pokruszyć po trzy herbatniki. Na herbatniki nałożyć karmelizowane jabłka razem ze sosem. 7) Całość udekorować za pomocą szprycy cukierniczej kremem z bitej śmietany oraz mascarpone i posypać prażonymi płatkami migdałów. 8) Deser podawać na ciepło
Fitsweet.mecukru) 2 budynie waniliowe (po 40g bez cukru) 1/3 szkl soku z cytryny 3 szkl soku pomarańczowego 250g masła 2 szkl cukru WYKONANIE 1.Spód blaszki wyłożyć herbatnikami 2.W połowie soku rozpuścić budynie, drugą nastawić na gaz, dodać cukier, sok z cytryny i masło, gotować do rozpuszczenia się składników. Po tym czasie dodać budynie rozpuszczone w soku. Całość(...)gęstnieć polać na biszkopty, i wyrównać. 4. Włożyć do lodówki na około 20 minut. 5.Poukładać delicje. 6.Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie, gdy zaczną tężeć polać po wierzchu. PRZEŁOŻENIE: herbatniki - masa cytrynowo/pomarańczowa - biszkopty - masa jogurtowa - delicje - galaretka
Dziś Ja gotujekawy zbożowej lub cappuccino 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej ok. 3-4 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny jogurt grecki 400 g 0,5 szklanki mleka ORAZ: po 1 opakowaniu Herbatników regionalnych w polewie i bez żurawina starta czekolada zielone wiórki kokosowe WYKONANIE: SPÓD: Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki mielimy, masło stapiamy i gdy przestygnie wlewamy(...)ciastek. Dobrze mieszamy i wysypujemy na blaszkę. Równo rozkładamy i ugniatamy. Chowamy do lodówki. Boki tortownicy wykładamy folią aluminiową. Układamy obok siebie herbatniki regionalne, na zmianę z polewą i bez. Na końcu jeśli trzeba ciastko docinamy. SER: Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody. Odstawiamy do przestudzenia. Ser dokładnie mielimy, miksujemy z cukrem pudrem. Śmietankę ubijamy
Pani na deser