szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, twaróg 1 kg wiaderko, jogurt grecki gęsty 380 ml, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, mąka ziemniaczana 1 łyżka, borówka 5 szklanek, herbatniki 200 gram, lukier: cukier puder 3/4 szklanki, jogurt 2 - 3 łyżeczki SKŁADNIKI TEMPERATURA POKOJOWA = jajka, cukier, cukier wanilinowy utrzeć mikserem do białości do masy wsypać budyń, mąkę ziemniaczaną. kaszę(...)wiaderka i jogurt, mikserem połączyć składniki do masy wsypać 3 szklanki opłukanych borówek i mikserem wszystko zmiksować forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć podwójną warstwę herbatników, wylać sernik na herbatniki piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, w formie zostawić do wystudzenia, najlepiej całą noc lukier: cukier puder
W Mojej Kuchni Lubiętruskawkowa 1 łyżeczka żelatyny 1 szklanka wody Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 500g malin Wykonanie: 1. Formę o wymiarach 24 cm x 24 cm wyłożyć warstwą herbatników. 2. Mleka, masło, cukier i cukier wanilinowy zagotować. Następnie do gotującego się mleka stopniowo wsypywać kaszę mannę, cały czas mieszać żeby się nie przypaliło. Ugotowaną masę mannową wylać(...)formy i przykryć drugą warstwą herbatników. 3. Mus malinowy: Maliny przełożyć do garnka, wlać wodę i gotować do rozpadnięcia malin. Następnie dodać sypką galaretkę i rozrobioną żelatynę (żelatynę zalać 3 łyżkami zimnej wody, pozostawić do napęcznienia, następnie podgrzać dodając 2 łyżki wody, dokładnie wymieszać). Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia, ale nie gotować ! Wystudzić i pozostawić
Szalona Kuchnia Ewelinyprzełożone masą chałwową i dżemem porzeczkowym. Ciasto oczywiście nie wymaga pieczenia i jest dość szybkie oraz łatwe w przygotowaniu. FERRERO ROCHER PRZEPIS TUTAJ Trzy warstwowe, orzechowo-czekoladowe ciasto na herbatnikach, w smaku bardzo przypominające znane pralinki Ferrero Rocher. A w dodatku nie wymagające pieczenia i wybornie smaczne oraz efektownie wyglądające. SERNIK NA JOGURTACH GRECKICH PRZEPIS TUTAJ Delikatny jak chmurka(...)dwóch uzupełniających się smakach, delikatnie słodkim i lekko kwaskowym, które świetnie ze sobą współgrają i tworzą rewelacyjny efekt końcowy. PRINCESSA PRZEPIS TUTAJ Szybkie i pyszne ciasto bez pieczenia. Kakaowe herbatniki przełożone masą budyniowo-czekoladową oraz dżemem malinowym a całość dopełniona lekką kokosową nutką. Deser, który wprost rozpływa się w ustach… SERNIK JAGODOWY NA ZIMNO PRZEPIS TUTAJ Pyszny deser, który
Blog z Apetytemłyżek cukru pudru łyżka cukru z wanilią 2 galaretki cytrynowe 2 galaretki truskawkowe 500 g truskawek 6 - 8 łyżek cukru trzcinowego łyżeczka soku z cytryny 300 g kakaowych herbatników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić sernik z truskawkami bez pieczenia? Galaretki cytrynowe rozpuścić w 600 ml zagotowanej wody, wystudzić. Truskawki oczyścić z szypułek, umyć i gotować z cukrem trzcinowym(...)mieszać do całkowitego ich rozpuszczenia ( nie gotować ). Odstawić do wystudzenia. Ser zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. W czasie miksowania stopniowo dodawać lekko tężejące galaretki cytrynowe. Formę wyłożyć herbatnikami i powoli łyżką przełożyć na nie 1/2 masy serowej. Jeśli masa jest bardzo rzadka wstawić na chwilę do lodówki, inaczej mogą podnieść się do góry herbatniki. Następnie położyć
Kuchcik gotujedodatkiem rozpuszczonej margaryny PALMA. Jogurtowiec to świetne ciasto na ciepłe dni. Robi się je szybko i prosto. Możemy zrobić je nawet z dziećmi. Polecam Składniki: spód: 100 g herbatników 1 łyżeczka kakao 50 g margaryny PALMA masa: 100 g borówek 1 galaretka krystaliczna 1 łyżka żelatyny 1/2 szkl gorącej wody 400 g jogurtu naturalnego 32 g cukru wanilinowego(...)ostygnięcia. Margarynę rozpuszczamy. Herbatniki rozkruszamy i łączymy z kakao, następnie dodajemy rozpuszczoną margarynę i robimy tzw: "mokry piasek". Tortownicę wykładamy folią aluminiową i wysypujemy ciastka. Lekko dociskamy herbatniki do dna formy a następnie wkładamy spód do lodówki. Borówki oraz maliny myjemy i delikatnie osuszamy. Borówki wkładamy do kielicha blendera, dodajemy cukier oraz jogurt i blendujemy. Przelewamy masę jogurtową
słodkie i nie tylko historie kulinarnemasa zacznie gęstnieć. Foremkę (ko. 21×33 cm) wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy warstwą herbatników, na które równomiernie wykładamy 1/2 część gorącej masy serowej. Przykrywamy drugą warstwą herbatników, na które wykładamy pozostałą część masy serowej. Przykrywamy warstwą herbatników i polewamy polewą czekoladową. Odstawiamy do wystudzenia, najlepiej na noc. dodatkowo: ok. 54 szt. herbatników (ilość zależy
Domowy Smak Jedzeniaprzygotowaniu, nie wymagające pieczenia, delikatne serowe ciasto z orzeźwiającą owocową pianką, truskawkową galaretką i chrupiącymi herbatnikami to ciekawa propozycja lekkiego, chłodzącego deseru w upalne dni. Składniki: 200g herbatników Black 1 galaretka truskawkowa Pianka: 500g sera z wiaderka 3 łyżki cukru pudru 200ml mleka 2 śnieżki (w proszku) 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka owoce leśne 2 łyżeczki żelatyny Wykonanie(...)Tortownicę o wymiarach 24 cm x 24 cm wyłożyć herbatnikami. 2. Pianka: Każdą galaretkę z dodatkiem 1 łyżeczki żelatyny osobno rozpuścić w 200 ml wrzątku, następnie pozostawić do lekkiego stężenia. Śnieżki zalać mlekiem, ubić na puch, dodać cukier, ser z wiaderka, dalej miksować aż składniki się połączą, a następnie podzielić na dwie równe części. Do pierwszej części masy wlać
Szalona Kuchnia EwelinySpód ciasta zrobiłam z pysznych herbatników o smaku waniliowym bez cukru od Cukry Nyskie . Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i pyszne. Polecam do kawy Składniki: 120 g herbatników bez cukru Od Cukry Nyskie 60 g masła 100 g borówek amerykańskich 330 ml śmietanki 30% 1 galaretka krystaliczna (bezbarwna) na 500 ml wody 1 galaretka pomarańczowo-morelowa(...)wody (lub inna) tortownica o śred. 16 cm Przygotowanie: Masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Herbatniki kruszymy na bardzo drobno np. wałkiem do ciasta. Blaszkę wykładamy folią aluminiową. Herbatniki łączymy z rozpuszczonym masłem i robimy tzw. mokry piasek. Przesypujemy do blaszki, wyrównujemy i dociskamy ciastka do dna. Wstawiamy spód torciku do lodówki. Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 3/4 szkl
słodkie i nie tylko historie kulinarneskładniki dodać pokrojone drobno śliwki suszone, budynie, kaszę manną i mikserem połączyć składniki foremka wyłożona papierem do pieczenia i silikonowa 24x15 cm (można użyć jedną dużą), na dnie rozłożyć herbatniki, prawie do pełna wlać masę serową, wierzch posypać pokruszonymi herbatnikami i lekko je przycisnąć w sernik piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, piec serniki około(...)pudru wymieszać z mlekiem na dość gęsty lukier, polać po wierzchu sernika i rozłożyć jajeczka cukrowe sernik ze śliwkami suszonymi kalifornijskimi jest bardzo smaczny, delikatny. Jest na spodzie z herbatników i z dekoracją jadalnych cukrowych jajeczek..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięgorącej wody 2 łyżki cukru pudru lub do smaku dodatkowo: ok. 5 – 6 łyżek wiórek kokosowych do posypania ciasta ok. 15 szt. herbatników + 4 na docinkę (ilość herbatników zależy od ich wielkości) wykonanie: Na dnie foremki (ok.21x25cm) wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Śmietankę ubijamy(...)będzie bardzo pryskać podczas miksowania) dodajemy do ubitej śmietanki i miksujemy do połączenia. Całość dodajemy do zmielonego sera, miksujemy i wlewamy pozostałą galaretkę. Miksujemy na jednolitą masę. Wylewamy na herbatniki, wstawiamy do lodówki, gdy masa lekko stężeje posypujemy wiórkami kokosowymi i wstawiamy do lodówki, do całkowitego wystudzenia
Domowy Smak Jedzeniagranulowanego) 150 ml mleka świeżego 60 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią lub ziarenka z 1/2 laski wanilii 200 g masła, miękkiego dodatkowo: ok. 54 szt. herbatników kakaowych (ilość zależy od ich wielkości) polewa czekoladowa wykonanie: Świeże mleko zagotowujemy z cukrem z wanilią lub ziarenkami z wanilii i odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło miksujemy z cukrem(...)puszystą masę. Dodajemy stopniowo na przemian wystudzone mleko z wanilią oraz mleko w proszku. Miksujemy do połączenia się składników. Na dnie foremki (ok.21x25cm) wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników. Na nie równomiernie rozsmarowujemy 1/2 część kremu. Przykrywamy warstwą herbatników i rozsmarowujemy pozostały krem, na którym układamy warstwę herbatników. Całość polewamy polewą czekoladową. Ciasto pozostawiłam
Domowy Smak JedzeniaNajdłużej schodzi ze schłodzeniem i aby wszystkie warstwy się połączyły - tutaj najlepiej cała noc. Składniki: 2 opakowania masy kajmakowej (800g) 100g orzeszki w karmelu (na wagę w biedronce) 600g herbatników 700ml mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego 3 łyżki oleju kokosowego 100g cukru brązowego 2 białe czekolady Mleko (700ml zamiast 1l jak na opakowaniach budyniu) mieszamy z 2 opakowaniami(...)tego brązowy cukier i olej kokosowy - mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Masę kajmakową mieszamy ze zmielonymi orzeszkami. Możemy teraz zacząć układanie warstw ciasta. Układamy kolejno: Herbatniki Masa budyniowa Herbatniki Masa kajmakowa Herbatniki Masa budyniowa Masa Kajmakowa Na koniec rozpuszczamy 2 tabliczki czekolady i wylewamy na górę ciasta.Wstawiamy na noc do lodówki żeby wszystko ładnie się połączyło
Smacznie Pysznie Kalorycznieblasze. Wkładamy do zamrażalnika na 2 godziny. Ubijamy piane z białek z odrobiną soli. Dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy. W drugiej miseczce mieszamy posiekane orzechy laskowe, wiórki kokosowe, herbatniki oraz mleko kokosowe w proszku. Obtaczamy każdą kulkę w jajku a następnie w orzechach laskowych wymieszanych z wiórkami kokosowymi, herbatnikami i mleku kokosowym. Ściskamy kulki tak żeby porządnie obtoczyć(...)lody. Wkładamy do zamrażalki na ok 40 minut. Po tym czasie powtarzamy czynność i obtaczamy lody w jajku i orzechach z wiórkami, herbatnikami i mleku kokosowym. Wkładamy do zamrażalki na ok 1 godzinę. Olej mocno podgrzewamy i każdą kulkę lodową smażymy oddzielnie przez ok 30 sekund. Lody podajemy z sosem śliwkowo-czekoladowym i sezamem (opcjonalnie). Przepis bierze udział
Kuchnia w oparachubijam kremówkę na sztywno, pod koniec ubijania dodaję porcjami, mascarpone, na koniec także porcjami, zimna czekolada, wsypuje chrupki ( kangusy) i mieszam całość. Powstałą masę wykładam na ułożone w blaszce herbatniki. Na masie układam drugą warstwę herbatników. Teraz masa ciemniejsza. Czekolady mleczne także trzeba roztopić, robię to na parze, odstawiam do wystudzenia. Ubijam 150 ml śmietanki i dodaję(...)powoli zimną czekoladę, mieszam aż się razem połączą. Masę wykładam na drugą warstwę herbatników. Wierzch deseru posypuję obficie chrupkami (kangusami) Deser musi odstać swoje w lodówce, aby dobrze stężał. Polecam podawać dobrze schłodzony, smakuje mega
Takie tam pichcenie