najwyższych obrotach przez około 2-3 minuty wraz z masłem. Babeczki z kremem budyniowym i owocami: Krem budyniowy przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką (ja użyłam dużej gwiazdki) i napełniamy nim babeczki (możemy także nałożyć masę łyżką – 1 czubata łyżka na 1 babeczkę). Na kremie układamy owoce (ilość i dobór kompozycji wedle uznania) :) Na koniec wierzch każdej z babeczek
MyCookBook.plbardziej. Tak samo jak nie zamierzam oddawać fartucha, tak samo nigdy nie planowałam otwierać swojej autorskiej knajpy i królować niepodzielnie jako szef na jej zapleczu, w profesjonalnej kuchni. Na gwiazdki Michelin już dla mnie za późno – Marco Pierre White na swoje trzy zapracował w wieku zaledwie 33 lat. A bez knajpy, praktyk po świecie i obejścia w gotowaniu
Karo in the Kitchenwody na sekundę - wystarczająco dużo aby w ciągu minuty napełnić 15 wanien. Odpowiedzi na powyższe pytania i wiadomości znajdziecie właśnie w tej książce! Zbliżają się święta drogie Panie i gwiazdka, a ta książka będzie świetnym prezentem pod choinkę dla Waszych chłopaków, mężów, przyjaciół. Książkę "Jak prowadzić" Bena Collins`a można kupić zarówno w księgarniach stacjonarnych jak i w internetowej, wydawnictwa
Blondynka Gotujewiększą ilością mąki, bardziej "suche", idealne do herbaty czy mleka. Oba rodzaje smakują rewelacyjnie, cudownie pachną i posiadają piernikową nutę. Jeśli ktoś lubi można dodać goździki lub anyż (jego gwiazdki widoczne są na zdjęciu). (około 35 sztuk +/- 3) 2 banany (średnie) 60g masła/margaryny 120g cukru 1 jajko 210-310g mąki pszennej (w zależności od preferowanej kruchości) 3/4 łyżeczki
Di gotujeherbata, jabłka, gruszki, śliwki... wszystko pięknie podane, aby poprawić Nam nastrój w gorsze dni... a gdy przychodzi weekend warto zafundować sobie odrobinę przyjemności w postaci korzennego omleta z uroczymi gwiazdkami wypełnionymi jogurtem i powidłami śliwkowymi :) Składniki : 2 jajka 1 łyżka mąki pełnoziarnistej żytniej 1 łyżeczka kakao ciemnego 1/2 łyżeczki przyprawy korzennej 1 łyżeczka otrębów pszennych,żytnich lub owsianych
Chocolate Muffin Blogteż jest pyszna ;-)... taka kobieca... Nalewka z żurawiny Składniki: 3 szklanki przebranej żurawiny 2 szklanki wódki szklanka spirytusu 1 3/4- 2 szklanki cukru opcjonalnie laska wanilii lub pół gwiazdki anyżu Do dzieła!!! Żurawinę wkładamy do zamrażarki na 2-3 doby po czym rozmrażamy. miksujemy i zalewamy wódką - odstawiamy na dwa tygodnie. Następnie filtrujemy przez gazę, dodajemy spirytus
sierotka maRysia w kuchnipomysłu na danie z kurczaka. W takich przypadkach daje sobie na wstrzymanie... i tak np. wybrałem ostatnio mieszankę przypraw do kurczaka zakupionych na straganie w Turcji, liście laurowe, gwiazdki anyżu i połączyłem wszystko z mlekiem - mięso powędrowało do takiej zalewy (macerowanie). Pierś z kurczaka macerowana w aromatycznym mleku z groszkiem i parmezanem Aby mięso przeszło skomponowaną przez nas wariacją smaków
Right Behind The Kitchenoczywiście bliski moim zainteresowaniom. A o co chodzi w filmie? Adam Jones (Bradley Cooper) jest mega utalentowanym szefem kuchni, który w poprzedniej restauracji w Paryżu odniósł sukces, zdobywając dwie gwiazdki Michelin . Jednak przegrał ze swoimi słabościami - alkohol, narkotyki, kobiety i długi doprowadziły do tego, że musiał opuścić Stary Kontynent, wytrzeźwieć, odpokutować za swoje czyny i krzywdę jaką wyrządził bliskim
Right Behind The Kitchenprzestudzenia (nie musi być całkiem zimne). 2. Gdy masa przestygnie dodawać po jednym jajku ciągle miksując. Ciasto przełożyć do szprycy (polecam jednorazowe rękawy foliowe) z grubą tylką (szeroka gwiazdka) i na dużą piekarnikową blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać porcje ciasta na kształt kółek o wielkości ok 2-3 cm, w sporych odległościach od siebie (u mnie kółeczka były ciut
Kto ugości moich gości?ząb! Do makaronu…niezastąpione. Muszę przyznać, że rzadko kiedy gotuję makaron osobiście. Lenistwo, ale często kupuję świeży makaron na wagę w jednym z butików z włoskimi specjałami. Może gwiazdka się do mnie uśmiechnie i pod choinkę dostanę maszynkę do makaronu… Lasagne , cannelloni , pappardelle …Niech żyje makaron
codojedzeniapieczenia kwadratów o wymiarach około 10 cm. Każdy z nich posmarowałam olejem. Miksując wystudzoną masę, dodawałam stopniowo jajka. Masę przełożyłam do szprycy cukierniczej. Końcówka powinna mieć kształt szerokiej gwiazdki. Wyciskałam na wycięte kwadraty ciasto, formując z niego koła. W czasie gdy formowałam pączki, rozgrzewałam w szerokim garnku olej. Wkładałam je partiami, papierem do góry. Po chwili można go łatwo
potrawyregionalneZnowu dałam się namówić córeczce na pieczenie ciasteczek. Upiekłyśmy więc kruche gwiazdki przełożone marmoladą, masą orzechową i domową konfiturą z brzoskwiń. Wierzch polałyśmy lukrem i posypałyśmy kolorowymi cukierkami i wiórkami czekolady. Takie ciasteczka można nadziać dowolnym nadzieniem a wierzch można polać czekoladą. Można ich też niczym nie przekładać ale wtedy radzę dodać więcej cukru, dałam go mniej bo i lukier
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniacukier się rozpuści a masa będzie bardzo sztywna, lśniąca i gładka. Pod sam koniec miksowania wlać ocet. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i za pomocą szprycy z końcówką gwiazdki rozprowadzać ubite białka na około formując coś w rodzaju "gniazdka". Włożyć do piekarnika nagrzanego na 110 stopni z termoobiegiem na 5 min, później zmniejszyć temperaturę na 90 stopni i suszyć przy
Ala piecze i gotujecynamonem, anyżem, pomarańczą. Jest też rozgrzewająca i intensywna w smaku. Jestem pewna, że się w niej zakochacie. Składniki: 1 litr herbaty czarnej 3 plastry imbiru świeżego laska cynamonu 2 gwiazdki anyżu 4 goździki 1/2 cytryny pokrojonej na 4 części plaster pomarańczy 3 łyżki miodu 2 łyżki amaretto lub rumu Wykonanie: Zaparzamy herbatę i czekamy około 5 minut aż będzie mocna
Apetyt na Zielonedużą miską ) i odstaw w chłodne miejsce ( np. do lodówki ) na 1 godzinę. Następnie rozwałkuj na stolnicy na grubość około 1/3 cm, Wykrawaj foremką ciastka o dowolnym kształcie ( np. gwiazdki, chmurki, serduszka itp. ). W połowie ciastek powycinaj na środku małe otwory. Ciastka poukładaj na posmarowanej blaszce tłuszczem i upiec na złoty kolor. Ostudzone przekładaj gorącą marmoladą lub dżemem
Przepisy i porady kulinarne