trzy marcepanowe kulki różnej wielkości. Natomiast u podstawy tortu, układamy dookoła małe kuleczki- zachowując miedzy nimi pewien odstęp. Za pomocą rękawa do zdobienia tortów [końcówka: duża w pół otwarta gwiazdka ], robimy duże kremowe zdobienia na wierzchu tortu. Kremowe zdobienia, lekko opruszamy kakao… …i tort jest gotowy ! Gotowy tort wkładamy przynajmniej na kilka godzin do lodówki (a najlepiej
Domowe Tortyserka mascarpone i likieru. Ponownie miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej konsystencji. Gotowy krem nakładamy do pucharków za pomocą rękawa do zdobienia tortów. [ Polecana końcówka : duża, wpół otwarta gwiazdka]. Przechowujemy w lodówce ! Smacznego!!! Artykuł Krem z likierem Baileys pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortytylko boki! Nie nakładamy kremu na górę tortu! ) i wyrównujemy niedoskonałości. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji. DEKORUJEMY : Krem umieszczamy w rękawie do zdobienia tortów z dużą końcówką -gwiazdką ( jeżeli użyjecie małej końcówki- mogą w niej utknąć kawałki orzeszków i uniemożliwić dekorowanie. Osobiście przeżyłam wybuch zawartości rękawa dekoracyjnego, kiedy próbowałam na siłę wycisnąć krem przez przytkaną orzeszkiem końcówkę
Domowe Tortypół, po czym lekko dociskając układamy z nich ramkę wokół tortu, tak aby ciasteczka przylegały do podstawy. Za pomocą rękawa do zdobienia tortów [ końcówka: duża w pół otwarta gwiazdka ], robimy kremowe różyczki. Zaczynamy od środka różyczki i wykonujemy spiralne ruch ( jak byśmy chcieli narysować skorupkę ślimaka ) Im więcej zrobicie okrążeń, tym większe wyjdą Wam różyczki. Jeżeli boicie się, że coś
Domowe Tortyciasteczka wysypujemy na środek tortu, tak- aby zostało nam po brzegach miejsce na kremowe zdobienia. Pozostały krem umieszczamy w rękawie do zdobienia tortów z końcówką: ‘na wpół otwarta gwiazdka’. Robimy dookoła tortu kremowe kółeczka. Powinno nam wyjść od 8 do 10 takich kółeczek. W kremowe kółeczka wkładamy całe ciasteczka Oreo- po jednym ciasteczku na każde kółeczko. Dokruszamy
Domowe Tortywierzch oraz boki naszego tortu- wszystko ładnie smarujemy i wygładzamy. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE : Za pomocą rękawa do zdobienia tortów [ końcówka: duża w pół otwarta gwiazdka ], robimy kremowe różyczki. Zaczynamy od środka różyczki i wykonujemy spiralne ruch ( jak byśmy chcieli narysować skorupkę ślimaka ) Im więcej zrobicie okrążeń, tym większe wyjdą Wam różyczki. Jeżeli boicie się
Domowe Tortygotowy do dekoracji. DEKOROWANIE : Czekoladę ścieramy na tarce o dużych czkach. Opruszamy tort czekoladą. Śmietanę ubijamy i przekładamy do rękawa do zdobienia tortów [polecana końcówka: duża w pół otwarta gwiazdka ]. Robimy duże kremowe zdobienia na wierzchu tortu, natomiast u podstawy wykonujemy małe zdobienia- jedno obok drugiego. Kremowe zdobienia opruszamy delikatnie czekoladą…. …i tort jest gotowy ! Gotowy tort
Domowe Tortyczekoladowymi kropelkami. Na górze tortu- w środkowej części- układamy ozdobione czekoladą połówki gruszek. Śmietanę ubijamy i umieszczamy w rękawie do zdobienia tortów, z końcówką o nazwie w pół otwarta gwiazdka. Robimy śmietanowe zdobienia po brzegach góry tortu. W miejscach pomiędzy gruszkami i śmietanowymi zdobieniami- układamy delikatnie kropelki z białej czekolady… … i nasz tort jest gotowy! Gotowy tort wkładamy
Domowe Tortyutworzyły one dwa kółeczka i aby pozostało miedzy nimi miejsce na śmietanowe zdobienia. Śmietanę ubijamy (bez dodatku cukru!). Bitą śmietanę umieszczamy w rekawie do zdobienia, z dużą końcówką typu gwiazdka lub w pół otwarta gwiazda. Robimy kremowe zdobienia w miejscach pomiędzy tymi czekoladowymi kuleczkami, które tworzą zewnętrzne koło. Robimy także jedno śmietanowe zdobienie w samym środku tortu
Domowe TortySałatka z kurczaka, z makaronem... Tak niewiele pracy, a na śniadanie czy kolacje zamiast kanapek możemy zjeść pyszną sałatkę... Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka 200 g drobnego makaronu (gwiazdki, ryżowy) 5 dużych ogórków konserwowych puszka groszku konserwowego sól, pieprz majonez koper (opcjonalnie) Pierś kurczaka kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem, przesmażamy na odrobinie oliwy. Studzimy. Makaron gotujemy
Pelusiowa Kuchniaprzykryciem na małym ogniu ok. 5 minut z każdej strony. Z gotowego omleta wyciąć kształt za pomocą metalowej foremki do ciastek. Ja mam dużą choinkę z Ikei :) Dekoracje: gwiazdki wycięte z plasterków banana cząstki mandarynek kawałki kiwi roztopiona gorzka czekolada Smacznego
Chocolate Muffin Blogwody 100 g cukru 100 g puree z dyni 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka imbiru 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki goździków gwiazdka anyżu Dyniowo-korzenne Latte 200 ml spienionego mleka 1 filiżanka espresso 2 łyżki syropu dyniowo-korzennego 1 łyżka bitej śmietany (opcjonalnie) cukier cynamonowy* Przygotowanie: Syrop: Do rondelka wlewamy wodę
Smakowity Blog Kulinarnyaczkolwiek chyba zbyt rzadko. Dlatego dzisiaj przepis na prosty, zdrowy obiad w tym nowoczesnym urządzeniu. Dla wszystkich którzy go maja i którzy się zastanawiają nad jego zakupem, bo przecież Gwiazdka tuz tuz.. powiem wam w tajemnicy ze warto... Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikNajbardziej popularne toruńskie pierniki, wypiekane od dnia Św. Katarzyny (25.11) do gwiazdki, traktowane kiedyś jako świąteczne pieczywo. Nie mam nic przeciwko takiemu pieczywu :) Smakują wybornie, w niczym nie ustępują tym z Torunia. Jedyny minus to taki, że trochę muszą poleżeć, aby zmiękły (kilka tygodni). Ale mam poradę dla niecierpliwych: pierniczki będą miękkie już po kilku dniach, jeśli do puszki
Domowa Cookierenka AgiWylep spód i boki. Ciasto oprósz delikatnie kakao. Wylej masę serową białą. Następnie miejscowo łyżką wyłóż masę serową -czekoladową. Z reszty ciasta piernikowego, za pomocą foremki do ciasta powycinaj gwiazdki. Ułóż na wierzch ciasta. Ciasto pieczemy w temp 170 stopni C. Pierwsze 10 minut dół + termoobieg. Potem 45 minut dół. Ostatnie 10 min dół i termoobieg. Łączny czas
SMYKWKUCHNI