grill - 12274 przepisów (strona:553/819)

SZPARAGI + ZIEMNIACZKI Z PIEKARNIKA 140

słodkiej papryki, płaskie pół łyżeczki pieprzu, płaska łyżeczka soli, 2 kopiaste łyżeczki ziół prowansalskich) oraz dużą łyżką oleju. - Wysypać na blaszkę, rozłożyć równomiernie, włożyć do piekarnika na 200 stopni, grill + termoobieg, 20 minut i gotowe. W międzyczasie gotujemy szparagi, kroimy pomidory, myjemy sałatę i takie tam ;) Wyjątkowo smakuje mi do tego trochę piwa. No to co, pół godziny i obiad

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
S'mores - amerykański deser z 3 składników 1047

kostce czekolady i 1 piance. Wkładamy na 30 sekund do mikrofalówki. Wyciągamy i zamykamy pozostałymi herbatnikami. Przygotowanie w piekarniku: Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni, najlepiej z funkcją grilla. Na blaszce układamy 6 herbatników, na nich kładziemy po kostce czekolady i 1 piance. Wkładamy do piekarnika na najwyższą półkę na 2-3 minuty - aż pianka zacznie rosnąć. Wyciągamy i zamykamy pozostałymi

My Culinary Art
Surówka Colesław jak z KFC 5410

Surówka Colesław jak z KFC... Chrupkość drobno startej, białej kapusty. Soczystość wiórków marchewki. Ostrość kawałeczków białej cebuli. Połączone delikatnie słodkim sosem na bazie majonezu. Pyszna, amerykańska

Gospodyni Miejska
Babeczki S'MORES 290

masy do 3/4 wysokości papilotki.  4. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 20 minut. Wyjmujemy, a temperaturę w piekarniku zwiększamy do 190, najlepiej z funkcją grilla. 5. Pianki umieszczamy w misce z jedną łyżką wody i wkładamy do mikrofalówki na 1 minutę (Jeżeli nie macie mikrofali, pianki można rozpuścić w kąpieli wodnej ). Wyjmujemy, dokładnie mieszamy

My Culinary Art
CREMA CATALANA (KREM KATALOŃSKI) 229

przelewam go do kokilek i zostawiam w lodówce na 2h do stężenia. Następnie posypuję wierzch cukrem. Piekarnik rozgrzewam do maksimum, wstawiam krem na kilka chwil pod najwyżej umieszczony ruszt grilla i trzymam, póki cukier delikatnie się nie przypiecze. Dla mnie - najlepszy na ciepło, ale można podawać również uprzednio schładzając go w lodówce. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Moje domowe burgery czyli wolna amerykanka :) 210

kroimy w plastry. Ogórki przekrawamy wzdłuż na cienkie plasterki.   Łączymy składniki sosu. Dodajemy niewielką ilość soku z cytryny i szczyptę chili. Bułki przekrawamy na pół i opiekamy na grillu lub w tosterze na chrupiąco. Składniki na kotlety mieszamy, wyrabiamy i doprawiamy. Formujemy 4 kotlety i grillujemy z obu stron do zrumienienia - możemy też usmażyć na zwykłej patelni. Pod koniec

Moje Kuchenne Rewelacje
SCHAB Z GALARETKĄ Z SZYNKOWARA 298

czas obróbki termicznej.  1 szt.   Solo Smak Kebabczeta a 40 g   - Orientalna mieszanka przypraw do kababu. Charakterystyczny bułgarski smak typowy dla mielonych podłużnych kotlecików pieczonych na grillu we wszystkich kurortach słonecznego wybrzeża Morza Czarnego  1 szt.   Natura Smak John a 40 g   - Szczególne polecamy tę przyprawę do wyrobów z mięsa drobiowego: kurczaków, gulaszu, steków

Z Majeczką w kuchni
Zupa cebulowa z czerwonej cebuli z wolnowaru 218

ciepła na high. Przykryć, gotować 10 minut lub do momentu aż zupa będzie gorąca.  W międzyczasie zrobić grzanki - opiec na lekki brąz  na kratce w piekarniku pod grillem, z dwóch stron.  Posypać równomiernie serem, podpiec ok 1 minuty lub do roztopienia sera. Podawać porcję zupy z  2 grzankami z serem. Posypać natką, doprawić

Stare Gary
Crema Catalana 157

zgęstnieje. Przełożyć do małych kokilek. Chłodzić w lodówce przez minimum 1h. Przed podaniem posypać obficie brązowym cukrem i karmelizować go palnikiem lub w kuchence mikrofalowej z funkcj ą grilla

Pyry na Gaz
Crème brûlée 192

bułki, bo wtedy mam pewność, że to bułka a nie resztki chleba. I w zasadzie to są dwa moje najbardziej ulubione urządzenia. Oprócz tego mam sporo innych (np. elektrycznego grilla, sokowirówkę, opiekacz do grzanek, etc.) ale wyciągam je od czasu do czasu. Czasem zazdroszczę po cichutku posiadaczkom nowocześnie wyposażonych kuchni z niewyobrażalną ilością urządzeń, ale po zastanowieniu się dochodzę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ryby 263

Kuleczki rybne w zalewie Ryba po grecku Sałatka rybna z jajkiem Jajka z sałatką rybno warzywną Paprykarz z tuńczykiem Pstrąg z grilla Sałatka warstwowa z tuńczykiem Dorsz na szpinaku Sałatka z wędzonej makreli Sałatka z tuńczyka z groszkiem

Ala piecze i gotuje
Stek grillowany na desce cedrowej 180

gram sól i pieprz do smaku 1 szklanka sosu chimichurri 1 lub 2 deski cedrowe Przygotowanie Deski cedrowe moczymy w wodzie przez co najmniej 1 godzinę. W międzyczasie grilla rozgrzewamy do wysokiej temperatury. Steki oprószyć solą i pieprzem. Namoczoną deskę umieścić na ruszcie na około 5 minut. Następnie deskę odwrócić i wyłożyć na nią steki i grillować przez

naRuszcie
Zapiekanka makaronowa z beszamelem 485

ognia, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.  3. Powstałym beszamelem polewamy makaron, posypujemy 1 szkl. sera i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (najlepiej z funkcją grilla i termoobiegu) na 10-15 minut. W połowie pieczenia zapiekankę posypujemy parmezanem. Zapiekanka jest gotowa, gdy ser na wierzchu się zapiecze. Smacznego

My Culinary Art
GRILLOWANY BAKŁAŻAN 134

bakłażanowi wypocić tzn. pozbyć goryczki. Przepłukać pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Plastry bakłażana delikatnie posolić i oprószyć kolorowym pieprzem, zgrillować na dobrze rozgrzanej patelni grillowej lub na grillu. Ser feta, połączyć z jogurtem, szczypiorkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i odrobiną pieprzu kolorowego. Zgrillowane plastry bakłażana po przestygnięciu smarujemy przygotowana fetą, układamy na każdym kawałku po 1 suszonym pomidorze

Kuchnia w opałach
SCHABOWY Z SOSEM KURKOWYM 134

Moje dzisiejsze plany na obiad, zostały lekko zmodyfikowane przez mojego męża tradycjonalistę :) Miał być schab z grilla, a jest standardowy schabowy. Dobrze, że chociaż nie narzekał na sos kurkowy. Całość wyszła całkiem smaczna, polecam. SKŁADNIKI: 4 kotlety ze schabu 1 jajko sól pieprz bułka tarta sezam olej 250 g kurek 1/2 cebuli 150 ml słodkiej śmietanki 1 łyżeczka sosu sojowego

Kuchnia w opałach