grill - 12274 przepisów (strona:561/819)

Gołąbki w kapuście pekińskiej 251

przesmażyć na tłuszczu. Mięso mielone wymieszać z ryżem, cebulą, solą i pieprzem. Na liściach kapusty pekińskiej nakładać farsz, zwijać gołąbki. Układać gołąbki na brytfannie wysmarowanej tłuszczem, zalać sosem do grilla, przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 40 minut w 180 stop. Przed końcem pieczenia, zdjąć folię aluminiową i piec jeszcze 10 minut. (function

Kuchnia Danusi
Dyniowe gofry z chipsem z szynki parmeńskiej! 252

pieczenia - sól - 2 jaja - olej rzepakowy do smarowania tortownicy W/w składniki za pomocą blendera zmiksuj na gładką masę.  Smaż gofry (jeśli nie posiadasz gofrownicy, możesz użyć np. grilla elektrycznego jak ja ;-) ) - dżem Łowicz z czarnej porzeczki - świeże liście szałwii - szynka parmeńska Na usmażone gofry, wyłóż dżem Łowicz i sporą garść szałwii, przykryj gofrem posmaruj dżemem i ułóż chips

SMYKWKUCHNI
Patelnia Ballarini – recenzja i przepis na steka z jesiennymi warzywami 270

Heat the pan until it starts to smoke. No need to add oil, if the pan is very hot the steak will not stick. Add the steak to the grill and after 15 s turn to the other side and cook for another 15 s and repeat until internal temperature reaches 63 oC for medium rare

karmelowy
Jesienna chrupiąca tarta 209

sobie odkroił.   Poukładaj jabłka na wierzchu. Posyp je delikatnie cynamonem. Następnie polej, roztopionym w kąpieli wodnej miodem. Włóż do nagrzanego do 200 st.piekarnika, na górną „półkę” i włącz grilla. Lub tylko górną grzałkę. Spód nie musi się już piec-chodzi o to by jabłka zmiękły pod wpływem miodu, a skórka lekko pomarszczyła się. Ja dałam na 5-7 minut

Z Kuchni Do Kuchni
Cukinia, bakłażan, dynia 238

Myślę, że taką książkę warto jest mieć :) Tym bardziej, że do tej pory cukinia u mnie gościła jedynie w daniach z patelni lub w szaszłykach z grilla :) Książkę "Cukinia, bakłażan, dynia"  wydawnictwa Świat książki kupicie tutaj

Aga w kuchni
Ryby 185

Łosoś Łosoś na parze z parowaru Łosoś z masłem czosnkowym Łosoś ze szpinakiem w cieście Łosoś i pstrąg w galarecie Pstrąg z grilla  Pstrąg łososiowy Pstrąg łososiowy z tymiankiem Smażona tołpyga Zapiekana rybka z warzywami

Aga w kuchni
Desery 395

manny Deser z malinami Deser porzeczkowy Domowy kisiel z sosem Galaretka z truskawkami Kolorowe galaretki Kolorowe pianki Lizaki wafelkowe Lody straciatella Malinowy sorbet Mrożona kawa z galaretką Owoce z grilla Panna cotta z galaretką Panna cotta z mleka sojowego Panna cotta z musem malinowym Pudding waniliowy Rurki z kremem Sorbet truskawkowy

Aga w kuchni
Gofry z cukrem pudrem 315

wilgotną szmatką i wygląda jak nowa (zobaczcie niżej na zdjęciach, nic nie przywarło do płyty). Płyty bardzo szybko i łatwo można wymienić, więc za pomocą tego urządzenia zrobimy na grillu pyszny obiadek i później pyszne gofry na deser

Aga w kuchni
Kurczak miodowy z sezamem. 231

wody. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 25 minut. Co 10 minut filet smarujemy cienką warstwą miodu. Następnie, filet posypujemy sezamem i wstawiamy do piekarnika pod grill i pieczemy jeszcze ok. 5-8 minut. Do pozostałego miodu dodajemy odrobinę wody i pozostały sezam, dokładnie mieszamy i sos jest gotowy. Kurczaka serwujemy z sosem jako danie główne

Kuchnia Łukasza
Żeberka Teriyaki. 197

blachę do pieczenia wyścielamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową, przekładamy żeberka i pieczemy w rozgrzanym do 220 stopni piekarniku przez ok. 30-35 minut. Następnie 5 minut pod grillem.  Upieczone żeberka serwujemy z domowym makaronem i sosem powstałym na dnie blachy. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Grillowane warzywa. 221

plasterki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Polewamy oliwą, posypujemy solą, wyciskamy sok z połowy pomidora i wyciskamy za pomocą praski czosnek. Odstawiamy na 5 minut.  Rozgrzewamy grill (250 stopni) i wstawiamy warzywa na 5 minut. Po pięciu minutach przewracamy warzywa i ponownie pieczemy 5 minut, tą czynność powtarzamy jeszcze dwa razy.  Przez serwowaniem polewamy sokiem pozostałym

Kuchnia Łukasza
Soczysta pieczeń z indyka. 275

pokrojone w cienkie plastry masło i ponownie pieczemy 10 minut. Podczas pieczenia co 5-7 minut polewamy wędliny sokiem powstałym na dnie blachy. Pod koniec pieczemy 10 minut pod grillem, aby powstała chrupiąca skórka. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Ciasteczka pizzowe. 1309

łyżeczkę sosu i plasterek pokrojonej mozzarelli. Posypujemy odrobiną bazylii.  Ciasteczka pieczemy w rozgrzanym do 250 stopni piekarniku przez ok. 5-6 min. Po tym jeszcze 2 min pod grillem. Ostudzamy i serwujemy. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Kurczak pieczony w marynacie słodko-pikantnej. 230

wadze 1 kg-2 kg 1 łyżka soli 100 g masła (dodatkowo) Marynata: 2 łyżki miodu  10 łyżek oliwy 2 łyżki chrzanu 2 łyżki domowej przyprawy do grilla 2 łyżki soku z limonki Przygotowanie:  Kurczaka myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i nacieramy solą.  Łączymy wszystkie składniki marynaty, nacieramy nimi kurczaka i odstawiamy do lodówki

Kuchnia Łukasza
Makaron z grillowaną karkówką. 199

mięska. Tym razem podaję nie banalny przepis jak można te mięsko użyć. W moim przypadku jest to karkówka wieprzowa zamarynowana: w oliwie, odrobinie octu, majonezu i z przyprawą do grilla. Składniki: 200 g grillowanej karkówki 100 g makaronu pełnoziarnistego 1 pomidor sól, pieprz koperek Przygotowanie:  Makaron gotujemy w mocno osolonej wodzie przez ok. 8-10 min.  Karkówkę kroimy

Kuchnia Łukasza