Temperatura za oknem i brak możliwości skorzystania z tradycyjnego grilla nie oznacza wcale konieczności rezygnacji z typowo grillowych przysmaków. :-) Szaszłyki z piekarnika są idealne na zdrowy obiad. Można doprawić je po swojemu i zjeść z ulubionymi sosami. podwójny filet z kurczaka kilka pieczarek 3 małe cebule 1/2 żółtej papryki 1/2 zielonej papryki 1/2 czerwonej papryki sól, pieprz, czosnek
Szefowa kuchninależy dodać ich sporo, by nadać panierce smaku i charakteru - jeśli przypraw będzie zbyt mało, kurczak będzie "nijaki"). 4. Kawałki kurczaka obtaczać w panierce. 5. Filety można zgrillować na grillu elektrycznym lub piec w piekarniku w 180 stopniach przez około 30-40 minut
Szefowa kuchniktóre należy rozbić przez folię na cieniutkie plasterki. Na nich rozsmarowujemy wcześniej przygotowaną masę szpinakową. Zawijamy, jeden dłuższy bok do środka na to nakładamy drugi i układamy na grillu. Ja nie posiadam więc na patelni teflonowej z odrobiną oliwy. Podajemy od razu po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami
pieprzny smaczek17km? A jednak tak. Tak więc mogę się pochwalić już drugą w moim życiu 15(a raczej 17) :P Jeżeli plany nie uległy zmianie to dzisiaj wyczuwam grilla. A tak z innej beczki, czy kiedykolwiek wyjdzie mi jajko w koszulce? Nie no na serio, próbowałam z octem - nie wyszło, dzisiaj spróbowałam w foli, za pierwszym razem zapomniałam jej posmarować
More food, love and dreamskawa marcepanowa z mlekiem(w moim kochanym kubku termicznym :3) Zdjęcie zrobione, muffina spakowana i w drogę. 10 godzin pielenia z małymi przerwami. Dużo śmiechu, grill, rozmowy, cisza, bolące plecy, ciasto drożdżowe na powitanie i ciągnące krówki na zakończenie, wszystko doprawione wiatrem i słońcem w południe, plecy trochę bolą, może trochę przemarzłam, ale w sumie było
More food, love and dreamspekany i nerkowce Prosto, lekko chrupiące, leciutkie tak, trochę z jesienią mi się kojarzą. Pogoda się zepsuła, pada, pada ii pada... Noo, a to, że dzisiaj(znów) idę na grilla.. pfff.. w taką pogodę... mhmm..taak, mam nadzieje, że chociaż przestanie padać :P Uwielbiam moich znajomych xd Składniki: 10g kaszy kukurydzianej + 20ml wrzątku do zalania
More food, love and dreamskompromis, a na przecenie borówki. Mama zaskakuje mnie czereśniami w lodówce, a ja samą siebie. I w końcu słońce się pokazało. Tak więc wieczorem grill, gdzieś... sama nie wiem gdzie, wiem jedynie, że do domu na noc nie wrócę
More food, love and dreamscukrem pudrem *ser mascarpone, śmietanka, żółtko utarte z cukrem, sok z limonki **w środku też Poranek idealny. Pomimo, że pogoda za oknem nie do końca taka jest. Wieczorem się grill zapowiada. Trochę odmiany
More food, love and dreamsgarnka i ogniska wykorzystujemy naczynie żaroodporne i piekarnik - ale niestety to nie to samo :( Ale uwierzcie mi, warto zainwestować te dwie stówy w garnek - pieczonki to doskonała alternatywa dla grilla, a przede wszystkim do spotkań w gronie najbliższych :) Robimy tak od lat. Jak na przykład poniżej. Ach jacy byliśmy piękni i młodzi ;-) SKŁADNIKI: Proporcje na garnek żeliwny o pojemności
W kuchni KatieCiepła czerwcowa niedziela, przyjaciele zapraszają na przydomowego grila. Nie wypada zatem pójść z pustymi rękoma. Szybki przegląd lodówki - jajka są, drożdże są, mleko i masło też. Mąka w szafie jest zawsze :) Trzeba zrobić coś smacznego, w miarę szybkiego i coś, co zawsze się udaje. I nie wymaga dużej ilości jajek, bowiem w lodówce były tylko dwa. "I koniecznie z kruszonką
Grahamka, weka i kajzerkaszybko można je zrobić. W niecałe 30 minut, w tym 20 poświęconych na pieczenie, można poczęstować niespodziewanych gości smakowitymi ciasteczkami. Albo szybko, łatwo i przyjemnie przygotować wpisowe na majowy grill albo piknik... Składniki (na około 20 biskwitów): 225 g mąki pszennej tortowej 60 g cukru pudru 1 jajko 115 g miękkiego masła 1 łyżeczka mielonego imbiru 50 g melasy Przygotowanie
Grahamka, weka i kajzerkamnie rozpieszcza . Tym razem mogłam poczuć się niczym uczestnicy popularnego kulinarnego show :) Kilka dni temu otrzymałam patelnię grillową z linii MasterChef * i zaczęłam się zastanawiać co najbardziej lubię z grilla. Odpowiedź jest prosta - mięso. Postanowiłam przygotować greckie kotleciki, które nadziewa się na patyczki od szaszłyków i grilluje. Duża ilość przypraw i ziół sprawia, że są niezwykle aromatyczne. Świetnie pasują
Pasja SmakuIdealny dodatek do pizzy, dań z grilla, sałatek itp. Prosty i smaczny Składniki: 3-4 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu 4 łyżki śmietany szczypta cukru sól pieprz Przygotowanie: Śmietanę połączyć z majonezem, dodać cukier i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego
Oryginalny smakMieszamy ją z kaszą, wyciśniętym ząbkiem czosnku oraz koncentratem i przyprawami. Formujemy 4 kotlety i pieczemy je około 30 minut w 180 stopniach. Bułki przekrawamy (możemy je podpiec na grillu jeśli chcemy aby były bardziej chrupiące) i górę smarujemy musztardą. Na dolnych częściach układamy kolejno kotlety, ketchup, ser, paprykę, ogórka i kiełki. Smacznego :) function load(url, callback
Mienta blogparówek. Zawierają wyłącznie białka roślinne. Parówki można spożywać zarówno na zimno, jak i na gorąco – zawsze po zdjęciu osłonki! Można je podgrzewać w wodzie, smażyć na patelni, piec na grillu lub w piekarniku. Nie zawierają konserwantów i cholesterolu. Do przygotowania produktu użyto soi niemodyfikowanej genetycznie. Ja paróweczki podgrzałam w wodzie. I jeszcze ciepłe owinęłam plastrami Ramzesa. Ramzes to bardzo
Z Kuchni Do Kuchni