Smaczne i proste. Taką sałatkę możemy przygotować w przysłowiowe 5 minut. Jest świetnym dodatkiem do mięs, na przykład z grilla. Polecam. składniki 4 czerwone cykorie 1/2 pęczka szczypiorku garść kolendry 1 cebula sos 6 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki octu balsamicznego 1/4 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu przygotowanie Cykorię pokroić w poprzek w dosyć drobne paski. Cebulę pokroić
Stare Garysię goryczki, następnie plastry bakłażana osuszyć papierowym ręcznikiem - ten etap możemy pominąć. Moim zdaniem bakłażany ostatnio rzadko mają goryczkę. Posmarowane lekko oliwą plastry grillować z obu stron - można na grillu elektrycznym lub na patelni grillowej. Położyć na papierowym ręczniku, aby usuniąć nadmiar tłuszczu. Posypać pieprzem, solą i ziołami. Na czterech plastrach bakłażana położyć po plasterku sera i szynki. Przykryć
Stare Garyświetne - miękkie, kruche i bardzo smaczne. To zasługa dobrej jakości mięsa i smacznej marynaty. Smażyłam na patelni grillowej, ale sądzę, że to również dobra propozycja na tradycyjny grill. Polecam! składniki 1 kg karkówki marynata pęczek pietruszki 4 ząbki czosnku sól pieprz 4 łyżki oliwy z oliwek przygotowanie Składniki marynaty wrzucić do blendera, zmiksować na gładką masę. Mięso
Stare Garyprzez 3-4 minuty, aż feta lekko roztopi. Jeżeli robimy pojedyncze porcje, rozdzielamy sos pomidorowy z krewetkami pomiędzy naczynia do zapiekania, posypujemy fetą , a następnie wstawiamy na chwilę pod grill w piecyku (ok 4 - 5 minut, ser ma się tylko lekko roztopić ) Udekorować danie posiekaną natką pietruszki lub koperkiem i podawać na gorąco z białym pieczywem. Dobrze smakuje
Stare GaryDzisiajsza moja propozycja to mięciutka, soczysta i delikatna polędwiczka z grilla, polana aromatycznym sosem na bazie wina, przypraw i... czekolady :) I jeżeli chcecie cieszyć się doskonałym smakiem sosu, to nie rezygnujcie z żadnej przyprawy- wielokrotnie robiłam ten sos, za każdym razem zmieniając przyprawy- ten zestaw okazał się strzałem w 10tkę! Proste danie, ale jakże 'eleganckie'- niczym z najdroższej restauracji- które
Kraina Miodem PłynącaDużymi krokami zbliża się okres letni, czyli słońce, przepiękne zachody słońca, ciepłe wieczory, gwieździste niebo, optymizm, zabawa, grill, imprezy, a przede wszystkim... wzmożona chęć na chłodne i orzeźwiające napoje :) I aby nie opijać się kupioną, gazowaną chemią czy napojów pełnych syropu glukozowo-fruktozowego zachęcam wszystkich do zrobienia samodzielnie- i oczywiście z małą pomocą Krainy :)- kolorowych drinków, orzeźwiających smoothie, pożywnych
Kraina Miodem Płynącagrana padano (może być inny rodzaj sera). Wkładamy do piekarnika (najpierw pieczemy ok. 10 minut w 180°C (termoobieg), następnie około 5-10 minut w 200 stopniach C (funkcja grill). Podczas grillowania najlepiej stać koło piekarnika i obserwować zapiekankę, aby ustrzec od spalenia
Kredowe Menurogu.Jest tak popularna,ze w Berlinie Currywurst ma swoje muzeum. Klik ,kliknij i zobacz.Liczba sprzedawanych kielbasek 800 mln porcji rocznie mowi sama za siebie. Currywurst to kielbaska pieczona na grillu,a przed podaniem pokrojona i podana z pomidorowym sosem curry i dodatkowo przyprawa posypana.To swietna przekaska na kazda pore dnia.Danie to zwykle spozywane jest z bulka lub frytkami. Zawrotna kariere
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kazdym ogrodowym przyjeciu . Jest to mieso,ktore dosc latwo sie rozpada,wiec jego grillowanie wymaga tacki,badz uzycia folii aluminiowej lub specjalnego koszyczka do ryb.Lososia mozemy przyrzadzic na grillu ogrodowym lub w kuchni na patelni grillowej. Proponuje jako marynate do lososia zielone paste curry,ktorej glownym skladnikiem jest aromatyczna i orzezwiajaca trawa cytrynowa.Marynata zatem idealnie wpisuje sie w grillowe letnie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!storn dokładnie je pokrywając marynatą. Kotlety zamarynowane zostawić na 30 minut. Po upływie tego czasu smażyć kotlety na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony lub usmażyć na grillu
Ewa w kuchniskładniki wrzucić do miski, dodać kiełki oraz przyprawy i wymieszać surówkę. Zostawić ją na kilka minut do przegryzienia się smaków. Podawać do obiadu lub do mięs czy ryb z grilla
Ewa w kuchnismaku a skrzydełka, które zrobiłam z jej dodatkiem były pyszne. Czyli jak na razie przyprawy tej firmy są na plus i jak widać nadaje się nie tylko na grilla. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniSałatkę z ogórkiem i koperkiem robię już od kilku lat i zawsze wszystkim smakuje. Jest prosta w przygotowaniu i idealna na grila czy na imprezę ze znajomymi…Sałatka z ogórkiem i koperkiemSkładniki:ok. 200 g makaronu penne1-2 ogórki wężowe lub 4-5 normalnychpęczek koperku2-3 łyżki majonezusól, pieprz Makaron gotuję w osolonej wodzie aż będzie „al dente
UgotujmyTo.pljeśli makaron ugotujemy al dente, to również stosunkowo zdrowa… Najlepsze sałatki muszą być proste i smaczne jak ta z pomidorami, bazylią i serem…. Jest dobra na grila i na przyjęcie. Czy może komuś nie smakować..;)? Serdecznie zapraszam!Sałatka z pomidorów i sera:ok. 300 g makaronu rurki6-8 pomidorów150 g startego żółtego sera3 ząbki czosnku10-15 listków bazylii
UgotujmyTo.plmnie jest inspiracją, zawsze świetnie gotuje i ma fantastyczne pomysły. Pozwoliła mi nawet podzielić się na blogu przepisem na Dip Joli, który od lat przygotowujemy na grilla i tylko jak rozpocznie się u nas sezon grilowy to nie omieszkam go zamieścić:)! Oczywiście były też inne potrawy… równie pyszne… Ale dla mnie roladki były the best:)! Zachwycił mnie smak
UgotujmyTo.pl