grill - 12274 przepisów (strona:544/819)

Urlop z dzieckiem....czyli co zjeść i gdzie. Miejsca przyjazne dzieciom. 199

mamy.... Zupy takie bardzo po domowemu. Klimat miejsca bardzo czarujący i bajkowy, zwłaszcza gdy robi się już ciemno. Miejsce w 100% przyjazne dla dzieci. Przepyszne zupy i kiełbaski z grilla. Ryby wędzone... Nie ma udanego wyjazdu nad morze bez zjedzenie tego specjału. Ja znalazłam swoje miejsce, swoją budkę wzdłuż ulicy Rodziewiczówny.   Gdzie na loda? Jak na lody to tylko

ClauditteMissCooking
Zupka cebulowa na piwie 137

wodą i dodać kostkę warzywną.Doprawić do smaku. Gotować do miękkości. Jak cebula będzie już miękka zdjąć z ognia i zblenderować.Posypać serem najlepiej parmezanem i do piekarnika na grill 150st C, aż ser się rozpuści. Posypać dowolną ilością grzanek i Smacznego

Gaździnka warzy
Pieczone tymiankowe ziemniaczki 167

Przygotowanie: Ziemniaki 10min obgotować ( można w mundurkach ). Czosnek zgnieść ze skórką wrzucić do rondelka zalać oliwą doprawić ziołami i podgrzać musi być mocno ciepły. Piekarnik nastawić 180st C na grill, do żaroodpornego naczynia przełożyć ziemniaki, polać zagrzaną oliwą i do pieca, aż się zrumienią. Mięso przygotować jak na kotlety, podsmażyć, dodać wino ( odparować ) W osobnym rondelku podsmażyć drobno posiekaną cebulkę

Gaździnka warzy
Cebulowy naan i wołowe kofty 166

Przekładamy do miski i obtaczamy je w olej u. Przykr yte odstawiamy w ciepłe miejsce , aż wyrośnie. Ciężką blachę wkładamy do piekarnika i nag rzewamy go do 240st C ( grill ) Ciasto ponownie ugniatamy dzielim y na sześć kawałków, formujemy dowolnie, glazurujemy olejem i kładziemy na rozgrzaną blachę ( ja zawsze używam papi eru do pieczenia - blacha się nie brudzi )  Naan

Gaździnka warzy
Kurczak z marchewką i brokułem 292

Cebulę posiekać i dodać do mięsa z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Po 2 min wlać wino (trzymać na ogniu  kilka minut - niech alkohol odparuje).  Cukinię przygotować na grillu. Marchewkę dodać do mięsa, wszystko w razie potrzeby przyprawić. Wmieszać posiekaną natkę. Posypać szczypiorkiem. Nalać sobie kieliszek wina i ..................... Smacznego

Gaździnka warzy
Sałatka z grillowanych ziemniaków 177

natki pietruszki kilka kropel soku z cytryny Przygotowanie: Ziemniaki umyć i podgotować w osolonej wodzie w mundurkach. Do żaroodpornego naczynia wlać odrobinę oleju, dodać cały czosnek, zioła. Piekarnik rozgrzać (grill) włożyć naczynie do środka na kilka minut (niech olej z przyprawami się ogrzeje). Ziemniaki pokroić w kostkę, przełożyć do żaroodpornego naczynia i dokładnie wymieszać przyprawionym olejem (w razie potrzeby posypać

Gaździnka warzy
Grillowany schab z Mozzarellą i pieczarkami 212

praskę czosnkiem. Zostawić na kilka godzin.  Cebulę pokroić w kostkę, obrane pieczarki w plasterki i podsmażyć na łyżce masła, doprawić do smaku solą, pieprzem. Na rozgrzaną patelnię do grilla położyć mięso, smażyć po ok. 2 min z każdej strony (zależy jaką grubość zrobiliśmy). Pod koniec położyć na schab pokrojoną w plasterki mozzarellę, na to ciepłe pieczarki i gotowe

Gaździnka warzy
Szaszłyki z kurczaka i wiosenna sałata 166

ćwiartki a następnie rozdzielić warstwy. Boczek pokroić w plastry. 3. Pierś kurczaka pokroić w dużą kostkę. 4.Wszystkie składniki nabijać naprzemiennie na patyki do szaszłyków. 5.Położyć na rozgrzanym grillu i piec do zrumienienia się mięsa. 6. Sałatę porwać na kawałki. Ogórka obrać i pokroić w półplasterki. Pomidora przekroić na ćwiartki i pokroić na grube plastry.Pokroić szczypiorek. Całość doprawić solą

A Ty Smakuj Mnie
Zupa kremowa z selera 146

śli będzie za gęste, dodać wody lub bulionu/. -Doprawić do smaku . Zupę wlać do żaroodpornych miseczek lub wazy , posypać serem i  wstawić do piekarnika  pod rozgrzany grill, aż  ser się rozpuści. Podawać z  pieczywem  ,grzankami lub paluszkami grissini. Zupę można podawać od razu po ugotowaniu , bez zapiekania  z odrobiną  śmietany

Zakamarki mojej kuchni
Co znalazłam na wyspie. I crumble. Inne. 184

gdzie będzie pani gotować?", z pełnym zaangażowaniem i radością  wskazałam mu na środek kuchni i wyjaśniłam, że właśnie tu stanie wyspa, a na niej płyta gazowa z grillem. Cisza. Konsternacja. Wielkie i rosnące z niedowierzania oczy pana od gazu i mnie na chwilę odebrały mowę. Pomyślałam, że pewnie z euforii za szybko mówię albo niewyraźnie, więc jeszcze raz, powoli

KUCHARNIA
Krakersy. Pochrupiecie? 220

chipsami. Są dla mnie zdecydowanie za słone, a ich wariacje smakowe przyprawiają o zawrót głowy, gdy pomyślę jakich sztucznych dodatków użyto, by przypominały cebulkę z serem, kurczaka z grilla czy pieczony bekon. .. Ale lubię chrupać. To jedno z tych uzależnień, z którym naprawdę ciężko walczyć, bo gdy zęby kończą chrupanie, ręka już sięga po kolejną porcję, a zdrowy rozsądek jakoś

KUCHARNIA
Księga skarg, wniosków i zażaleń. I chutney, z czerwonych porzeczek. 167

wokół niego kilka mniejszych nakłuć nożem - w te miejsca włożyć plasterki czosnku. Ser posmarować oliwą, na wierzchu położyć świeży tymianek.Zawinąć szczelnie w folię aluminiową i opiekać na grillu przez ok. 5 minut z każdej strony. Zdjąć z patelni, przełożyć z folii na talerz - rozchylić naciętą na środku skórkę i nałożyć w to miejsce chutnej. Podawać ze świeżą bagietką. * wszystkie

KUCHARNIA
Słodko, gorzko.... Grapefruit brulee? 175

wierzchu cynamonem, startym imbirem kandyzowanym oraz cukrem muscovado. Proporcje na oko - ważne, by cukier był dodany na końcu, bo ma się w piekarniku skarmelizować.  Piekarnik ustawić na funkcję grill - u mnie ma wówczas temperaturę 280 stopni. Wstawić na 3-4 minuty lub do momentu aż cukier się stopi i zrumieni tworząc karmelową skorupkę.  * cytat pochodzi z książki Isabel

KUCHARNIA
pierożki rosyjskie pieczone 158

mlekiem i posypujemy sezamem,makiem suszonymi pomidorami ,co kto woli Pierożki pieczemy 25 minut w 180 stopniach - ciasto powinno się zrumienić, więc można ostatnie 5 minut włączyć opcję grilla. Świetne są do szklaneczki gorącego barszczyku. Smacznego polecam gorąco

w mojej kuchni
ŁOSOŚ POD RUKOLĄ 143

blendera wrzucić rukolę ,polowę dymki,czosnek ,płatki migdałowe i parmezan.Wszystko zmiksować .Doprawić pieprzem oraz solą .Wlać okolo 5 łyżek oliwy(ma powstac dość rzadka masa).Ponownie zmiksować.Na rozgrzanym grillu ,lub patelni grillowej umieścić łososia.Piec 4-5minut,odwrócić i posmarować pesto z rukoli i piec kolejne 5 minut.Rybę wyłożyć na plaster pomidora ,udekorować listkami bazyli.SMACZNEGO

w mojej kuchni