grill - 12274 przepisów (strona:537/819)

Obiad za 10zł - Tuńczyk po angielsku podany. 416

oparciu o ceny marketowe, wyniesie około 9,57zł Ziemniaki umyte, oczyszczone gotujemy w osolonej wodzie w całości, w mundurkach, około 15 minut. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni funkcja grill+termoobieg, lub 200 stopni góra-dół. Ziemniaki cedzimy. Do naczynia żaroodpornego dajemy łyżkę oleju rzepakowego, wrzucamy ziemniaki, przyprawiamy papryką, tymiankiem i solą, i podrzucając delikatnie naczyniem doprowadzamy do przytwierdzenia przypraw

BaRepas
Grillowany kurczak w musztardowej marynacie z pestkami dyni na szpinaku 223

garstka 2 łyżki serka mascarpone Uwaga: Jeśli nie posiadasz patelni grillowej, możesz użyć zwykłej patelni, efekt będzie troszkę inny ale smak nadal rewelacyjny :). Oczywiście zamiast patelni grillowej, możesz użyć grill elektryczny. Przygotowanie: Podzielić kurczaka na 2 cienkie płaty. Zrobić marynatę z tymianku, kolendry, musztardy, soli i pieprzu. Obtoczyć w marynacie mięso. Poczekać 10-15 minut. Posypać z dwóch stron pestkami

KreatywnePiny
Zupa paprykowa 187

pietruszki) 3 łyżki śmietany 18% 1 litr wywaru z warzyw (może być z kostek rosołowych, wówczas 2 kostki na 1 litr) Piekarnik nagrzać do 240 stopni C na funkcji grilla Paprykę przełożyć do mniejszej brytfanki, ponieważ papryka wypuści sok. Lepiej i łatwiej będzie potem umyć mniejszą brytfankę niż blachę. Piec około 45 minut, aż skórka papryki będzie prawie przypalona

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Skrzydełka w marynacie brzoskwiniowo- musztardowej + film 149

Smaczne danie lub świetna przekąska do piwa czyli skrzydełka w marynacie brzoskwiniowo-musztardowej. Idealne do pieczenia na grillu bądź tradycyjnie w piekarniku. Polecam do wypróbowania. składniki na 4 porcje 10 skrzydełek z kurczaka          marynata 5 łyżek dżemu brzoskwiniowego 4 łyżki musztardy 2 łyżki sosu sojowego sól przepis Od umytych i osuszonych skrzydełek

Smakowite Dania
Zapiekanka z kurczakiem + film 175

wierzch posypujemy startym żółtym serem. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i pieczemy około 20 minut. Za pośrednictwem portalu Uroda i Zdrowie otrzymałam do przetestowania naczynie żaroodporne Grill&Drop firmy TERMISIL . Jest to  doskonały produkt, który polecam każdej pani domu. Wykonane z bardzo odpornego szkła borokrzemowego, sprawia że jest odporne na wszelkiego rodzaju zarysowania a także

Smakowite Dania
Surówka z młodej kapusty + film 174

Prosta, szybka i bardzo smaczna surówka z młodej kapusty, natki pietruszki z czosnkiem i curry, będzie wspaniałym dodatkiem do dań obiadowych z mięsem i ziemniakami lub do dań z grilla. Przygotowałam ją z natką pietruszki ale zamiast niej można użyć koperku i też będzie smaczna. składniki na 3 porcje mała główka młodej kapusty pęczek natki pietruszki lub koperku łyżeczka przyprawy

Smakowite Dania
Sałatka z mozzarellą do grilla + film 172

Doskonała do grilla sałatka z mozzarellą, pomidorkami koktajlowymi, kiszonym ogórkiem oraz sałatą lodową, czerwoną cebulą i rzodkiewkami polana pysznym sosem czosnkowym idealnie komponuje się z mięsem lub kiełbasą z rusztu. Dodatkowym jej atutem jest błyskawiczne przygotowanie, co sprawia że można ją często zajadać jako samodzielną przekąskę. składniki na 3 porcje 7 liści sałaty lodowej 150 g mozzarelli w kulkach

Smakowite Dania
Sałatka z kalafiorem, brokułem i pomidorem + film 185

Smakowita, sałatka z surowym kalafiorem i brokułem z dodatkiem pomidora i sporej ilości koperku, będzie świetnym dodatkiem do potraw przygotowanych na grillu a zwłaszcza różnego rodzaju mięs. Dla osób nie tolerujących surowych warzyw proponuję krótko obgotować je na parze tak aby warzywa nie rozgotowały się i dalej były jędrne i chrupiące. składniki na 3 porcje 1 mały kalafior 1 mały

Smakowite Dania
Błyskawiczny sos do grilla + film 160

Błyskawiczny sos do grilla o wyraźnym smaku czosnku, curry i ziół prowansalskich, fantastyczny do mięs z rusztu, gotowy w trzy minuty. Polecam do wypróbowania. składniki  na 2 porcje 150 g gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku szczypta soli przepis Do miski przekładamy jogurt, dodajemy przyprawę curry, zioła prowansalskie oraz odrobinę soli, przez

Smakowite Dania
Dip brokułowy + film 190

brokułowy z czosnkiem to prosty, szybki w przygotowaniu i smaczny sos na zimno, idealny do kanapek z wędliną a także potraw z grilla. W wersji light, zamiast majonezu polecam użyć jogurtu naturalnego. składniki na ok.400 g 1 średni brokuł 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki cukru szczypta czarnego pieprzu 140 g majonezu przepis Umytego brokuła gotujemy

Smakowite Dania
Żeberka z grilla + film 197

Żeberka z grilla w pysznej marynacie z sosu sojowego, czosnku oraz miodu to świetna propozycja na obiad w plenerze. Podane z pieczonymi ziemniakami i surówką będą prawdziwą ucztą dla podniebienia. składniki na 5 porcji 1 kg żeberek wieprzowych 3 ząbki czosnku 4 łyżki sosu sojowego 3 łyżki miodu 2 łyżki oleju szczypta soli czarny pieprz przepis Do miski przeciskamy przez

Smakowite Dania
Grrillowana pierś kurczaka w sosie cytrynowym. 298

filet ciąć pod skosem, posypać przyprawami, każdy medalion nakłuć/ubić lekko, zamarynować w oliwie z oliwek  najlepiej na noc,  następnego dnia usmażyć na patelni grillowej lub grillu,   SOS: na patelni rozpuścić masło, dodać orzechy, migdały, cebulę(lub por, ja daję pół na pół),  następnie dodajemy 2-3 łyżki soku z cytryny, odrobina skórki

Kuchnia Beaty
Gulasz z indyka 193

super miękkie, polecam..Mięsko z indyka natarłam przyprawą meksykańską . Skład przyprawy: sól, chili, pieprz cayen, cebula, czosnek, liść laurowy mielony,kmin rzymski. Przyprawa uniwersalna do mięs, sosów, gulaszu, szaszłyków, grilla. udko z indyka  przyprawa meksykańska marchew cebula czosnek sól, pieprz majeranek ziele angielskie, listek laurowy Z uda wyjąć kość i pokroić w kostkę, natrzeć przyprawą i odstawić do lodówki

Moje domowe kucharzenie
Pstąg pieczony podany na sałatce z roszpunki i gruszki. 230

kilku centymetrowych. Solimy i pieprzymy. Kieszonki powstałe po nacięciach wypełniamy masłem połączonym ze zgniecionym czosnkiem. Rybę pieczemy w piekarniku około 15 minut w temperaturze 180 stopni funkcja termoobieg + grill, lub 20 minut w 200 stopniach góra-dół. Opłukaną roszponkę układamy na talerzu, dodajemy gruszkę, posypujemy serem i podlewamy sosem. Sos: łyżkę oliwy, łyżeczkę octu balsamicznego, sok z mandarynki oraz

BaRepas
Idzie nowe! 219

limonki, na ruszcie skwierczące mięso, a w tle imprezowa muzyka. Tak! To jest to!  Nawet spróbowałam poczuć to już na własnej skórze :) Ale nie wyszło :) Na grilla jeszcze jednak poczekam, na razie jest za zimno ;) Ale już teraz mogę śmiało powiedzieć, że  Elderflower Lime   będzie na pewno hitem zbliżającego się lata. I to nie tylko moja opinia

Słodkie Przyjemności