Grrillowana pierś kurczaka w sosie cytrynowym.
Grrillowana pierś kurczaka w sosie cytrynowym.
Przepis na : obiad
Miałam okazję niedawno jeść to danie i urzekło mnie smakiem, tak więc chcę podzielić się tym z Wami. Sos cytrynowo-maślany jest wspaniałym dodatkiem do drobiu, ryb, chudego mięsa wieprzowego-polędwiczek, czy schabu... SKŁADNIKI: filet z kurczaka około 500gr., sól, pieprz grubo mielony (najlepiej biały, u mnie czarny niestety), maggi, odrobina tymianku SOS: kieliszek 50ml wytrawnego wina białego lub 1 łyżka octu winnego białego czubata łyżka drobno posiekanej cebuli lub białej części pora(można pół n... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty
Autor
Beata
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierś kurczaka, pierś z kurczaka, piersi, pierś, sosy, orzechy, imbir, mielone, por , ryby, kurczak, filet z kurczaka, drobiowe, polędwiczki, polędwiczka, mięso, grill, ryba, polędwiczki wieprzowe, schab, obiad, sos do kurczaka, sos do mielonego , polędwiczki wieprzowe w sosie, polędwiczki w sosie, dania z piersi kurczaka, mięso mielone, kurczak w zalewie, schab gotowany, dania z kurczakiem
Inne przepisy z Kuchnia Beaty
Dodaj komentarz