Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i drobno posiekana miętą , doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę,przed jedzeniem.Smacznego !!! nadaje sie na wypad w plener ,na grilla pomysł własny
w mojej kuchniziarenkami z laski wanilii, jajkami oraz czekoladą- mieszać tylko do połączenia składników (by niepotrzebnie napowietrzyć sernik). Formę okrągłą (średnica 26 cm) dwukrotnie ochronić folią aluminiową (najlepsza jest mocna- do grilla), przełożyć do większej blaszki i wlać do niej wrzątek- co najmniej do połowy wysokości ciasta. Piec przez 60 minut lub do momentu, aż wierzch sernika będzie cały ścięty. Ostudzić
Kraina Miodem PłynącaZaskakujące połączenie wykwintna tarta połączona z yy.......... kaszanką :) Nie przepadam za samą kaszanką, sama nigdy nie kupuje (ew. na grilla :)) Ale tak się stało, że znalazła się w naszej lodówce :) Czytaj więcej
Pasja tworzeniaparmezanem. Rozgrzać patelnię (bez tłuszczu, bo dość oliwy jest w marynacie), wrzucić kurczaka i podsmażyć. Następnie nałożyć go na połowę tortilli, a następnie złożyć tortillę na pół. Rozgrzać elektrycznego grilla (lub patelnię grillową) i piec tortillę przez ok. 2-3 minuty aż ser się dokładnie rozpuści. Pokroić tortillę na trójkąty. Podawać z sosami, np czosnkowym: zobacz przepis na sos czosnkowy
Kulinarne Przebojeprzypraw. 5. Piekarnik rozgrzewamy do 180 ° C na funkcji góra-dół. Zapiekankę pieczemy 40 -45 minut, aż zarumieni się z wierzchu. Ja na ostatnie 3 minuty włączyłam funkcję grilla. Wyciągamy i odstawiamy na bok na 10 minut, żeby nasza zapiekanka "odpoczęła". Smacznego! Uwagi: Tak jak wszystkie zapiekanki, również i ta najlepiej smakuje po całkowitym ostygnięciu i ponownym podgrzaniu
My Culinary Artsłodkiej papryki, płaskie pół łyżeczki pieprzu, płaska łyżeczka soli, 2 kopiaste łyżeczki ziół prowansalskich) oraz dużą łyżką oleju. - Wysypać na blaszkę, rozłożyć równomiernie, włożyć do piekarnika na 200 stopni, grill + termoobieg, 20 minut i gotowe. W międzyczasie gotujemy szparagi, kroimy pomidory, myjemy sałatę i takie tam ;) Wyjątkowo smakuje mi do tego trochę piwa. No to co, pół godziny i obiad
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEkostce czekolady i 1 piance. Wkładamy na 30 sekund do mikrofalówki. Wyciągamy i zamykamy pozostałymi herbatnikami. Przygotowanie w piekarniku: Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni, najlepiej z funkcją grilla. Na blaszce układamy 6 herbatników, na nich kładziemy po kostce czekolady i 1 piance. Wkładamy do piekarnika na najwyższą półkę na 2-3 minuty - aż pianka zacznie rosnąć. Wyciągamy i zamykamy pozostałymi
My Culinary ArtSurówka Colesław jak z KFC... Chrupkość drobno startej, białej kapusty. Soczystość wiórków marchewki. Ostrość kawałeczków białej cebuli. Połączone delikatnie słodkim sosem na bazie majonezu. Pyszna, amerykańska
Gospodyni Miejskamasy do 3/4 wysokości papilotki. 4. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 20 minut. Wyjmujemy, a temperaturę w piekarniku zwiększamy do 190, najlepiej z funkcją grilla. 5. Pianki umieszczamy w misce z jedną łyżką wody i wkładamy do mikrofalówki na 1 minutę (Jeżeli nie macie mikrofali, pianki można rozpuścić w kąpieli wodnej ). Wyjmujemy, dokładnie mieszamy
My Culinary Artprzelewam go do kokilek i zostawiam w lodówce na 2h do stężenia. Następnie posypuję wierzch cukrem. Piekarnik rozgrzewam do maksimum, wstawiam krem na kilka chwil pod najwyżej umieszczony ruszt grilla i trzymam, póki cukier delikatnie się nie przypiecze. Dla mnie - najlepszy na ciepło, ale można podawać również uprzednio schładzając go w lodówce. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkikroimy w plastry. Ogórki przekrawamy wzdłuż na cienkie plasterki. Łączymy składniki sosu. Dodajemy niewielką ilość soku z cytryny i szczyptę chili. Bułki przekrawamy na pół i opiekamy na grillu lub w tosterze na chrupiąco. Składniki na kotlety mieszamy, wyrabiamy i doprawiamy. Formujemy 4 kotlety i grillujemy z obu stron do zrumienienia - możemy też usmażyć na zwykłej patelni. Pod koniec
Moje Kuchenne Rewelacjeczas obróbki termicznej. 1 szt. Solo Smak Kebabczeta a 40 g - Orientalna mieszanka przypraw do kababu. Charakterystyczny bułgarski smak typowy dla mielonych podłużnych kotlecików pieczonych na grillu we wszystkich kurortach słonecznego wybrzeża Morza Czarnego 1 szt. Natura Smak John a 40 g - Szczególne polecamy tę przyprawę do wyrobów z mięsa drobiowego: kurczaków, gulaszu, steków
Z Majeczką w kuchniciepła na high. Przykryć, gotować 10 minut lub do momentu aż zupa będzie gorąca. W międzyczasie zrobić grzanki - opiec na lekki brąz na kratce w piekarniku pod grillem, z dwóch stron. Posypać równomiernie serem, podpiec ok 1 minuty lub do roztopienia sera. Podawać porcję zupy z 2 grzankami z serem. Posypać natką, doprawić
Stare Garyzgęstnieje. Przełożyć do małych kokilek. Chłodzić w lodówce przez minimum 1h. Przed podaniem posypać obficie brązowym cukrem i karmelizować go palnikiem lub w kuchence mikrofalowej z funkcj ą grilla
Pyry na Gazbułki, bo wtedy mam pewność, że to bułka a nie resztki chleba. I w zasadzie to są dwa moje najbardziej ulubione urządzenia. Oprócz tego mam sporo innych (np. elektrycznego grilla, sokowirówkę, opiekacz do grzanek, etc.) ale wyciągam je od czasu do czasu. Czasem zazdroszczę po cichutku posiadaczkom nowocześnie wyposażonych kuchni z niewyobrażalną ilością urządzeń, ale po zastanowieniu się dochodzę
Codzienna kuchnia niecodzienna