grill - 12274 przepisów (strona:549/819)

Zupa kokosowa z awokado i porem 171

Składniki: - 1 l rosołu - 2 puszki po 400ml mleka kokosowego - 2 marchewki z rosołu - 3 dojrzałe awokado - 1 czerwona papryka - 3 białe części pora - kawałek kurczaka (dałam pierś z grilla) - ½ limonki - 1 czerwona papryka - suszona chilli w plasterkach - ugotowany makaron tagliatelle - suszony czosnek - 1 łyżeczka przyprawy 7 smaków tajskich - sól - biały pieprz - świeżo mielony czarny pieprz - olej kokosowy - szczypiorek, kilka

mojewypiekiinietylko
Liebster Blog Award 173

najwięcej trudności… Babka z bakaliami, czy bez? Czy lubisz owoce morza? Najpiękniejsze miejsce na Ziemi, Twoim zdaniem, to… Najlepszy sposób na wypoczynek… Twoja ulubiona zupa. Potrawy z grilla, czy z piekarnika? I po raz kolejny – zapraszam do zabawy! ************************************************************************************************************************ ******************************************************************************************* Wydrukuj przepis The post Liebster Blog Award appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Żeberka w piekielnej marynacie z coli 215

tylko. Sposób przygotowania decyduje o tym, jaki będzie jej smak, a będzie baaaaaardzo ostro. Żeberka w piekielnej marynacie z coli, nadają się do pieczenia i w piekarniku, i na grillu.   Składniki: - ok. 1,5 kg żeberek - 1,5 szklanki coca coli - 1 szklanka ketchupu „Z piekła rodem” - sól, pieprz - 1 łyżka brązowego nierafinowanego cukru - chilli w płatkach (dałam sporo

mojewypiekiinietylko
Surówka Coleslaw 279

Minimum składników, wysiłku i pracy daje efekt , który przekłada się na bogactwo smaków. A sam widok, – już pobudza kubki smakowe. Idealna do dań mięsnych, rybnych, czy też z grilla. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Surówka Coleslaw appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Tzatziki 202

Tzatziki , to najpopularniejsza przystawka grecka. Można go spożywać z zapieczonym pieczywem, podawać jako dodatek do dań z grilla, smażonych, pieczonych… i nie tylko.   Składniki: - ok. 300g jogurtu greckiego - kawałek świeżego ogórka - czosnek (1 większy ząbek) - 1 łyżka oliwy - trochę soku z cytryny - sól, pieprz - koperek świeży (opcjonalnie)   Ogórek ścieramy na tarce o dużych oczkach (u mnie obrany

mojewypiekiinietylko
Omlet muślinowy z porem, pomidorem i zieloną cebulką 220

rozgrzane masło, posypujemy porem, układamy pomidorki pokrojone na ćwiartki. Smażymy, nie mieszając, do chwili, aż się zetną brzegi i omlet zacznie się przesuwać na patelni. Wstawiamy pod dobrze rozgrzany grill na 5 minut (lub do piekarnika na ok. 8 minut). Posypujemy obficie świeżą, zieloną cebulką i… rozkoszujemy się smakiem. Omlet z porem, pomidorem i zieloną cebulką, to moje ulubione

mojewypiekiinietylko
Melon w szynce 143

serrano pozostałe kawałki melona zwyczajnie zawinęłam w duże, cienkie plastry szynki pieczonej. Gotowe porcje układamy na kratce, lekko skrapiamy olejem sezamowym (lub arachidowym) i zapiekamy w piekarniku lub na grillu, ok. 15 minut w temp. 190°C. Podajemy gorące. Przystawka lub kolacja, jak kto woli. Słodycz melona przełamana słonym smakiem szynki, to nowe i ciekawe doznanie kulinarne. Melon w szynce

mojewypiekiinietylko
Majówkowa rozpusta czyli długi weekend z KUKBUKiem, KUCHNIĄ, Kłamcą i czekoladą 171

Dzisiaj rozpoczęła się tzw. Majówka. Żadnego pospiechu mam nadzieję, za to rodzinny czas z grillem w roli głównej, i z czytaniem, i podjadaniem (zrobię na wyjazd kardamonowe ciasteczka). Wczoraj o północy Małżon dostarczył mi nową porcję kulinarnych inspiracji i 60% rozpusty (uwieczniłam je na poniższym zdjęciu) doinwestowując mnie przy tym znacznie. Długi weekend zapowiada się więc

Dzieje kuchennej Wiewióry
CANDY, CANDY, CANDY!!! tylko do jutra! 174

Wróciłam, zmęczona i wypoczęta zarazem. Dzisiaj tylko zapowiadam pysznego łososia z grilla i PRZYPOMINAM O CANDY (klik na link )!!! zapisy tylko do jutra do południa!!! miłego weekendu

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pszenny Chleb z Bazyliowym Pesto, Warsztaty dla dwulatka i Broken 162

jakoś nie nadarzam z dzieleniem się tym z Wami moi Drodzy Czytacze. Zacznę od weekendu i wyjazdu a raczej zaskoczenia jakie mnie tam spotkało. Pyszne zaskoczenia rodem z grilla. O chlebie bazyliowym już Wam kiedyś pisałam. Był niewypałem z racji źle podanych w przepisie proporcji na ciasto ale nie byłabym sobą gdybym nie spróbowała

Dzieje kuchennej Wiewióry
Grillowany arbuz w miodzie 190

Lubie grillować nie tylko mięsiwa. W ubiegłym miesiącu, w czasie ostatniego w tym roku urlopu, na grilla trafił również arbuz. Smakowita sprawa mówię Wam! Grillowany arbuz w miodzie 8 trójkącików arbuza łyżka miodu łyżka soku z cytryny serek śmietankowy do podania Sok z cytryny podgrzewamy z miodem i tymże sosikiem polewamy arbuza z obu stron. Arbuza grillujemy z każdej strony

Dzieje kuchennej Wiewióry
Gremolata - idealna do ryb i mięs 198

związku z tym, że w mojej doniczce wyrosła już natka - postanowiłam przygotować taką marynatę i cierpliwie z nią czekać aż przyjdzie weekend i będę mogła wrzucić coś na ruszt grilla :) Składniki: 2 cytryny - jedynie skórka oliwa z oliwek 3 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki sól morska Natkę pietruszki i czosnek siekamy. Następnie czosnek ucieramy z solą. Skórkę cytryn trzemy

Bon Appetit Małgorzaty
Szaszłyki z włoską gremolatą 190

tarce. Wszystko razem mieszamy i zalewamy oliwą. Taki sos możemy bardzo długo trzymać w lodówce. Patyczki do szaszłyków najpierw moczymy kilka minut w wodzie, by się nie spaliły na grillu. Kurczaka kroimy w kostkę i zalewamy gremolatą. Odstawiamy do lodówki na pół godziny. Paprykę, cebulę, pieczarki, cukinię kroimy w kostkę albo w półksiężyce. Wszystko nadziewamy na patyczki obtaczamy w gremolacie

Bon Appetit Małgorzaty
Czosnkowa sałatka z surowego kalafiora i fety 361

zrobiłam). Do sosu z jogurtu dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i doprawiamy pieprzem i koperkiem. Solić nie trzeba gdyż ser jest słony. Sosem polewamy surowego kalafiora i zajadamy na grillu :)  Sałatka z kalafiora i fety

Bon Appetit Małgorzaty
Letnia sałatka z botwinką 174

Sałatka idealna do grilla. Lekka, zdrowa i pięknie wygląda :) Nie bójmy się jeść liści botwiny na surowo. Są pyszne! Składniki: 1 pęczek botwiny (liście i łodygi) 1 kostka sera bałkańskiego pół czerwonej cebuli (u mnie biała, ale najlepsza czerwona) można dodać pomidorki ale ja nie miałam :) Składniki na sos: 1 łyżka musztardy 1 łyżka miodu

Bon Appetit Małgorzaty