wtedy można ją modyfikować dodając np. śledzia, parówkę, groszek konserwowy, kiszony ogórek czy cebulę ) i druga podawana jako dodatek do pieczonych mięs, sztuki mięsa z rosołu lub kiełbasy z grilla. Sałatka w zależności od upodobania i potrzeb jest mieszana z olejem, jogurtem lub majonezem. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnireclette i kiełbasy diots. Raclette jest potoczną nazwą potrawy, w której właśnie główną rolę gra on, SER (raclette). Zazwyczaj jego wielki kawałek podgrzewa się na specjalnym, rozgrzanym urządzeniu "grillu", a gdy ser się rozpuści, ściera się go drewnianą łopatką i dodaje do czekających na talerzu dodatków takich jak szynka, gotowany ziemniak, korniszony. Warto spróbować tej wersji, zaraz po fondue
Kitchens Alphabetjogurtem dodajemy do warzyw. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Posypujemy koperkiem i chłodzimy w lodówce co najmniej 1h. Podajemy jako dodatek - do obiadu lub do mięska na grillu
Walijskie Pichceniekiełbasą dla ubogich" ... i zupełnie nie rozumiem dlaczego nie doceniany jej walorów.Większość z nas przygotowuje kaszankę tylko w okresie grillowym, zapiekając ją zawiniętą w folię aluminiową na grillu. Ja od czasu do czasu serwuję kaszankę jako danie obiadowe z ziemniakami i zasmażaną kapustą kiszoną, albo przygotowuję z niej zapiekankę... Składniki: około 400 g kaszanki 1 cebula majeranek
Walijskie PichceniePyszny dodatek zarówno do obiadu jak i np. do mięsa na grilla. Przez dodanie drobno startego selera naciowego i ogórka nasz jogurt zyskuje nieprzeciętny smak. Skladniki: główka sałaty na sos: 1 maly 200g jogurt grecki szczypiorek, kawałek selera naciowego pół ogórki zielonego sól pieprz koperek Wykonanie: Ogórek zielony ścieramy na oczkach, seler naciowy drobno kroimy - dodajemy do jogurtu, mieszamy, solimy
Walijskie Pichcenieletnie suróweczki są pod tym względem dobre, że nie trzeba trzymać się ściśle przepisu. Dorzucamy co mamy i co lubimy. Surówka może być uzupełnieniem mięsnego obiadu, dodatkiem do grilla, albo najzwyczajniej naszą kolacją :) Ja zrobiłam z: kapusty pekińskiej jajek świeżego ogórka pomidora cebulki dymki szczypiorku jogurt grecki + łyżka majonezu sól, pieprz Wykonanie: Kapustę kroimy w paski, jajka gotujemy, studzimy
Walijskie Pichceniewlewamy pomidory. Mieszamy doprawiamy do smaku solą, odrobiną cukru, chwilę gotujemy na małym ogniu. Na koniec dodajemy śmietanę kremówkę lub słodką śmietanę 18% (jeśli oszczędzamy kalorie). Na osobnej patelni (grillu) podsmażamy zamarynowane kawałki kurczaka, mieszając, aby przyrumieniły nam się równo ze wszystkich stron. Po usmażeniu kurczaka przekładamy do naszego sosu. Zagotowujemy całość - ok 5 minut. Podajemy z ryżem, makaronem
Walijskie Pichceniepora (podobnie jak selera) i dość często wykorzystuję go podczas mojego pichcenia. Surówka z pora jest prosta i szybka do zrobienia. Pasuje praktycznie do wszystkiego: i do grilla, i do mielonych, schabowych czy smażonej ryby. Składniki: biała część z 2 porów 1 jabłko sól pieprz cukier 2 łyżki śmietany 12% łyżeczka majonezu natka pietruszki Wykonanie: Pora kroimy
Walijskie Pichceniesurówka nie może nazywać się inaczej :) Wszystkie jej składniki są zdrowe i niskokaloryczne. Surówka wspaniale pasuje jako dodatek do obiadu, ale równie dobrze sprawdzi się przy grillu. Miseczka takiej surówki dla mnie jest również pysznym rozwiązaniem na zdrową kolację :)) Polecam gorąco! Składniki: 1 główka sałaty rzymskiej biała część małego pora 1 biała rzodkiew 5-6 rzodkiewek
Walijskie PichceniePochwała prostoty. Przysmak z piekarnika ... Super dodatek do obiadu, ale i rewelacyjna przekąska na kolację w gronie znajomych czy na grilla. Pyszne - zwłaszcza w towarzystwie zimnej maślanki lub kefiru ... Składniki: ziem niaki starty żółty ser prawdziwe masło (82%) sól pieprz koperek Wykonanie: Wybrać ziemniaki mniej więcej równej wielkości. Wyszorować. Włożyć do osolonego wrzątku i gotować
Walijskie Pichceniewlewamy do niej wodę, tak aby zakryła dno. Na ruszcie układamy nasze szaszłyki i pieczemy je tak ok 20 min. Po upływie tego czasu włączamy górną grzałkę, funkcję grilla i pieczemy ok 15 min lub mniej. Tak, aby odrobinkę się zarumieniły. gdy są gotowe wyjmujemy i podajemy z ulubionym sosem. U mnie boski Party Dip Barbecue Prymat. Party Dip Barbecue
Malinowe Pocałunkiłyżki octu balsamicznego Wykonanie: Paprykę, bakłażany myjemy osuszamy i układamy na blaszce. Bakłażana dodatkowo nakłuwamy w kilku miejscach. Pieczemy ok godziny w piekarniku w 200 stopniach z funkcją grilla. Paprykę można opalić nad gazem. Kiedy papryka jest pokryta czarnymi plamami odkładamy ją do np miski i przykrywamy talerzem. Kiedy wystygnie skórka łatwiej schodzi z takiej papryki. Upieczonego bakłażana przekrajamy
Malinowe Pocałunkisię pięknie zarumienić. Można również tak przygotowaną kiszkę zamiast piec to ją parzyć ok. 1-1,5 godz. w wodzie o temperaturze 90 stopni. Taka kiszka jest idealna na grilla
Malinowe Pocałunkirównież nie brakowało atrakcji. PATISERKA serwowała znakomite lody. Domowe pełne owoców i zaskakujące smakiem. Warte grzechu! Niedaleko niezawodny Denis i najlepsza na świecie kawa. Na stoisku Sokołów tlił się grill i zaczynały odbiegać nas stamtąd przepyszne zapachy. Swoje stoisko miała również Apetita. Jak również Wszystkie stoiska były wyposażone w sprzęt Kenwood. Nie zabrakło również zawsze uśmiechniętych Jacka i Piotra
Malinowe Pocałunkiwielkości ok 1,5 x 2 cm, pieczarki kroimy w plastry, dodajemy włoszczyznę i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Doprawiamy wg uznania, ja użyłam curry, przyprawy do karkówki i grilla. Patelnię przykrywamy, gdy składniki lekko się obsmażą i puszczą sok. Całość dusi się do chwili, gdy wszystkie płyny zostaną odparowane. Wtedy dodajemy śmietanę, mieszamy tak by wszystkie składniki zostały
Taste Of My Day