grill - 12274 przepisów (strona:557/819)

Zimna sałatka ziemniaczano-buraczana do mięs 556

wtedy można ją modyfikować dodając np. śledzia, parówkę, groszek konserwowy, kiszony ogórek czy cebulę ) i druga podawana jako dodatek do pieczonych mięs, sztuki mięsa z rosołu lub kiełbasy z grilla. Sałatka w zależności od upodobania i potrzeb jest mieszana z olejem, jogurtem lub majonezem. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
P... Pizza francuska! 174

reclette i kiełbasy diots. Raclette jest potoczną nazwą potrawy, w której właśnie główną rolę gra on, SER (raclette). Zazwyczaj jego wielki kawałek podgrzewa się na specjalnym, rozgrzanym urządzeniu "grillu", a gdy ser się rozpuści, ściera się go drewnianą łopatką i dodaje do czekających na talerzu dodatków takich jak szynka, gotowany ziemniak, korniszony. Warto spróbować tej wersji, zaraz po fondue

Kitchens Alphabet
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 216

jogurtem dodajemy do warzyw. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Posypujemy koperkiem i chłodzimy w lodówce co najmniej 1h. Podajemy jako dodatek - do obiadu lub do mięska na grillu

Walijskie Pichcenie
SMAŻONA KASZANKA 200

kiełbasą dla ubogich" ...  i zupełnie nie rozumiem dlaczego nie doceniany jej walorów.Większość z nas przygotowuje kaszankę tylko w okresie grillowym, zapiekając ją zawiniętą w folię aluminiową na grillu. Ja od czasu do czasu serwuję kaszankę jako danie obiadowe z ziemniakami i zasmażaną kapustą kiszoną, albo przygotowuję  z niej zapiekankę... Składniki: około 400 g kaszanki 1 cebula majeranek

Walijskie Pichcenie
SAŁATA Z SOSEM JOGURTOWYM 204

Pyszny dodatek zarówno do obiadu jak i np. do mięsa na grilla. Przez dodanie drobno startego selera naciowego i ogórka nasz jogurt zyskuje nieprzeciętny smak. Skladniki: główka sałaty na sos: 1 maly 200g jogurt grecki szczypiorek, kawałek selera naciowego pół ogórki zielonego sól pieprz koperek Wykonanie: Ogórek zielony ścieramy na oczkach, seler naciowy drobno kroimy - dodajemy do jogurtu, mieszamy, solimy

Walijskie Pichcenie
SURÓWKA Z PEKINKI,JAJEK,POMIDORA 222

letnie suróweczki są pod tym względem dobre, że nie trzeba trzymać się ściśle przepisu. Dorzucamy co mamy i co lubimy.  Surówka może być uzupełnieniem mięsnego obiadu, dodatkiem do grilla, albo najzwyczajniej naszą kolacją :) Ja zrobiłam z: kapusty pekińskiej jajek świeżego ogórka pomidora cebulki dymki szczypiorku jogurt grecki + łyżka majonezu sól, pieprz Wykonanie: Kapustę kroimy w paski, jajka gotujemy, studzimy

Walijskie Pichcenie
MÓJ KURCZAK TIKKA MASALA 165

wlewamy pomidory. Mieszamy doprawiamy do smaku solą, odrobiną cukru, chwilę gotujemy na małym ogniu. Na koniec dodajemy śmietanę kremówkę lub słodką śmietanę 18% (jeśli oszczędzamy kalorie). Na osobnej patelni (grillu) podsmażamy zamarynowane kawałki kurczaka, mieszając, aby przyrumieniły nam się równo ze wszystkich stron. Po usmażeniu kurczaka przekładamy do naszego sosu. Zagotowujemy całość - ok 5 minut. Podajemy z ryżem, makaronem

Walijskie Pichcenie
SURÓWKA Z PORA 194

pora (podobnie jak selera) i dość często wykorzystuję go podczas mojego pichcenia.  Surówka z pora jest prosta i szybka do zrobienia.  Pasuje praktycznie do wszystkiego: i do grilla, i do mielonych, schabowych czy smażonej ryby. Składniki: biała część z 2 porów 1 jabłko sól pieprz cukier 2 łyżki śmietany 12% łyżeczka majonezu natka pietruszki Wykonanie:   Pora kroimy

Walijskie Pichcenie
SURÓWKA SAMO ZDROWIE 225

surówka nie może nazywać się inaczej :)  Wszystkie jej składniki są zdrowe i niskokaloryczne.  Surówka wspaniale pasuje jako dodatek do obiadu, ale równie dobrze sprawdzi się przy grillu. Miseczka takiej surówki dla mnie jest również pysznym rozwiązaniem na zdrową kolację :))  Polecam gorąco! Składniki: 1 główka sałaty rzymskiej biała część małego pora 1 biała rzodkiew 5-6 rzodkiewek

Walijskie Pichcenie
ZAPIEKANE ZIEMNIAKI 6006

Pochwała prostoty.  Przysmak z piekarnika ...  Super dodatek do obiadu, ale i rewelacyjna przekąska na kolację w gronie znajomych czy na grilla. Pyszne -  zwłaszcza w towarzystwie zimnej maślanki lub kefiru ...  Składniki: ziem niaki starty żółty ser prawdziwe masło (82%) sól pieprz koperek Wykonanie: Wybrać ziemniaki mniej więcej równej wielkości. Wyszorować. Włożyć do osolonego wrzątku i gotować

Walijskie Pichcenie
Szaszłyki 271

wlewamy do niej wodę, tak aby zakryła dno. Na ruszcie układamy nasze szaszłyki i pieczemy je tak ok 20 min. Po upływie tego czasu włączamy górną grzałkę, funkcję grilla i pieczemy ok 15 min lub mniej. Tak, aby odrobinkę się zarumieniły. gdy są gotowe wyjmujemy i podajemy z ulubionym sosem. U mnie boski Party Dip Barbecue Prymat. Party Dip Barbecue

Malinowe Pocałunki
Ajvar 172

łyżki octu balsamicznego Wykonanie: Paprykę,  bakłażany myjemy osuszamy i układamy na blaszce. Bakłażana dodatkowo nakłuwamy w kilku miejscach. Pieczemy ok godziny w piekarniku w 200 stopniach z funkcją grilla. Paprykę można opalić nad gazem. Kiedy papryka jest pokryta czarnymi plamami odkładamy ją do np miski i przykrywamy talerzem. Kiedy wystygnie skórka łatwiej schodzi z takiej papryki. Upieczonego bakłażana przekrajamy

Malinowe Pocałunki
Kiszka z młodych ziemniaków z olejem rzepakowym. 187

się pięknie zarumienić. Można również tak przygotowaną kiszkę zamiast piec to ją parzyć ok. 1-1,5 godz. w wodzie o temperaturze 90 stopni. Taka kiszka jest idealna na grilla

Malinowe Pocałunki
Przygody z BlogerChef c.d. 180

również nie brakowało atrakcji. PATISERKA serwowała znakomite lody. Domowe pełne owoców i zaskakujące smakiem. Warte grzechu! Niedaleko niezawodny Denis i najlepsza na świecie kawa. Na stoisku Sokołów tlił się grill i zaczynały odbiegać nas stamtąd przepyszne zapachy. Swoje stoisko miała również Apetita. Jak również Wszystkie stoiska były wyposażone w sprzęt Kenwood. Nie zabrakło również zawsze uśmiechniętych Jacka i Piotra

Malinowe Pocałunki
Pomysł na potrawkę z kurczaka 672

wielkości ok 1,5 x 2 cm, pieczarki kroimy w plastry, dodajemy włoszczyznę i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Doprawiamy wg uznania, ja użyłam curry, przyprawy do karkówki i grilla. Patelnię przykrywamy, gdy składniki lekko się obsmażą i puszczą sok.  Całość dusi się do chwili, gdy wszystkie płyny zostaną odparowane. Wtedy dodajemy śmietanę, mieszamy tak by wszystkie składniki zostały

Taste Of My Day