grill - 12274 przepisów (strona:547/819)

Testowanie produktów marki Prymat 191

zeszłym tygodniu otrzymałam do testowania produkty marki Prymat... W skład paczki weszło między innymi: 1.dipy serowy (do chipsów i nachosów) barbecue (do grill) czosnkowy (do mięs) meksykański (do mięs) 2.sosy sałatkowe francuski czosnkowy grecki do mizerii koperkowo-ziołowy 3. marynaty w płynie grillowa pikantna klasyczna 4. panierki do kurczaka do kotletów 5. zioła oregano rozmaryn cząber zioła prowansalskie koperek bazylia

IMPRESJA SMAKU
Karkówka 421

Przepis na chrupiącą i aromatyczną karkóweczkę:) Wiadomo że z grilla była by jeszcze lepsza, ale w sezonie nie grillowym z patelni też można opędzlować takiego smakołyka :) Danie stosunkowo proste wymagające tylko odpowiednio przygotowania mięsa przed smażeniem a potem tylko pilnować żeby się dobrze smażyło i jeśli potrzeba lekko podlewać wodą ewentualnie bulionem i następnie poddusić. Jako dodatek można dodać ziemniaki

Kuchnia Pełna Pasji
Krewetki grillowane w liściach bananowca 265

liścia bananowca wykładamy połowę krewetek i posypujemy połową liści limonki kaffir. Zawijamy w paczuszkę. Czynność powtarzamy z drugim liściem i resztą krewetek. 3. Paczuszki układamy "zamknięciem" do dołu na grillu lub mocno rozgrzanej patelni grillowej. Grillujemy 10 minut. Podajemy w liściu (którego nie jemy:)). Smacznego! :) Uwaga: Jeżeli zdecydujemy się na patelnię grillową, polecam włączyć okap na najwyższą moc - wyciekający tłuszcz

Tajskie smaki
Karkówka pieczona w piekarniku z pomidorami i cebulą 345

niedawna karkówka kojarzyła mi się wyłącznie z twardą podeszwą z grilla. Taka trauma z dzieciństwa. ;-) Unikałam jej i żyłam w przekonaniu, że nie da się przyrządzić jej tak, by była miękka i soczysta. Pewnego razu trafiłam na ten przepis, który na stałe u nas zagościł. Karkówka jest miękka i soczysta. Najlepiej smakuje z ziemniakami. Przepis pochodzi stąd: KLIK

Szefowa kuchni
GRUSZKI Z SOSEM Z SERA BRIE 180

PORCJA DLA 4 OSÓB ; CZAS PRZYGOTOWANIA 0:20 Składniki: 4 połówki gruszek 1 łyżka rodzynek ⅓ łyżeczki mielonych goździków szczypta mielonego ziela angielskiego ⅓ szklanki cukru trzcinowego 2

naRuszcie
SOS TERIYAKI 160

sprzyja przypaleniu. Pozostałość sosu podawać do stołu z ryżem gotowanym na parze. Wymieszać sos sojowy, wino, ocet, cukier, czosnek, imbir i skórkę z cytryny w rondelku. Na bocznym palniku grilla, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, aż zostanie z niego połowa i stanie się gesty. Ostudzić i wyjąć czosnek, korzeń imbiru oraz skórkę z cytryny. SOS TERIYAKI

naRuszcie
CYTRYNOWO ZIOŁOWA MARYNATA CHILI 168

pikantna marynata jest doskonała do wieprzowiny lub drobiu. Używać jej osobno albo połączyć z ulubionym sosem do grilla . Składniki: ¼ szklanki cukru ¼ łyżki gruboziarnistej soli 3 łyżki chili 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka sproszkowanej musztardy 1 łyżka drobno startej skórki z cytryny Przygotowanie: Wymieszać wszystkie składniki i delikatnie wklepać w wieprzowinę

naRuszcie
Grzanki francuskie w jajku z gorgonzolą i salsą paprykową. 191

oregano roztrzepujemy. Zanurzamy w nim kromki chleba i smażymy do ścięcia na maśle klarowanym. Ściągamy z patelni, układamy na nich szynkę, ser edamski i kawałki gorgonzoli i zapiekamy pod grillem na ruszcie w temperaturze 180 stopni przez 5 minut. Sos. Kilka obranych płatów papryki siekamy i łączymy z jogurtem naturalnym, pieprzem i parmezanem. Polewamy nim liście sałaty i grzanki. Szybko

BaRepas
Krem grzybowy, grzanki z serem i jabłkiem 153

pokrój w zapałkę i przemieszaj z grubo pokrojoną natką pietruszki oraz odrobiną soku z cytryny. Ułóż kapelusze małych pieczarek na grzankach, posyp je startym serem i orzechami, włóż pod grill i zapiekaj około 2 minut, aż się ser stopi. Blenderem ręcznym zmiksuj zupę do konsystencji, jaka ci odpowiada, dopraw ją do smaku i wmieszaj do niej śmietanę oraz oliwę truflową

Kredowe Menu
Roladki z kurczaka po włosku 309

dobrze rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami.  Zamiast panierować i smażyć, możesz przygotować te roladki na parze, w piekarniku lub na grillu

Ze smakiem i z pasją
Pasta Ajvar / ajwar | Moja wersja z dodatkiem cukinii i aromatycznych przypraw 510

cukinię i paprykę przekroić na pół. Z papryki usunąć gniazda nasienne. Przełożyć warzywa na blachę do pieczenia skórką do góry. Do warzyw dołożyć ząbki czosnku. Wstawić do piekarnika (funkcja grill) około 30 minut na ok.200 stopni. Po tym czasie wyciągnąć warzywa i przykryć folią spożywczą na kilkanaście minut, aby później łatwiej było usunąć skórkę. Po tym czasie usuwamy skórkę

Zofiana
Pierś z kurczaka w słonecznikowej panierce :) 178

dostosowana, dzięki czemu nie jest on tak intensywny, a wręcz delikatnie wyczuwalny :) To duży plus! Mieszanka Piekło-Niebo to świetny dodatek do potraw wytrawnych, sałatek, kanapek, obiadów, dań z grilla, zup, panierek. Idąc w tą myśl, przygotowałam aromatyczną pierś z kurczaka w słonecznikowej panierce. I wiecie co jest w tym genialnego? Z przypraw użyłam wyłącznie soli, aby uzyskać pyszny smak

Zdrowie na języku :P
Miniszaszłyki i sałatka a'la grecka 351

Szaszłyki z piekarnika, nie z grilla, ale w niczym nie ustępują tym drugim. Patyczki kupione w realu, chyba z przeznaczeniem do wschodnich potraw, bo na dziale kuchni orientalnej, za to posiadające idealną długość :) Czytaj więcej

bistro mama
Czosnkowo - limonkowy kurczak z sałatką z mango 338

kroimy na małą kostkę i mieszamy.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Piersi z kurczaka można podać w całości lub w formie szaszłyków. Smażymy kurczaka na patelni grillowej lub elektrycznym grillu. Gotujemy ryż wg. przepisu na opakowaniu...Smacznego

Anioły w kuchni