grill - 12274 przepisów (strona:533/819)

Prawdziwie amerykański burger z krążkami cebulowymi 201

dużego garnka włożyć oba mięsa mielone, cebulę, czosnek, odsączoną bułkę oraz 2 jajka. Doprawić solą, pieprzem i jeśli ktoś lubi papryczką chilli(my lubimy). Mięso smażyć na grillu elektrycznym do zarumienienia. W tym czasie można pokroić pomidory i cebulę  na plasterki oraz umyć sałatę lodową. W rozgrzewającym się piekarniku umieścić na 2-3 minuty przekrojone bułki burgerowe. Spód bułki

MarciochaKucharzy
Zimowy Grillowany Camembert 198

Piec w piekarniku 25 minut w temperaturze 190 stopni. Opłukać rukole, pokroić pomidora, rozłupać orzechy włoskie. Rozłożyć na talerzu, przyprawić solą i przyprawami, oblać oliwą z oliwek. Ustawić elektryczny grill na 3, opiekać ser camembert do zrumienienia. Podawać z żurawiną :P Szybko i pysznie!!! Smacznego

MarciochaKucharzy
Grillowany pstrąg podany z rukolą, gruszką i gorgonzolą 145

masło, ocet balsamiczny Oczyścić pstrągi, odciąć głowy, posolić. Do środka włożyć 2 plasterki masła i czosnek. Jeśli ktoś ma to polecam jeszcze rozmaryn (nam zbrakło :) )  Położyć na nagrzany grill na 4. Smażyć około 10 minut. Rukole opłukać. Pokroić gruszkę na cienkie plasterki i poddusić na miękko na masełku. Na rukoli ułożyć gruszki pokruszoną gorgonzolę i orzechy włoskie. Doprawić oliwą

MarciochaKucharzy
Jajecznica podana z Quesadilla 211

mieszamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na Tortilli rozsmarowujemy ketchup, nakładamy pokrojone pieczarki i tarty ser, posypujemy przyprawami. Zginamy na pół. Wstawiamy do mikrofalówki na program grill na 1,5 minuty. Smacznego

MarciochaKucharzy
Ser Halloumi z bakłażanem i pomidorami oraz pita 171

15cm).  Pieczemy na kamieniach w temperaturze 250 stopni, aż do zarumienienia. Plastry bakłażana posmarować oliwą i oprószyć solą, pieprzem i suszonymi ziołami z obu stron. Smażyć na grillu. Następnie położyć plastry sera Halloumi. Smażyć na średnim/małym ogniu (3) około 2-4 minuty. Obrócić, każdy kawałek sera przykryć plasterkiem pomidora, przykryć patelnię przykrywką i dopiekać kolejne

MarciochaKucharzy
Bruschetta jako przystawka do zupy 237

kroję w ćwiarteczki i wrzucam do miski.  Posypuję przyprawą włoską i solą, mieszam. Na przygotowane kromki bagietki nakładam pomidorową mieszankę i zapiekam kilka minut w piekarniku na opcji GRILL. Podaję ze świeżą bazylią. Smacznego

MarciochaKucharzy
Canelloni z dynią i szpinakiem 202

piekarniku nastawionym na 180 stopni. Na pierwsze 20 minut  naczynia można przykryć folią aluminiową. a pod koniec kruszymy gorgonzole i pozwalamy się jej trochę rozpuścić się na grillu z termoobiegiem. Najlepiej jeść delikatnie ostudzone:) by nie poprzypiekać sobie podniebienia:) Smacznego

MarciochaKucharzy
Kaczka z jabłkami i pomarańczami 154

obkładamy kaczkę pomarańczami i  część jabłkami. w miedzy czasie robimy kluski śląskie  według tego przepisu: http://marciochakucharzy.blogspot.com/2013/05/kluski-slaskie-w-sosie-ze-smazonych.html   Na ostatnie 10 minut proponuję włączyć termoobieg z grillem by skórka zrobiła się super chrupiąca.     Smacznego

MarciochaKucharzy
Grecka Pita 205

kamieniach w piekarniku nastawionym na 250 stopni.  Mięsko gyrosowe: Piersi z kurczaka marynujemy w oleju z przyprawą grecką. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Smażyć bez tłuszczu na grillu elektrycznym. Jak już mięso się zetnie, należy pokroić w gyrosowe plasterki i znów grillować do uzyskania złotego koloru. Sos tzatziki: Ogórka obrać i pokroić w kawałki,wyciąć pestki a następnie

MarciochaKucharzy
Por nadziewany łososiem (cannelloni ) 146

pory umieścić w naczyniu żaroodpornym, zalać bulionem warzywnym z białego wina.  Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez 20 minut. Na ostatnie 5 minut można zmienić na grill by przyrumienić potrawę. Wyszło przepysznie i zdrowo !! Taka podpowiedź już po wykonaniu:  było mi ciężko podzielić pora po zblanszowaniu na rurki. Następnym razem spróbuję to zrobić w odwrotnej kolejności

MarciochaKucharzy
Nori Wrapy z hummusem 151

cieciorki pierś z kurczaka paluszki z surimi roszpunka czerwona papryka papryka chili szczypiorek czosnek sól, pieprz, kurkuma Pierś z kurczaka posiekać na kawałki gysosowe i podsmażyć w przyprawach na grillu lub patelni.  Surimi i paprykę pokroić w paseczki, natomiast papryczkę chili, szczypiorek i czosnek posiekać. Tak przygotowane składniki, układać na liściach nori pod grubą warstwa humusu. Koniec liścia również

MarciochaKucharzy
Smażony pstrąg w panierce serowej i salatka z hallumi 144

zanurzaj w roztrzepanych jajkach i dokładnie obtaczaj w startym serze. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony. Przygotować dressing mieszając wszystkie składniki w miseczce. Ser usmażyć na grillu uprzednio maczając ser w oliwie (ser smażymy na umiarkowanym ogniu przez około 3 minuty z każdej strony, aż będzie chrupiący i złoty). Na talerzach ułożyć sałatę, pomidorki,oliwki, plasterki sera

MarciochaKucharzy
Zielone szparagi z jajkiem i mozzarellą 191

szparagi 2 jajka na twardo ser tarty mozarella masło bułka tarta sól, pieprz, odrobina cukru Szparagi umyć, odciąć  stwardniałe końcówki. Posypać solą oraz wysmarować masełkiem. Ułożyć na rozgrzanym grillu i grillować przez ok 3 - 4 minuty, aż delikatnie się przyrumienią,będą miękkie, ale jeszcze dość chrupiące.  W międzyczasie ugotować jajka na twardo. i uprażyć na masełku bułkę tartą

MarciochaKucharzy
Quesadilla z kurkami i mozzarellą 179

smaku solą i pieprzem, dodać posiekanym lubczykiem. Na placek tortilli ułożyć warstwę sera następnie farsz kurkowy i znów tarty ser.  Całość przykryć drugim plackiem i grillować na grillu elektrycznym przez około 5 minut. Gotowe quesadillas pokroić na kawałki i podawać z sosam. Smacznego

MarciochaKucharzy
Pieczone udko kurczaka 195

stopni. Rękaw  ułożyć na naczyniu do pieczenia. Do środka wsadzamy udka. Dokładnie spiąć Kurczaka piec ok 50 minut. Po tym czasie odciąć górną część rękawa i podpiec na grillu około 10-15 minut do zrumienienia skórki. Ziemniaczki umyć i podzielić na ósemki. Ja zawsze delikatnie podgotowuje w osolonej wodzie. Przełożyć je do naczynia żaroodpornego i wymieszać z rozmarynem

MarciochaKucharzy