Czujecie już powiew wiosny? Sernik na zimno z galaretką będzie teraz super smakował. Jest to lekkie, lekko słodkie ciasto, która znika w mig. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/11\/sernik-na-zimno-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/11\/sernik-na-zimno-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/11\/sernik-na-zimno-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["1 paczka kruchych ciastek kakaowych (ok 150g(...)u0142a,\r","1 galaretka owocowa o ulubionym smaku,\r","1kg twarogu (mo\u017ce by\u0107 waniliowy),\r","250 ml \u015bmietanki 30%,\r","2 \u0142y\u017cki \u017celatyny,\r","2 \u0142y\u017cki gor\u0105cej wody,\r","opcjonalnie: cukier waniliowy.\r"],"name":"Sernik na zimno z galaretk\u0105","recipeCategory":"bez pieczenia, ciasta","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["Zmiksowa\u0107 razem ciastka
Bardzo Gruby Smokdodatek przyciąga wszystkich swoją nazwą. Zgodnie z nazwą ciasto Shrek przygotowane jest w zielonej odsłonie. Zielona masa budyniowa przygotowana na bazie zielonego soku. Masa śmietanowa z dodatkiem zielonej galaretki oraz warstwa wykańczająca, czyli zielona galaretka o smaku agrestowym. Całość smakuje naprawdę obłędnie. Ciasto Shrek przygotowałam w wersji bez pieczenia na okrągłych biszkoptach. Dzięki temu jest ono jeszcze szybsze(...)przyjęciu. Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA CIASTO SHREK BEZ PIECZENIA Składniki duże opakowanie delicji – smak pomarańcza duża paczka biszkoptów okrągłych 800 ml śmietanki 30% 4 galaretki agrestowe 1300 ml soku zielonego multiwitamina Dr Witt 4 budynie śmietankowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Blachę 30×41 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie umieścić obok
Przepiski.plswoim domu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt kakaowy jest niesamowicie puszysty i szybki w przygotowaniu. Czas pieczenia to zaledwie 20 minut. Masa przygotowana na bazie śmietanki kremówki, mascarpone i galaretki jest bardzo delikatna i puszysta, niczym chmurka. Idealnie pasuje do kakaowego biszkopta. Do przygotowania ciasta wybrałam galaretkę truskawkową i agrestową. Możecie wybrać inne ulubione smaki, jednak wydaje mi się(...)SUŁTANA Składniki BISZKOPT 5 jajek 120 g mąki 180 g cukru 40 g kakao 1 łyżka proszku do pieczenia KREM 500 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka agrestowa 240 ml gorącej wody DODATKOWO kakao (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Białka ubijamy na sztywną pianę. Ciągle ubijając, stopniowo wsypujemy cukier. Do ubitych białek dodajemy
Przepiski.plSpecjalnie dla moich dzieciaczków przygotowałam dziś ciasto o wdzięcznej nazwie "dyskoteka" lub "kryształek". Jest to biszkopt kakaowy/czekoladowy przełożony masą śmietanową z kolorowymi galaretkami. Wierzch ozdobiłam dodatkowo gorzką czekoladą i kolorową posypką cukrową. Ciasto bardzo ładnie się prezentuje. Idealnie sprawdzi się na co dzień oraz na imprezy, zwłaszcza imprezy dla dzieci, bo jest bardzo kolorowe. Jeszcze się też nie spotkałam(...)komuś nie smakowało. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: 5 jajek 4 łyżki mąki pszennej tortowej 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 3 galaretki w różnych kolorach (np. żółtka, zielona i czerwona) 500ml śmietany 30% 2 śmietan - fixy 1 mały cukier waniliowy 3 łyżeczki żelatyny 150ml wody Polewa: 4 łyżki śmietany 30% 100g gorzkiej
Waniliowe ImprowizacjeObłędne ciacho! Mięciutki biszkopt, kwaskowata galaretka z dżemem z czarnej porzeczki, krem budyniowy, a to wszystko zakończone chrupiącą bezą z kokosem i makiem, oblana czekoladą...Ciasto bardzo posmakowało domownikom i zniknęło w mgnieniu oka! Składniki blaszka 23|33: biszkopt: jajka 4 szt, mąka pszenna 3|4 szklanki, mąka ziemniaczana 1 łyżeczka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, cukier(...)szklanki, warstwa z galaretką: galaretka wiśniowa 2 szt, woda gorąca 2 szklanki, dżem z czarnej porzeczki 1 mały słoik, krem: mleko 500 ml, cukier 3 łyżki, cukier waniliowy 16 g, mąka pszenna 3 łyki, mąka ziemniaczana 2 łyżki, żółtka 2 szt, masło 200 g, beza: białka 4 szt, cukier 1 szklanka, mak suchy 1 szklanka, wiórki kokosowe 1 szklanka, polewa
kulinarne odsłony patiPóki jeszcze są wiśnie zrób ten pyszny i prosty deser. Połączenie tych lekko kwaskowych owoców zatopionych w galaretce z masą jogurtowo-śmietankową jest rewelacyjne. Jestem pewna, że posmakuje każdemu. Powiem Ci, że u nas błyskawicznie znika z lodówki. Wiśniowy deser w słoiczku możesz też zrobić z mrożonych owoców lub tych z kompotu. Zamrożone wiśnie można rozmrozić i powstały z nich(...)wliczyć w ilość płynu potrzebnego do przygotowania galaretki. Natomiast jeśli masz wiśnie w kompocie, to użyj kompotu zamiast wody. Wtedy galaretka będzie mocno owocowa. Wiśniowy deser w słoiczku Wiśniowy deser w słoiczku Czas przygotowania: 30 minut + czas oczekiwania Składniki Masa jogurtowa: 200 g naturalnego jogurtu 200 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki
Kulinarne przygody Gatityposmarowaną margaryną, obsypaną bułką tartą i piekę 30 minut w 180 stopniach. Po ostygnieciu dzielę na dwa. Zeskrobuję przypieczony wierzch. Nasączam placki. Pianka: 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 3 galaretki niebieskie 1 galaretkę rozpuszczam według przepisu, odstawiam do stężenia. Kroję w kostkę. 2 galaretki rozpuszczam w 250 ml wrzątku, schładzam do temp. pokojowej. Mleko skondensowane miksuję przez około 3 minuty(...)najszybszych obrotach. Ma powiększyć swoją objętość i być mocno spienione. Następnie jednym ruchem wlewam ostudzone galaretki i miksuję na najwyższych obrotach do połączenia składników. Wrzucam galaretkę pokrojoną w kostkę i mieszam. Wlewam na biszkopt, przykrywam drugim biszkoptem. Do lodówki. Wierzch: 1 śmietana 30% 2 łyżeczki cukru pudru 1,5 śmietan-fix jagody / borówka amerykańska 1 galaretka rozpuszczona
Wasze Przepisywaniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza z migdałami 3 białka 150 g cukru pudru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej (skrobi) 2 garści płatków migdałowych Galaretka z malinami 350-500 g malin świeżych lub mrożonych 2 szklanki czerwonego soku o łagodnym smaku (np. żurawinowy) 1 szklanka wody 3 płaskie łyżeczki agaru Krem mascarpone(...)godzinę w tej temperaturze. Po upieczeniu otworzyć drzwiczki piekarnika i zostawić w nim bezę do wystudzenia. Na desce/paterze ułożyć kruchy spód. W czasie stygnięcia bezy przygotować galaretkę z malinami, czyli: Zagotować wodę z sokiem, dodać agar i doprowadzić do wrzenia mieszając trzepaczką rózgową. Gotować ok. 3 minut. Do soku z agarem dodać maliny. Wymieszać. Jeśli użyło się malin
Weekendy w domu i ogrodziepudełka) 1-2 łyżeczki cukru z wanilią 6g żelatyny + 40ml wody Wierzch: 600g borówki, umytej i dobrze osączonej (można ją wysuszyć na ręcznikach papierowych) około 100g malin 2 łyżki galaretki w proszku (to jest tak około połowa opakowania galaretki, użyłam przezroczystej o smaku truskawkowo – waniliowym, można użyć dowolnej) 120ml gorącej wody troszkę posiekanych pistacji Spód: 1. Do miski wsypać mąkę(...)krem (śmietanka z czekoladą może trochę zgęstnieć, może być jak luźny budyń). Gotowy krem wylać na upieczony spód, wyrównać i ciasto wstawić do lodówki na całą noc. Wierzch: 9. Galaretkę zalać gorącą wodą i mieszać, aż galaretka się rozpuści, odstawić do całkowitego ostudzenia, galaretka ma być lekko tężejąca. 10. Na wierzchu schłodzonej tarty poukładać borówkę i maliny. Owoce posmarować galaretką
Mała CukierenkaCześć Kochani, dziś zapraszam Was na pyszne, letnie ciasto-bardzo orzeźwiające, idealne na ciepłe dni. Mowa o pysznym bananowcu. Jest to ciasto na zimno z masą bananową, śmietanką, bananami, galaretką. Jest bardzo łatwe do zrobienia, ładnie wygląda i super smakuje. Zapraszam po przepis Tradycyjnie zapraszam na film z przygotowaniem tego ciasta SKŁADNIKI ***proporcje na dużą blaszkę ok 25x35cm(...)BISZKOPT -4 jajka -1/3 szkl cukru -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia -3/4 szkl mąki pszennej tortowej MASA BANANOWA -5 dużych bananów -200g masła -2 galaretki cytrynowe -1 szkl wrzątku -0,5 szkl cukru pudru WARSTWA ŚMIETANKOWA -500ml śmietany 36% -1,5 łyżki żelatyny -1/3 szkl cukru pudru -125ml wrzącej wody DODATKOWO -2 galaretki
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku