galaretka - 14130 przepisów (strona:119/942)

Ciasto „Kubuś” 243

soku Kubuś (można kupić dużą butelkę 850 ml i resztę, do 1 litra, uzupełnić wodą) 3 op. budyniu śmietankowego bez cukru Pianka śmietanowa: 500 ml śmietanki 36% 1 op. galaretki brzoskwiniowej 1/2 szkl. wody Dodatkowo: 1-1,5 małego op. Delicji szampańskich 2 op. galaretki brzoskwiniowej 3 szkl. wody Całe jajka miksujemy wraz z cukrem na jasną i puszystą masę(...)wlewamy przygotowaną wcześniej mieszankę budyniową. Gotujemy aż do zgęstnienia ( najlepiej niech masa „pobulgocze” przez około 2 minuty). Gorącą masę wylewamy na biszkopt w formie. Odstawiamy do przestudzenia. Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec wlewamy lekko tężejącą galaretkę. Miksujemy do połączenia, po czym wykładamy na masę budyniową, wyrównujemy

Smaki Na Talerzu
Ciasto wiśniowa królewna 583

ciasto niezwykłe pod kilkoma względami. Pięknie wygląda, jest dość łatwe w przygotowaniu i co najważniejsze obłędnie smakuje. Połączenie kakaowego biszkoptu z delikatną masą czekoladową i warstwą wiśni w galaretce to połączenie wręcz idealne. Ciasto wiśniowa królewna doskonale sprawdzi się na wyjątkowe okazje takie jak święta, urodziny, czy spotkania rodzinnie. Gwarantujemy, że to ciasto zrobi wrażenie na najbardziej wymagających gościach, wszyscy(...)Składniki BISZKOPT 120 g mąki pszennej tortowej 160 g drobnego cukru do wypieków 3 łyżki kakao 5 jajek (temp. pokojowa) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli WARSTWA Z GALARETKĄ 600 ml kompotu z wiśni (kompot + woda) 360 g wiśni z kompotu (waga owoców po odsączeniu) 2 galaretki o smaku wiśniowym MASA CZEKOLADOWA 500 ml śmietanki kremówki

Alle Dobre!
Pianka z wiśniami i galaretką 79

Pianka z wiśniami i galaretką, to świetny pomysł na wykorzystanie białek pozostałych z przygotowania innych słodkości, do których potrzebne są tylko żółtka. Teraz jest właśnie taki czas - bo to czas smażenia pączków, faworków, z których pozostaje nam sporo białek, a które to można śmiało mrozić i wykorzystać do przygotowania na przykład takiego oto deseru :). Pianka jest bardzo puszysta, lekka, mocno(...)napowietrzona. Jest też słodziutka ( ilości cukru nie da się tu zmniejszyć, bo po prostu pianka nie wyjdzie ), ale kwaśne owoce i galaretka idealnie przełamują tę słodycz. Samo wykonanie pianki jest szybkie i nietrudne, ale przyda się termometr cukierniczy - naprawdę dużo ułatwia, ale można spróbować i bez niego :). Myślę, że ten deser, to też fajna propozycja na Walentynki ;). Polecam! Przepis pochodzi

Opowieści z piekarnika
ciasto wiśniowa finezja 81

przykrywamy folią spożywczą, tak aby przylegała do budyniu i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo budyń a następnie kawę i miksujemy na gładki krem. składniki na galaretkę z wiśniami: 1000 ml kompotu wiśniowego z wiśniami 2 galaretki wiśniowe woda wykonanie: Z kompotu odsączamy wiśnie. Do kompotu dolewamy tyle wody aby uzyskać 500 ml płynu. Kompot z wodą(...)zagotowujemy i rozpuszczamy w nim galaretki. Lekko tężejącą wylewamy na krem z wiśniami. złożenia ciasta: Jeden biszkopt umieszczamy w foremce. Rozsmarowujemy na nim 1/2 część kremu. Układamy wiśnie i wylewamy tężejącą galaretkę. Wstawiamy do lodówki aby galaretka stężała. Następnie na galaretce rozsmarowujemy pozostały krem i układamy drugi biszkopt. Wierzch polewamy polewą czekoladową. Ciasto dowolnie dekorujemy. składniki na polewę czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto czekoladowo-wiśniowe 387

Ciasto czekoladowo-wiśniowe to niesamowity deser, który smakuje fenomenalnie. Połączenie czekoladowego kremu z galaretką z dodatkiem wiśni oraz czekoladowego biszkopta do prawdziwa uczta dla podniebienia. Ciasto czekoladowo-wiśniowe z pewnością posmakuje wszystkim miłośnikom wiśni i nie tylko. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto czekoladowo-wiśniowe wygląda bardzo efektownie, przez co pięknie prezentuje się na stole. Wzbudza zachwyt nie tylko swoim wyglądem(...)pieczenia szczypta soli MASA CZEKOLADOWA 500 ml śmietanki kremówki 100 g czekolady deserowej 1 łyżka kakao 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki nalewki czekoladowej (opcjonalnie) GALARETKA 2 galaretki wiśniowe 600 ml kompotu z wiśni (kompot + woda) 360 g wiśni z kompotu (waga po odsączeniu) DODATKOWO posypka czekoladowa lub czekolada do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie BISZKOPT

Przepiski.pl
Ciasto mozaika / kryształek 96

Niejednokrotnie już spotkałam się z tym ciastem, ale pod różną nazwą - mozaika lub kryształek. Jest lekkie, biszkoptowe, przełożone masą śmietanową z kolorowymi galaretkami. I dzieciom i dorosłym z pewnością przypadnie do gustu. Składniki (blaszka 23x33cm): Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 2-3 łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 500 ml śmietanki(...)galaretka cytrynowa 1 cukier waniliowy 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 4 galaretki w różnych kolorach, każda rozpuszczona w 300 ml wody Sposób przygotowania: 1. Galaretki (poza cytrynową do masy) rozpuścić w 300 ml gorącej wody, następnie przelać do naczyń i pozostawić do stężenia. Następnie pokroić w kostkę. 2. Z podanych składników zrobić biszkopt, upiec w 180*C przez

Kuchnia domowa Ani
Galaretkowiec na herbatnikach 446

Galaretkowiec na herbatnikach to rewelacyjny deser bez pieczenia z dodatkiem kolorowych galaretek. Jest bardzo prosty w przygotowaniu a co najważniejsze lekki i bardzo smaczny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kolorowe galaretki w delikatnej masie na bazie śmietanki kremówki oraz jogurtu naturalnego smakują naprawdę świetnie. Chcecie się przekonać? Zapraszam na przepis! Poniżej w kilku krokach opisałam jak przygotować galaretkowiec(...)herbatnikach. Jestem pewna, że zachwyci Was swoim smakiem i prostotą wykonania. GALARETKOWIEC NA HERBATNIKACH – PRZEPIS Składniki 800 g jogurtu naturalnego 500 ml śmietanki kremówki 4 galaretki w różnych kolorach 100 g cukru pudru 3 czubate łyżki żelatyny 120 ml gorącej wody ok. 400 g herbatników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Blaszkę o wymiarach 24×35 cm wykładamy folią spożywczą

Przepiski.pl
OWOCOWE GALARETKI W CZEKOLADZIE JELLY DOT I PRALINY LOVE&CHERRY- RECENZJA 79

było, potrzebowałam urlopu, odpoczynku. Ale już jestem, wracam do Was z głową pełną pomysłów. Na początek chciałabym Wam opowiedzieć kilka słów o kolejnych nowościach Vobro, mianowicie o galaretkach w czekoladzie, a także przypomnieć o pralinach Love&Cherry. Już jakiś czas temu wspominałam Wam o owocowych galaretkach Jelly Dot . Tym razem galaretki oblane zostały czekoladą. A występują w 3 wariantach(...)smakowych: * cherry * orange * lemon Osobiście wszystkie 3 smaki przypadły mi do gustu, dlatego, że galaretki są lekko kwaskowate, co w połączeniu z czekoladą komponuje się idealnie. Idealne na jeden kęs, jako przekąska w pracy czy w szkole. Jeśli chodzi o szatę graficzną to Vobro jak zwykle dopracowuje wszystko w najmniejszym szczególe. Brązowy kolor papierka mi kojarzy się z czekoladą, natomiast

Zrób to smacznie
Szybki deser z owocami 121

Deser z owocami – świeżymi lub mrożonymi. Proste, szybkie i pyszne! Idealny gdy najdzie nas ochota na słodkie. Składniki 250 g kremowego sera z wiaderka 1 galaretka malinowa 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka przezroczysta maliny borówki 300 ml śmietany 30% Przygotowanie Galaretkę malinową rozpuszczamy w 1 szkl. gorącej wody i studzimy. Twaróg sernikowy miksujemy z 2 łyżkami cukru pudru(...)następnie łączymy z ostudzoną galaretką malinową. Masę przekładamy do 1/3 wysokości pucharka lub szklanki. Odstawiamy do lodówki do stężenia masy. W tym czasie roztapiamy galaretkę przezroczystą i także ją studzimy. Ostudzoną tężejącą galaretkę przelewamy na masę sernikową. Wkładamy do niej maliny i ponownie odstawiamy do lodówki. Po stężeniu przezroczystej galaretki na wierzchu dekorujemy ubitą śmietaną. Autor przepisu: Aga Artykuł Szybki

Wasze Przepisy
Sernik duet limonki z jeżyną 93

typu petit  250 g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru sok i skórka  z 1 limonki  1 łyżeczka żelatyny+70 ml wody galaretka jeżynowa: 100 g jeżyn 100 g jagód sok z 1/2 cytryny  3 łyżki cukru 1 galaretka jagodowo-jeżynowa 1 szkl wody wierzch:  100 g herbatników typu petit(...)ciepłej wodzie. Miksujemy śmietanę z serkiem mascarpone, dodajemy cukier puder oraz skórkę i sok z limonki. Na końcu łączymy masę z ostudzoną żelatyną. Odstawiamy do lodówki, robimy mus jeżynowy. galaretka jeżynowa:  Jeżyny i jagody (można użyć tylko jeżyn, w tym wypadku używamy 200 g jeżyn)  podgrzewamy z 2-3 łyżkami wody, aby owoce się nie przypaliły. Kiedy puszczą

Bon appetit mon amie
Nowości, słodkości marki Vobro 78

Dzień dobry :-) Dziś przychodzę do Was z kolejnymi słodkimi nowościami od Vobro . Tym razem są to galaretki Jelly Dot tym razem w czekoladzie i wszystkim już dobrze znane praliny Love & Cherry. Wszystkie te smakołyki możecie znaleźć już na sklepowych półkach, a poniżej moja krótka opinia na ich temat :-) Galaretki Jelly Dot Zacznę może od szaty graficznej galaretek, która jest(...)bardzo fajna, przyciąga wzrok i po prostu wygląda bardzo atrakcyjnie. Podoba mi się połączenie kolorystyczne opakowania z kolorowym środkiem, który nawiązuje do smaku galaretki. Jak widać każda zapakowana jest w osobny papierek.  W środku znajdziemy galaretkę oblaną czekoladą. Mamy do wyboru trzy smaki: wiśnia, pomarańcza i limonka. Jeśli lubicie galaretki i czekoladę, to tutaj macie dwa w jednym

kruche babeczki
Ciasto na walentynki 77

zastygnie, dekorujemy ciasto płatkami róży. WALENTYNKOWE CIASTO BEZ PIECZENIA Z SERDUSZKAMI Składniki: Spód: – 1/2 opakowania sucharków – 150 gram – 300 gram kremu czekoladowego Pianka i serduszka: – 3 galaretki truskawkowe + 3,5 szklanki wody – 400 ml śmietanki kremówki 30% Wierzch: – 0,5 szklanki mleka w temperaturze pokojowej – 1 łyżeczka żelatyny – 2 łyżki zimnej wody. Wykonanie(...)sucharów dodajemy krem czekoladowy, następnie dokładnie mieszamy. Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do lodówki – używamy foremki o wymiarach 21x21cm. 3. Galaretki zalewamy 3,5 szklanki bardzo gorącej wody i dokładnie mieszamy do rozpuszczenia. 4. Z rozpuszczonej galaretki odlewamy 1,5 szklanki i przelewamy na małą, płaską blaszkę posmarowaną cienką warstwą oleju

Marcepanowa kuchnia
Ambasador 216

miał imieniny i były one dobrym pretekstem do przygotowania tego właśnie ciasta. Ciasto Ambasador to puszysty biszkopt , który po nasączeniu przekłada się kremem budyniowym o dwóch smakach i polewa galaretką. Pierwszy krem budyniowy to krem kakaowy z dodatkiem orzechów i czekolady. W tym kremie wykorzystać można także rodzynki bądź mieszankę bakalii. Drugi krem budyniowy to krem jasny, który zawiera owoce(...)łyżki soku z cytryny Krem budyniowy: 500 ml mleka 15 dkg cukru kryształu 4 żółtka 6 dkg maki ziemniaczanej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 35 dkg masła Dodatkowo: 2 galaretki pomarańczowe (75 gr każda) 600 ml wody 1,5 łyżki ciemnego kakao 5 dkg orzechów włoskich 5 dkg czekolady 10 dkg ananasa 1 duża pomarańcz Jak zrobić ciasto Ambasador. Przygotowanie

MeCooks
Miętowy sernik na zimno z ciasteczkami oreo 213

Miętowy sernik na zimno z cytrynową galaretką i ciasteczkami oreo. Pyszny, orzeźwiający po prostu idealny deser na upalne dni. Bez pieczenia i bardzo prosty do zrobienia z niewielkiej ilości składników. 500 g mielonego twarogu z wiaderka 25 g świeżych listków mięty ( użyłam ogrodową) 1 galaretka o smaku kiwi  1 galaretka cytrynowa + 300 ml wody (wrzątku) 1 opakowanie ciasteczek oreo(...)pozostawić do ostudzenia, następnie zmiksować za pomocą blendera. Rozdrobnioną miętę przecedzić przez gęste sito (napar zachować) lub czystą ściereczkę kuchenną. Napar z mięty przelać do garnuszka i dodać galaretkę o smaku kiwi, lekko podgrzewać ciągle mieszając aż żelatyna i cukier się całkowicie rozpuszczą. Nie doprowadzamy do wrzenia!  Galaretkę o smaku cytrynowym zalać 300 ml wrzątku i dokładnie wymieszać, odstawić

Andzia Pichci
Ciasto zebra śmietankowo truskawkowa 484

małą blaszkę o wymiarach 22 x 22 cm. Szklanka to pojemność 250 ml. Składniki na masę śmietanową: 250 g mascarpone 250 ml śmietanki 30% (1 szklanka) 1 galaretka cytrynowa 3/4 szklanki wrzątku Składniki na masę truskawkową: 600 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 3/4 szklanki wrzątku Wierzch deseru: 200 g truskawek (około) 1 galaretka truskawkowa 400 ml wrzątku PS Dodatkowo(...)zacząć od masy truskawkowej, gdyż dłużej tężeje. Do miski wlewam śmietankę 30 % oraz dodaję mascarpone. Całość miksuję na wysokich obrotach do momentu, aż masa zgęstnieje. Krok 1. Masa śmietankowa Galaretkę cytrynową rozpuszczam w 3/4 szklance wrzątku. Następnie studzę (wkładam do miski z zimną wodą). Gdy całkiem wystygnie, wlewam do masy śmietanowej i miksuje na wolnych obrotach, aż do połączenia składników

Ania gotuje