galaretka - 14130 przepisów (strona:119/942)

Pianka z wiśniami i galaretką 99

Pianka z wiśniami i galaretką, to świetny pomysł na wykorzystanie białek pozostałych z przygotowania innych słodkości, do których potrzebne są tylko żółtka. Teraz jest właśnie taki czas - bo to czas smażenia pączków, faworków, z których pozostaje nam sporo białek, a które to można śmiało mrozić i wykorzystać do przygotowania na przykład takiego oto deseru :). Pianka jest bardzo puszysta, lekka, mocno(...)napowietrzona. Jest też słodziutka ( ilości cukru nie da się tu zmniejszyć, bo po prostu pianka nie wyjdzie ), ale kwaśne owoce i galaretka idealnie przełamują tę słodycz. Samo wykonanie pianki jest szybkie i nietrudne, ale przyda się termometr cukierniczy - naprawdę dużo ułatwia, ale można spróbować i bez niego :). Myślę, że ten deser, to też fajna propozycja na Walentynki ;). Polecam! Przepis pochodzi

Opowieści z piekarnika
ciasto wiśniowa finezja 94

przykrywamy folią spożywczą, tak aby przylegała do budyniu i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo budyń a następnie kawę i miksujemy na gładki krem. składniki na galaretkę z wiśniami: 1000 ml kompotu wiśniowego z wiśniami 2 galaretki wiśniowe woda wykonanie: Z kompotu odsączamy wiśnie. Do kompotu dolewamy tyle wody aby uzyskać 500 ml płynu. Kompot z wodą(...)zagotowujemy i rozpuszczamy w nim galaretki. Lekko tężejącą wylewamy na krem z wiśniami. złożenia ciasta: Jeden biszkopt umieszczamy w foremce. Rozsmarowujemy na nim 1/2 część kremu. Układamy wiśnie i wylewamy tężejącą galaretkę. Wstawiamy do lodówki aby galaretka stężała. Następnie na galaretce rozsmarowujemy pozostały krem i układamy drugi biszkopt. Wierzch polewamy polewą czekoladową. Ciasto dowolnie dekorujemy. składniki na polewę czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto czekoladowo-wiśniowe 403

Ciasto czekoladowo-wiśniowe to niesamowity deser, który smakuje fenomenalnie. Połączenie czekoladowego kremu z galaretką z dodatkiem wiśni oraz czekoladowego biszkopta do prawdziwa uczta dla podniebienia. Ciasto czekoladowo-wiśniowe z pewnością posmakuje wszystkim miłośnikom wiśni i nie tylko. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto czekoladowo-wiśniowe wygląda bardzo efektownie, przez co pięknie prezentuje się na stole. Wzbudza zachwyt nie tylko swoim wyglądem(...)pieczenia szczypta soli MASA CZEKOLADOWA 500 ml śmietanki kremówki 100 g czekolady deserowej 1 łyżka kakao 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki nalewki czekoladowej (opcjonalnie) GALARETKA 2 galaretki wiśniowe 600 ml kompotu z wiśni (kompot + woda) 360 g wiśni z kompotu (waga po odsączeniu) DODATKOWO posypka czekoladowa lub czekolada do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie BISZKOPT

Przepiski.pl
Ciasto mozaika / kryształek 111

Niejednokrotnie już spotkałam się z tym ciastem, ale pod różną nazwą - mozaika lub kryształek. Jest lekkie, biszkoptowe, przełożone masą śmietanową z kolorowymi galaretkami. I dzieciom i dorosłym z pewnością przypadnie do gustu. Składniki (blaszka 23x33cm): Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 2-3 łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 500 ml śmietanki(...)galaretka cytrynowa 1 cukier waniliowy 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 4 galaretki w różnych kolorach, każda rozpuszczona w 300 ml wody Sposób przygotowania: 1. Galaretki (poza cytrynową do masy) rozpuścić w 300 ml gorącej wody, następnie przelać do naczyń i pozostawić do stężenia. Następnie pokroić w kostkę. 2. Z podanych składników zrobić biszkopt, upiec w 180*C przez

Kuchnia domowa Ani
Galaretkowiec na herbatnikach 474

Galaretkowiec na herbatnikach to rewelacyjny deser bez pieczenia z dodatkiem kolorowych galaretek. Jest bardzo prosty w przygotowaniu a co najważniejsze lekki i bardzo smaczny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kolorowe galaretki w delikatnej masie na bazie śmietanki kremówki oraz jogurtu naturalnego smakują naprawdę świetnie. Chcecie się przekonać? Zapraszam na przepis! Poniżej w kilku krokach opisałam jak przygotować galaretkowiec(...)herbatnikach. Jestem pewna, że zachwyci Was swoim smakiem i prostotą wykonania. GALARETKOWIEC NA HERBATNIKACH – PRZEPIS Składniki 800 g jogurtu naturalnego 500 ml śmietanki kremówki 4 galaretki w różnych kolorach 100 g cukru pudru 3 czubate łyżki żelatyny 120 ml gorącej wody ok. 400 g herbatników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Blaszkę o wymiarach 24×35 cm wykładamy folią spożywczą

Przepiski.pl
OWOCOWE GALARETKI W CZEKOLADZIE JELLY DOT I PRALINY LOVE&CHERRY- RECENZJA 93

było, potrzebowałam urlopu, odpoczynku. Ale już jestem, wracam do Was z głową pełną pomysłów. Na początek chciałabym Wam opowiedzieć kilka słów o kolejnych nowościach Vobro, mianowicie o galaretkach w czekoladzie, a także przypomnieć o pralinach Love&Cherry. Już jakiś czas temu wspominałam Wam o owocowych galaretkach Jelly Dot . Tym razem galaretki oblane zostały czekoladą. A występują w 3 wariantach(...)smakowych: * cherry * orange * lemon Osobiście wszystkie 3 smaki przypadły mi do gustu, dlatego, że galaretki są lekko kwaskowate, co w połączeniu z czekoladą komponuje się idealnie. Idealne na jeden kęs, jako przekąska w pracy czy w szkole. Jeśli chodzi o szatę graficzną to Vobro jak zwykle dopracowuje wszystko w najmniejszym szczególe. Brązowy kolor papierka mi kojarzy się z czekoladą, natomiast

Zrób to smacznie
Szybki deser z owocami 144

Deser z owocami – świeżymi lub mrożonymi. Proste, szybkie i pyszne! Idealny gdy najdzie nas ochota na słodkie. Składniki 250 g kremowego sera z wiaderka 1 galaretka malinowa 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka przezroczysta maliny borówki 300 ml śmietany 30% Przygotowanie Galaretkę malinową rozpuszczamy w 1 szkl. gorącej wody i studzimy. Twaróg sernikowy miksujemy z 2 łyżkami cukru pudru(...)następnie łączymy z ostudzoną galaretką malinową. Masę przekładamy do 1/3 wysokości pucharka lub szklanki. Odstawiamy do lodówki do stężenia masy. W tym czasie roztapiamy galaretkę przezroczystą i także ją studzimy. Ostudzoną tężejącą galaretkę przelewamy na masę sernikową. Wkładamy do niej maliny i ponownie odstawiamy do lodówki. Po stężeniu przezroczystej galaretki na wierzchu dekorujemy ubitą śmietaną. Autor przepisu: Aga Artykuł Szybki

Wasze Przepisy
Sernik duet limonki z jeżyną 109

typu petit  250 g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru sok i skórka  z 1 limonki  1 łyżeczka żelatyny+70 ml wody galaretka jeżynowa: 100 g jeżyn 100 g jagód sok z 1/2 cytryny  3 łyżki cukru 1 galaretka jagodowo-jeżynowa 1 szkl wody wierzch:  100 g herbatników typu petit(...)ciepłej wodzie. Miksujemy śmietanę z serkiem mascarpone, dodajemy cukier puder oraz skórkę i sok z limonki. Na końcu łączymy masę z ostudzoną żelatyną. Odstawiamy do lodówki, robimy mus jeżynowy. galaretka jeżynowa:  Jeżyny i jagody (można użyć tylko jeżyn, w tym wypadku używamy 200 g jeżyn)  podgrzewamy z 2-3 łyżkami wody, aby owoce się nie przypaliły. Kiedy puszczą

Bon appetit mon amie
Nowości, słodkości marki Vobro 96

Dzień dobry :-) Dziś przychodzę do Was z kolejnymi słodkimi nowościami od Vobro . Tym razem są to galaretki Jelly Dot tym razem w czekoladzie i wszystkim już dobrze znane praliny Love & Cherry. Wszystkie te smakołyki możecie znaleźć już na sklepowych półkach, a poniżej moja krótka opinia na ich temat :-) Galaretki Jelly Dot Zacznę może od szaty graficznej galaretek, która jest(...)bardzo fajna, przyciąga wzrok i po prostu wygląda bardzo atrakcyjnie. Podoba mi się połączenie kolorystyczne opakowania z kolorowym środkiem, który nawiązuje do smaku galaretki. Jak widać każda zapakowana jest w osobny papierek.  W środku znajdziemy galaretkę oblaną czekoladą. Mamy do wyboru trzy smaki: wiśnia, pomarańcza i limonka. Jeśli lubicie galaretki i czekoladę, to tutaj macie dwa w jednym

kruche babeczki
Ciasto na walentynki 94

zastygnie, dekorujemy ciasto płatkami róży. WALENTYNKOWE CIASTO BEZ PIECZENIA Z SERDUSZKAMI Składniki: Spód: – 1/2 opakowania sucharków – 150 gram – 300 gram kremu czekoladowego Pianka i serduszka: – 3 galaretki truskawkowe + 3,5 szklanki wody – 400 ml śmietanki kremówki 30% Wierzch: – 0,5 szklanki mleka w temperaturze pokojowej – 1 łyżeczka żelatyny – 2 łyżki zimnej wody. Wykonanie(...)sucharów dodajemy krem czekoladowy, następnie dokładnie mieszamy. Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do lodówki – używamy foremki o wymiarach 21x21cm. 3. Galaretki zalewamy 3,5 szklanki bardzo gorącej wody i dokładnie mieszamy do rozpuszczenia. 4. Z rozpuszczonej galaretki odlewamy 1,5 szklanki i przelewamy na małą, płaską blaszkę posmarowaną cienką warstwą oleju

Marcepanowa kuchnia
Ambasador 243

miał imieniny i były one dobrym pretekstem do przygotowania tego właśnie ciasta. Ciasto Ambasador to puszysty biszkopt , który po nasączeniu przekłada się kremem budyniowym o dwóch smakach i polewa galaretką. Pierwszy krem budyniowy to krem kakaowy z dodatkiem orzechów i czekolady. W tym kremie wykorzystać można także rodzynki bądź mieszankę bakalii. Drugi krem budyniowy to krem jasny, który zawiera owoce(...)łyżki soku z cytryny Krem budyniowy: 500 ml mleka 15 dkg cukru kryształu 4 żółtka 6 dkg maki ziemniaczanej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 35 dkg masła Dodatkowo: 2 galaretki pomarańczowe (75 gr każda) 600 ml wody 1,5 łyżki ciemnego kakao 5 dkg orzechów włoskich 5 dkg czekolady 10 dkg ananasa 1 duża pomarańcz Jak zrobić ciasto Ambasador. Przygotowanie

MeCooks
Miętowy sernik na zimno z ciasteczkami oreo 233

Miętowy sernik na zimno z cytrynową galaretką i ciasteczkami oreo. Pyszny, orzeźwiający po prostu idealny deser na upalne dni. Bez pieczenia i bardzo prosty do zrobienia z niewielkiej ilości składników. 500 g mielonego twarogu z wiaderka 25 g świeżych listków mięty ( użyłam ogrodową) 1 galaretka o smaku kiwi  1 galaretka cytrynowa + 300 ml wody (wrzątku) 1 opakowanie ciasteczek oreo(...)pozostawić do ostudzenia, następnie zmiksować za pomocą blendera. Rozdrobnioną miętę przecedzić przez gęste sito (napar zachować) lub czystą ściereczkę kuchenną. Napar z mięty przelać do garnuszka i dodać galaretkę o smaku kiwi, lekko podgrzewać ciągle mieszając aż żelatyna i cukier się całkowicie rozpuszczą. Nie doprowadzamy do wrzenia!  Galaretkę o smaku cytrynowym zalać 300 ml wrzątku i dokładnie wymieszać, odstawić

Andzia Pichci
Ciasto zebra śmietankowo truskawkowa 519

małą blaszkę o wymiarach 22 x 22 cm. Szklanka to pojemność 250 ml. Składniki na masę śmietanową: 250 g mascarpone 250 ml śmietanki 30% (1 szklanka) 1 galaretka cytrynowa 3/4 szklanki wrzątku Składniki na masę truskawkową: 600 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 3/4 szklanki wrzątku Wierzch deseru: 200 g truskawek (około) 1 galaretka truskawkowa 400 ml wrzątku PS Dodatkowo(...)zacząć od masy truskawkowej, gdyż dłużej tężeje. Do miski wlewam śmietankę 30 % oraz dodaję mascarpone. Całość miksuję na wysokich obrotach do momentu, aż masa zgęstnieje. Krok 1. Masa śmietankowa Galaretkę cytrynową rozpuszczam w 3/4 szklance wrzątku. Następnie studzę (wkładam do miski z zimną wodą). Gdy całkiem wystygnie, wlewam do masy śmietanowej i miksuje na wolnych obrotach, aż do połączenia składników

Ania gotuje
Ciasto Pupa Pawiana 169

nasączenie biszkoptu: 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru 100 ml ciepłej wody Składniki na piankę: 50 g serka homogenizowanego waniliowego( 4 opakowania po 150 gram) 2 galaretki pomarańczowe 150 ml wrzatku 330 ml śmietanki kremówki 30% Składniki na galaretkę: 3 galaretki pomaranczowe 1350 ml wrzątku Dodatkowe składniki: 24 szt. małe ciepłe lody( kupione w Lidlu) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)Biszkopt wyciągnąć blachę i rzucamy ją wysokości 50 cm. Wyciagamy biszkopt z lachy i kładziemy go na kratkę. Wszystkie składniki na poncz łączymy. Nasączamy biszkopt. Następnie przygotowujemy piankę. 2 galaretki rozpuszczamy w 150 ml wody. Studzimy. Śmietankę kremówkę miksujemy z serkami homogenizowanymi, aż do powstania gęstego kremu. Po tym czasie wlewamy ostudzoną galaretkę i jeszcze chwilę miksujemy. Odcinamy od ciepłych

Olcia gotuje!
Truskawkowa pianka 204

borówka i truskawka.         biszkopt: 3 jajka M 1/3 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki tortowej pianka: 500 ml śmietanki kremówki 30 % 1 galaretka cytrynowa 250 ml wody 500 g truskawek 200 g borówek galaretka:   1 galaretka truskawkowa 400 ml wody  Biszkopt: Jajka wyjmuję wcześniej z lodówki. Białka ubijam na sztywno, dodaję(...)temp 160 stopni góra dół i piekę biszkopt około 20 minut aż się zarumieni. Pianka: Owoce wykładam na biszkopt zimny, układam połówki truskawek, borówki.   Schłodzoną śmietankę ubijam mikserem. Galaretkę rozpuszczam w 200 ml wody  gorącej i studzę. Galaretkę zimną i lekko tężejącą wlewam cienkim strumieniem do śmietany i cały czas mieszam mikserem.Śmietanę wylewam na owoce. Wstawiam

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania