galaretka - 14130 przepisów (strona:118/942)

Sezonowe desery i ciasta na lipiec 2023 116

słoików na zimę Przepis na proste przetwory z owoców do słoików na zimę, czyli owoce w soku własnym! Wystarczą jedynie owoce i cukier.… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto z przezroczystą galaretką – tort z kremem budyniowym i owocami Ciasto z przezroczystą galaretką to kakaowy tort z kremem budyniowym, owocami i galaretką! Tort pięknie się prezentuje dzięki wkładce z… ZOBACZ PRZEPIS(...)Ciasto z ptasim mleczkiem – ciasto z kremem, brzoskwiniami i galaretką Ciasto z ptasim mleczkiem to ciasto, które przygotujesz na bazie biszkoptu z kakao. Biszkopt przekładany jest pysznym budyniowym kremem, a… ZOBACZ PRZEPIS Sernik na zimno z galaretką i borówkami – prosty i pyszny przepis! Sernik na zimno z galaretką i borówkami to przepis na pyszne ciasto idealne

Via Gusto
Tort bez pieczenia z kremem, truskawkami i musem z rabarbaru 94

rabarbaru. Bardzo łatwy do przygotowania, nie wymaga pieczenia, świetnie się prezentuje, więc w sam raz pasuje na przykład na jakąś weekendową imprezę. Tort jest lekki, rabarbar w połączeniu z galaretka i truskawami ma fajny słodko-kwaśny i orzeźwiający smak. Składniki (tortownica o średnicy 26 cm): opakowanie okrągłych biszkoptów 500 ml śmietanki kremówki 30 % 250 g serka mascarpone 2 galaretki krystaliczne/przezroczyste(...)świeżych truskawek ok 500 g rabarbaru pokrojonego na małe kawałki  1 galaretka agrestowa Wykonanie: Truskawki umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie na spodzie ułożyć biszkopty, tak żeby nie zostało żadnych wolnych przestrzeni. 1 galaretkę krystaliczną rozpuścić w ok 200 ml gorącej wody i odstawić do przestudzenia. Rabarbar przełożyć do garnka, zalać

Healthy food explorer
Ciasto budyniowe z sokiem i śmietankową pianką z truskawkami 109

pieczonym biszkoptem, ale można je przygotować również w wersji bez pieczenia. To połączenie puszystego biszkoptu z budyniowym kremem przygotowanym z dodatkiem soku i śmietankową pianką z truskawkami. Razem z galaretką tworzy nieziemsko pyszną całość. Naprawdę! Daję sobie rękę uciąć, że zakochacie się w tym smaku, a ciasto zrobi furorę na niejednym stole! Dla nas zdecydowanie 10 na 10! Spróbujcie(...)KLIK! SKŁADNIKI: ( 24×28 ) CIASTO: * jajko -4 szt * cukier – 0,5 szkl * mąka pszenna – 3/4 szkl * budyń waniliowy bez cukru – 40 g * sól – szczypta GALARETKA: * galaretka truskawkowa – 2 op * gorąca woda – 3/4 l MASA BUDYNIOWA Z SOKIEM: * budyń waniliowy bez cukru – 120 g * sok Dr.Witt czerwony – 1 l * masło

Ostra na Słodko
Ciasto z masą z białej czekolady i owocami 120

Korzystając z truskawkowego sezonu, zawsze szykuję jakieś ciasto z tymi owocami. Ostatnio w czołówce tych najbardziej lubianych jest połączenie cienkiego biszkoptu, śmietanowej masy z białą czekoladą oraz owoców przykrytych galaretką. Jeśli chodzi o owoce, to szczególnie mocno polecam Wam przygotować sobie taki miks owoców jagodowych i wykorzystać i truskawki i maliny i jeżyny i borówki. Sama masa, fakt, jest dość(...)słodka (wszak mamy tutaj 2 mocno słodkie białe czekolady), ale super komponuje się ona ze świeżymi owocami i galaretką. Spróbujcie! Ja ostatnio zrobiłam to ciasto razem z kruchym ciastem, rabarbarem i budyniową pianką (na które dodam kiedyś przepis na blog) i dosłownie nie mogłam stwierdzić, które z tych ciast lubię bardziej. Po prostu oba są tak samo rewelacyjne, choć każde

Smaki Na Talerzu
Pieczony sernik z galaretką i borówkami amerykańskimi 102

Pieczony sernik z galaretką i borówkami amerykańskimi Pieczony sernik z galaretką i borówkami amerykańskimi to pyszne połączenie upieczonego ciasta z galaretką i owcami. To idealna propozycja na letnie dni. Spód to klasyczny i bardzo prosty do przygotowania sernik na bazie mielonego białego sera. Natomiast wierzch to krystaliczna przezroczysta galaretka i borówki amerykańskie, które swym kolorem bardzo fajnie kontrastują z bielą(...)ciasta. Sernik musisz przygotować dzień wcześniej, ponieważ wymaga on kilku godzin chłodzenia w piekarniku, a następnie w lodówce. Potem gdy zalejesz go galaretką, musi też spędzić kilka godzin w chłodnym miejscu. I jeszcze słowo odnoście przygotowywania: staraj się nie miksować zbyt długo składników i nie napowietrzać zbyt mocno ciasta, bo podczas pieczenia mocno urośnie, a potem opadnie. Po upieczeniu sernika

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto bez pieczenia z nutellą i mascarpone. 113

Ciasto bez pieczenia z nutellą i mascarpone. To pyszne ciasto bez pieczenia jest super łatwe do wykonania i bardzo szybkie. Jeśli masz ochotę na czekoladowe pyszności z dodatkiem galaretki i pragniesz zaserwować sobie i rodzinie eleganckie, pyszne ciasto , to ten przepis zadowoli wszystkie podniebienia. Do wykonania tego ciasta nie potrzebujesz wymyślnego sprzętu ani piekarnika. Jedynie co musisz zrobić to rozłożyć(...)herbatniki , połączyć nutellę z mascarpone i rozpuścić galaretkę i poczekać aż zacznie tężeć. To wszystko! Jest to idealne ciasto na każdą okazję! Składniki jakie są potrzebne: Spód: – 12 herbatników Masa: – 500 g serka mascarpone – 200 ml śmietany kremówki 36% – 200 g nutelli Wierzch: – 2 galaretki truskawkowe – 750 ml gorącej wody Blach o wymiarach

Zdrowy Styl Joanny
ciasto ufo bez pieczenia 87

wyrównujemy odstawiamy od przestudzenia. Na przestudzonej masie układamy delicje, biszkoptem do masy (masa powinna być letnia aby delicje się przykleiły ale nie za gorąca). składniki na masę budyniową z galaretką: 500 ml wody 4 żółtka 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru 1 galaretka zielona 200 g masła w temperaturze pokojowej wykonanie: 300 ml wody zagotowujemy z cukrem. W pozostałej wodzie(...)dokładnie mieszamy żółtka oraz budyń i wlewamy do gotującej się wody. Gotujemy i mieszamy, aż powstanie gęsta masa. Zestawiamy z ognia. Do gorącej masy wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy, aż galaretka połączy się z masą. Przykrywamy masę folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy, dodajemy stopniowo masę i miksujemy na gładki krem. Gotowy krem wykładamy na delicje. składniki

Domowy Smak Jedzenia
Biszkopt z kremem czekoladowym i truskawkami 116

Puszysty biszkopt przełożony kremem czekoladowym i truskawkami w galaretce to ciasto, którym rozpoczęłam długi weekend majowy . Ciasto to jest lekkie, obłędnie czekoladowe i po prostu pyszne. Podstawą tego ciasta jest biszkopt jasny , przygotowany z podstawowych tylko składników takich jak mąka, jajka, cukier oraz proszek do pieczenia. Na biszkopt wyłożyłam krem czekoladowy na bazie proszku budyniowego czekoladowego, odrobiny kakao oraz śmietanki(...)kremówki . Całość pokryta jest słodkimi truskawkami zanurzonymi w galaretce truskawkowej. Truskawki , które wykorzystałam do tego ciasta zakupiłam w sklepie warzywnym i były to pierwsze w tym sezonie truskawki jakie kupiłam. Okazały się być bardzo słodkie oraz soczyste i w tym cieście sprawdziły się fenomenalnie. To ciasto truskawkowe polecam wam do kawki, a poniżej zostawiam przepis biszkopt z kremem czekoladowym

MeCooks
ciasto Zielone Jabłuszko 98

mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22x32cm, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy ok. 35 min. w 170 st. C. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystudzenia. składniki na galaretkę z jabłkami: 3 galaretki agrestowe 1000 ml gorącej wody 5 jabłek sok z ok. 1/2 cytryny wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Gdy galaretki będą zimne(...)tarce o grubych oczkach, odciskamy nadmiar soku i mieszamy z sokiem z cytryny. (Moje jabłka mimo dodania soku z cytryny troszkę przyciemniamy) Tak przygotowane jabłka dodajemy do zimnej galaretki i mieszamy. Wstawiamy do lodówki, gdy zacznie tężeć wykładamy na biszkopt. składniki na masę śmietanową: 400 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru lub więcej do smaku 2 łyżeczki żelatyny

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Melba 170

chyba każdy powinien znać przepis na pyszne ciasto 3 bit, czy chociażby prosty i błyskawiczny w przygotowaniu sernik gotowany. Ciasto Melba składniki na spód Ciasto Melba składniki Ciasto Melba galaretka U mnie szklanka zawsze ma pojemność 250 ml. Do ciasta potrzebujemy tortownicę o średnicy 24 cm. Na około 2-3 godziny przed przygotowaniem ciasta, wyjmujemy masło z lodówki, aby naturalnie(...)masę kakaową. I podobnie jak w masie jasnej, wykładamy po łyżce i na sam koniec wyrównujemy. Tortownicę wkładamy do lodówki na około 1 godzinę. To jest czas aby przygotować galaretkę. W 400 ml wrzątku rozpuszczamy galaretkę. Dokładnie ją mieszamy, aby rozpuścić całą żelatynę. Dobrze rozmieszaną galaretką zostawiamy do ostygnięcia. To jest moment w którym możemy dodać do niej maliny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik na zimno brzoskwinia z marakują 117

Prosty przepis na sernik na zimno o smaku brzoskwini z marakują. Przygotowany na spodzie herbatnikowym z masą serową z prawdziwego twarogu z dodatkiem pulpy z marakui oraz galaretki brzoskwiniowej i kawałków brzoskwiń. Na wierzchu znajduje się żelka z marakui i galaretki brzoskwiniowej. Sernik wychodzi lekki i piankowy, o konsystencji ptasiego mleczka. W smaku jest orzeźwiający, a słodycz brzoskwini przełamana jest(...)pieczenia - wyjdzie każdemu! Składniki: Spód: 200 g herbatników 100 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (może być z wiaderka) 200 g pulpy z marakui (bez pestek) 2 galaretki brzoskwiniowe puszka brzoskwiń (ok. 820 g) 2-3 łyżki cukru pudru 300 ml wody Żelka marakuja-brzoskwinia : 400 g pulpy z marakui (bez pestek) 1 galaretka brzoskwiniowa 50 ml wody

Kuchnia MagdaLeny
Sernik na zimno brzoskwinia z marakują 117

Prosty przepis na sernik na zimno o smaku brzoskwini z marakują. Przygotowany na spodzie herbatnikowym z masą serową z prawdziwego twarogu z dodatkiem pulpy z marakui oraz galaretki brzoskwiniowej i kawałków brzoskwiń. Na wierzchu znajduje się żelka z marakui i galaretki brzoskwiniowej. Sernik wychodzi lekki i piankowy, o konsystencji ptasiego mleczka. W smaku jest orzeźwiający, a słodycz brzoskwini przełamana jest(...)pieczenia - wyjdzie każdemu! Składniki: Spód: 200 g herbatników 100 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (może być z wiaderka) 200 g pulpy z marakui (bez pestek) 2 galaretki brzoskwiniowe puszka brzoskwiń (ok. 820 g) 2-3 łyżki cukru pudru 300 ml wody Żelka marakuja-brzoskwinia : 400 g pulpy z marakui (bez pestek) 1 galaretka brzoskwiniowa 50 ml wody

Kuchnia MagdaLeny
Biszkopt śmietanowo-truskawkowy 88

Biszkopt ? 6 jajek ? 1 szklanka mąki pszennej ? 1 szklanka cukru ? 1 łyżeczka proszku do pieczenia ? sok z 1 cytryny / 0,5 szklanki wody do nasączenia biszkoptu Krem truskawkowy ? 1 galaretka truskawkowa / 250 ml wody ? 250 ml śmietany 18% Krem cytrynowy ? 2 galaretki cytrynowe / 500 ml wody ? 450 ml śmietany 18% ? ok. 1 kg truskawek pokrojonych Wierzch biszkoptu – 1 galaretka(...)zrobiłam w prostokątnej, odpinanej tortownicy. ? Wystudzić i przekroić biszkopt na dwie części. Jeden blat włożyć z powrotem do tortownicy i nasączyć sokiem z cytryny połączonym z ? szklanki wody. ? Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w 400 ml gorącej wody, wystudzić. Częściowo tężejące roztrzepać mikserem. Wymieszać z 450 ml ubitej śmietany. Dodać pokrojone truskawki. Część truskawek zostawić na wierzch ciasta. ? Masę wylać

To co kocham
Ciasto „Kubuś” 277

soku Kubuś (można kupić dużą butelkę 850 ml i resztę, do 1 litra, uzupełnić wodą) 3 op. budyniu śmietankowego bez cukru Pianka śmietanowa: 500 ml śmietanki 36% 1 op. galaretki brzoskwiniowej 1/2 szkl. wody Dodatkowo: 1-1,5 małego op. Delicji szampańskich 2 op. galaretki brzoskwiniowej 3 szkl. wody Całe jajka miksujemy wraz z cukrem na jasną i puszystą masę(...)wlewamy przygotowaną wcześniej mieszankę budyniową. Gotujemy aż do zgęstnienia ( najlepiej niech masa „pobulgocze” przez około 2 minuty). Gorącą masę wylewamy na biszkopt w formie. Odstawiamy do przestudzenia. Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec wlewamy lekko tężejącą galaretkę. Miksujemy do połączenia, po czym wykładamy na masę budyniową, wyrównujemy

Smaki Na Talerzu
Ciasto wiśniowa królewna 603

ciasto niezwykłe pod kilkoma względami. Pięknie wygląda, jest dość łatwe w przygotowaniu i co najważniejsze obłędnie smakuje. Połączenie kakaowego biszkoptu z delikatną masą czekoladową i warstwą wiśni w galaretce to połączenie wręcz idealne. Ciasto wiśniowa królewna doskonale sprawdzi się na wyjątkowe okazje takie jak święta, urodziny, czy spotkania rodzinnie. Gwarantujemy, że to ciasto zrobi wrażenie na najbardziej wymagających gościach, wszyscy(...)Składniki BISZKOPT 120 g mąki pszennej tortowej 160 g drobnego cukru do wypieków 3 łyżki kakao 5 jajek (temp. pokojowa) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli WARSTWA Z GALARETKĄ 600 ml kompotu z wiśni (kompot + woda) 360 g wiśni z kompotu (waga owoców po odsączeniu) 2 galaretki o smaku wiśniowym MASA CZEKOLADOWA 500 ml śmietanki kremówki

Alle Dobre!

Proponowane wyszukiwania