galaretka - 14130 przepisów (strona:126/942)

Galareta drobiowa 126

Czas Przygotowania : 1 h Gotowe w : 5 h   W różnych regionach polski gospodynie przygotowują na święta galaretę zwaną również galertem czy też zimnymi nóżkami. Moja

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Keto panna cotta dyniowa (Paleo, LowCarb) 151

serwowana dorosłym czy też dzieciom. W tym drugim przypadku wymyślne kształty będą pewnie mile widziane. W wersji dla dorosłych kształt ma pewnie mniejsze znaczenie – można za to wzbogacić galaretkę kawową rumem. Keto panna cotta dyniowa z kawową galaretką oblana syropem klonowym bez cukru Keto deser na ostatnią chwilę Tę panna cottę dedykuję zatem wszystkim tym, którzy w ostatniej chwili(...)stewii lub erytrytolu . Panna cotta dyniowo – kawowa Keto panna cotta dyniowa to pyszny i atrakcyjny deser, idealny na Halloween last minute, bo robi się ją naprawdę szybko. Zwieńczona czarną galaretką kawową posiada iście halloweenową kolorystykę. Happy Halloween! Dania Deser , Przekąska Kuchnia Amerykańska , Wege Keyword galaretka , Halloween , kawa , panna cotta Porcje 6 sztuk Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 2 minuty

Modern Cave Girl
Kostka bananowa z czekoladą 167

Mocno bananowy przekładaniec z biszkoptami, galaretką i czekoladą świetnie smakuje, szybko znika ze stołu i idealnie sprawdzi się przy filiżance kawki w gronie najbliższych.   Składniki: 150g podłużnych biszkoptów Masa bananowa czekoladowa: 2 galaretki bananowe 3 banany 1 łyżeczka soku z cytryny 50g deserowej czekolady 200g  śmietany 30% 350g serka homogenizowanego naturalnego 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny(...)Wierzch ciasta: 4 banany 2 galaretki bananowe Wykonanie: 1. Blaszkę o wymiarach 24 cm x 24 cm wyłożyć warstwą biszkoptów. 2. Masa bananowo-czekoladowa: Żelatynę zalać 3 łyżkami wody i pozostawić do napęcznienia. Galaretki rozpuścić w 300 ml wody, dodać napęczniałą żelatynę i pozostawić do wystudzenia. Banany obrać ze skórki, pokroić w plastry, skropić sokiem z cytryny i zmiksować blenderem

Szalona Kuchnia Eweliny
Kryształek - jogurtowiec z galaretkami 230

wykorzystaniem śmietanki kremówki i w książce kucharskiej widniał pod nazwą Śmietanowiec. To był mój pierwszy tort na rocznicę ślubu rodziców, który samodzielnie wykonałam. Gdy zobaczyłam na blogu jogurtowca z galaretkami w wykonaniu Tysi , wspomnienia wróciły i naszła nas ochota na pyszny, lżejszy deser z wykorzystaniem samego jogurtu. Użyłam pięć różnych kolorów galaretek, ale można zrobić wykorzystując trzy kolory - wtedy odpowiednio(...)należy użyć 2+2+1 pamiętając, że jedną galaretkę przygotowujemy w zmniejszonej ilości wody, w 350 ml. Polecam Wam serdecznie :) Składniki: 800 g jogurtu naturalnego lub greckiego 3-4 łyżki cukru pudru (do smaku) 5 łyżeczek żelatyny + 1/3 szklanki wody 5 opakowań galaretki w różnych, kontrastowych kolorach (lub zestaw 3 kolorów 2+2+1) Przygotowanie: Dzień wcześniej przygotować galaretki. Każdą

Kocham..lubię..gotuję..
Zielone jabłuszko 244

Pyszne ciasto,pięknie wygląda.Możemy użyć innego koloru galaretki i będzie wtedy inne niż zielone jabłuszko. Biszkopt 3 jajka 1/3 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Masa jabłkowa 3 zielone galaretki agrestowe 1 litr wrzątku 5 dużych jabłek Masa śmietanowa 400 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan fixy Polewa 1/2 czekolady(...)dokładnie i ostrożnie wymieszać kopystką]. Ciasto przelać na wyłożoną papierem do pieczenia foremkę . Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni przez około 20 minut – do suchego patyczka .  Galaretki rozpuścić we wrzątku, dokładnie wymieszać. [D o naczynia Thermomiksa  wsypać galaretki , wlać wodę.Gotować 8min /90 °C/obr.2 ] .. O dstawić do wystudzenia . Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych

Moje domowe kucharzenie
SERNIK KOKOSOWY 206

Ciasto idealne. Zapewniam iż na jednym kawałku trudno będzie poprzestać... Idealne ciasto na letnie, upalne dni. Sernik na zimno, bez sera, bez mleka, bez jajek, bez glutenu. Można użyć galaretek bez cukru i posłodzić dowolnym słodziwem, uzyskamy dodatkowo wersję bardzo dietetyczną. Inspiracją był ten przepis Tortownica o śr. 24cm Składniki: - 1200g tłustego mleka kokosowego (3 puszki po 400g każda(...)mnie 21% tłuszczu) - 2x po 250-270g borówek lub jagód (dałam borówki) lub gotowego musu owocowego - 5 galaretek (każda na 500 ml wody) W 500 ml gorącej wody rozpuszczamy 4 galaretki (u mnie malinowe), dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestudzenia. Pierwszą partię 250-270g borówek (lub jagód) dokładnie blendujemy. Masę owocową dodajemy do zmiksowanego mleczka kokosowego (ja swoje

Smaczne Zdrowe
Sernik Pina Colada 189

razem połączenie kokosu i orzeźwiającego ananasa. Smaki słynnego koktajlu karaibskiego Pina Colada. Delikatna masa na bazie sera, mleka kokosowego  i wiórków kokosowych pokryta zmiksowanym ananasem z galaretką cytrynową. Pyszny deser idealny na upalne letnie dni. 120 gram herbatników 100 gramów wiórków kokosowych  3 galaretki o smaku cytrynowym 1 puszka mleka kokosowego ( 425 ml. ) 1 puszka ananasa(...)masła 50 ml. mleka 500 gramów sera na sernik z wiaderka 30/40 gramów cukru Wiórki kokosowe i herbatniki zmielić  ( osobno).   Wiórki kokosowe podzielić na dwie części. Dwie galaretki rozpuścić w 300 ml. wrzątku. 1 galaretkę rozpuścić w  400 ml. wrzątku . Obie galaretki wystudzić. Masło roztopić. Zmielone herbatniki wymieszać z połową wiórków kokosowych, dodać roztopione masło i mleko

Andzia Pichci
Ciasto „Arbuz” 277

czym mówię. Krem śmietanowy z mascarpone, to znana i lubiana klasyka. Sprawdza się w wielu zestawieniach i tutaj również gra doskonale. I na sam wierzch – borówka amerykańska i galaretka. Zdecydowałam się na borówkę, bo uwielbiam jej smak w letnich wypiekach. Jeśli chcecie, można ją zastąpić chocolate chips, a nawet pestkami dyni czy słonecznika. Jeśli jednak zależy Wam by było(...)świeżo i orzeźwiająco, wybierzcie borówkę amerykańską – to moim zdaniem najlepszy wybór Co do galaretki to wybrałam tę o smaku Arbuzada – ma taaaaki śliczny różowy kolor i idealnie mi tutaj spasowała <3 Przygotowując to ciasto nawet w połowie nie przypuszczałam, że będzie mi AŻ TAK bardzo smakować. A Wy robiliście je już? Ciasto: 250-270 g świeżego szpinaku

Smaki Na Talerzu
CIASTO BRZOSKWINIOWE BEZ PIECZENIA 523

oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy. CIASTO BRZOSKWINIOWE BEZ PIECZENIA SKŁADNIKI: Masa biała: śmietanka kremówka 30% dobrze schłodzona (200 ml.) cukier puder (1 łyżka) galaretka brzoskwiniowa (1 op. = 75 g) + gorąca woda (1 szkl.) Masa  brzoskwiniowa: brzoskwinie z puszki odsączone (1 duża puszka) galaretka brzoskwiniowa  (1 op. = 75 g) + gorąca woda (1 szkl(...)żelatyna (1 łyżka) Dodatkowo: herbatniki (26 szt.) czekolada gorzka (40 g) posypka czekoladowa (opcjonalnie) *foremka z odpinaną opaską 28cm. x 18cm. x 7cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.)  Galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do wystudzenia.  Drugą galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w gorącej wodzie z dodatkiem żelatyny  i pozostawiamy do wystudzenia (pamiętajcie która galaretka jest

RITA food channel
Truskawkowa kostka bez pieczenia 175

Składniki: Spód: Biszkopty okrągłe małe opakowanie ok 20 sztuk Pianka truskawkowa: Śmietana 30 % 600 ml Truskawki 500 g ( świeże lub mrożone) Galaretka truskawkowa 2 Mus truskawkowy: Truskawki 500 g (świeże lub mrożone) Galaretka truskawkowa 2 Przygotowanie: Blaszkę o wymiarach 35x25 cm wyłożyć folią spożywczą ( folię wyłożyć jeśli będziecie używać tak jak ja blaszki metalowej) dodatkowo wyłożyłam papierem do pieczenia(...)łatwiej było ciasto wyjąć. Na nie ułożyć biszkopty. Pianka truskawkowa: Truskawki zblendować. Galaretki rozpuścić w 400 ml wrzątku i odstawić do przestudzenia a następnie wymieszać z galaretką, Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany wlać powoli galaretkę z truskawkami i wymieszać do uzyskania jednolitego koloru.( galaretka nie może być ciepła bo inaczej śmietana nam się zważy). Na biszkopty

Kulinarne przygody
SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI – HIT SEZONU! 150

mniej tłuszczu), kopiata łyżka 50g płynnego miodu Ser: 800g serka twarogowego na sernik (zmielonego) 80g erytrolu żelatyna do deserów (w ilości odpowiedniej do pozostałych składników) Wierzch: 1kg truskawek 1/2 galaretki truskawkowej rozpuszczonej w o połowę mniejszej ilości wody niż w przepisie na opakowaniu Płatki owsiane wymieszać z masłem orzechowym i miodem. Powstanie kruszonka, którą wyłożyć należy dno naczynia do tarty(...)żelatyną i wylać na spód. Truskawki pozbawić szypułek, umyć i osuszyć. Powbijać owoce do połowy w ser, układając na całej powierzchni sernika. Wstawić do lodówki. W międzyczasie rozpuścić połowę galaretki w połowie wody tj. całą galaretkę rozpuszcza się najczęściej w 500ml wody, ja połowę rozpuściłam w 125ml wody. Dzięki temu galaretka będzie gęstsza i szybciej się zetnie. Galaretkę odstawić

Dietolog
Deser z galaretką i śmietanką 154

Przedstawiam Wam idealny deser z galaretką i śmietanką na upalne dni . Smakuje wyśmienicie, w tej wersji wybrałam galaretkę pomarańczową, którą możecie zastąpić swoim ulubionym smakiem. Deser świetnie sprawdzi się także z dodatkowymi owocami . Deser z galaretką i śmietanką 1 galaretka o smaku pomarańczowym ((lub innym)) 400 ml śmietanki 30% lub 36% 3 kostki czekolady mlecznej lub gorzkiej 1/2 pomarańczy(...)innych owoców)) 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Galaretkę rozpuść w 500 ml gorącej wody i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia proszku. Odstaw do ostygnięcia. Następnie przełóż ją do lodówki do szybszego stężenia. Obie śmietanki ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Podziel bitą śmietankę na dwie części i jedną z nich włóż do lodówki. Do drugiej części

Przepisy na widelcu
Ciasto orzechowe z wiśniami – kuchnia podkarpacka 232

Ciasto orzechowe z wiśniami - kuchnia podkarpacka Dwa orzechowe biszkopty przełożone delikatną masą budyniową, a na wierzchu owoce w galaretce – oto smaczne niedzielne ciasto według pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Hermanowej na Podkarpaciu. Do przygotowania ciasta można użyć zarówno owoców świeżych, jak i ze słoika, lub z puszki. Ich smak podkreśli masa budyniowa z nutką alkoholu. W oryginale przepis został(...)budynie w proszku 3 szklanki mleka 200 g masła 1 kieliszek rumu (lub innego mocnego alkoholu) 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: słoik drylowanych wiśni (lub świeże truskawki) 2 galaretki wiśniowe (lub truskawkowe) Zaczynamy od upieczenia 2 blatów orzechowych. Ubijamy w misce 4 białka dodając pod koniec ubijania 100 g cukru (łyżka po łyżce). Do ubitych białek dodajemy 4 żółtka

Trzeci talerz
Sernik z czereśniami 536

piekarniku, więc takie na pozór szybkie rozwiązania są jak najbardziej wskazane. Z tą szybkością, to jednak sami wiecie  najlepiej jak jest, jak chcecie przygotować ciacho bez pieczenia... Używając galaretki, żelatyny czy innych utwardzaczy, trzeba poczekać by poprzednia warstwa nieco się schłodziła. Nie jest to oczywiście problemem, pod warunkiem, że ciacho przygotowujemy na drugi dzień, a nie z godziny(...)presją nalotu znajomych czy też rodziny. Pośpiech nie jest wskazanym doradcą, bo wtedy- o czym już niejednokrotnie się przekonałam- zawsze coś się delikatnie mówiąc schrzani... Najczęściej pada na galaretkę, która ścieka gdzieś tam daleko, na sam spód zmiękczając biszkopt i paprząc wszystko co napotka na drodze. Dlatego ja sernikom mówię zdecydowanie tak, ale pod warunkiem, że na ich przygotowanie

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto bez pieczenia z rabarbarem i kremem z kaszy jaglanej 236

Bardzo łatwe i delikatne ciasto bez pieczenia. Połączenie lekkiego kremu z kaszy jaglanej i galaretki z rabarbarem. Ciasto z kremem z kaszy jaglanej i rabarbarem Via Gusto Bardzo łatwe i delikatne ciasto bez pieczenia. Połączenie lekkiego kremu z kaszy jaglanej i galaretki z rabarbarem. Drukuj Proporcje na: formę 23cm x 23 cm Czas przygotowania: 30 minut Ocena(...)/bio-cukier-z-agawy-200g-intenson ) 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka soku z cytryny opcjonalnie 2 łyżki kakao lub kawy zbożowej- możesz wybrać którąś z opcji, aby zmienić smak kremu na swój ulubiony Galaretka z rabarbarem: 400 g rabarbaru 400 ml wody 2 galaretki o ulubionym smaku (użyłam galaretek z agarem – truskawkowej i ananasowo-pomarańczowej) przygotowanie Kaszę jaglaną opłucz, a następnie zalej gorącą

Via Gusto

Proponowane wyszukiwania