galaretka - 14130 przepisów (strona:134/942)

WAFLE PRZEKŁADANE Z GALARETKAMI 165

Nowy tydzień zacznijmy na słodko. Moi domownicy bardzo lubią przekładane wafle, swój przepis na wafle przekładane masą z galaretkami wzbogaciłam dodatkiem kolorowych galaretek. Wyszło smacznie i kolorowo.  Składniki: 2 kwadratowe wafle tortowe 330 ml śmietany 18% 2 opakowania galaretki czerwonej- u mnie wiśniowa 1 kostka masła 1/4 szklanki cukru dodatkowo: galaretki w dwóch kolorach Wykonanie: *Dwie różnokolorowe galaretki przygotowujemy(...)przepisu na opakowaniu, wylewamy do dość niskiej a podłużnej foremki, odstawiamy do stężenia. Kiedy zastygną, kroimy w kosteczkę. *W garnuszku roztapiamy masło, dodajemy cukier, śmietanę, wsypujemy galaretki, dobrze mieszamy. Masę przestudzamy. Na jeden wafle wykładamy połowę masy, rozkładamy kwadraciki z galaretek, wykładamy resztę masy, przykrywamy drugim waflem. Delikatnie przyciskamy, odstawiamy do całkowitego stężenia

Z Majeczką w kuchni
Ptasie mleczko na herbatnikach 549

Szybko i smacznie. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam także do odwiedzenia mojego Instagrama: mecooksblog Smacznego Składniki. 1 galaretka wiśniowa + 200 ml wody 1 galaretka agrestowa + 200 ml wody 530 gr mleka zagęszczonego w puszce 20 dkg herbatników 20 dkg mrożonych owoców 200 ml wody 1 i 1/2 łyżki(...)żelatyny Ptasie mleczko na herbatnikach Przygotowanie. Herbatniki podzielić na dwie części. Pierwszą częścią wyłożyć spód formy, w której robimy ciasto. Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie. Osobno wiśniową osobno agrestową. Schłodzić do momentu aż zaczynają tężeć. Do garnka włożyć mrożone owocę oraz wodę. Gotować na średnim ogniu przez 10 minut. Zblednować. Do jeszcze gorącej masy dodać żelatynę. Dokładnie wymieszać. Mleko zagęszczone

mecooks
Jogurtowiec w herbatnikach 135

Zapraszam na jogurtowca z galaretkami. Deser jest prosty do zrobienia, tani i pyszny. Zrobiłam go na herbatnikach w polewie kakaowej od Cukry Nyskie . Polecam na słodki podwieczorek Składniki: 200 g herbatników w polewie kakaowej Nysanki od Cukry Nyskie 1 galaretka morelowa na 1,5 szkl wody 1 galaretka jagodowa na 1,5 szkl wody 500 ml jogurtu naturalnego(...)mleka zagęszczonego słodzonego 3 łyżki żelatyny blaszka: 12x12 cm Przygotowanie: Galaretki morelową i jagodową rozpuszczamy wg instrukcji na opakowaniu w głębokich talerzach. Odstawiamy do stężenia. Jogurt przelewamy do miski i dodajemy do niego mleko zagęszczone. Mieszamy do połączenia i odstawiamy. Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szkl gorącej wody i odstawiamy. Blaszkę wykładamy folią i na dnie układamy warstwę herbatników. Stężałe galaretki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Prosty deser owocowy 995

Niewymagające obiady i desery to ostatnio moja specjalność. W weekend przygotowałam budyń z galaretką owocową – aż dziwne, że nie wpadłam wcześnej na to proste, ale genialne połączenie!  Oczywiście możecie zamiast budyniu z paczki (akurat ten, którego użyłam jest całkiem w porządku) użyć puddingu z kaszy jaglanej. Wszystko zależy od czasu i zapasów kuchennych. Porcja deseru (czyli 1/3 całości(...)Składniki 450 g owoców mrożonych (lub świeżych w sezonie), najlepiej w różnych kształtach i kolorach 1 opakowanie budyniu jaglanego waniliowego bez cukru (lub zwykłego) 500 ml mleka 2 opakowania galaretki truskawkowej bez cukru (2x14g) 3 łyżki ksylitolu lub erytrolu Przygotowanie Galaretki zalej 700 ml gorącej wody, dodaj 1 łyżkę (lub więcej w przypadku kwaśnych owoców) ksylitolu, dokładnie wymieszaj do rozpuszczenia

Powiedz dietom nie
Ciasto "Kubuś" 154

pierwszy rzut oka dużej liczby składników jest to proste biszkoptowe ciasto z marchewkową masą. Do jej produkcji można użyć soku przecierowego o ulubionym smaku :) Do tego śmietanka z galaretką tworząca lekką piankę. Powoduje to, że ciasto trzeba dość szybko zjeść, ale z tym zazwyczaj nie ma problemu :) Dla tych co boją się przekrawania ciast - można upiec dwa osobne cienkie biszkopty(...)łyżeczka proszku do pieczenia 900-1000 ml soku przecierowego typu Kubuś 3 budynie śmietankowe (każdy na 1/2 litra mleka) 2 łyżki cukru  1/2 litra śmietanki 30%  1 galaretka (na 1/2 litra wody) 2 łyżki cukru pudru 2 duże opakowania ciastek typu PetitBourre 3 łyżki śmietany 12% 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru Galaretkę zrobić wg przepisu na opakowaniu

Czerwony Gupik
Kruche ciasteczka serduszka z galaretką malinową 137

proste kruche ciasteczka z malinową galaretką pomogą Tobie rozkochać każdego. Maślane, delikatne, śliczne i tak proste w przygotowaniu! W sam raz nie tylko na Walentynki, ale także na każdą inną okazję. Zamiast malin można oczywiście wykorzystać dowolne inne owoce. Sztywna galaretka pozwala zachować ich wygląd nawet przez kilka godzin po wyjęciu z lodówki, więc spokojnie możesz je ładnie zapakować(...)podarować ukochanemu lub ukochanej. * SKŁADNIKI na ok. 24 ciasteczka Kruche ciasteczka: 250 g mąki pszennej 150 cukru pudru 125 g masła 2 żółtka 1 białko szczypta soli Galaretka malinowa: 150 g malin 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki żelatyny * PRZYGOTOWANIE Kruche ciasteczka Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem oraz solą, dodaj posiekane zimne masło i wbij żółtka. Zagnieć ciasto do połączenia się

Food Square
Sernik na piernikowo-kokosowym spodzie 138

Proteinowy sernik na piernikowo-kokosowym spodzie. Idealny pomysł na deser i potreningową przekąskę. 500 g twarogu 100 g galaretki proteinowej* 300 ml wody maliny do przybrania Na spód: 3 większe pierniki, u mnie domowe z przepisu —> tutaj , ale mogą być dowolne inne kruche ciastka, ok 100 g 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki pasty kokosowej Składniki na spód(...)miksujemy i wylepiamy dno formy do tarty. Rozrabiamy galaretkę, miksujemy z serem. Masę wylewamy na przygotowany wcześniej spód. Układamy maliny. Ciasto chłodzimy w lodówce do czasu, aż masa stężeje. *Jeśli nie macie galaretki proteinowej, to nic straconego. Można przygotować ją samodzielnie. Żelatynę w ilości na 500 ml wody rozpuszczamy w 300 ml wody. Gdy się rozpuści dodajemy

Kucharzyca
Malinowa chmurka 1518

ciasto na blogach-musiałam spróbować. Już teraz wiem dlaczego jest tak popularne-bo jest przepyszne,pięknie się prezentuje no i kto nie lubi bitej śmietanki z mascarpone ,bezy,malinowych galaretek  i chrupiących migdałków......mniam polecam gorąco.....(w wersji z wiśniami zamiast malin -nazywa się Zemsta teściowej) Składniki: Składniki na ciasto: 100 gram masła 150 gram mąki pszennej 3 żółtka(...)cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Składniki na galaretkę: 600 g malin (mogą być świeże lub mrożone) 3 galaretki malinowe (każda na 500 ml wody) 3,5 szklanki gorącej wody Składniki na krem ś mietankowy: 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone, 3 łyżki cukru pudru 1 laski wanilii Składniki na bezę

Swojskie jedzonko
Sernik na zimno 157

Sernik na zimno , to deser popularny i raczej lubiany. Niestety w większości przypadków składa się z serków homogenizowanych i kupnej (sztucznej, pełnej sztucznych barwników i aromatów) galaretki. Serek wymieszany z galaretką i przekładany warstwami galaretki. Proponuję sernik na zimno bez sztucznych galaretek. Warstwy galaretki można zrobić z przetartych owoców. Deser będzie zdrowszy a i dzieciom uda się przemycić się trochę(...)wysokość 8 cm. Może przepis wydaje się skomplikowany, ale warto trochę się pobawić. Nie róbmy od razu obu warstw z masy serowej!! Zrobiłam dwie warstwy galaretki: jedną z mrożonej mieszanki owoców leśnych, drugą z mrożonych malin. Oczywiście w sezonie można użyć świeżych owoców. 125 g herbatników maślanych, 85 g miękkiego masła, 4 serki śmietankowe homogenizowane (łącznie

królestwo garów
CYTRYNOWY SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKĄ 99

najlepszy i najszybszy przepis na sernik! Idealny do niedzielnej kawy. Lekki, mało słodki  i orzeźwiający. Składniki 500g twarogu 3x mielonego 400g śmietany 18% 2 śnieżki w proszku 3 galaretki cytrynowe 5-6 łyżek cukru pudru 2 galaretki truskawkowe Ciasteczkowy spód 125g pokruszonych herbatników 40g cukru 85g masła Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w ½l wrzątki. Odstawiamy do całkowitego stężenia. Drugą galaterkę(...)truskawkową zalewamy 1 ½ szkl wrzątku i odstawiamy do półóstężenia. 3 galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 2 szkl. wody. Odstawiamy do półstężenia. Ciasteczka kruszymy w makaserze, dodajemy roztopione masło a w nim cukier. Mieszamy i wylepiamy tą masą dno tortownicy. Wstawiamy do lodówki aby masa nam zastygła. Śmietanę ubijamy ze śnieżką i cukrem pudrem. Łączymy z drobno zmielonym serem. Stopniowo dodajemy tężejącą

Słodki Zakątek
Owocowa chmurka - kruche ciasto, galaretka, krem i beza 7487

Owocowa chmurka to przekładaniec, który przypadnie do smaku wielbicielom ciast z galaretkami, kremami jak i bezą.  Wbrew pozorom ciasto nie jest skomplikowane w przygotowaniu.  Owocowa chmurka to ciasto, które bardzo ładnie prezentuje się na talerzu. Delikatny krem śmietanowy idealnie komponuje się ze słodką bezą. Dodatkowo, do kremu śmietanowego nie dodałam żelatyny i uwierzcie mi na słowo(...)kostki masła (100 g) 1 czubata szklanka mąki pszennej (150 g) 2 czubate łyżki cukru pudru (30 g) 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia galaretka z owocami 3 galaretki o smaku malinowym 4 szklanki wrzącej wody 0,6 kg mrożonych owoców  (np. mieszanka borówek, malin i truskawek)  krem śmietanowy 1 duże opakowanie śmietany

Ugotować
Ciasto z Krainy Lodu 740

wymieszać. Piec w temp. 180* około 30min. MASA SEROWA: SKŁADNIKI: - 1,5 szkl zimnego mleka - 3 śnieżki na mleko - 500g serka homo naturalnego - 4 łyżki cukru pudru - 2 niebieski galaretki - 2 szkl gorącej wody - niebieski barwnik WYKONANIE: Galaretki rozpuścić w 2 szkl, wody. Odstawić do wystygnięcia. Mleko wlać do miski wsypać śnieżkę i ubić na sztywna pianę. Stopniowo dodawać cukier(...)puder i serek homo. Na samym końcu dodać tężącą galaretkę. 1/3 masy przelać do osobnej miski i dodać odrobinę niebieskiego barwnika. DODATKI: - biszkopty - 2 galaretki bursztynowe - 2 szkl gorącej wody (galaretka rozpuszczona w 2 szk wody, zalewamy placek gdy galaretka zacznie tężeć) PRZEŁOŻENIE: biszkopt-masa z barwnikiem-biszkopty-masa bez barwnika-galaretka

Dziś Ja gotuje
Sernik (pieczony) z winogronami i galaretką 230

Leciutki sernik z galaretką - pyszny! Polecam 👍 MASA SEROWA: 500 g sera trzykrotnie mielonego w wiaderku 3 duże jajka 125 g miękkiego masła 80 g cukru 20 g  domowego cukru waniliowego pełna łyżka mąki pszennej 0,5 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli NA WIERZCH: 40-45 dag winogron bezpestkowych 2 galaretki cytrynowe z pianką(...)przygotowanej tortownicy i od razu wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 60 minut. Po upieczeniu pozostawić na kilkanaście minut w uchylonym piekarniku, następnie wyjąć i odstawić aż całkowicie wystygnie. Galaretki rozpuścić w 500 ml gorącej wody, odstawić do wystudzenia. Można użyć dowolnej cytrynowej galaretki i rozpuścić ją w mniejszej ilości wody niż jest to podane na opakowaniu. W moim osiedlowym

Kuchenne zapiski Edyty
Deser z czekoladowym makaronem i truskawkami. 105

taki deser każdy łasuch się skusi. Nie wierzycie? Przygotujcie, a się przekonacie. W takim deserze znajdują się pyszne, słodkie i pachnące latem truskawki, serek waniliowy, uwielbiana przez dzieci galaretka i pyszny czekoladowy makaron, całości deseru dopełnia bita śmietana i czekolada. Polecam przygotować na podwieczorek, będzie sycąco i pysznie, dodam, że taki deser doskonale się sprawdzi na przyjęciu, a mocno schłodzony(...)doskonale orzeźwi. Zapraszam:) Składniki: Warstwa z makaronem: 1 szklanka czekoladowego makaronu świderki mini 1 truskawkowa galaretka 250 ml gorącej wody 2 serki homogenizowane o smaku waniliowym ( 30 dag łącznie ) 10 dag świeżych truskawek Mus truskawkowy: 20 dag świeżych truskawek ewentualnie cukier do smaku Śmietanka: 200 ml śmietanki kremówki cukier puder do smaku Dodatkowo: 4 kostki mlecznej czekolady 1 galaretka truskawkowa

Izabelawkuchni
Biszkopt z musem śliwkowo-jabłkowym 145

biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki oleju mus śliwkowo-jabłkowy: 10 śliwek 2 jabłka 1/2 szkl wody 1 galaretka cytrynowa sok z 1/2 cytryny cukier waniliowy cynamon cukier do smaku masa śmietankowa: 330 ml śmietany 30 % cukier puder do smaku 1 galaretka przezroczysta 3/4 szkl wody wierzch: 1 galaretka brzoskwiniowa(...)się nie przypaliły i dusimy. Kiedy zaczną robić się miękkie dodajemy jabłka, cukry i cynamon.  Całość po podgotowaniu miksujemy blenderem na mus.  Do gorącego musu dodajemy galaretkę z żelatyną (sypką) i mieszamy. Mus studzimy, a kiedy zacznie tężeć wylewamy na biszkopt.  Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. masa śmietankowa: Galaretkę rozrabiamy w gorącej wodzie i studzimy

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania