galaretka - 14130 przepisów (strona:117/942)

wiosenny leśny mech z galaretką i truskawkami 192

suchego patyczka, przez ok. 30 min. Upieczone ciasto odstawiamy go wystudzenia. Następnie ścinamy wierzch ciasta i kruszymy. składniki na warstwę z truskawkami: 2 galaretki o smaku truskawkowym ok. 450 g truskawek (u mnie mrożone) 700 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Truskawki rozmrażamy i kroimy na mniejsze kawałki. Do wystudzonej galaretki dodajemy pokrojone(...)truskawki i odstawiamy, aż galaretka zacznie tężeć. Lekko tężejąca galaretkę z truskawkami wykładamy na ciasto i wstawiamy do lodówki aby całkiem stężała. składniki na krem śmietankowy z mascarpone: 300 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka typu mascarpone 3 łyżki cukru pudru lub do smaku 1 łyżeczka cukru z wanilią wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy do naczynia miksującego i miksujemy

Domowy Smak Jedzenia
Kryształkowy torcik 65

Deser, który uwielbiają zarówno dzieci jak i dorośli 😊 Ułożone na biszkoptach kawałki brzoskwiń z syropu, zalane mleczno śmietanową masą, z pływającymi kryształkami galaretki, posypany błyszczącą zieloną kołderką 😋   Składniki: tortownica o śr. 26 cm szklanka=250 ml -biszkopty -brzoskwinie z syropu -3 galaretki: brzoskwiniowa, truskawkowa, kiwi -2 szklanki pełnego mleka -1 szklanka śmietany 30% -1 szklanka cukru -opakowanie cukru waniliowego(...)soku. Mleko z cukrem i cukrem waniliowym zagotować, odstawić do całkowitego wystudzenia. Żelatynę zalać w miseczce zimną wodą do jej wysokości, zamieszać, odstawić do napęcznienia.  Każdą z galaretek rozpuścić osobno w półtorej szklanki gorącej wody, dobrze rozmieszać, pozostawić do   wystudzenia. Dno tortownicy wyłożyć  biszkoptami. Każdy nasączyć sokiem brzoskwiniowym. Ułożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie, zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową

Kulinarne przemyslenia
Sernik bez pieczenia z brzoskwiniami 120

pewno pokona niejeden sernik pieczony. Sernik na zimno zrobiony jest z sera z wiaderka i jest to łatwy przepis na sernik, gdyż nie wymaga mielenia sera. Sernik z galaretką i brzoskwiniami rewelacyjnie smakuje o każdej porze roku i odpowiedni jest jako deser na różne okazje. Sernik bez pieczenia z brzoskwiniami jest prosty do zrobienia. Każdy przepis na sernik na zimno(...)wymaga od nas nieco cierpliwości i dopilnowania momentu tężenia galaretki. Sernik z galaretką to proste ciasto na zimno , ale trzeba pilnować wskazówek podanych w opisie wykonania. Sernik z brzoskwiniami wyjdzie idealny, jeśli dopilnujemy, aby wszystkie produkty miały jednakową temperaturę pokojową. Sernik bez pieczenia można również przygotować, używając innych owoców z puszki np. gruszek, moreli lub ananasa. Sernik jest umiarkowanie słodki

Kuchcik gotuje
Ciasto Beatka 68

łyżki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, krem: mleko 1 litr, cukier 1 szklanka, mąka ziemniaczana 4 łyżki, mąka pszenna 4 łyżki, żółtka 2 szt, masło 40 dag, dodatkowo: galaretki wiśniowe 3 szt, galaretki agrestowe  3 szt, winogrono zielone 30 dag, brzoskwinie 1 puszka, Sposób przygotowania: Biszkopt jasny: Jajka ubić z cukrem przez 10 min. Następnie dodać przesianą mąkę oraz(...)dotykała i odstawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć na puch przez 10 minut. Następnie stopniowo dodawać po łyżce ostygniętego budyniu. Krem podzielić na 3 części.  Galaretki agrestowe rozpuścić w litrze gorącej wody. Galaretki wiśniowe rozpuścić również w litrze wody. Z ciemnego ciasta wykroić literatką kółka. Jasny biszkopt ułożyć na desce, najlepiej zabezpieczyć go wysokim rantem, bo ciasto wychodzi naprawdę

kulinarne odsłony pati
Ciasto krówkowe z galaretką 67

Ciasto krówkowe z galaretką to pyszne ciasto bez pieczenia. Jest bardzo smaczne, proste w przygotowaniu i idealnie sprawdzi się na każdą okazję! Ciasto składa się z warstwy herbatników, delikatnej masy śmietankowej, oraz słodkiej masy krówkowej. Całość wykończona jest galaretką cytrynową, która idealnie przełamuje słodki smak ciasta. CIASTO KRÓWKOWE Z GALARETKĄ – PRZEPIS Składniki 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka(...)mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1/2 puszki masy krówkowej 1 opakowanie biszkoptów 24 herbatniki kakaowe 12 herbatników maślanych 200 ml mleka 2 galaretki cytrynowe 700 ml wody Wykonanie Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z mascarpone i cukrem pudrem na puszystą masę. Blaszkę 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia, na spodzie układamy jasne herbatniki. Na wierzch wykładamy połowę masy, rozprowadzamy

Alle Dobre!
Bajaderka z wiśniami 327

cięższe, dwie kolejne lżejsze. Dzięki temu połączeniu otrzymujemy taki miks letnich i zimowych smaków. Na spodzie znalazło się ciasto bajaderkowe, dalej krem z mascarpone i nutellą, dalej wiśnie w galaretce oraz masa przygotowana z jogurtu greckiego, waniliowego skyru oraz puddingu proteinowego. Wierzch wieńczy starta czekolada. Polecam, jeśli to Twoje smaki. Spód bajaderkowy: około 400 g ciasta bez masy/biszkoptów/herbatnik(...)przypadku jasnych ciast, bez dodatku kakao, można zwiększyć ilość kakao do 2 łyżek) 1-2 łyżki kremu czekoladowo-orzechowego typu nutella około 160 g dżemu wiśniowego (najlepiej bez cukru) Galaretka: 3 op. galaretki wiśniowej około 400 g wiśni (u mnie mrożone) Krem czekoladowy: 125 g miękkiego masła 150 g kremu czekoladowo-orzechowego typu nutella 250 g mascarpone Masa jogurtowa

Smaki Na Talerzu
Malinowa Chmurka-klasyczny przepis, najlepsza +FILM 83

Kochani, zapraszam Was dziś na pyszny klasyk-ciasto wszystkim znane i przez wszystkich lubiane-malinowa chmurka. osobiście uwielbiam ją właśnie w tej klasycznej wersji czyli na kruchym cieście, z galaretką z malinami, z lekką masą śmietankową i chrupiącą bezą Ciasto dość czasochłonne ale warte zachodu bo smakuje rewelacyjnie :) Zapraszam zapraszam tez na film SKŁADNIKI *blaszka ok 25x35cm KRUCHE CIASTO(...)białka odkładamy do bezy) -3 łyżki cukru pudru -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 cukier waniliowy  -100g masła -1,5 szkl mąki pszennej tortowej (szklanka 250ml) GALARETKA Z MALINAMI -500g malin świeżych lub mrożonych -3 malinowe galaretki -3,5 szkl wody KREM -500ml śmietanki 30 lub 36% -250g serka kremowego  lub mascarpone -2 łyżki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto Królewski Faworyt – biszkopt z kremem kukułkowym 103

cukru (pół szklanki) łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao   Krem kukułkowy: 150 ml śmietanki 30% 200 g cukierków kukułki 250 g serka mascarpone pół opakowania galaretki cytrynowej lub przezroczystej (opakowanie na 500 ml wody o wadze około 70 g) 100 ml wody   Bita śmietana: 250 ml śmietanki 30% pół opakowania galaretki cytrynowej lub przezroczystej 100 ml wody(...)Krem kukułkowy: Śmietanę wlej do małego garnka, dodaj do niej cukierki kukułki i podgrzewaj, cały czas mieszając, aż cukierki się całkowicie rozpuszczą. Taką masę pozostaw do wystudzenia. Pół opakowania galaretki cytrynowej rozpuść w 100 ml gorącej wody i odstaw, aż wystygnie. Mascarpone przełóż do miski, dodaj do niego całkowicie ostudzoną masę kukułkową i miksuj robotem kuchennym przez chwilę. Następnie dodaj

e-PrzepisyKulinarne
MALINOWA KOSTKA 71

Wiadomo, że czekolada i maliny to duet idealny 😍👏  Smak tego prostego ciasta potwierdza to w 100%. Wilgotny, czekoladowy spód + malinowa masa budyniowa uwieńczona galaretką dają bardzo lekkie, przyjemne w smaku ciasto.  Składniki na czekoladowy spód: ( foremka 24cm x 24cm) 150 g mąki pszennej tortowej  100 g gorzkiej czekolady  125 g masła  3 średnich jajek(...)szklanki mleka. W pozostałym mleku (1/2 szklanki) rozrabiamy budyń. Rozrobiony budyń wlewamy na gotujące się mleko i zagotowujemy ciągle mieszając. Ugotowany budyń zdejmujemy z ognia i od razu dodajemy galaretki (proszek). Mieszamy dokładnie, aż do rozpuszczenia się galaretki. Masę odstawiamy do lekkiego przestudzenia co jakiś czas mieszając. Po lekkim wystudzeniu dodajemy do masy maliny. Mieszamy. Ciepłą masę wylewamy na czekoladowe

Walijskie Pichcenie
galaretkowiec z mlekiem skondensowanym 75

składniki: 250 g mleka skondensowanego, może być słodzone 375 ml gorącej wody 3 łyżeczki żelatyny 1 galaretka zielona + 250 ml gorącej wody 1 galaretka czerwona + 250 ml gorącej wody 1 galaretka pomarańczowa + 250 ml gorącej wody wykonanie: Każdą galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy i wkładamy do lodówki aby stężała. Stężałe galaretki kroimy w kostkę. Żelatynę rozpuszczamy(...)pozostałej wody a następnie do mleka skondensowanego i mieszamy. Odstawiamy do wystudzenia. Tortownicę (ok. 20 cm średnicy) dokładnie wykładamy folią spożywczą. Do wystudzonego mleka z wodą dodajemy pokrojone galaretki, mieszamy i przelewamy do tortownicy. Całość wstawiamy do lodówki na noc aby stężało

Domowy Smak Jedzenia
Jakie ciasto zrobić na koniec wakacji? Zobacz 15 przepisów! 89

kremem budyniowym malinowe ciasto z Delicjami kokosowe ciasto z ananasem ciasto z musem owocowym i kremem limonkowe ciasto na zimno sernik bez pieczenia z brzoskwiniami cytrynowy sernik z galaretką ciasto z kremem i przezroczystą galaretką puszysty sernik na zimno z malinami ciasto Knoppers szarlotka z orzechami i marchewkowym ciastem orzechowe ciasto bez pieczenia Zobacz również przepisy na desery w pucharkach(...)pieczenia Ciasto limonkowe na zimno to doskonały wybór dla miłośników cytrusowych smaków i łatwych w przygotowaniu deserów. Przygotowanie tego ciasta nie… ZOBACZ PRZEPIS OBŁĘDNY gotowany sernik z brzoskwiniami, galaretką i bitą śmietaną Gotowany sernik z brzoskwiniami to przepyszne i delikatne ciasto, które zachwyca swoim aromatem i kremową konsystencją. Połączenie serowej warstwy z… ZOBACZ PRZEPIS Cytrynowy sernik bez pieczenia

Via Gusto
jagodowa chmurka 78

podanych składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy na wymiar foremki (ok.22 x32 cm). Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15-20 min w 180 st. C. składniki na galaretkę z jagodami: 3 galaretki jagodowe 800 ml gorącej wody 400-500 g jagód leśnych lub borówek wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Do lekko tężejącej galaretki(...)dodajemy owoce, mieszamy i wykładamy na upieczony kruchy spód umieszczony w foremce. Wstawiamy do lodówki aby galaretka całkowicie stężała. składniki na krem śmietankowy: 500 ml śmietanki kremówki 30 % 250 serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru nasionka z 1/2 laski wanilii wykonanie: Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu miksującym i miksujemy na gładki krem. Gotowy wykładamy na stężałą galaretkę z jagodami. składniki

Domowy Smak Jedzenia
Arbuz z owocami w galaretce – pyszny deser! 68

Arbuz z owocami w galaretce Lekka, pyszna i bardzo efektowna przekąska, świetna na letnie przyjęcie. Jest mega prosta w przygotowaniu, a wygląda tak niesamowicie, że chętnie zajadają się nią zarówno dzieci, jak i dorośli Polecam!     Składniki: 1 nieduży arbuz 3 galaretki przezroczyste (u mnie o smaku winogronowym) 1,2 litra wody ulubione owoce typu: truskawki, maliny, jagody, borówki(...)jeżyny, brzoskwinie, morele, porzeczki, winogrona, agrest itp.       *** Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia *** *** Arbuza myjemy i osuszamy. Odcinamy górną część oraz delikatnie odcinamy kawałek dolnej części, aby arbuz stał i się nie kulał *** *** Przy pomocy dużej łyżki lub łyżki do owoców albo do lodów wydrążamy z arbuza cały miąższ, nie będzie on nam już

Blog z Apetytem
Malinowa pianka + film 63

tylko proste, ale także pozwala na eksperymentowanie z różnymi owocami.   Film:   Składniki na tortownicę 26 cm: 14 małych okrągłych biszkoptów pianka 300 g mleka skondensowanego niesłodzonego 2 galaretki czerwone 500 ml gorącej wody mus 500 g malin 2 galaretki malinowe 500 ml gorącej wody Przepis: Czerwone galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Wystudzoną(...)galaretkę wstawiamy do lodówki aby lekko stężała. Do miski wlewamy mleko zagęszczone, miksujemy je do momentu aż podwoi swoją objętość i zgęstnieje, następnie wlewamy zimną galaretkę i całość dokładnie łączymy. Masę wstawiamy do lodówki na kilka minut do lodówki, należy uważać żeby masa za bardzo nie stężała. W formie wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia układamy biszkopty, jeden obok

Smakowite Dania
Sernik z pianką 81

Piątnica) 3/4 szkl. drobnego cukru 5 jajek 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/4 szkl. oleju 1 op. budyniu waniliowego bez cukru Pianka: 250 ml mleczka skondensowanego, nie słodzonego 1 op. galaretki rubinowej Dodatkowo: 1 i 1/2 op. biszkoptów Petitki około 1/3 słoiczka powideł śliwkowych 2 op. galaretki rubinowej Połowę biszkoptów smarujemy powidłami, łączymy z resztą biszkoptów. Rozkładamy je obok siebie(...)stopni na około 50-55 minut ( ja po około 20-25 minutach obniżyłam temperaturę do 130 stopni i zapiekałam dalej wg czasu wskazanego w przepisie ). Studzimy. Jedno opakowanie galaretki rozpuszczamy w 125 ml gorącej wody. Mieszamy i odstawiamy do lekkiego przestudzenia (do temp. pokojowej). Dwa opakowania galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Odstawiamy do stężenia. Schłodzone mleczko zagęszczone miksujemy

Smaki Na Talerzu