pęczka liści świeżej mięty 1 puszka zielonego groszku konserwowego* 4 duże jajka (kl. L) 1/4 łyżeczki mielonej kolendry 2 łyżki majonezu Winiary 1 łyżka musztardy ew. sól, pieprz do smaku Jajka gotuję na twardo, tj. 8-9 minut od chwili zagotowania wody, uprzednio sparzając skorupki wrzątkiem. Po ugotowaniu przelewam zimną wodą i obieram z łupinek. Szparagi obieram i blanszuję
W kuchni Karmel-itkiVenere Gallo). 2 dzwonki świeżego łososia 300 g słodkiego zielonego groszku( u mnie mrożony) 3 łyżki smalczyku roślinnego Smakowita Pajda z cebulką i jabłkiem Sól, pieprz, natka pietruszki, ew. warzywko Wykonanie: Gotujemy ryz w dużej ilości lekko osolonej wody. Czarny ryz będzie gotowy po około 30 minutach. W tak zwanym między czasie, przygotowujemy dzwonki łososia: myjemy pod bierzacą wodą, osuszamy
Mia Cucina Sofietawięcej tyle ile ziemniaków, - 1 - 2 łyżeczki płatków drożdżowych, - 2 łyżki płatków owsianych, - 1 - 2 sosu sojowego, - 1 łyżka soku z cytryny, - sól, pieprz do smaku, ew. czosnek suszony, - 1/2 szklanki wody z gotowania ziemniaków Wykonanie: Ugotować razem obrane i pokrojone w niedużą kostkę warzywa, (szybciej się ugotują), ostudzić je. W tym czasie ugotować makaron, miękki (nie rozgotowany) przecedzić zimną
Co na wege obiad?miodu. Nie stosują również wełny i jedwabiu. - See more at: http://www.zostanwege.pl/wegetarianizm/czym-jest-weganizm#sthash.zkKOOMKd.dpufWracając do warsztatów... Wracając do warsztatów... Źródło: www.otwarteklatki.pl Przesympatyczna, prowadząca Ewa, niezwykle zajmująco opowiadała o wegańskich smakach i swoich doświadczeniach z tym sposobem gotowania i stylem życia. Pozostali uczestniczy warsztatów również chętnie dzielili się swoją fascynacją wegańskimi tematami. Zetknęłam się tu z kompletnie od mojego odmiennym światopoglądem(...)warsztatów : Rustykalny charakter wnętrza - zaiste Dzikie Historie! Żadna przestrzeń nie mogła się zmarnować :) Prowadząca Ewa uczy nas przygotowywać TOFURNIK TOFURNIK - tylko kilka składników, a jaki smak! Tofu, jak sama nazwa wskazuje, brylowało w TOFURNIKU Praca grupowa wre! Niezły fitness z blenderem w ręku ;) Konsekwencją wspólnego gotowania była pyszna sałatka Trzepiemy zalewę do boczniakowych "śledzi", trzepiemy! Mamy i nasze mamy
Grunt to przepis!zrobienia a o wiele smaczniejszy niż ten ze sklepu.Składniki:2 szklanki mleka2 łyżki cukru3 żółtka2 łyżki mąki ziemniaczanejwanilia z 0.5 laski wanilii lub ew. odrobina cukru waniliowegoWykonanie:1,5 szklanki mleka gotujemy z cukrem ,rozmąconymi żółtkami oraz wydrążoną z laski wanilią. W pozostałym mleku (0.5 szkl) rozprowadź mąkę ziemniaczaną. Wlej zawartość na gotujące się mleko
Walijskie Pichceniemleka (ew. śmietanki) (*) 100 ml słodkiej śmietanki gałka muszkatołowa (odrobinka, do smaku) sól, pieprz Dodatkowo: natka pietruszki prażona cebulka (opcjonalnie) groszek ptysiowy Selera, ziemniaki i cebulę pokroić w kostkę, a pora w plasterki. Warzywa poddusić (w garnku) na odrobinie oleju - tak około 10 minut. Następnie całość zalać wywarem, dodać listek laurowy i gotować przez mniej
Di gotujezupy. Gdy wywar jest znów klarowny, dodajemy do niego przyprawy - pieprz i kolendrę w ziarnach, goździki, cynamon, cebulę, imbir, czosnek, sól, cukier, sos sojowy i ew. sos rybny, gwiazdki anyżu i kardamon (ja gotowałam bez tych przypraw i był wyśmienity :) ). Najpóźniej po 30 minutach od zagotowania, z wywaru wyjmujemy kurczaka, by nie był zbyt suchy i bez smaku (mówiąc wprost
Taste Of My DayNa Interia. pl w sekcji GOTOWANIE mój przepis na: Makaron ze szpinakiem i kawałkami kurczakaPrzepis TUFajnie ,że ktoś docenia naszą codzienną pracę.SMACZNEGO Czekam
W kuchennym oknie Ewyrozpuszczamy olej i podsmażamy na nim ryż do momentu aż wchłonie cały tłuszcz i zacznie się lekko rumienić. Zalewamy ryż mleczkiem, dodajemy kardamon, sól i skórkę. Gotujemy na małym ogniu ok 15 minut (ew. dolewamy niewielka ilość wody jeśli mleczka zbytnio odparuje). Po tym czasie wyłączamy gaz i zostawiamy ryż pod przykryciem na kolejne 5 minut. Po tym czasie dolewamy
Dzieje kuchennej Wiewiórydomowej roboty pastę kanapkową a dokładnie mówiąc pastę jajeczną. Składniki: -4 jajka -kostka ulubionego serka topionego -łyżeczka margaryny -malutki kawałek cebuli lub szczypiorek -sól, pieprz ew. ostra papryka do smaku Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo (zalewamy zimną wodą, stawiamy na ogień i gotujemy na małym ogniu przez około 8 minut licząc od zagotowania, następnie wylewamy gorącą wodę i nalewamy zimnej
Tanie przepisy studenckiebyły prawie miękkie. Farsz zrobiliśmy z pieczarek, które wcześniej pokroiliśmy w drobną kosteczkę i lekko przesmażyliśmy. Dodaliśmy do nich fasolę czerwoną, jednego buraka. My użyliśmy gotowanego buraczka, którego można kupić w markecie, ew. skorzystajcie z tych buraczków, które użyliście do barszczu na święta. Farsz rozgniatamy widelcem skupiając się głównie na rozgnieceniu fasoli. Dodajemy przyprawy i dobrze ze sobą mieszamy
vegetaniemigdały, koperek lub natkę pietruszki, po prostu czego dusza zapragnie :) ~ Krem brokułowy z jogurtem naturalnym ~ Składniki: kilka różyczek brokuła woda do ugotowania brokuła sól, pieprz ew. jogurt naturalny + dowolne dodatki Różyczki brokuła gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odlewamy część wody (można całą jeśli chcemy otrzymać bardzo gęsty krem). Następnie całość blendujemy i doprawiamy do smaku. Na koniec
Kuchenny Skrawek Niebawęglowodanów, 35-40g błonnika pokarmowego. Jeśli chcesz otrzymywać informacje o kolejnych podobnych wpisach , kliknij Lubię To na Facebook'u. Tutaj. Co jeść na diecie oczyszczającej Ewy Dąbrowskiej? Czyli skład diety warzywno-owocowej. Zapobieganie chorobom oraz ich leczenie za pomocy diety (choćby leczenie nadwagi czy otyłości) wymaga na początku kuracji oczyszczającej składającej się z warzyw(...)Farm Tutaj. Wymienione warzywa i owoce można spożywać w postaci: - soków , najlepiej świeżo przygotowywanych, - surówek warzywnych i surowych zup warzywnych np. gazpacho, - warzyw gotowanych w małej ilości wody lub na parze i w postaci zup, - warzyw kiszonych : kapusta, ogórki, - wywarów z ziół , warzyw i owoców suszonych oraz świeżych, - kompotów z zalecanych
IzaGotujejestem zwolenniczką gotowania ryżu w woreczkach. Jeśli Ty też - rozerwij woreczek, wsyp ryż do szklanki i zmierz jego objętość - do gotowania użyj dwa razy wiecej wody - np. jeśli ryż zajmuje 1/2 szklanki, ugotuj go w 1 szklance wody (ew. dolej max. 1/2 szklanki jeśli szybko wchłonie wodę). LUNCH - Ryż z mieszanką sałat PRZEPIS /1 porcja/ ~50g ryżu z warzywami Piątnica(...)jestem zwolenniczką gotowania ryżu w woreczkach. Jeśli Ty też - rozerwij woreczek, wsyp ryż do szklanki i zmierz jego objętość - do gotowania użyj dwa razy wiecej wody - np. jeśli ryż zajmuje 1/2 szklanki, ugotuj go w 1 szklance wody (ew. dolej max. 1/2 szklanki jeśli szybko wchłonie wodę
breakfast of dreamsDziś ugotowałam zupę botwinkę. Robiąc ją gotuje na dwa dni bo jak wiecie botwinka najlepsza jest na drugi dzień. Ale tym razem dodałam do niej świeże
Ewa w kuchniDorsz gotowany na parze z niewielką ilością pora, do tego porcja duszonych warzyw. Danie pod każdym względem dietetyczne i bardzo smaczne. Kto zdrowo się odżywia zapraszam
W kuchennym oknie EwyProponuję ciasto miodowe, które przekładamy masą z gotowanego sera. Placki są od razu miękkie. Taka masa przypomina mi smak dzieciństwa. Pycha.SKŁADNIKINa ciasto:3 szklanki mąki1
W kuchennym oknie EwyAla z bloga " Ala piecze i gotuje " zainspirowała mnie do zrobienia swojej wersji kokosanek. Są to moje pierwsze kokosanki ale na pewno nie ostatnie
Ewa w kuchni