dekoracje - 3179 przepisów (strona:162/212)

Tort chałwowo - czekoladowy z bezami 267

stopniowo dodawać pokruszoną chałwę. Następnie dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej. Dodatkowo:  300g bez,  1/3 szklanki nalewki z czarnej porzeczki,  czekoladowe serduszka oraz cukier błyszczący do dekoracji. Nalewkę wymieszać z 1/4 szklanki wody.  Pierwszy blat ciasta nasączyć przygotowanym ponczem. Posmarować połową masy czekoladowej, posypać 1/3 pokruszonych bez. Delikatnie wcisnąć je w masę. Wstawić na 15 minut

Z miłości do słodkości
Tarta migdałowo - pomarańczowa 186

Jeszcze do tej pory czuję niesamowity aromat pomarańczy unoszący się od pieczenia tej tarty:) Kruchy, kakaowo - migdałowy spód przykryty masą jajeczno- śmietanową. I odrobina cukru pudru dla dekoracji... Wszystko powstało w błyskawicznym tempie podczas rewizji szafek:)   Ciasto: 100g mąki,  3 łyżki kakao,  75 g masła,  25 g tartych migdałowych (użyłam BackMit),  50 g cukru pudru

Z miłości do słodkości
Babka z orzechami i kremem czekoladowym 212

silikonowej. Piec 20 minut w temp. 160st, następnie kolejne 30 minut w temp. 170st. Ostudzić i wyjąć z formy. Polewa: 100g gorzkiej czekolady, 50 g masła, cukier błyszczący do dekoracji (możecie użyć coś innego) Czekoladę połamać na kawałki, wraz z masłem stopić na parez. Lekko przestudzić i polać zimną babkę. Od razu posypać cukrem. Źródło: Przyślij Przepis

Z miłości do słodkości
Tort Dusty "Samoloty" z maślanym kremem waniliowym 195

Dlatego na urodziny postanowiłam zrobić mu tort niespodziankę z jego ulubionym samolotem, oczywiście - Dusty:) Wykonanie samolotu okazało się dość pracochłonne i niestety nie starczyło mi czasu na zrobienie dodatkowych dekoracji, ale i tak synek był zachwycony:)) Biszkopt:  6 jajek,  3/4 szklanki cukru,  czubata szklanka mąki pszennej,  1/3 szklanki mąki ziemniaczanej,  łyżeczka proszku do pieczenia

Z miłości do słodkości
Światowy Dzień Pieczenia - Babeczki Red velvet 210

jogurtem. Na koniec dodać kakao oraz szczyptę czerwonego barwnika.  Ciasto przełożyć do foremek na muffinki do 2/3 wysokości. Piec około 20-25 minut w temp. 180st. Ostudzić. Dekoracja:  200 ml śmietanki 30%,  3 łyżki serka mascarpone,  2 łyżki cukru pudru,  cukier błyszczący do posypania,  20g startej czekolady.   Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec

Z miłości do słodkości
Slodka wspolpraca... 199

wyszly nam smaczne, bardzo chrupiace. Ciasteczka migdalowe skladniki: 250g maki 30g mielonych migdalow 100g cukru szczypta soli cukier waniliowy 2 jajka 3 krople aromatu migdalowego 120g masla do dekoracji cukier puder lub polewa czekoladowa wykonanie: Make, migdaly, sol, cukier, 1 jajko, cukier waniliowy, maslo i aromat migdalowy zagniatamy na gladnie ciasto. Oddstawiamy do lodowki na 1 godzine. Po tym czasie

Przysmaki Karolki
Czekoladowa slodycz dla dwojga 206

gorzkkiej czekolady dobrej jakosci, najlepiej z minimum 70% kakao 50g masla 50g maki 60g cukru pudru 1 jajko 1 zoltko kakao do posypania foremek cukier puder do dekoracji wykonanie: Czekolade i maslo roztapiamy w miseczce w kapieli wodnej. Odstawiamy na 10 minut do wystygniecia. W tym czasie ubijamy mikserem na gladka mase cukier puder, jajko i zoltko. Dodajemy mase czekoladowa

Przysmaki Karolki
Wyjatkowy miesiac 222

wszystko dokladnie, a nastepnie rozlewamy do miseczek*. Odstawiamy do lodowki do zastygniecia. Panna cotte podajemy z sosem ze zmiksowanych truskawek z dodatkiem cukru. Pozostawiamy pare truskawek w calosci do dekoracji. By deser lepiej wyciagnac z miseczki lub foremki trzeba je wlozyc do wrzatku na kilka sekund. Smacznego! * Ja rozlalam moja panna cotte do 2 szklaneczek, a reszte do foremek. Gotowy

Przysmaki Karolki
Czekolada jest dobra na wszystko 238

czekoladowo-orzechowe skladniki: 35g kakao 80ml goracej wody 150g roztopionego masla 150g roztopionej gorzkiej czekolady 100g zmielonych orzechow laskowych 230g ciemnego cukru brazowego 4 jajka 1 lyzka kakao do dekoracji wykonanie: Kakao wymieszac z goraca woda do gladkosci. Dodac stopione maslo, czekolade, cukier, orzechy i zoltka. Calosc zmiksowac. Bialka ubic na sztywna piane i dodac delikatnie do masy czekoladowej. Blaszke

Przysmaki Karolki

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję