JAJA W SOSIE MUSZTARDOWYM

JAJA W SOSIE MUSZTARDOWYM

Przepis na : śniadanie

Sos musztardowy to prosty i bardzo smaczny dodatek do jajek, ale takze do ryb i grillowanych mies. Robi sie go w doslownie w pare minut.W garnuszku nalezy zrobic zasmazke: 1 lyzke maki wsypujemy na 1 lyzke roztopionego masla i krotko podsmazamy. Wlac okolo 250 ml bulionu warzywnego i gotowac 10 minut na wolnym ogniu, czesto mieszajac. Na koncu dodac musztarde (3 lyzki) Najlepsza bedzie musztarda Dijon, ale moze tez byc inna. Calosc doprawic sola i pieprzem.Jajka ugotowane na poltwardo nalzey przekroic na pol...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Anonymous, 3 lipca 2011 12:55:26

pierwszy raz bedę robił sos musztardowy ,pamietam go ze szkoły podstwowej jak chodziłem na obiadymam nadzieje że mi wyjdzie pozdrawaim

Karolka, 10 sierpnia 2011 12:24:12

Jestem ciekawa jak powiodlo sie starcie ze sosem musztardowym?