Przepis na : śniadanie
Sos musztardowy to prosty i bardzo smaczny dodatek do jajek, ale takze do ryb i grillowanych mies. Robi sie go w doslownie w pare minut.W garnuszku nalezy zrobic zasmazke: 1 lyzke maki wsypujemy na 1 lyzke roztopionego masla i krotko podsmazamy. Wlac okolo 250 ml bulionu warzywnego i gotowac 10 minut na wolnym ogniu, czesto mieszajac. Na koncu dodac musztarde (3 lyzki) Najlepsza bedzie musztarda Dijon, ale moze tez byc inna. Calosc doprawic sola i pieprzem.Jajka ugotowane na poltwardo nalzey przekroic na pol...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...