dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:80/571)

Pierogi z mąki pełnoziarnistej 262

Pierożki wrzucamy do osolonej, wrzącej wody i gotujemy przez 5-7 minut. Wyjmujemy na talerze i od razu podajemy – gorące są najlepsze! Uważajmy też, żeby nie kłaść jednego na drugim – gdy będą stygnąć posklejają się i nie da się ich rozdzielić. Następnego dnia można je odsmażyć lub wrzucić do gotującej się wody na parę minut (chociaż u mnie

Jak gotować i nie zwariować
Ryż czarny z warzywami i parmezanem 138

danie jest szybkie i z patelni. Zdrowe przede wszystkim. Mam ostatnio fazę na patelnię bo jestem leń. Jest gorąco. Potrzebuję zjeść zdrowo, kolorowo i smacznie, ale ..nie za bardzo chcę stać przy kuchence. Ten obiad powstał dość szybko. Z rzeczy ,które posiadałam w lodówce i w zamrażarce. Składniki warzywa po włosku na patelnię garść żółtej szparagówki czerwona cebula

Z Kuchni Do Kuchni
Brownie z burakami 165

upieczeniu obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach; najlepiej upiec większą ilość buraków i wykorzystać je do innych dań). Masło rozpuścić w małym rondelku. Zdjąć z ognia. Czekoladę posiekać na mniejsze kawałki. Połamaną czekoladę dodać do gorącego masła. Wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Jajka wbić do miski. Wsypać cukier i wymieszać. Następnie wlać masę z rondelka i wymieszać

Ugotować
Hasło tygodnia - zupy. 157

ogniska. Wyobrażam sobie taką sytuację, kiedy wracam z zimowego spaceru, przemarznięta i szczęśliwa, w domu czeka na mnie talerz gorącej, pysznej zupy. Sielankowo :) Zupa to często przystawka. Ma za zadanie pobudzić nasze kubki smakowe i  być zapowiedzią dania finałowego. Innym razem, z odpowiednimi dodatkami, spokojnie może być sycącym obiadem. Z uwagi na gusta moich dzieci najczęściej gotuję

zadanie-gotowanie
Makaron zapiekany z wędzonym łososiem i mozzarellą wg Aleex 168

wcześniej jestem w domu, to mam okazję zrobić niespodziankę chłopakom. Gdy wrócą z pracy i ze szkoły, z przyjemnością zjedzą gorący posiłek. I znalazłam wśród przepisów kwestii smaku pysznie zapowiadającą się zapiekankę makaronową z łososiem i mozzarellą. Ponieważ danie nie wymaga długiego siedzenia w kuchni, postanowiłam się z nim zmierzyć. Już wiem, że będzie smakować wyjątkowo. Polecam. Składniki

W mojej kuchni
Pieczone pulpety z łososia 157

czasie przygotowujemy sos – w rondlu umieszczamy bulion wraz ze śmietanką, koperkiem i resztą przypraw (sól, pieprz). Gotowe, gorące pulpety wykładamy na półmisek i polewamy sosem. Świetnie pasuje do nich duża ilość świeżej sałaty Smacznego i dajcie znać czy ta wersja się u Was sprawdziła

Szybko Tanio Smacznie
Ciasto bez pieczenia „Niebiańska chmurka” 379

śmietany i sera mascarpone na herbatnikach. Składniki: Masa: 650 ml śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru 250g mascarpone 2 galaretki (dałam o smaku owoców leśnych)Dodatkowo: ok. 200g herbatników tabliczka czekolady mlecznej Przygotowanie Galaretki rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody, odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, następnie cały czas miksując dodajemy mascarpone i bardzo powoli wlewamy

e-PrzepisyKulinarne
Pierogi z szynką , serem i boczkiem - ravioli con la ricotta, prosciutto cotto e pancetta 204

SKŁADNIKI Na ciasto 600 g mąki 1 jajko 250 ml gorącej wody 1 łyżka  oliwy z oliwek sól Na nadzienie 200 g białego tłustego sera

zielonacukinka
Pierogi z serem i szarą renetą 168

Pierogi palce lizać! Składniki Ciasto: 500 g mąki jajko szklanka gorącej wody Farsz: 250 g chudego sera białego 2 szare renety łyżeczka soku z cytryny 2

R'n'G Kitchen
Risotto z fasolką szparagową i salami Fuet 127

Moja propozycja na dziś to kolejne danie kuchni włoskiej, szybkie i pyszne. Risotto to danie przy którym trzeba, wypadałoby stać 20 minut mieszając na patelni składniki a potem cieszymy się pysznym jedzeniem. Gorąco zapraszam na pyszne jedzonko. Risotto z fasolką szparagową i salami Fuet. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Marynowane warzywa 131

kroimy w słupki, rzodkiewkę kroimy na ćwiartki. Składniki zalewy umieszczamy w małym garnuszku i odprowadzamy do zagotowania. Do gorącej zalewy wkładamy pokrojone warzywa i odstawiamy do wystygnięcia.  Warzywa odcedzamy z zalewy i podajemy jako dodatek do dania obiadowego

Kulinarne przygody Gatity
młoda kapusta zasmażana z boczkiem 114

składniki: 1 główka młodej kapusty 200 g boczku 125 ml gorącej wody 1 cebula 1 pęczek koperku 2 łyżki mąki 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz, wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
pyszne szpinakowo-ziemniaczane placki... 175

miski wymieszać z jajkiem, kucharkiem, pieprzem mielonym, tartą bułką, mąki dać tyle, aby placki nie "rozwalały" się na patelni, najlepiej dać mąki mniejszą podaną ilość i sprawdzić smażąc mały placek, jeśli trzeba to dosypać z umiarem mąki na gorącym oleju smażyć rumiane placki, odkładać je na ręcznik papierowy najlepiej smakują z greckim jogurtem..................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Syrop sosnowy niskosłodzony 181

uzupełniający przy kuracjach antybiotykowych.  Poza tym, że jest naturalnym lekiem, może być używany w kuchni. Sprawdzi się we wszystkich daniach do których zazwyczaj dodajecie rozmaryn lub jałowiec. Może zastąpić miód i cukier w dresingach, marynatach, zimnych i gorących i napojach. Cudownie komponuje się w deserach, w najprostszej formie jako np. polewa do naleśników lub uzupełnienie owoców

SzczyptaSmaQ
Pizzowe Vafini 143

wraz z cebulką. Koncentrat pomidorowy mieszamy z porządną porcją suszonego oregano. Vafini smarujemy doprawionym koncentratem pomidorowym i wkładamy do nich gorący farsz.Wierzch obsypujemy tartym serem. Całość dekorujemy świeżą bazylią. Vafini utrzymały swą chrupkość przez 70minut.,więc najlepiej przygotować danie przed samym przyjścem gości. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt

Proponowane wyszukiwania