dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:83/571)

Bosacka po polsku – Katarzyna Bosacka – Recenzja 220

gotować nasze rodzime potrawy z tego co jest do kupienia na lokalnym ryneczku niż jakieś zagraniczne frykasy, gdzie mieszkając w dość małej miejscowości jaką jest Wąchock, po połowę składników dania muszę jechać kawał drogi, aby je w ogóle kupić. Dodatkowo co bardzo mi się spodobało Kasia postawiła na prostotę, jeżeli chodzi o przygotowanie. Pozwolę sobie zacytować: W ostatnich(...)wątróbek z wiśniami i karmelizowanym jabłkiem to propozycje Kasi na to by bezdyskusyjnie zachwycić swoich gości. Przystawki gorące – Rozdział ten otwierają nieśmiertelne placki ziemniaczane, jednak w dość nietypowej wersji – z wędzonym pstrągiem i marynowaną cebulą. To wynosi te danie na trochę wyższy poziom niż klasyczna wersja ze śmietaną i cukrem. W dalszym ciągu pozostając przy klasyce bliny

Mr. Taste
Puszyste placuszki na maślance 189

kojarzą mi się z wakacjami. Takie placki solo, rzadko gościły w moim rodzinnym domu, częściej były placki ziemniaczane czy z jabłkami. W każdym razie jak dla mnie to idealne danie na śniadanie lub kolacje. Ja robię je wtedy, kiedy zostaje mi trochę maślanki z jakiegoś koktajlu i nie mam zbytnio z nią co zrobić. Dzieci uwielbiają te placuszki, dlatego(...)pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta cukru szczypta soli Sposób przygotowania Wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę. Smażymy na gorącym tłuszczu na rumiano z obu stron. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/puszyste-placuszki/ BosowKuchni   Artykuł Puszyste placuszki na maślance pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Raclette, patelenka pełna smaków i zabawy 192

szpatułki zsuwamy na nie stopiony ser. Jemy z grillowanym mięsem i warzywami. Jest to najprostsza wersja raclette. Raclette, to rodzaj szwajcarskiego sera, sposób przyrządzania potrawy i nazwa sprzętu. To danie na każdą okazję – na romantyczny wieczór we dwoje, rodzinną biesiadę i na super prywatkę. Przygotowanie raclette jest bardzo proste, a efekt końcowy gwarantowany.  RACLETTE wywodzi się(...)przypadek, odkryli wyborny smak topionego sera. Pierwotnie potrawa była przyrządzana przez szwajcarskich pasterzy na gorących kamieniach ułożonych wokół paleniska. Nazwa raclette pochodzi od francuskiego słowa „racler” co znaczy zdrapywać. Dosłownie zdrapuje się ser stopiony na powierzchni krążka sera. Raclette należy do  tradycyjnych serowych dań kuchni szwajcarskiej. Z czasem urozmaicono i wzbogacono sposoby przyrządzania raclette poprzez zastosowanie nowych, coraz

Kulinarny karnet Christophera
RISOTTO Z BOROWIKAMI na białym winie 142

połowie masła aż staną się miękkie i odstawiamy. Suszone grzyby namaczamy gorącej wodzie aż staną się miękkie i oddadzą wodzie swój smak tworząc aromatyczny wywar. Najlepiej jest namoczyć grzyby dzień wcześniej na wieczór.Cebulę kroimy na drobną kosteczkę i przesmażamy na maśle na szklisto z dodatkiem przyprawy do dań kucharek. Namoczone suszone grzyby kroimy w kostkę i przesmażamy razem

W kuchennej krainie
PYSZNA LASAGNA Z PRZEPISU BABCI FRANCZESKI 251

ważny – powiększenie rodziny. Było wesoło, gwarno i panowała przemiła atmosfera. Gotowanie szło pełną parą! Jednak najlepsze danie to była domowa lasagna! W mgnieniu oka zniknęła ze wszystkich talerzy. Danie jest tak smaczne, że postanowiłam wykraść przepis i się nim z Wami podzielić! SKŁADNIKI : ( dla 2 osób ) makaron na lasagne – 6 płatów sos bechamele – 250 ml mięso mielone(...)dość długo – jego smak jest kluczek do pysznego smaku tej lasagni. Makaronowe płaty na lasagne gotować w gorącej wodzie przez minutę. Ser żółty i parmezan zetrzeć na tarce. Szynkę pokroić na małe kawałki. Przygotować blachę do pieczenia. Na spód blachy dać masło. Na masło nałożyć trochę pomidorowego sosu. Zakryć płatem makaronu. Dać znowu pomidorowy sos. Posypać serami i szynką

kuchniabellissima.wordpress.com
Pierogi z farszem drobiowo-brokułowym 311

Składniki 2 szklanki mąki 1 jajko 1/2 łyżeczka soli 1 łyżka oleju gorąca woda   farsz: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 opakowanie mrożonych brokułów

czarrna od kuchni
Pieczeń 174

Pieczeń z mielonego mięsa, z kolorowym wzorkiem, do podania na gorąco i na zimno.     Składniki: -1 kg łopatki wieprzowej - filet z piersi kurczaka

Maminek kulinarny
Pierogi z wiśniami 180

Dzisiejszy obiad to pierogi z wiśniami . Smakują obłędnie i z pewnością posmakują całej rodzinie. Składniki: 0,5 kg mąki 2 szklanki gorącej, prawie wrzącej wody 4

Salonik smaków
Stromboli – zawijana pizza 226

Moja wariacja na temat tej włoskiej potrawy, nazywanej również kanapką na gorąco. Nadzienie można dowolnie zmodyfikować, ja akurat miałam ochotę na takie serowo-pomidorowe. Składniki

e-PrzepisyKulinarne
PLACKI ZIEMNIACZANE Z MARCHEWKĄ 273

Jeśli nie próbowaliście jeszcze nigdy placków ziemniaczanych z dodatkiem marchewki - polecam gorąco! Są pyszne!  Mają piękny, złoty kolor i leciuteńko słodkawy posmak od dodatku

Walijskie Pichcenie
Tydzień w moim telefonie XXXVI 112

Kolejny tydzień zleciał i nawet nie wiem kiedy. Chociaż był gorący a wręcz upalny to wiele się działo i nawet mi się chciało! Kolejny na szczęście będzie mniej intensywny. Nadal zapraszam Was do wysyłania zgłoszeń, konkurs trwa ostatni tydzień, brakuje jeszcze 9 zgłoszeń. Może się ktoś jeszcze skusi? Oczywiście możecie mnie polubić na FB . Ze spraw organizacyjnych(...)Wami wypiła jakąś kawkę dziewczyny. Na przyszły tydzień zaplanowałam kilka wpisów, mam nadzieję, że dam radę wszystko dodać, mniej więcej możecie się spodziewać : I tydzień w zdjęciach wyglądał tak : * taka piękna pogoda była w tym tygodniu   * wybieramy się do ZG  * gorąca herbata na chorowanie to dobra rzecz  * wystawa chyba owadów w ZG   * ciacho

Magiczne Życie Marty
Makaron z suszonymi pomidorami i kurczakiem 195

między jutrzejszymi słodyczami ;-) Jakiś czas temu moja siostra poleciła mi sałatkę, jaką często robi. Zrobiłam więc i ja i muszę stwierdzić, że sałatka bardzo dobrze smakuje, ale to samo danie podane w wersji na ciepło jest wprost obłędne... Dlaczego akurat na ciepło? Przeczytajcie dalej... SKŁADNIKI ok. 250 g makaronu (waga surowego przed ugotowaniem)  ok. 400 g fileta(...)paski (dodajemy do makaronu). Na suchej, dobrze rozgrzanej patelni prażymy przez chwilę ziarna słonecznika i dynię i gorące wsypujemy do pozostałych składników. Całość dokładnie mieszamy, a następnie wierzch posypujemy wybranym serem.  Jeśli wolicie sałatkę całość odstawiamy do wystygnięcia. Jeśli natomiast danie na ciepło to podajemy "od ręki".  I co, szybko? No pewnie

Czary - gary w kuchni
TU I TAM nr 21. Zupa na stole! Bulion z kamyków i przykucanka Karolki. Z kwaśnego mleka. 239

bywa czasem traktowana bez należnego szacunku i usuwana z domowego menu. Nie u nas. Dla Amber z Kuchennymi Drzwiami i dla mnie, Anny-Marii z Kucharni,  to ważne danie, pełne niezwykłych wcieleń, smaków i inspiracji. Ugotowałyśmy dla Was zupę - siadajcie i częstujcie się!  Bulion z kamyków - prawda czy fałsz? Otóż, choć trudno w to uwierzyć, istnieje zupa(...)rosół, który po ugotowaniu filtrowano przez kawałek materiału, aby usunąć ziarenka piasku i podawano bardzo gorący z dodatkiem krótkiego makaronu, a czasem także z niewielką ilością oliwy. " * Można zatem śmiało powiedzieć, że nie ma rzeczy, z której nie dałoby się ugotować zupy. To danie daje bowiem wyjątkowo duże, niemal nieograniczone pole do popisu. Nie wymaga ścisłych receptur, najczęściej bowiem

KUCHARNIA
Chleb serowy pszenny – bez zagniatania 199

dobrze wtedy, gdy przełamie się kawałek dojrzałego cheddara. Ścieramy go na drobnych oczkach tarki. Żaden żółty ser nie da takiego smaku. Cukier, mleko i wodę mieszamy, a następnie podgrzewamy razem na małym ogniu. Mieszanka płynna nie powinna być za gorąca – zbyt wysoka temperatura zamiast rozruszać, zabije drożdże. 60°C to tzw. punkt śmierci termicznej, drożdże najzwyczajniej na świecie giną(...)poziom i dopiekamy 15-20 minut w temperaturze 200⁰C. Prawidłowo upieczony chleb, puknięty dłonią od spodu, powinien wydać głuchy dźwięk. Studzimy świeżo upieczony chleb na kratce, tak by dać ujście wilgoci. Kroimy dopiero po całkowitym ostygnięciu. SKŁADNIKI 370g mąki pszennej, typ 650 (bułkowa) lub 750 (podstawowa chlebowa) mąka do podsypania 7-8g drożdży instant (jedno opakowanie) 300ml mleka

Karo in the Kitchen
Ljutica - pikantny serbski keczup 234

rodziców, a oni od swoich znajomych) a właściwie keczupie, który powstał. Jest lekko pikantny (zawsze możecie użyć mniej papryczek chilli), aromatyczny, bardzo pomidorowy i można go stosować do wielu dań. Nasz już prawie zniknął. Obdarowaliśmy małą buteleczką znajomych, którzy stwierdzili po chwili, że to jest fenomenalny smak - chciałoby się go wyjadać łyżką z garnka (podczas gotowania) a potem(...)minut (całość powinna być miękka). Po tym czasie dodać pozostałe składniki i smażyć przez 40 minut. Gorący keczup przenosić do słoików, które od razu zakręcamy i stawiamy do góry dnem. Jestem ciekawa czy Wam ten przepis też przypadł do gustu. Dajcie znać czy Wam smakował

Szybko Tanio Smacznie

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję