zarazem aromatyczna. Dodatek sosu z mango, truskawek i musztardy sprawia, że ciężko odejść od talerza. Gwarantuję, że Ci , którzy spróbują tego dania będą oblizywać się ze smakiem! Jest to świetny pomysł na imprezową przystawkę, albo też danie na grilla. Spróbujcie! Ps. a jak chcecie dowiedzieć się czegoś więcej o szparagach zaglądnijcie tutaj! http://ostra-na-slodko.pl/2015/05/17/jak-przygotowac-szparagi/ SKŁADNIKI(...)łyżkami mąki oraz solą i pieprzem na gładkie ciasto. Odsączone szparagi panierujemy w reszcie mąki, a następnie w cieście. Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju. Podajemy na gorąco z sosem! Smacznego
Ostra na SłodkoWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Warto więc wybierać pełnowartościowe produkty, które dadzą nam energii na cały dzień. Jednym z nich są płatki lub musli, które możemy zjeść z mlekiem lub jogurtem. Zawierają dużo błonnika, który pęcznieje w żołądku i daje nam uczucie sytości i energię na wiele(...)innymi dodatkami i tak powstało moje domowe musli Zrobienie domowego musli nie jest trudną i skomplikowaną czynnością, warto więc skusić się na jego przygotowanie Gorąco zachęcam Was do odwiedzenia sklepu internetowego Kłos – Pol , na którym znajdziecie większość potrzebnych składników do przygotowania domowego musli. Produkty są naturalne, bardzo dobrej jakości. Polecam! Post
Marta GotujeMagdalena Kucova - Fotolia.com Zioła należy zbierać z dala od dróg, zakładów pracy itp. aby nie były one zanieczyszczone ! Zioła należy także zbierać o właściwym czasie dla danej odmiany np. gdy kwitną , są odpowiedniej wielkości itp. Gdy już nazbieraliśmy zioła, najlepiej jest je suszyć w pozycji wiszącej, na świeżym powietrzu, ale nie na słońcu, ponieważ słońce zniszczy zawarte w nich drogocenne(...)powietrza. Pozdrawiam gorąco
Przepisy i porady kulinarnetwarogu 1 jajko do poglazurowania cukier perłowy do posypania Przygotowanie: Do mleka dodaj szafran. Podgrzej mleko stale mieszając, nie musisz jednak doprowadzać go do zagotowania. Kiedy już mleko będzie gorące, zdejmij je z ognia i odstaw na dłuższy czas do ostygnięcia. Możesz wstawić mleko do lodówki na noc, aby użyć następnego dnia. Mleko wtedy dobrze przejdzie kolorem i aromatem szafranu(...)masło i kontynuuj wyrabianie dalej, do czasu całkowitego wchłonięcia się masła. Włóż ciasto na blat roboczy i uformuj z niego kule. Ciasto będzie nieznacznie lepkie, ale nie podsypuj mąką. Daj odpocząć ciastu pod przykryciem 30 minut. Przełóż kulę ciasta do natłuszczonej miski, i włóż ją pod przykryciem do lodówki na co najmniej 3 godziny (jeśli ciasto robisz późnym wieczorem, możesz
Grahamka, weka i kajzerkazasadą „mniej znaczy więcej” i aż dziwie się samej sobie, że jeszcze nie tak dawno byłam zafascynowana pięknymi tortami zdobionymi masą lukrową. Wiem, że są pięknie, nie da się ukryć i zapewne nieraz będę się nimi zachwycać, jednak na przełomie kilkunastu miejscy mój styl ewaluował i zdecydowanie rządzi teraz skromny ale jakże piękny minimalizm. Torcik jest śmietankowo(...)średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia , samo dno. Delikatnie przekładamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy w temperaturze 170ºC przez około 35 – 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika, z wysokości około 30 – 40 cm upuszczamy je (w formie) na podłogę a następnie studzimy w temperaturze pokojowej. Wystudzony przekrawamy na 3 blaty. Krem śmietankowy
Made By Mom And Sonnajpyszniejsza przekąska jaką udało mi się kiedykolwiek zrobić! Podbiła nasze serca od pierwszego kęsa. Gorąco polecam - kęski z sosem są przepyszne!!! Składniki: Mięso: 2 pojedyncze piersi z kurczaka przyprawa do drobiu 1 ząbek czosnku sól, pieprz 1 łyżka oleju Panierka: mąka ziemniaczana 2 jajka olej do smażenia Sos żurawinowy: 4 łyżki majonezu 2-3 łyżki gęstej śmietany(...)rozgrzanym oleju na złoto. Usmażone kęski odsączamy na papierze, aby pozbyć się zbędnego tłuszczu. Mięso schłodzić. 3. Mieszamy wszystkie składniki sosu żurawinowego, ewentualnie doprawiamy do smaku. Schładzamy. 4. Danie podajemy jako zimną przystawkę, na wykałaczkę nabijamy kawałek mięsa, maczamy w sosie i zajadamy. Pychotka! Smacznego
Kuchnia domowa Anipostanowiłam. Cena mnie tylko za polędwicę zaskoczyła bo bardzo wysoka była. Ale tak pięknie wyglądała i mocno pomarańczowy kolor mała, że o kawałek poprosiłam i pełna pomysłów na danie do domu pogoniłam. Czasu wiele nie miałam wiec makaron, groszek ugotowałam, kiełki podsmażyłam i te składniki połączyłam. Łososia cienko w plasterki pokroiłam, na makaron położyłam, zamieszałam, rukoli dodałam(...)wody i gotujemy ok. 3 min. Makaron dodajemy do kiełków, mieszamy, dopraw solą i pieprzem. Patelnię ściągamy z ognia, dodajemy groszek i łososia, delikatnie mieszamy. Polędwica pod wpływem gorącego makaronu zmieni swój kolor. Makaron z kiełkami, łososiem i groszkiem podajemy z rukolą. Całość doprawiamy pieprzem. Możemy też delikatnie skropić sokiem z limonki. Smacznego
Moniki SmakołykiPopatrz na zdjęcie i powiedz, czy nie czujesz świąt? My poczułyśmy. Tak za nami chodziły i chodziły, aż dałyśmy się podejść i polepiłyśmy razem coś pysznego. Co prawda zwykle sięgałyśmy przy tych pierogach po grzyby suszone, ale... z braku laku, dobre pieczarki podsmażone na maśle! :) I to jakie dobre! Bajeczne. Stworzyły sobie związek z kiszoną kapustą. Dodałyśmy tej relacji nutkę(...)całość, a może nam zabraknąć, wszystko zależy od mąki. Do mieszanki dolewamy dodajemy olej (łyżka, dwie) i rozrabiamy ciasto. Przy rozrabianiu bezglutenowego bardzo ważne jest aby płyn był bardzo gorący. W mące robimy dołek nożem. Wlewamy płyny, energicznie kręcąc kółeczka i obserwujemy ile wody nam trzeba. Robimy na wyczucie! :) Składniki dokładnie mieszamy i zaczynamy rozrabiać ciasto. - Wszystkie wskazówki dotyczące ciasta
Wypisz WymalujPolędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami duszonymi w białym winie z dodatkiem pysznego kremowego sosu to bardzo fajna (i prosta w przygotowaniu) propozycja obiadowa. Nada się zarówno
Kolizje SmakówSkładniki: 1,20 kg mięsa wieprzowego (biodrówka) 4 marchewki 1 seler 2 pietruszki cebula 20 dag śmietany 18% 4 łyżki mąki pszennej około 6 łyżek chrzanu
Qchnia po prostuswoją opinię na ich temat . Teraz zerknijcie co znalazłam w paczce, a dokładniejsze recenzje pojawiają się wkrótce :) ZBOŻA I NASIONA Produkty z tej kategorii na pewno wzbogacą moje dania obiadowe czy lekkie sałatki. Świetnie sprawdzą się przygotowane wytrwanie, ale także na słodko. Nasiona chia są wiekszości z Was pewnie dobrze znane, myślę, że świetnie nadadzą się(...)tych produktach przeczytacie wkrótce TUTAJ. ZBOŻA BŁYSKAWICZNE Super produkt na szybki i zdrowy posiłek. W środku znajdują się miksy ziaren zbóż z dodatkiem przeróżnych przypraw. Po zalaniu gorącą wodą tworzą ciepły i sycący posiłek. Więcej już wkrótce TUTAJ. BATONY OWOCOWO-OWSIANE Cztery bardzo interesujące smaki zdrowych batoników. Super, że warianty smakowe nie są takie standardowe
Zdrowie na języku :PBardziej od dań z grzybami leśnymi lubię... chodzić po lesie i szukać grzybów. Najsmaczniejsze dla mnie są borowiki zwane prawdziwkami. Kiedy zbiory są udane, zazwyczaj część grzybów mrożę. Duże sztuki kroję i wykorzystuję potem do kremowej zupy grzybowej, mniejsze ładnie wyglądają w gulaszach. Dziś prosty gulasz wieprzowy z borowikami i kurkami. Można użyć również kozaków lub podgrzybków. Składniki(...)oleju, dodać pokrojone na małe kawałki mięso oraz grubo posiekane grzyby i smażyć aż wyparuje z nich cały płyn, dodać czosnek i jeszcze chwilę smażyć. Wlać 2 szklanki gorącej wody, przykryć i gotować aż mięso będzie miękkie. W niewielkiej ilości zimnej wody rozprowadzić mąkę ze śmietanką. Wlać do gotującego mięsa, energicznie mieszając, zagotować. Dodać posiekaną natkę i zioła. Po zagotowaniu
Czerwień i błękitmnie) :) Nawet krótkie przejażdżki do lasu skutkują przywiezieniem takiej ilości grzybów, że wystarcza na kilka porcji jakiegoś grzybowego dania. Mnie dziś sytuacja przymusiła do przygotowania szybkiego dania z kurkami przed wyjściem z mieszkania. Składniki : 100 g makaronu (u mnie rurki) garść małych i średnich kurek pół cebuli ok. 5 dag sera pleśniowego dwie "gałązki" natki pietruszki(...)pokrywką. Gotować do roztopienia sera. Gdy ser się roztopi, dodać na patelnię rozdrobnioną natkę pietruszki. Makaron odcedzić i przełożyć na patelnię z grzybami. Wymieszać i podgrzewać ok. minuty. Podawać gorące. ----- Podobne: Rydze z patelni na surówce z fenkułu Gołąbki z kaszą jaglaną i grzybami Rydze w śmietanie "Pięć osób, które spotykamy w niebie" to kolejna książka Mitcha Alboma . Przypomina nieco
Weekendy w domu i ogrodzieSkładniki: kapusta czerwona 1 średnia, smalec 1/4 kostki, cebula 1 sztuka, jabłka 2 sztuki, ząbki czosnku 2 sztuki, kucharek 1 łyżka, cynamon 1 łyżeczka, goździki 4
W Mojej Kuchni Lubięsłodycz. Frużelinę możecie przygotować i trzymać w słoiku w lodówce, ale po pasteryzacji zamieni się w doskonały przetwór, który w zimowy dzień przyniesie nam swoim aromatem i smakiem wspomnienie gorącego lata. Ja niestety nie miałam mąki ziemniaczanej, użyłam więc tapioki. Jeśli Wasze wiśnie są bardzo soczyste, może zajść konieczność dodania nieco więcej mąki. Chodzi generalnie o uzyskanie gęstej konsystencji. Nawet(...)cytryny. W kubku rozrabiamy wodę z mąką, dolewamy do owoców 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/sosy/fruzelina-wisni-ciast-deserow-budyniu/ BosowKuchni Artykuł Frużelina z wiśni do ciast, deserów, budyniu pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku