czerwona porzeczka - 2474 przepisów (strona:77/165)

Deser malinowy z porzeczkową pianką 210

masy. Masę przelać do tortownicy, wyrównać, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia 5-6 godzin, a najlepiej na całą noc. Składniki na mus porzeczkowy: 500 gr porzeczek czarnych lub czerwonych już obranych i czystych Porzeczki umieścić w garnuszku, rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków (nie blenderem), gotować do momentu aż zmniejszą objętość o około połowę. Przetrzeć przez sitko. Odstawić do całkowitego(...)śmietany 30% schłodzonej 2 szklanki musu malinowego (najlepiej bez cukru) 1/2 szklanki cukru 2 łyżki żelatyny namoczone w 4 łyżkach zimnej wody Składniki na mus porzeczkowy: 500 gr porzeczek czarnych lub czerwonych już obranych i czystych Składniki na biszkopt porzeczkowy: 1 opakowanie biszkoptów (około 160 gr) 150 gr musu porzeczkowego Składniki na piankę porzeczkową: 4 białka z dużych

moj przepis na
Sałatka owocowo-warzywna z indykiem 141

Sałatka Składniki: mix sałat piersi z indyka pomidory suszone pomidory świeże papryka zielona czerwona porzeczka arbuz nasiona słonecznika sól oliwa z oliwek olej rzepakowy ocet jabłkowy Pierś z indyka podsmażyłam na oleju rzepakowym. W osobnym naczyniu wymieszałam oliwę z oliwek z octem jabłkowym i solą. Sałatę polałam wymieszaną oliwą z octem, dodałam pokrojone pomidorki suszone oraz śwież, paprykę, arbuza

nietadieta
Lody porzeczkowo-jeżynowe 133

Lody porzeczkowo-jeżynowe Na 2 porcje: 175g jogurtu naturalnego 1,5 garści czerwonej porzeczki 1,5 garści jeżyn 1 łyżeczka miodu Porzeczki i jeżyny oczyszczamy z szypułek, myjemy i osuszamy. Miksujemy razem z jogurtem w blenderze. Dodajemy miód i jeszcze chwilę miksujemy. Gotową masę przecieramy przez sitko, aby pozbyć się pestek. Przekładamy do plastikowego naczynia i umieszczamy w zamrażarce

peggiwkuchni
Szybkie ciasto z porzeczką. 204

Edyta Guhl. Najprostsze ciasto na świecie, bez wydziwiania, sztucznych dodatków, ciężkich kremów, czy lukru. Takie ciasto smakuje zarówno do popołudniowej kawy, jak i na śniadanie. Upiekłam je z czerwoną porzeczką. Dobrze smakuje rownież z borówką, malinami lub śliwkami. Jeśli macie klęskę urodzaju i nie wiecie co zrobić z porzeczką, podawałam już dwa bardzo

dolcevitainmykitchen
Lipcowe mini ptysie 194

opakowanie ciasta francuskiego 200g mascarpone 2 kopiaste łyżki cukru pudru 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka soku z cytryny skórka otarta z 1/2 cytryny ok. 1 szklanka czerwonych porzeczek cukier puder do posypania Sposób przygotowania: 1. Z gotowego ciasta francuskiego wycinaj szklanką krążki. 2. Wycięte krążki układaj na blasze do pieczenia lub w metalowej formie na muffiny i piecz

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Koktajl bananowo-jagodowo-porzeczkowy 208

razem na słodko. Dodatek banana sprawia, że koktajl staje się słodszy i bardziej kremowy. Za intensywny fioletowy kolor odpowiedzialne są jagody. Polecam ten letni, sezonowy koktajl. Składniki: ½ szklanki czerwonych porzeczek ½  szklanki czarnych porzeczek ½ szklanki jagód 1 dojrzały banan 2 szklanki kefiru 1 łyżeczka miodu nasiona chia do posypania Owoce wrzucić do wysokiego naczynia i zmiksować razem z miodem

Dobra karma
Omlet kakaowy z porzeczkami dla insulinoopornych 71

akurat na pełne przeciwutleniaczy porzeczki, to grzech z nich nie skorzystać! Dziś mam dla Was prosty przepis na pyszny omlet z kakaowy z porzeczkami dla insulinoopornych. Same zdrowe pyszności na talerzu! Składniki (1 porcja): 2 jajka, łyżka kakao 100%, pół łyżeczki masła klarowanego, 2 łyżki otrębów owsianych, 100g jogurtu naturalnego, łyżka orzechów włoskich, garść czerwonych porzeczek. Sposób przygotowania Najpierw

Natka Pietruszki
Magdalenki z porzeczkami 180

cukru 20 g mąki pszennej 10 g proszku do pieczenia skórka z 1 cytryny 20 g płynnego miodu 60 ml mleka 20 g masła 1/2 szkl. czerwonych porzeczek tłuszcz do posmarowania i mąka do wysypania foremki Jajka ubijamy na puszysta masę z cukrem. W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Masło rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Niedzielny deser z owocami lata 151

Dzisiaj prosty, ale efektowny deser właśnie z owocami lata.  DESER z OWOCAMI LATA Składniki:   1 szklanka mleka 3 łyżki kaszy manny galaretka agrestowa galaretka cytrynowa garść czerwonych porzeczek 4 -5 sztuk truskawek winogrona lub agrest Przygotowanie: Kaszę manną gotujemy na mleku, a następnie studzimy. Powinna być bardzo gęsta. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy

Bon appetit mon amie
Słodkie środy - Ucierane ciasto z rabarbarem i porzeczkami 141

duże jajka lub 4 średnie 2 czubate szklanki mąki pszennej - tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 200 g masła 400 g rabarbaru 1 szklanka mrożonych czerwonych porzeczek cukier puder do posypania  PRZYGOTOWANIE :  Masło roztapiamy i studzimy. Białka oddzielamy od żółtek.  Biała ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, następnie porcjami dosypujemy cukier. Następnie dodajemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Puszysty omlet z porzeczką i borówką! ŚNIADANIE FIT! 622

omlet z sezonowymi owocami. Rozbudzi każdego śpiocha i da wiele energii na cały dzień! SKŁADNIKI: -2 jajka ekologiczne - 2 łyżki serka śmietankowego light - 3 łyżki borówek - 2 łyżki porzeczek czerwonych Białka oddziel od żółtek.  Za pomocą miksera ubij białka na sztywno, dodaj żółtka i 1 łyżkę serka, delikatnie wymieszaj. Na rozgrzaną patelnie wysmarowaną jak najmniejszą ilością oleju, wylej(...)masę. Poukładaj porzeczki i borówki. Smaż na bardzo małym ogniu pod przykryciem. Około 6 minut. Bardzo delikatnym ruchem, zsuń omlet z patelni na talerz. Omlet udekoruj łyżką serka i owocami. Podawaj gorące! Przepyszne! Zachwyci Was takie śniadanko! Radosnego dnia życzę! Zapraszam na Facebooka

SMYKWKUCHNI
Koktajl z czerwonej porzeczki 152

Pyszny, zdrowy i orzeźwiający napój na upalne dni.  A jego przygotowanie zajmie tylko  kilka minut. Pycha :)))) 1,5 szkl czerwonej porzeczki 400 ml jogurtu naturalnego łyżka miodu do smaku Porzeczki obrać, opłukać i wrzucić do blendera, wlać jogurt i dodać miód. Całość zmiksować. Można udekorować kleksem bitej śmietany i listkami melisy

Smakołyki Asi
Orzeźwiające CIASTO Z OWOCAMI (porzeczki, borówki, cytryny) 271

pokazującego wykonanie ciasta // Składniki: Ciasto: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka oleju 3/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka porzeczek (czerwone) Krem: 1 szklanka soku z cytryny 1 szklanka cukru 2 jajka 2 żółtka 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta kurkumy ok. 100 g borówek Dodatkowo: roztopiona czekolada lub polewa(...)czekoladowa borówki i porzeczki Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć w wybrane logo

Via Gusto
Lody jogurtowo-porzeczkowe 168

kwaśne, ale te lody mogę jeść łyżkami :) Mega pyszne. Polecam. Składniki (na ok. 850-900 ml): 340 g jogurtu bałkańskiego 100 ml schłodzonej śmietany kremówki 250 g czerwonych porzeczek 2 łyżki Crème de cassis - likieru z czarnej porzeczki (opcjonalnie) 100 g cukru pudru 2 żółtka Przygotowanie: 1. Porzeczki odszypułkować i umyć. Przełożyć do naczynia i zmiksować za pomocą blendera

Domowa Cookierenka Agi
Szybkie ciasto z porzeczkami – puszyste i wilgotne 99

kuchni. Ciasto wychodzi pyszne – jest puszyste i wilgotne, a za sprawą porzeczek lekko kwaskowate. Do jego przygotowania można użyć też innych owoców np. malin, jagód czy czarnych porzeczek. Poza sezonem mogą to też być owoce z kompotu lub mrożone. [embed]https://youtu.be/UOjsAfcpx10[/embed] Składniki na szybkie ciasto z porzeczkami: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej (230 g) szklanka cukru(...)szklanka kwaśnej śmietany 18% (220 g) 3 jajka (rozmiar M) 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli około 200 g czerwonych porzeczek cukier puder do posypania   Przygotowanie Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy mikserem sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy szczyptę soli i cukier. Następnie, cały czas ucierając dodajemy

e-PrzepisyKulinarne