czerwona porzeczka - 2474 przepisów (strona:80/165)

Letnie mini quiche z bobem, kurkami i porzeczką 151

soli Farsz: 1 średnia cebula 2 duże ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 200g kurek 3 łyżki oleju roślinnego 300g obranego i ugotowanego bobu 30g sera feta garść czerwonej porzeczki 2 jajka 4 łyżki śmietany 18% 1 kopiasta łyżka posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ciasto: 1. Z podanych składników szybkimi ruchami zagnieć gładkie ciasto

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Muffiny z czarną porzeczką 123

wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 18-20 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego To też może Cię zainteresować: Muffiny czekoladowe z czerwoną porzeczką Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką Naleśniki z płatków kukurydzianych z twarożkiem i czarną porzeczką Muffinki z malinami i białą czekoladą   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Wiśniowa fantazja 176

Pyszne i efektowne ciasto. Kolorowe biszkopty przełożone masą wiśniową i masą z bitej śmietany i serków homogenizowanych, udekorowane czerwonymi porzeczkami. Składniki: Biszkopt biały: 4 jajka 50 g mąki ziemniaczanej 150 g mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu pół szklanki cukru Biszkopt brązowy: 2 jajka 25 g mąki ziemniaczanej 75 g mąki pszennej płaska łyżeczka

e-PrzepisyKulinarne
Kruche ciasto śmietankowe z porzeczkami i bezą 205

cukru,  75 g mąki ziemniaczanej,  40g wiórków kokosowych,  500 ml śmietanki 30%,  jajko + 3 żółtka,  2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,  450g czerwonej porzeczki.  Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Na przemian dodawać jajko i żółtka oraz przesiane mąki z proszkiem. Na koniec dodać śmietankę i wiórki kokosowe. Ciasto przełożyć

Z miłości do słodkości
Mostek cielęcy z agrestem lub porzeczkami 148

włoszczyzny 1 spora cebula sól ok. 1/2 łyżeczki ziarenek czarnego pieprzu 4 ziarenka ziela angielskiego 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 250 g masła 2 jajka tarta bułka 250 g czerwonej porzeczki 2-3 łyżki cukru Wykonanie: Przepis podany zgodnie z oryginalną pisownią w książce. Weź mostek cielęcy, obgotuj go w wodzie, powyciągaj potem z niego kostki i wypłócz na czysto

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto z czerwonymi porzeczkami i słodką bezą 127

rodzime, a te z przydomowych ogródków zawierają stosunkowo mało substancji chemicznych Dziś przepis bardzo szybki i łatwy, z gatunku tych, które zawsze się udają. Puszyste ciasto ucierane, kwaskowate porzeczki czerwone i do tego słodka beza. Nic więcej nie piszę, zapraszam na przepis. Składniki: 1 margaryna 1 i 3/4 szklanki cukru 2 jaja 3 żółtka 2 1/4 szklanki mąki pszennej(...)szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mleka 1 opakowanie proszku do pieczenia szczypta soli 1 kg porzeczek Miękką margarynę ucieram ze szklanką cukru. Gdy masa będzie w miarę jednolita nie przestając ucierać dodaję kolejno żółtka, a następnie 2 całe jaja. Do gładkiej masy dodaję obie mąki, proszek do pieczenia, mleko i mieszam do połączenia składników (jeśli ciasto jest bardzo gęste, dolewam

Cynamonowe szczęście
Porzeczkowy budyń z kaszy manny z kokosem 129

także mrożone maliny, jeżyny, borówki amerykańskie, jagody i truskawki. Porzeczkowy budyń z kaszy manny z kokosem / 2 porcje Składniki: 2 szklanki mleka 5 łyżek kaszy manny 1/3 szklanki czerwonych porzeczek plus kilka gałązek porzeczek zamrożonych do dekoracji cukier lub jego zmiennik 2 łyżeczki wiórków kokosowych Przygotowanie: Do garnka wlewamy mleko. Wsypujemy kaszę, porzeczki bez łodyżek i cukier. Gotujemy

Moja smaczna kuchnia
Tartaletki z czerwoną porzeczką i nutą kokosa 116

mąki pszennej 140g masła ekstra 1/2 szklanka cukru pudru 2 żółtka Kokosowa beza: 5 białek 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka octu winnego 4 łyżki wiórków kokosowych 500g czerwonej porzeczki 4 łyżki cukru bułka tarta masło do wysmarowania formy wiórki kokosowe do posypania Wykonanie: 1. Porzeczki umyć, osuszyć, przełożyć do dużej miski, zasypać cukrem i dokładnie wymieszać. 2. Ciasto

Szalona Kuchnia Eweliny
Krucha tarta karmelova z czerwoną porzeczką. 204

Krem karmelovy: 75 g mleka 3,2% 20 g żółtka 30 g cukru 3 g płatków żelatyny 125 g czekolady Karmelove 270 g śmietanki 36% + 1 opakowanie czerwonych porzeczek Sposób przygotowania:  Ucieramy masło z cukrem.  Dodajemy żółtko oraz sól i ucieramy jeszcze chwilkę. Ręcznie zagniatamy z mąką, owijamy w folię i odkładamy do lodówki

DominikaDolci
Sernik malinowo- porzeczkowy 434

ciemnych nie widziałam) 80g masła Sernik: 1 kg sera (u mnie z wiaderka) 200g cukru pudru+ 4 łyżki 1 opakowanie żelatyny fix deserowej (60g) 500g malin 150g czerwonej porzeczki (pozbawionej szypułek) 1 galaretka owoce leśne Dodatkowo: 1 op.galaretki malinowej Sposób przygotowania: Spód: Herbatniki mielimy w mikserze lub wałkiem (w grubej foliowej torbie) wraz z roztopionym masłem. Przekładamy na wyłożoną

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto porzeczkowe z kokosową bezą. 141

masła 15 dag cukru szczypta soli 2 jajka 4 żółtka starta skórka z połowy cytryny 35 dag mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 60-70 dag czerwonych porzeczek   Beza; 4 białka 10 dag cukru 3 łyżki wiórek kokosowych   Przygotowanie; Zmiksować masło wraz z cukrem i solą. Następnie stopniowo dodawać jajka i żółtka i skórkę z cytryny

Radość kipiąca uśmiechem.
Lody jeżynowo porzeczkowe 196

posypane owocami - niestety u mnie nic nie zostało - więc jedliśmy bez dodatków. Ale i takie były bardzo smaczne. Składniki 450 g  jeżyn   250 g czerwonych porzeczek  330 ml śmietany kremówki ( dałam  30%) 100 ml mleka 3.2% 3 łyżki ksylitolu lub cukru Przygotowanie 24 godziny przed szykowaniem lodów misę maszyny do lodów wstawić

Stare Gary
Ciasto Korona 140

Cytrynowo - owocowe letnie ciasto z biszkoptami. Składniki: 2 jogurty naturalne po 400 ml, 3 galaretki cytrynowe, 100 g borówki amerykańskiej, 50 g czerwonej porzeczki, 100 g malin, kilka sztuk winogrona, 5 - 6 połówek brzoskwiń w syropie, 8-10 okrągłych biszkoptów, 2 opakowania podłużnych biszkoptów (ok 22 sztuk) Przygotowanie: Jogurt wyjmij wcześniej z lodówki. Galaretki rozrób w 350 ml gorącej

Lena Gotuje
Duńska sztuka i prawie duńskie drożdżówki. Z marcepanem i porzeczkami 106

masła 1 łyżeczka soli masa marcepanowa: 100 g surowego marcepanu 100 g cukru 100 g miękkiego masła 2 jajka 30 g mąki pszennej dodatkowo: 175 g czerwonych porzeczek 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru perłowego 20 g płatków migdałowych Masło rozpuścić, przestudzić. Mąkę przesiać do dużej miski. Po środku zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże, wsypać 1 łyżeczkę cukru i wlać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wyśmienite ciasto z porzeczkami i bezą 399

temperaturze pokojowej 130g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g 6 żółtek 220ml mleka skórka starta z 1/2 cytryny Wierzch: 700-800g czerwonej porzeczki (umytej, obranej) 6 białek 1 i 1/2 szklanki drobnego cukru do wypieków 4 łyżki mąki ziemniaczanej Ciasto: 1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Masło utrzeć

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania