łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka proszku waniliowego ¾ szklanki oleju 6 łyżek musu jabłkowego 2 łyżki jasnego dżemu (dowolnego) ½ szklanki wody Dodatkowo: 100 g chałwy 200-250 g czerwonej porzeczki Wszystkie składniki umieszczam w misce i mieszam, aż składniki się połączą. Ciasto nie powinno być jednolite, dlatego nie mieszam za długo Chałwę kroję na małe kawałki. Porzeczkę myję
Słodki sentymentbrązowego 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1 ⅓ kubka mleka może być roślinne ½ kubka oleju np. rzepakowego lub kokosowego 1 łyżka octu winnego garść porzeczek czerwonych Wykonanie: do jednej miski wkładamy suche składniki czyli mąkę, kakao,( dodatkowo dodałam trochę cynamonu) cukier brązowy, cukier waniliowy, sodę oraz sól, mieszamy i odstawiamy do suchy składników dodajemy mokre(...)mieszamy ciasto przekładamy do formy 20x20 wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu układamy porzeczki, pieczemy około 35 minut, do suchego patyczka w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Źródło: http://pinkcake.blox.pl/2012/07/Ciasto-z-czerwonymi-owocami-bez-jajek.html
Słodkie zapomnienieCodziennie wykorzystuję Domowy Kefir , to doskonały składnik owocowych lub warzywnych koktajli. Koktajle ostatnio przygotowuję codziennie, tym bardziej, że na działce są już dojrzałe czarne i czerwone porzeczki, maliny, amerykańskie borówki, za kilka tygodni dojrzeją jeżyny. Owoce wystarczy wymieszać z kefirem, dodać trochę cukru i zmiksować, aby mieć doskonały w smaku owocowy koktajl. Ludzie, którzy nie mają działek, czy ogrodu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsoli Farsz: 1 średnia cebula 2 duże ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 200g kurek 3 łyżki oleju roślinnego 300g obranego i ugotowanego bobu 30g sera feta garść czerwonej porzeczki 2 jajka 4 łyżki śmietany 18% 1 kopiasta łyżka posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ciasto: 1. Z podanych składników szybkimi ruchami zagnieć gładkie ciasto
Kuchnia w Słońcu Skąpanawysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 18-20 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego To też może Cię zainteresować: Muffiny czekoladowe z czerwoną porzeczką Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką Naleśniki z płatków kukurydzianych z twarożkiem i czarną porzeczką Muffinki z malinami i białą czekoladą (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Oryginalny smakPyszne i efektowne ciasto. Kolorowe biszkopty przełożone masą wiśniową i masą z bitej śmietany i serków homogenizowanych, udekorowane czerwonymi porzeczkami. Składniki: Biszkopt biały: 4 jajka 50 g mąki ziemniaczanej 150 g mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu pół szklanki cukru Biszkopt brązowy: 2 jajka 25 g mąki ziemniaczanej 75 g mąki pszennej płaska łyżeczka
e-PrzepisyKulinarnecukru, 75 g mąki ziemniaczanej, 40g wiórków kokosowych, 500 ml śmietanki 30%, jajko + 3 żółtka, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 450g czerwonej porzeczki. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Na przemian dodawać jajko i żółtka oraz przesiane mąki z proszkiem. Na koniec dodać śmietankę i wiórki kokosowe. Ciasto przełożyć
Z miłości do słodkościpestki, a tych można się pozbyć. Ja jednak w koktajlu się zakochałam. Idealny na kolację czy drugie śniadanie. Zdecydowanie do powtórzenia i to nie raz. Składniki: 100 g czerwonych porzeczek 100 g jogurtu naturalnego 100 g mleka 1 - 2 łyżki cukru trzcinowego Wykonanie: Porzeczki odszypułkować i opłukać. Mleko i jogurt powinny być lekko schłodzone. Wszystkie składniki zmiksować blenderem. Podawać
Sto kolorów kuchniwłoszczyzny 1 spora cebula sól ok. 1/2 łyżeczki ziarenek czarnego pieprzu 4 ziarenka ziela angielskiego 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 250 g masła 2 jajka tarta bułka 250 g czerwonej porzeczki 2-3 łyżki cukru Wykonanie: Przepis podany zgodnie z oryginalną pisownią w książce. Weź mostek cielęcy, obgotuj go w wodzie, powyciągaj potem z niego kostki i wypłócz na czysto
Kulinarne przygody Gatityrodzime, a te z przydomowych ogródków zawierają stosunkowo mało substancji chemicznych Dziś przepis bardzo szybki i łatwy, z gatunku tych, które zawsze się udają. Puszyste ciasto ucierane, kwaskowate porzeczki czerwone i do tego słodka beza. Nic więcej nie piszę, zapraszam na przepis. Składniki: 1 margaryna 1 i 3/4 szklanki cukru 2 jaja 3 żółtka 2 1/4 szklanki mąki pszennej(...)szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mleka 1 opakowanie proszku do pieczenia szczypta soli 1 kg porzeczek Miękką margarynę ucieram ze szklanką cukru. Gdy masa będzie w miarę jednolita nie przestając ucierać dodaję kolejno żółtka, a następnie 2 całe jaja. Do gładkiej masy dodaję obie mąki, proszek do pieczenia, mleko i mieszam do połączenia składników (jeśli ciasto jest bardzo gęste, dolewam
Cynamonowe szczęścietakże mrożone maliny, jeżyny, borówki amerykańskie, jagody i truskawki. Porzeczkowy budyń z kaszy manny z kokosem / 2 porcje Składniki: 2 szklanki mleka 5 łyżek kaszy manny 1/3 szklanki czerwonych porzeczek plus kilka gałązek porzeczek zamrożonych do dekoracji cukier lub jego zmiennik 2 łyżeczki wiórków kokosowych Przygotowanie: Do garnka wlewamy mleko. Wsypujemy kaszę, porzeczki bez łodyżek i cukier. Gotujemy
Moja smaczna kuchniamąki pszennej 140g masła ekstra 1/2 szklanka cukru pudru 2 żółtka Kokosowa beza: 5 białek 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka octu winnego 4 łyżki wiórków kokosowych 500g czerwonej porzeczki 4 łyżki cukru bułka tarta masło do wysmarowania formy wiórki kokosowe do posypania Wykonanie: 1. Porzeczki umyć, osuszyć, przełożyć do dużej miski, zasypać cukrem i dokładnie wymieszać. 2. Ciasto
Szalona Kuchnia EwelinyKrem karmelovy: 75 g mleka 3,2% 20 g żółtka 30 g cukru 3 g płatków żelatyny 125 g czekolady Karmelove 270 g śmietanki 36% + 1 opakowanie czerwonych porzeczek Sposób przygotowania: Ucieramy masło z cukrem. Dodajemy żółtko oraz sól i ucieramy jeszcze chwilkę. Ręcznie zagniatamy z mąką, owijamy w folię i odkładamy do lodówki
DominikaDolciciemnych nie widziałam) 80g masła Sernik: 1 kg sera (u mnie z wiaderka) 200g cukru pudru+ 4 łyżki 1 opakowanie żelatyny fix deserowej (60g) 500g malin 150g czerwonej porzeczki (pozbawionej szypułek) 1 galaretka owoce leśne Dodatkowo: 1 op.galaretki malinowej Sposób przygotowania: Spód: Herbatniki mielimy w mikserze lub wałkiem (w grubej foliowej torbie) wraz z roztopionym masłem. Przekładamy na wyłożoną
Kuchnia w czekoladziemasła 15 dag cukru szczypta soli 2 jajka 4 żółtka starta skórka z połowy cytryny 35 dag mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 60-70 dag czerwonych porzeczek Beza; 4 białka 10 dag cukru 3 łyżki wiórek kokosowych Przygotowanie; Zmiksować masło wraz z cukrem i solą. Następnie stopniowo dodawać jajka i żółtka i skórkę z cytryny
Radość kipiąca uśmiechem.posypane owocami - niestety u mnie nic nie zostało - więc jedliśmy bez dodatków. Ale i takie były bardzo smaczne. Składniki 450 g jeżyn 250 g czerwonych porzeczek 330 ml śmietany kremówki ( dałam 30%) 100 ml mleka 3.2% 3 łyżki ksylitolu lub cukru Przygotowanie 24 godziny przed szykowaniem lodów misę maszyny do lodów wstawić
Stare Gary