czerwona porzeczka - 2474 przepisów (strona:81/165)

Wyśmienite ciasto z porzeczkami i bezą 399

temperaturze pokojowej 130g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g 6 żółtek 220ml mleka skórka starta z 1/2 cytryny Wierzch: 700-800g czerwonej porzeczki (umytej, obranej) 6 białek 1 i 1/2 szklanki drobnego cukru do wypieków 4 łyżki mąki ziemniaczanej Ciasto: 1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Masło utrzeć

Mała Cukierenka
Maślano- piernikowa tarta z jabłkami i porzeczkami 143

drobnego cukru do wypieków 200 gramów masła, zimnego i pokrojonego na kawałki 1 jajko 2 łyżki kwaśnej śmietany szczypta soli Składniki na nadzienie: 70 dkg jabłek 30 dkg czerwonych porzeczek 1/3 szklanki cukru 2 łyżki wody 2 łyżki masła 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka cynamonu mielonego 1/2 łyżeczki imbiru mielonego 1/2 łyżeczki goździków mielonych 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej

olalacooking
Zdrowe koktajle. 36 przepisów na zdrowe koktajle 80

selera naciowego 31. OXY shake z żurawiną i otrębami 32. Dietetyczny koktajl z owoców leśnych 33. Kokosowy shake (kokosowy szejk) 34. Sok jednodniowy owocowo-warzywny 35. Koktajl z czerwonych porzeczek 36. Koktajl kakaowo-bananowy z figami na mleku kokosowym . The post Zdrowe koktajle. 36 przepisów na zdrowe koktajle appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sposób na koktajl: Słodka malina z porzeczką 154

grupy B. Ponadto dzięki malinom koktajl będzie zawierał również potas, magnez i wapń. Ogromna bomba witaminowa, prawda? Składniki na 1 koktajl: 1 banan 3 łyżki malin 4 łyżki czerwonych porzeczek 5 łyżek jogurtu naturalnego (bez laktozy) Przygotowanie: Banana obieramy, porzeczki i maliny myjemy. Blendujemy

Czarnawisienka
TORTELLINI ZE SZPINAKIEM, POMIDORKAMI I PORZECZKAMI 121

ilość farszu sprawia, że mamy Włochy u siebie w domu.   Składniki: 1 op. tortellini z serem Arc Pol 3 garście szpinaki świeżego 12 sztuk pomidorków cherry garść czerwonych porzeczek 2 łyżki masła klarowanego 200 ml śmietany 12% sól pieprz 1 ząbek czosnku Tortellini Arc Pol z serem ugotuj do momentu aż wypłyną na powierzchnię wody. Na patelni rozgrzać

Kuchnia w oparach
CIASTO KRUCHE Z PORZECZKAMI I LEKKĄ BEZĄ 157

starta z cytryny szczypta proszku do pieczenia   Beza:   5 białek 1 szklanka cukru szczypta soli 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej   Ponadto:   ok 600 g czerwonej porzeczki 3 łyżki mąki ziemniaczanej bułka tarta Obie mąki mieszamy z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia,siekamy razem z zimnym masłem,żółtkami i skórką z cytryny - zagniatamy. Owijamy

Niespełnione zdolności kulinarne
Jogurtowe ciasto z owocami lata 1644

szklanki mąki, szklanka cukru, 3 jajka, 1/2 szklanki oleju, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 200 g agrestu, 200 g wydrylowanych wiśni, 100 g czerwonych porzeczek, 100 g borówek amerykańskich, cukier puder do posypania. Wykonanie: Przez 5 minut jajka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy olej i jogurt naturalny i ucieramy jeszcze 3 minuty. Do masy dodajemy

paapilotkaa
Ciasto drożdżowe z serem, porzeczkami i kokosową kruszonką 232

łyżki cukru, 1,5 łyżki masła, 1 łyżka budyniu śmietankowego, Kruszonka: 1,5 łyżki masła, 50 g cukru, 50g mąki kokosowej premium Ol'Vita, Dodatkowo: 20 dag porzeczek czerwonych. PRZYGOTOWANIE : 1. Ciasto: W ciepłym mleku rozpuszczam drożdże oraz cukier. Dodaję jajko, sól, mąkę oraz rozpuszczone masło. Wyrabiam ciasto łyżką. Ciasto odstawiam na 45 minut do wyrośnięcia. 2. Masa serowa(...)Masło ucieram z cukrem, cukrem waniliowym oraz jajkiem. Dodaję ser oraz budyń. Ucieram. 3. Kruszonka: Z masła, mąki kokosowej oraz cukru zagniatam kruszonkę. 4. Porzeczki obieram. Wyrośnięte ciasto wykładam na tortownicę o średnicy 28cm. Na ciasto wykładam masę serową. Na masie serowej układam porzeczki. Wierzch ciasta posypuję kruszonką. Piekę około 50 minut w temperaturze 160 stopni. Do przygotowania kruszonki użyłam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Owsianka Ying Yang :D 144

łyżek płatków owsianych 1 szklanka mleka + 3 łyżki 1 łyżeczka proszku budyniowego toffi 1 łyżka błonnika kakaowego 1 łyżeczka nutelli 1 łyżeczka masła orzechowego Garść rodzynek 3 garści porzeczek czerwonych Przepis: Do garnuszka wlewamy mleko i trzymamy na ogniu aż się zagotuje, następnie wrzucamy płatki i mieszamy. Po ok. 5 minutach dodajemy roztwór z proszku budyniowego i trzech łyżek(...)mleka i mieszamy. Następnie dorzucamy błonnik i rodzynki i mieszamy trzymając owsiankę na małym ogniu. Całość przekładamy do miseczki dodajemy nutelli i masła orzechowego, posypujemy porzeczkami. Smak genialny! Kwaskowatość porzeczek idealnie komponuje się ze słodyczą nutelli

Emcia Pichci
Sernik z porzeczkami i korzenną kruszonką 222

cukru (użyj dowolnego: biały, trzcinowy, brązowy) 40 g masła Składniki na kruszonkę: 120 g ciasteczek korzennych 50 g masła Dodatkowo: ciasteczka korzenne do wyłożenia blachy 250 g porzeczek czerwonych łyżka mąki Sposób wykonania: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do misy malaksera włóż twaróg, dodaj proszek budyniowy, cukier, jajka oraz rozpuszczone i przestudzone masło. Składniki zmiksuj dokładnie(...)rób tego zbyt długo. Powinny połączyć się ze sobą. Blachę do pieczenia wysmaruj delikatnie masłem i wyłóż ją ciasteczkami korzennymi, aby przykryły one dokładnie spód. Porzeczki obierz, umyj, osusz i posyp je łyżką mąki. Na wyłożony spód ciasta wylej masę serową, rozprowadzając ją równomiernie po całej powierzchni. Masę serową posyp porzeczkami. Przygotuj kruszonkę: ciasteczka korzenne dokładnie zmiksuj na gruba mąkę

365 dni dookoła kuchni
Tartaletki z czerwoną porzeczką pod kokosową kruszonką 132

żółtka Kruszonka kokosowa: 100g mąki pszennej 50g cukru 70g masła ekstra 4 łyżki wiórków kokosowych Pianka: 4 białka 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka octu winnego 500g czerwonej porzeczki 4 łyżki cukru bułka tarta masło do wysmarowania formy Wykonanie: 1. Porzeczki umyć, osuszyć, przełożyć do dużej miski, zasypać cukrem i dokładnie wymieszać. 2. Kruszonka kokosowa: Masło, mąkę, wiórki kokosowe

Szalona Kuchnia Eweliny
1453.Babeczki słodko -kwaśne 181

Przepis na te pyszne babeczki podpatrzyłam u Dorotki ..moje nie wyszły tak piękne jak u niej, ale były smaczne..ja zamiast agrestu do połowy babeczek dałam czerwone porzeczki, a do drugiej połowy maliny.. Składniki na 12 babeczek: 125 g masła lub margaryny 100 g drobnego cukru do wypieków 1 jajko 120 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku

Moje domowe kucharzenie
Dżem wieloowocowy z nutą earl grey 134

dary lata”. Dzięki dużej zawartości pektyn nie wymaga dodawania żel-fiksów czy cukrów żelujących i jest całkowicie naturalny. Ciekawy posmak, szczególnie dla herbaciarzy, daje earl grey. SKŁADNIKI: 900g czerwonych porzeczek 900g malin 300g jeżyn 1kg cukru 2 saszetki herbaty earl grey WYKONANIE: Słoiki sterylizujemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 100 stopni C. Owoce myjemy, porzeczki obieramy

Pyry na Gaz
porzeczkowy ucieraniec z bitą śmietaną ... 124

Składniki: jajka 4 sztuki "L", cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, palma miękka 15 dag, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, porzeczki czerwone 1/2 kg, śmietana 30% zimna 330 ml, śmietan fix 1 opakowanie, cukier puder 3 łyżki, kakao do posypania miękką palmę, jajka, cukier, cukier wanilinowy mikserem utrzeć z 4 minuty na największych(...)obrotach, masa będzie o grudkowatej konsystencji, wsypać mąkę z proszkiem i krótko połączyć składniki na gęste ciasto do formy silikonowej 25x25 cm wyłożyć łyżką ciasto, wierzch wygładzić porzeczki obieram przy pomocy widelca, ogonek wkładam między zęby widelca i i ciągnę do góry, porzeczki spadają do miski, porzeczki rozsypać na cieście i delikatnie przycisnąć w ciasto, piekarnik nagrzany na 18oC, grzanie

W Mojej Kuchni Lubię
Makaron z serem twarogowym, porzeczkami, amerykańskimi borówkami i malinową konfiturą 155

Składniki: ( porcja )  50 g makaronu pipe rigate Barilla  plasterek twarogu  garść amerykańskich borówek  garść porzeczek czerwonych i czarnych  2 łyżeczki malinowej konfitury z Owocowego domu  Przygotowanie:  Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, makaron Barilla pipe rigate gotuje się tylko 6 minut, więc jest to danie ekspresowe. W tym czasie myjemy(...)osuszamy owoce.  Ugotowany makaron przelewamy zimną wodą, by przerwać proces gotowania. Makaron przekładamy na talerz, dodajemy pokruszony twaróg, kuleczki borówek amerykańskich i porzeczek, a na sam koniec malinową konfiturę

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania