czerwona porzeczka - 2474 przepisów (strona:78/165)

Sałatka z roszpunką, porzeczką i mozzarellą 156

mozzarellą, porzeczką i orzeszkami piniowymi idealna na kolacje! Smak podkreślamy sosem koperkowym i voila :) Składniki na 2 porcje: *garść roszpunki *1 mozzarella *1 pomindor *1 ogórek *garść czerwonych porzeczek *mieszanka orzeszków piniowych, żurawiny, nasion słonecznika i dyni Sos koperkowy: *2 łyżeczka majonezu *2 łyżki jogurtu naturalnego *koperek *pieprz Przygotowanie chyba jest zbędne :)  Smacznego

FITBUuK
Ogórki kiszone z liśćmi wiśni i porzeczki 169

wiśni i porzeczki SKŁADNIKI: (na duży słój 2l) 1kg ogórków gruntowych 4-5 ząbków czosnku dwa duże kawałki korzenia chrzanu + 2-3 liście gałązka młodych liści wiśni gałązka czerwonej porzeczki 2 duże kopry z baldachami 1,5 łyżki soli 1l wody   WYKONANIE: Słój wyparzamy lub sterylizujemy w piekarniku nagrzanym do 100 stopni C przez 15 minut. Ogórki myjemy

Pyry na Gaz
Cupcakes cytrynowe z dwukolorowym kremem i czerwonymi owocami 169

schłodzonej śmietanki 36% 250 g schłodzonego serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru różowy barwnik spożywczy czerwone owoce - u mnie maliny, truskawki i czerwone porzeczki Śmietankę, serek i cukier puder umieścić w misie miksera i wszystko ubić na sztywną masę. Połowę masy odłożyć do innego naczynia, do reszty dodać barwnik i zmiksować. Przełożyć do 2 woreczków

Słodkie inspiracje
Pianka porzeczkowo czekoladowa 270

ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem czekoladowy: 250 ml śmietany kremówki 30 % 400 g serka mascarpone 200 g czekolady gorzkiej pianka porzeczkowa: 500 g porzeczki czerwonej 200 g cukier biały Polski Cukier 5 białek wielkość M 2 łyżki żelatyny 4 łyżki wody zimnej dekoracja: śmietana kremówka 1 galaretką owoce leśne 20 dkg porzeczek groszki czekoladowe

wesoła kuchnia
Oryginalne amerykańskie PANCAKES 269

Marta z Czerwonej Porzeczki narobiła mi apetytu na pancakesy, idąc tym tropem postanowiłam przetestować recepturę u siebie. Nie miałam syropu klonowego - będącego oryginalnym dodatkiem do amerykańskich pancakesów, ani cieszących oko czerwonych owoców jak u Marty, dlatego postanowiłam wykorzystać to co mam czyli pomarańcze i domowej roboty miód z mniszka lekarskiego robiąc z nich pyszny sos. Całość wyszła absolutnie

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Tarta porzeczkowa 137

sezonie trzeba korzystać z owoców ile się da, więc tym razem zrobiłam tartę z czerwonych porzeczek :)  Porzeczki na etapie mycia i osuszenia. Przepis taki sam jak na tartę jagodową , z tym, że dodałam mielonych migdałów do masy z białek (już po ubiciu z cukrem). Dzięki temu masa po upieczeniu jest bardziej stała i może jest nieco mniej kwaśna

Passions hobbies life
Deser malinowy z porzeczkową pianką 185

masy. Masę przelać do tortownicy, wyrównać, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia 5-6 godzin, a najlepiej na całą noc. Składniki na mus porzeczkowy: 500 gr porzeczek czarnych lub czerwonych już obranych i czystych Porzeczki umieścić w garnuszku, rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków (nie blenderem), gotować do momentu aż zmniejszą objętość o około połowę. Przetrzeć przez sitko. Odstawić do całkowitego(...)śmietany 30% schłodzonej 2 szklanki musu malinowego (najlepiej bez cukru) 1/2 szklanki cukru 2 łyżki żelatyny namoczone w 4 łyżkach zimnej wody Składniki na mus porzeczkowy: 500 gr porzeczek czarnych lub czerwonych już obranych i czystych Składniki na biszkopt porzeczkowy: 1 opakowanie biszkoptów (około 160 gr) 150 gr musu porzeczkowego Składniki na piankę porzeczkową: 4 białka z dużych

moj przepis na
Sałatka owocowo-warzywna z indykiem 120

Sałatka Składniki: mix sałat piersi z indyka pomidory suszone pomidory świeże papryka zielona czerwona porzeczka arbuz nasiona słonecznika sól oliwa z oliwek olej rzepakowy ocet jabłkowy Pierś z indyka podsmażyłam na oleju rzepakowym. W osobnym naczyniu wymieszałam oliwę z oliwek z octem jabłkowym i solą. Sałatę polałam wymieszaną oliwą z octem, dodałam pokrojone pomidorki suszone oraz śwież, paprykę, arbuza

nietadieta
Lody porzeczkowo-jeżynowe 116

Lody porzeczkowo-jeżynowe Na 2 porcje: 175g jogurtu naturalnego 1,5 garści czerwonej porzeczki 1,5 garści jeżyn 1 łyżeczka miodu Porzeczki i jeżyny oczyszczamy z szypułek, myjemy i osuszamy. Miksujemy razem z jogurtem w blenderze. Dodajemy miód i jeszcze chwilę miksujemy. Gotową masę przecieramy przez sitko, aby pozbyć się pestek. Przekładamy do plastikowego naczynia i umieszczamy w zamrażarce

peggiwkuchni
Szybkie ciasto z porzeczką. 183

Edyta Guhl. Najprostsze ciasto na świecie, bez wydziwiania, sztucznych dodatków, ciężkich kremów, czy lukru. Takie ciasto smakuje zarówno do popołudniowej kawy, jak i na śniadanie. Upiekłam je z czerwoną porzeczką. Dobrze smakuje rownież z borówką, malinami lub śliwkami. Jeśli macie klęskę urodzaju i nie wiecie co zrobić z porzeczką, podawałam już dwa bardzo

dolcevitainmykitchen
Lipcowe mini ptysie 171

opakowanie ciasta francuskiego 200g mascarpone 2 kopiaste łyżki cukru pudru 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka soku z cytryny skórka otarta z 1/2 cytryny ok. 1 szklanka czerwonych porzeczek cukier puder do posypania Sposób przygotowania: 1. Z gotowego ciasta francuskiego wycinaj szklanką krążki. 2. Wycięte krążki układaj na blasze do pieczenia lub w metalowej formie na muffiny i piecz

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Koktajl bananowo-jagodowo-porzeczkowy 184

razem na słodko. Dodatek banana sprawia, że koktajl staje się słodszy i bardziej kremowy. Za intensywny fioletowy kolor odpowiedzialne są jagody. Polecam ten letni, sezonowy koktajl. Składniki: ½ szklanki czerwonych porzeczek ½  szklanki czarnych porzeczek ½ szklanki jagód 1 dojrzały banan 2 szklanki kefiru 1 łyżeczka miodu nasiona chia do posypania Owoce wrzucić do wysokiego naczynia i zmiksować razem z miodem

Dobra karma
Omlet kakaowy z porzeczkami dla insulinoopornych 48

akurat na pełne przeciwutleniaczy porzeczki, to grzech z nich nie skorzystać! Dziś mam dla Was prosty przepis na pyszny omlet z kakaowy z porzeczkami dla insulinoopornych. Same zdrowe pyszności na talerzu! Składniki (1 porcja): 2 jajka, łyżka kakao 100%, pół łyżeczki masła klarowanego, 2 łyżki otrębów owsianych, 100g jogurtu naturalnego, łyżka orzechów włoskich, garść czerwonych porzeczek. Sposób przygotowania Najpierw

Natka Pietruszki
Magdalenki z porzeczkami 161

cukru 20 g mąki pszennej 10 g proszku do pieczenia skórka z 1 cytryny 20 g płynnego miodu 60 ml mleka 20 g masła 1/2 szkl. czerwonych porzeczek tłuszcz do posmarowania i mąka do wysypania foremki Jajka ubijamy na puszysta masę z cukrem. W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Masło rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Niedzielny deser z owocami lata 126

Dzisiaj prosty, ale efektowny deser właśnie z owocami lata.  DESER z OWOCAMI LATA Składniki:   1 szklanka mleka 3 łyżki kaszy manny galaretka agrestowa galaretka cytrynowa garść czerwonych porzeczek 4 -5 sztuk truskawek winogrona lub agrest Przygotowanie: Kaszę manną gotujemy na mleku, a następnie studzimy. Powinna być bardzo gęsta. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy

Bon appetit mon amie