czerwona porzeczka - 2474 przepisów (strona:71/165)

Drożdżówka z serkiem waniliowym i malinami 131

moja blond czupryna sięga. Ale koniec końców maliny zawsze się znajdą :) Od pary dni chodziło za mną ciasto drożdżowe. Najpierw miało być z czarnymi porzeczkami. Później myślałam nad czerwonymi porzeczkami. Jednak po ostatniej przeprawie po "buszu" padło ostatecznie na maliny. Z kremowym waniliowym serkiem. I kwaśnym lukrem cytrynowym. Poezja. Polecam na słodki początek weekendu :) Przepis na ciasto drożdżowe podaję

My simple kitchen
Przepisy na słodkości 2212

rabarbarem Ciasto Gargamel Ciasto kakaowe ze śliwkami Ciasto Kruszynka / Niebo Ciasto kubusiowe Ciasto mandarynkowe  Ciasto marchewkowe z kremem Ciasto maślankowe z czarną porzeczką Ciasto maślankowe z czerwonymi porzeczkami Ciasto maślankowe z truskawkami Ciasto piernikowe z jabłkami Ciasto św. Jakuba Ciasto kruche z brzoskwiniami  Ciasto kruche ze śliwkami i budyniem Ciasto kruche z morelami Ciasto kruche z borówkami

Kuchnia domowa Ani
Koreańskie maseczki do twarzy 112

energii, odżywiając ją i rozjaśniając przebarwienia. Prreti maseczka Kalarepa maseczka nawilżająca Maseczka Kalarepa koreańskiej firmy Prreti wykorzystuje nawilżające i odżywcze właściwości ekstraktów z czerwonej kalarepy, żurawiny i czarnej porzeczki. Czerwona kalarepa jest bogatym źródłem witamin, w tym witaminy C i składników mineralnych, żurawina wygładza skórę i nadaje jej promienny wygląd, a czarna porzeczka nawilżają skórę i spowalnia procesy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tarta z czerwoną porzeczką i bezową czapeczką 78

Sezon na porzeczki już się prawie skończył… ale jakby ktoś jeszcze dorwał 0,7 kg porzeczek, lub miał zamrożone co nie co, to bardzo polecam tą tartę. Tarta składa się z przepysznego ciasta kruchego, kwaskowatej warstwy porzeczkowej, słodkiej pianki bezowej i chrupiącej skórki bezowej. Przepis pochodzi ze strony moje wypieki , zmodyfikowałam go na swoje potrzeby. Składniki na formę(...)ryż). Tak przygotowane ciasto wstępnie podpiec w temperaturze 190ºC przez 15 minut. Następnie papier usunąć, piec kolejne 10 minut. Wyjąć z piekarnika. Składniki na nadzienie porzeczkowe: 700 g porzeczki czerwonej 2/3 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła W garnuszku umieścić 700 g agrestu, cukier i sok z cytryny. Postawić na małej

moj przepis na
Tarta z czerwoną porzeczką i bezową czapeczką 69

Sezon na porzeczki już się prawie skończył… ale jakby ktoś jeszcze dorwał 0,7 kg porzeczek, lub miał zamrożone co nie co, to bardzo polecam tą tartę. Tarta składa się z przepysznego ciasta kruchego, kwaskowatej warstwy porzeczkowej, słodkiej pianki bezowej i chrupiącej skórki bezowej. Przepis pochodzi ze strony moje wypieki , zmodyfikowałam go na swoje potrzeby. Składniki na formę(...)ryż). Tak przygotowane ciasto wstępnie podpiec w temperaturze 190ºC przez 15 minut. Następnie papier usunąć, piec kolejne 10 minut. Wyjąć z piekarnika. Składniki na nadzienie porzeczkowe: 700 g porzeczki czerwonej 2/3 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła W garnuszku umieścić 700 g agrestu, cukier i sok z cytryny. Postawić na małej

moj przepis na
Tarta z czerwoną porzeczką i bezową czapeczką 106

ryż). Tak przygotowane ciasto wstępnie podpiec w temperaturze 190ºC przez 15 minut. Następnie papier usunąć, piec kolejne 10 minut. Wyjąć z piekarnika. Składniki na nadzienie porzeczkowe: 700 g porzeczki czerwonej 2/3 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła W garnuszku umieścić 700 g agrestu, cukier i sok z cytryny. Postawić na małej(...)mocy palnika, podgrzewać, mieszając cały czas, aż cukier się rozpuści, 2-3 minuty, aż porzeczka zmięknie i puści trochę soku. Zdjąć z palnika, płyn odcedzić przez sitko. Do soku dodać 3 łyżki mąki ziemniaczanej, dokładnie wymieszać, do ich rozpuszczenia. Owoce i sok z mąką z powrotem umieścić w garnuszku, wymieszać i zagotować. Zdjąć z palnika, do jeszcze gorącego nadzienia dodać

moj przepis na
Tarta z czerwoną porzeczką i bezową czapeczką 206

ryż). Tak przygotowane ciasto wstępnie podpiec w temperaturze 190ºC przez 15 minut. Następnie papier usunąć, piec kolejne 10 minut. Wyjąć z piekarnika. Składniki na nadzienie porzeczkowe: 700 g porzeczki czerwonej 2/3 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła W garnuszku umieścić 700 g agrestu, cukier i sok z cytryny. Postawić na małej(...)mocy palnika, podgrzewać, mieszając cały czas, aż cukier się rozpuści, 2-3 minuty, aż porzeczka zmięknie i puści trochę soku. Zdjąć z palnika, płyn odcedzić przez sitko. Do soku dodać 3 łyżki mąki ziemniaczanej, dokładnie wymieszać, do ich rozpuszczenia. Owoce i sok z mąką z powrotem umieścić w garnuszku, wymieszać i zagotować. Zdjąć z palnika, do jeszcze gorącego nadzienia dodać

moj przepis na
Karp zapiekany z czerwoną porzeczką 96

czas karpia, może w takiej odsłonie posmakuje ?  Składniki 4 filety z karpia sól pieprz 250 g cebuli 2 małe marchewki 50 g masła 1 łyżka mąki puszka czerwonej porzeczki w syropie 500 ml czerwonego wytrawnego wina listki tymianku 1 listek laurowy 1 łyżeczka cukru 1 goździk     Przygotowanie   Filety z karpia przyprawiłem solą i pieprzem. Cebulę

R'n'G Kitchen
Marmurkowy sernik owocowy na lato 156

aksamitną strukturę. Składniki (na tortownicę o średnicy 18 cm): 100 g przecieru z żółtych owoców (np. moreli, nektarynek, białych porzeczek) 100 g przecieru z czerwonych owoców (np.malin, czerwonych porzeczek, wiśni) 100 g przecieru z ciemnych owoców (np. czarnych porzeczek, jeżyn, borówek amerykańskich, jagód) 750 g Twarogu Sernikowego z Mascarpone Président 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki(...)miski, dodać jaja, mąkę ziemniaczaną, cukier i ekstrakt waniliowy. Wszystko dokładnie zmiksować. Masę serową podzielić na 4 części. Do jednej dodać przecier z jasnych owoców, do drugiej - przecier z czerwonych owoców, do trzeciej - przecier z ciemnych owoców. Na dno tortownicy wylać połowę masy bez owoców, potem wlewać w całości kolejno: masę z czerwonymi owocami, masę z jasnymi owocami

Weekendy w domu i ogrodzie
Żurawina. Małe owoce o cennych właściwościach 69

konfiturą żurawinowo – porzeczkową Ciasto żurawinowe z lukrem królewskim i posypką Ciasto ucierane z żurawiną i pomarańczowym lukrem Pieczony ser camembert z żurawiną i porzeczką Konfitura z żurawiny i czerwonej porzeczki Żurawina to owoc o unikalnych właściwościach zdrowotnych. ma działanie antybakteryjne i przeciwgrzybicze, ma działanie przeciwreumatyczne, suszona żurawina ma niską zawartość tłuszczu i jest cennym źródłem błonnika, chroni przed wrzodami

ProstePesto.pl
Sałatka z cukinii i porzeczek 112

Sałatka z cukinii i porzeczek to propozycja na pyszną letnią sałatkę. Taką sałatkę z cukinii można wykonać szybko, krojąc cukinię na tarce lub mandolinie w równe cienkie paski, jest to duże ułatwienie w kuchni, zaoszczędza czas i energię. Uwielbiam sezonowe warzywa, takim warzywem jest cukinia, która w okresie letnim jest mała i jędrna. Ale jest bez wyraźnego smaku, który można(...)porzeczki. Polecam też inne przepisy na letnie sałatki. Prosta sałatka z młodej cukinii i porzeczek, z pestkami słonecznika, bardzo smaczna i błyskawiczna w przygotowaniu! Polecam też najlepsze przepisy z cukinią w roli głównej, oraz sałatki z cukinią: z żółtymi pomidorami , Sałatka z cukinii z sokiem z cytrusów . Składniki na sałatkę z cukinii i porzeczek: 1 mała cukinia, łyżka czerwonych

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
VINGARDEN – winnica , której atrakcją jest świnka uwielbiająca coca colę 105

krzewy czarnej porzeczki i agrestu. Produkowane są czerwone  wina Rondo, Fruhbourgunder i Bolero, a także białe wina Orion, Solaris jak również wina owocowe np. z czerwonej porzeczki. W 2005 roku uruchomiono również małą destylarnię o pojemności 2200 litrów. Brandy produkuje się w gorzelni. Przechowywanie odbywa się w podziemnej piwnicy o powierzchni 50m kwadratowych. Produkowane jest także

noteskulinarnyfiga
SOK Z CZARNYCH I CZERWONYCH PORZECZEK 113

lubią cierpkości tych owoców, dlatego dodaję dużo cukru, możecie jednak przygotować ten sok pod własne upodobania i kubki smakowe.    Składniki: 2 kg porzeczek czarnych 1 kg porzeczek czerwonych 3 kg cukru Wykonanie: Porzeczki przebieramy, myjemy. Zasypujemy cukrem, odstawiamy na min 12 godz żeby puściły sok. Po tym czasie porzeczki zagotowujemy, odszumowujemy, sok zlewamy do buteleczek i słoików

Z Majeczką w kuchni
Pełnoziarniste ciasto z burakiem i porzeczką 201

obrane i starte na drobnych oczkach tarki   4 łyżki słupków migdałowych [50g] 4 łyżki suszonej żurawiny [75g]  2 garście mrożonej czarnej porzeczki [100g] 2 garście mrożonej czerwonej porzeczki [100g] Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dolać olej, jogurt i ekstrakt migdałowy. Dorzucić płatki owsiane, proszek do pieczenia, sodę i stopniowo mąkę. Krótko miksować do wymieszania składników

Grunt to przepis!
Alpejska pianka z porzeczkami 344

różową piankę 2 galaretki wiśniowe (ewentualnie o smaku owoców leśnych lub ciemnej porzeczki) 700 ml wody 500 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru Pozostałe 1 kg czerwonej porzeczki (może być mrożona) 1/2 słoika dżemu (z czerwonych owoców, czyli może być wiśniowy, truskawkowy itp.) WYKONANIE Biszkopt: Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać do temperatury(...)minut (do suchego patyczka). Po wyjęciu z piekarnika warto ciasto zrzucić na ziemię. Wystarczy na podłodze rozłożyć 2 ręczniki i zrzucić ciasto z wysokości 60 cm.   Porzeczki zalać wodą (3-4 litry), dodać 3 łyżki cukru i zagotować. Po zagotowaniu zostawić na minutę i od razu wyłączyć palnik. Kompot można dosłodzić i wypić, zaś porzeczki wyłowić sitkiem

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania