łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, szczypta soli, 100 g malin dodatkowo: 250 g mascarpone, 250 g śmietanki kremówki, 2 łyżki cukru pudru, świeże owoce - czerwone porzeczki, maliny, 50 g gorzkiej czekolady Maliny i porzeczki umyj i osusz. W małym garnuszku lub w mikrofalówce rozpuść tabliczkę czekolady i masło, następnie pozostaw do ostygnięcia. Dodaj jajka i całość
Plate of Joypyszne letnie śniadanie polecam naleśniki z wiśniami i czerwoną porzeczką :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldpyszne letnie śniadanie polecam naleśniki z wiśniami i czerwoną porzeczką :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldstudzić na kratce. Ps. Jeśli brzegi ciasta zbytnio się rumienia możemy je przykryć folią aluminiową. dodatkowo: 250 g świeżych truskawek, 200 g świeżych malin, 150 g świeżej czerwonej porzeczki, świeże listki mięty cukier puder Wystudzoną tartę dekorujemy owocami, listkami mięty i oprószamy cukrem pudrem. Podajemy schłodzoną. Smacznego
Plate of JoySkładniki: 2 słoiczki selera konserwowego papryka czerwona 3 łodygi selera naciowego puszka kukurydzy pęczek szczypiorku 20 dag szynki 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu
Czerwona Porzeczkazawartości 74% kakao 3 jajka 3 łyżki cukru pudru Królewskiego Bita śmietana: 200ml śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru Królewskiego Owocowa polewa: ½ szklanki czarnej lub czerwonej porzeczki ½ szklanki czerwonego agrestu 1 łyżka cukru białego Królewskiego 1 listek żelatyny Dodatkowo: Cukier puder do oprószenia Świeże owoce porzeczki i agrestu do dekoracji Jak wykonać taki mus? Herbatę wsypać do moździerza
Wanilia i KardamonSkładniki: 7-8 łodyg selera naciowego 1 cebula czerwona 300g paluszków krabowych (surimi) puszka kukurydzy 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurty naturalnego 1 łyżeczka musztardy
Czerwona Porzeczkaporcji 2 szklanki pełnoziarnistego ryżu pół szklanki orzechów włoskich 2 nektarynki pól szklanki czerwonych porzeczek 12 łyżeczek syropu czekoladowego (takiego do kawy) 5 łyżek kremu czekoladowo-orzechowego 200 g naturalnego serka homogenizowanego szczypta soli Gotujemy ryż na sypko. Nektarynki kroimy w kostkę, orzechy kroimy na mniejsze cząstki. Serek mieszamy z masłem czekoladowo-orzechowym. Przygotowujemy 6 identycznych miseczek i układamy
Humanistka w kuchniużyć różnych owoców,ja dałam porzeczki,bo akurat mam ich spory zapas. 250 g twarogu półtłustego 2 jajka 1 budyń śmietankowy (64g) 2 łyżki cukru trzcinowego szklanka mrożonych czerwonych porzeczek olej kokosowy do smażenia Twaróg rozgnieść widelcem,dodać żółtka,cukier i proszek budyniowy. Dokładnie wszystko wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą
Kolorowa kuchnia ElkiPrzyznam szczerze, że po latach zniechęcenia (ech, te dziecięce traumy) powróciłem do czerwonej porzeczki i powrót ten okazał się bardzo przyjemny. Smak dzieciństwa czyli porzeczki ucierane w szklance z cukrem przywodzi miłe wspomnienia… Czytaj dalej
Mam To Na Widelcumusli Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 szklanka mleka 1 łyżeczka domowej esencji waniliowej 1/2 łyżeczki masła 300 g mrożonej czerwonej porzeczki 4 łyżki cukru musli Mixit Złocista jesień Wykonanie: Zamrożone porzeczki wrzucamy do małego rondelka, zasypujemy je cukrem i gotujemy na małym ognia do całkowitego rozmrożenia się owoców
Kulinarne przygody GatitySkładniki: 0,5 szklanki kaszy kuskus 3-4 szt średnich ogórków kiszonych 1 papryka czerwona pół puszki kukurydzy 1 cebula 2 łyżki ketchupu lub przecieru
Czerwona PorzeczkaSkładniki: 500 g wieprzowiny ( schab, szynka lub karkówka) 150 g wędzonej kiełbasy 5 plasterków wędzonego boczku olej do smażenia czerwona papryka 5 średnich ogórków kiszonych
Czerwona Porzeczkamasła 82% szklanka cukru 3,5 szklanki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 700 g porzeczek czerwonych (ja użyłam mrożonych) Wykonanie: Mąkę przesiać do miski, dodać 2 łyżki cukru, żółtka, miękkie masło i proszek do pieczenia, zagnieść na miękkie i gładkie ciasto. Gotowe podzielić na dwie części (około(...)wyłożyć przygotowaną blaszkę (należy ją wyłożyć papierem do pieczenia), włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i podpiec je na złoty kolor (około 10-15 minut). W między czasie porzeczki przełożyć do garnuszka i postawić je na małym ogniu, podgrzewać do czasu aż porzeczki puszczą sok. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z minimalną ilością wody i dodać ją do porzeczek- zagotować
Krakowskie smaki Aniletnie dni? U mnie bardzo pracowicie, ale mimo to staram się znaleźć trochę czasu na ulubione zajęcia. 💗 Ostatnio udało mi się upiec przepyszne ciasteczka z dodatkiem czerwonych porzeczek, które zebrałam z własnego ogródka. Szybko, smacznie i całkiem ekologicznie! Zobaczcie efekty na filmiku. Składniki: 150 g płatków ryżowych 100 g mąki pszennej 100 g ksylitolu 2 łyżki oleju
Kuchnia Ellie