Jogurt z porzeczkami i płatkami . W dzisiejszym upalny, lipcowy dzień postanowiłam na śniadanie przygotować sobie deser z owocami i płatkami owsianymi. W lodówce stał jogurt naturalny, były też czerwone i czarne porzeczki przywiezione z działki, które do mojego lekkiego deseru o smaku porzeczkowym nadawały się idealnie! Wyszedł lekki, orzeźwiający, pyszny, o pięknym kolorze deser. Atutem tego deseru jest(...)jogurtu z porzeczkami i płatkami: 4 łyżki płatków owsianych 2 łyżki mixu ziaren (sezam, siemię lniane, słoneczniki, dynia) 300 g jogurtu naturalnego 2 łyżki czarnych porzeczek 2 łyżki czerwonych porzeczek 1 łyżka cukru pudru (opcjonalnie) Jak przygotować pyszny deser- jogurt z porzeczkam i płatkami ? Płatki owsiane i ziarna prażymy na suchej patelni. Do dwóch szklanek nakładamy po 2 łyżki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięLipiec to szczyt sezonu na robienie przetworów na zimę. U mnie są na tapecie teraz różnego rodzaju przetwory z czerwonej i czarnej porzeczki. Nalewka z czerwonej porzeczki na spirytusie , a także nalewka z czarnej porzeczki już nastawione. Teraz przyszła pora na ekspresowy dżem z czarnej porzeczki. Czemu ekspresowy, ano temu, że robię go przy użyciu mieszanki do żelowania
Kulinarne przygody GatityNastępnie wylepić formę. Podpiec na złoty kolor w temperaturze +200 st.C. Ostudzić. Dodatkowe składniki: 2 białka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 10 dag cukru 1/2 kg porzeczek czerwonych (dodałam jeszcze kilka sztuk porzeczek czarnych) 100 gram płatków migdałowych Z białek i cukru ubić pianę, na koniec ubijania dodać budyń. Dodać porzeczki i płatki. Delikatnie wymieszać i wyłożyć
tojestpyszne.blogspot.comskładniki wcale nie są wyszukane. Proszę nie zrażajcie się długim opisem. Po prostu bardzo dokładnie opisałam każdy krok. Najchętniej wybierany smak, najbardziej zachwalany. Przepyszne połączenie czarnych i czerwonych, kwaśnych porzeczek, w różnych proporcjach, z naszego ogrodu, najlepszej jakości, pysznej belgijskiej gorzkiej czekolady, firmy Cellebaut oraz kakaowego, mocno nasączonego biszkoptu. Tort zwieńczony polewą na bazie gorzkiej czekolady z bezikami/lizakami bezowymi(...)piekarnika. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, przechowywać w puszce lub zamykanym pojemniku, w temperaturze pokojowej. Warto przygotować ją kilka godzin przed złożeniem tortu, aby ostygła. Frużelina porzeczkowa składniki: 250 g porzeczek czerwonych i czarnych, mogą być mrożone 2 łyżki cukru, do smaku 2 łyżki cukru, do smaku 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny, namoczone w 2 łyżkach wody 1 łyżeczka mąki
moj przepis naskładniki wcale nie są wyszukane. Proszę nie zrażajcie się długim opisem. Po prostu bardzo dokładnie opisałam każdy krok. Najchętniej wybierany smak, najbardziej zachwalany. Przepyszne połączenie czarnych i czerwonych, kwaśnych porzeczek, w różnych proporcjach, z naszego ogrodu, najlepszej jakości, pysznej, belgijskiej, gorzkiej czekolady, firmy Cellebaut oraz kakaowego, mocno nasączonego biszkoptu. Tort zwieńczony polewą na bazie gorzkiej czekolady z bezikami/lizakami bezowymi(...)termoobiegiem, przez około 3 godziny. Po upieczeniu formę wyjąć z piekarnika. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, przechowywać w puszce lub zamykanym pojemniku, w temperaturze pokojowej. Frużelina porzeczkowa składniki: 250 g porzeczek czerwonych i czarnych, mogą być mrożone 2 łyżki cukru, do smaku 2 łyżki cukru, do smaku 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny, namoczone w 2 łyżkach wody 1 łyżeczka mąki
moj przepis naSezon na porzeczkę w pełni. W moim sadzie krzaczki w tym roku uginają się ku ziemi z naporu okrągłych czerwonych kuleczek. Porzeczka jest jednym z tych owoców, które są niedoceniane przez ludzi, każdy wychwala truskawki czy czereśnie, podczas gdy czerwone kulki pozostają daleko w cieniu. Sprawcą tego faktu jest zapewne ich kwaśny smak, który niejednemu nie chce(...)łyżeczki sody 1/4 szklanki startej czekolady (użyłam gorzkiej, jednak lepsza byłaby mleczna, dałaby dodatkową słodycz) Składniki mokre 100 ml oleju 1 szklanka jogurtu naturalnego 2 jajka Dodatkowo garść czerwonych porzeczek cukier puder na posypanie gotowych babeczek Sposób Składniki mokre i suche mieszamy osobno, następnie łączymy je na jednolitą masą. Do foremek nakładamy trochę ciasta, na to kilka porzeczek
Kuchenne aromatyprzełamany smakiem kwaskowej porzeczki i limonki co sprawia że znajdzie wielu zwolenników Składniki: - 40 g tapioki - 400 ml mleka kokosowego - 180 ml mleka - 45 gr cukru - 120g czerwonych porzeczek - ½ limonki Do rondelka wlewamy mleko kokosowe i zwykłe mleko, dokładnie mieszamy i gotujemy ok 10 minut na małym gazie. Następnie wsypujemy tapiokę i gotujemy kolejne 10 minut, potem cukier
Kuchenne WariacjeFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Brownie z porzeczką: słodycz czekolady przełamana lekko kwaśną nutą czerwonej porzeczki. Przepis na deser idealny i oryginalny! Wypróbuj teraz The post Brownie z porzeczką appeared first on CRAVEmonkey
CRAVEmonkeyświeżości i owoców! Smakowało wspaniale! Składniki: 200 g śmietanki kremówki, 50 g mascarpone, 2 - 3 łyżki cukru pudru, beziki, 250 g truskawek + do dekoracji, 100 g czerwonych porzeczek + do dekoracji Śmietankę ubić razem z mascarpone, na koniec dodać cukier puder - ilość cukru zależy od słodkości owoców. Truskawki pokroić na małe kawałeczki, porzeczki rozgnieść widelcem, żeby puściły
Plate of Joykwaśny i tak samo porzeczka, a moja była wyjątkowo kwaśna. Zróbcie koniecznie na upalne dni, doskonale Was orzeźwią. Zachęcam :) Składniki: 40 dag jogurtu naturalnego typu greckiego 40 dag porzeczki czerwonej ( świeżej ) cukier puder do smaku Wykonanie: 1. Porzeczki oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie blenderem ręcznym miksujemy na gładki mus. 2. Do musu z owoców dodajemy jogurt naturalny
Izabelawkuchniczekoladowy z czerwoną porzeczką to zdecydowanie szybki i smaczny deser :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldczekoladowy z czerwoną porzeczką to zdecydowanie szybki i smaczny deser :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldmascarpone, 150 g śmietany kremówki, 2-3 łyżki cukru pudru, skórka starta z cytryny, pokruszone pistacje, 500 - 600 g świeżych owoców (u nas truskawki, maliny, borówki, czerwone porzeczki), świeże zioła (bazylia, tymianek) Foremkę o średnicy 20 cm wyłożyć ciastem francuskim, na ciasto wyłożyć papier do pieczenia, a ciasto obciążyć kuleczkami ceramicznymi lub fasolą. Wstawić do nagrzanego piekarnika
Plate of JoySkładniki: Spód: 1 kostka masła 2 żółtka 0,5 kubka cukru 1,5 kubka mąki krupczatki Nadzienie: 1 kg czerwonych porzeczek 4 łyżki cukru 1 kisiel cytrynowy Beza: 2 białka 1 kubek cukru 2 łyżki skrobi ziemniaczanej Przygotowanie: składniki na ciasto szybko zagniatamy, formujemy kulkę, owijamy folią spożywczą, wkładamy do lodówki na min 1 godzinę porzeczki oczyszczamy, zasypujemy cukrem
Luźna Kuchniasernika) - 1/2 małego jogurtu naturalnego - cukier puder - cukier kryształ - herbata owocowa (u mnie Ogród Babuni Skworcu, skład: hibiskus BIO, jabłko, owoce czarnego bzu, kawałki czerwonego buraka, aronia, kawałki truskawki, owoce i liście czarnej porzeczki, malina, czerwona porzeczka) - żelatyna spożywcza Przygotowanie: Najpierw przygotowuję galaretkę. Zaparzam herbatę, tak około 1/2 litra naparu. Dodaję cukier kryształ do smaku (u mnie 4 łyżeczki
Kuchnia co dnia