cukinia smażona - 1500 przepisów (strona:67/100)

Lasagne light z paseczkami cukinii zamiast makaronu 200

narzędzia, formujemy długie, dość cienkie i wąskie pasy cukinii.  Składniki na sos pomidorowy: - 1 czerwona cebula - 2 ząbki czosnku - 100 gram pieczarek - 500 gram mięsa mielonego z indyka - 150 mililitrów białego wina - 50 mililitrów wody - 500 mililitrów przecieru pomidorowego (passaty) Przygotowanie sosu pomidorowego: Cebulę siekamy w kosteczkę, czosnek rozgniatamy - smażymy to na rozgrzanej oliwie do zezłocenia (zapach będzie cudowny(...)Następnie wrzucamy pokrojone w plasterki pieczarki. Je także podsmażamy na złoty kolor - nie wrzucamy kolejnego składnika, jeżeli na patelni znajduje się woda z pieczarek i całość dusi się zamiast smażyć, wtedy czekamy aż płyn odparuje i po tym dopiero wrzucamy kolejne składniki. Dodajemy mięso mielone. Następnie wlewamy białe wino i wodę. Gotujemy tak długo aż sos się zredukuje. Wtedy dodajemy

Życie zamknięte w smaku
PLACUSZKI Z CUKINII 173

grubych oczkach, solimy. Odstawiamy na 10 min, następnie odsączamy z nadmiaru soku. Do cukinii dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, jajka, jogurt oraz mąkę. Doprawiamy do smaku przyprawami, mieszamy. Na rozgrzaną patelnią lekko posmarowaną olejem, nakładamy po 1 łyżce masy, smażymy placki z obu stron na złoto.  Możemy podać placuszki z ulubionym sosem

słodki bratek
Wegańska polenta z warzywami 175

świeżo zmielona gałka muszkatołowa Pieczarki dokładnie oczyść i pokrój w plastry, a cukinię przekrój wzdłuż na pół i pokrój w półksiężyce. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć warzywa i podsmażaj je na średnim ogniu przez około 5 minut, następnie dorzuć suszoną żurawinę oraz orzechy i smaż dalej 2-3 minuty. Zdejmij z ognia i odstaw na bok.  Aby przygotować polentę

Roślinna - blog wegański
PLACKI Z CUKINII 177

pół łyżeczki zmielonego kminku łyżeczka proszku do pieczenia starta skórka z jednej cytryny Cukinię obrałam,oczyściłam z gniazd nasiennych i starłam na tarce o grubych oczkach. Dodałam żółtka z jajek,mąkę,parmezan i pozostałe składniki. Na koniec ubiłam pianę z białek i wszystko delikatnie wymieszałam. Smażyłam na rozgrzanej patelni aż uzyskały złoty kolor i się zarumieniły. Najlepiej smakują na gorąco

potrawyregionalne
Leczo z cukini all'italiana 218

tego cierpliwość. Nie kroiłam ręcznie, użyłam robota.Nie patrzyli mi dziś na ręce. Cukinię przekładamy do dużego rondla, najlepiej z grubym dnem, nalewamy troszeczkę wody, solimy, dosmaczamy pieprzem, podlewamy oliwą z oliwek. Delikatnie mieszamy i na małym ogniu doprowadzamy do miękkości. Kroimy w piórka szalotkę, smażymy na oliwie w drugim rondlu i dodajemy białą kiełbasę. Smażymy. Jeśli kiełbasa nie ma anyżku

Z Kuchni Do Kuchni
Placuszki z cukinii 166

łyżka jogurtu naturalnego  pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, kurkuma Sposób przygotowania: Cukinię obieramy, myjemy wydrążamy ze środka pestki i ścieramy na tartce o grubych oczkach. Następnie solimy i za kilka minut odsączamy z nadmiaru wody. Kolejno dodajemy jajko, mąkę, jogurt i przyprawy - mieszamy. Smażymy na rozgrzanej i natłuszczonej patelni, następnie nakładamy na papierowy ręcznik w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu

Truskawkowa Fiesta
placuszki z cukinii - kolokithokeftedes 153

puściła sokPo tym czasie cukinię dobrze odcisnąć . W misce wymieszać cukinię, 1 jajo, sery, cebulę 1/2 szklanki bułki tartej, miętę , pietruszkę , sól i pieprz. gdyby masa była zbyt rzadka  - dodać bułkę tartą Z masy formować placuszki , panierować w jaku i bułce i smażyć  na rozgrzanym tłuszczu. Można też placuszki smażyć bez panierowania

Stare Gary
Placki warzywne pod białą kołderką 268

Przygotowanie: Cebulę, ziemniaki, czosnek razem miksujemy, cukinię i marchewkę na cienkiej tarce trzemy. Cukinię z nadmiaru wody odsączamy, wszystkie warzywa razem ze sobą mieszamy. Dodajemy jajko, mąkę, rozmaryn, kukurydze i płatki owsiane, a solą, pieprzem, kurkumą jest doprawiane. Z przygotowanego „ciasta” placki na oleju rzepakowego smażymy, wyjmujemy gdy złoto – brązowy kolor ich widzimy. Na papierowy ręcznik je przekładamy

Moniki Smakołyki
Placuszki z cukinii z tymiankiem 241

najlepiej rękami. Czerwoną cebulę pokroić w kostkę, a tymianek posiekać i dodać do cukinii. Wbić jajka wymieszać, doprawić do smaku i dodawać powoli mąkę. Ciasto powinno być gęste, ale nie może się rozlewać po patelni. Jeśli będzie za gęste można dodać jogurtu lub mleka.  Placuszki smażyć na patelni z obu stron na złoty kolor. Podawać z jogurtem naturalnym

Pasja Smaku
Placuszki z cukinii 386

łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka mielonego czosnku szczypta soli i pieprzu Sposób przygotowania: Cukinię myjemy, obieramy i ścieramy na tartce o grubych oczkach. Przekładamy ją do miski dodając: jajko, mąkę, drobną pokrojoną cebulę, jogurt, bazylię i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Konsystencja musi być dosyć gęsta. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni. Jedna łyżka to jeden placuszek. Po usmażeniu nakładamy na papier

Truskawkowa Fiesta
pierś kurczaka z cukiną i makaronem 204

makaronem Lekkie i szybkie danie, które jesteśmy w stanie zrobić nawet w środku pracowitego tygodnia składniki dla czterech osób 500 g piersi z kurczaka 500 g makaronu 1 cukinia 1 niewielki por 1 papryka 1 bakłażan 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy sól,pieprz pół pęczka naci pietruszki pół pęczka szczypioru Sposób wykonania Mięso myjemy pod bieżącą wodą, a następnie(...)czosnku, smażymy minutę i dodajemy  mięso kurczaka. Całość przesmażamy kolejne pięć minut i dodajemy pokrojonego   w kostkę bakłażana.  W oddzielnym, dużym garnku, gotujemy makaron. Mięso z warzywami dusimy pięć minut, później dodajemy pokrojoną w paski paprykę, c ałość mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i trzymamy na ogniu jeszcze przez trzy, cztery minuty. W tym czasie  cukinię

Miód i pieprz
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami. 223

cukinię jest bardzo dużo i pewnie każdy znajdzie coś dla siebie. Ja po obejrzeniu kilku przepisów zrobiłam po swojemu i jestem zadowolona, gdyż wyszło mi całkiem smacznie. Przepis: dwie cukinie, 400g pieczarek, 500g mięsa mielonego, duża cebula, wyciśnięty czosnek - ja dałam pięć cząstek, łyżka posiekanej natki pietruszki, starty ser żółty - tak do posypania po wierzchu, bądź do dodania do środka(...)nadal smażyć. Dodać bazylię. Gdy farsz jest gotowy dodać posiekaną pietruszkę i wymieszać. Jeżeli mięso było tłuste, należy pozbyć się jak najwięcej tłuszczu wybierając go łyżką.   Aby mięso było bardziej spójne i nie rozlatywało się można do farszu dodać startego sera żółtego - dodać dopiero wtedy gdy ostygnie - łatwiej się wymiesza i nie będzie się ciągnąć.  Cukinię przeciąć

W kuchni u Moniki
Filet z kurczaka nadziewany cukinią i pieczarkami 275

pieczarki w plasterki i na połowę. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i przesmażamy cukinię i pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Przestudzony farsz układamy na filecie. Dodajemy trochę sera fety. Fileta składamy ( na płasko ). Obtaczamy w mące, potem w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej. Smażymy na patelni z obu stron. I gotowe. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Placki z cukinii z sosem pomidorowym oraz puree z ziemniaka - Moni i Masterchef 240

zimnej, osolonej wody i gotujemy aż zmiękną. W tym czasie całą cukinię (końce odkrajamy) trzemy na tarce o większych oczkach - razem ze skórą.  Solimy, zostawiamy na 5 minut i odciskamy nadmiar wody. Dodajemy jajko, mąkę, przyprawy i mieszamy łyżką. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy z obu stron do zrumienienia. Odkładamy na ręcznik papierowy. Gdy ziemniak jest już miękki

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Placki z dynią i cukinią 168

Solimy ją i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie odciskamy wodę z cukinii i mieszamy ze stratą dynią. Dodajemy mąkę, jajko i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Sos jest banalnie prosty, wystarczy pomieszać wszystkie przyprawy z jogurtem i dodać starty czosnek (przypraw dodajcie wg uznania) Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju. Smacznego! Ania

Ania i Marcin gotują
Czarny ryż z grzybami 193

cebulę i posól aby się zeszkliła dodaj pieczarki i smaż jeszcze kilka minut. 4. Wlej wino, dodaj ugotowany ryż. Posól do smaku. Poczekaj, aż alkohol odparuje. 5. Wsyp natkę pietruszki i wymieszaj. Czarny ryz z grzybam i Podawaj z gotowaną rybą, pieczoną cukinią lub krewetkami. Latem z kurkami.Kreuj podawanie

AZgotuj!
Pulpety brokułowe z kaparami 197

mieszczące się w dłoni (łatwiej i szybciej smażą się te mniejsze) - smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek pilnując aby przypiec pulpet z każdej strony SMACZNEGO! Zobacz tez przepis na "Kotlety mielone" z cieciorki WEGELONE  <klik>   Zobacz tez przepis na Niskokaloryczny i bezglutenowy "makaron" z cukinii   <klik

Pora na pora i pomidora
150. Leczko 7-składnikowe 157

Papryka 5. Ogórek kiszony 6. Pomidory 7. Jabłka sól, pieprz, olej Kabaczka lub cukinie obieramy ze skórki i nasion, kroimy w kostkę, pomidory należy sparzyć przed pokrojeniem i obrać ze skórki. Pozostałe składniki również kroimy w kostkę. Najpierw na rozgrzany olej wrzucamy paprykę i wędlinę, lekko smażymy na wolnym ogniu potem dodajemy cebulę, potem ogórki, dalej dusimy

Jadło i czytadło
Roladki z marchewką, cebulą i cukinią 151

3 pojedyncze filety z kurczakaFarsz :1 marchewka1 cebula1/2 cukiniisól do smakupieprz kolorowy do smaku2 łyżki masła1 łyżeczka bułki tartejDodatki :bułka tarta do panierowania ( 1 część )płatki

Ewa w kuchni

Proponowane wyszukiwania