cieście naleśnikowym fileciki smażymy na rozgrzanym oleju przez ok. 5 min z każdej strony na średnim ogniu. Po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniczku. Tak przygotowane filety w cieście naleśnikowym można serwować jako danie główne , lub jako przekąskę z sosami. Moje ulubione sosy do takiej rybki, to sos salsa (przepis TU ) i sos z cukinii (przepis TU ) Smacznego! www.mojpieknystol.pl
Kuchnia Łukaszaosuszyć, ziemniaki i marchewkę obrać. Cukinię pociąć na cienkie słupki w kształcie spaghetti, wrzucić do wrzącej wody na 3 minuty, odcedzić, włożyć do zimnej wody z kostkami lodu. Z dyń odciąć góry, usunąć gniazda nasienne, wydrążyć pozostawiając ok. 1 cm brzeg.W rondlu zeszklić na maśle posiekaną cebulę, dodać pokrojony miąższ dyni, ½ łyżeczki posiekanego rozmarynu, smażyć na małym ogniu
SzczyptaSmaQpapryki 1 cebula 1/2 cukinii 1 jabłko 6 suszonych pomidorków cherry zioła prowansalskie natka pietruszki 1 łyżka sosu sojowo sezamowego 1 łyżka oliwy sól, pieprz Wykonanie. Kawałki kurczaka marynować 20 minut w sosie sojowo sezamowym. Warzywa pokroić w duża kostkę. Mięso przesmażyć 2-3 minuty na oleju, dodać warzywa, cząstki jabłka,posypać ziołami i smażyć jeszcze 2-3 minuty ciągle
Kulinarny karnet Christopherasmażę kiełbaskę i dorzucam warzywka ze słoika. Nie podaję czasu duszenia papryk, bo wiem, że różne osoby wolą różne konsystencje i stopnie rozgotowania warzywek. Dobierzcie zatem czas duszenia, do swoich upodobań. U nas, nie ukrywam, leczo jest zwykle z makaronem. U męża w domu jadło się je z chlebem. A Wy jak jadacie leczo? Drukuj Leczo z papryki i cukinii
Mieszam w GarnkuMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Chińska kuchnia jest bardzo aromatyczna i kolorowa. Uwielbiam przyprawę 5 smaków, świeży imbir i chili, dodają daniom tyle smaku. W …
My Blueberry CornerDodać sól i pieprz. Smażyć do ulubionej konsystencji. W międzyczasie przygotować tosty (w zwykłym tosterze). Na tostach rozsmarować awokado. Jajecznicę wykładać porcjami na tosty. Łososia podzielić na małe paski, uformować różyczki i położyć na tostach. Ozdobić bazylią i posypać parmezanem. Tosty z jajecznicą, awokado i wędzonym łososiem gotowe. Podobne przepisy Tarta z wędzonym łososiem i cukinią Jajcarskie tosty – tosty
Pociąg Do Kuchnirozgrzej oliwę. Smaż placuszki z obu stron na złoty kolor (ok. 3 minuty na stronę). Podawaj na ciepło, np. z jogurtem greckim. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kol ejnymi wpisami. Polecam również inne greckie placuszki warzywne: Placki z pomidorów Placki z cukinii
Chilli Czosnek i OliwaLidlu) z przesmażonymi krążkami cukinii. Posypujemy tą warstwę pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim Kotányi i świeżo zmielonym pieprzem. Soli nie używamy, ponieważ serek bałkański jest słony. Teraz warstwa trzecia i tu pojawia się seler naciowy w towarzystwie tymianku, pieprzu i sosu sojowego. Możecie położyć wcześniej posiekane liście selera naciowego, bo zapewne zostały Wam po przygotowaniu selera do smażenia. Ostatnia warstwa to papryki
vegetaniecukinię w ćwiartki grubości ok 1cm, a pieczarki w plasterki. warzywa przekładamy do garnka, podlewamy wodą, solimy i dusimy na wolnym ogniu. Dla chętnych: Mięso kroimy w drobniutką kosteczkę, żeby było delikatnie wyczuwalne w naszym daniu, a nie dominowało go. Przyprawiamy (ja użyłam curry, przyprawy do kebaba :) i ostrej papryki), następnie smażymy na łyżce oleju. Z warzyw, gdy zmiękną, odlewamy
Taste Of My Daymniejsze kawałki. Cukinię umyć i wraz ze skórką pokroić na kawałki. Wszystko wrzucać na przemian do robota i zetrzeć na średnich oczkach. Przełożyć na durszlak, by pozbyć się nadmiaru wody, po czym przełożyć z powrotem do miski. Dodać drobno posiekany czosnek, jajka oraz mąkę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać na jednolitą masę. Smażyć
Z miłości do słodkościpieprz do smakuPrzygotowanie:Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Posypujemy szczyptą soli i odstawiamy. Po chwili odcedzamy powstały sok a do cukini wbijamy jajka, mąkę wymieszną z proszkiem do pieczenia, zmiażdżonym czosnkiem, natką, serem i wszystko mieszamy. Dodajemy zioła i pieprz do smaku i ponownie mieszamy. Łyżką nabieramy niewielkie porcje masy i smażymy placuszki z obu stron
Zainspirowana w kuchnipręgowany. Ba, wcale nie musi być podłużny jak ogórek, bo hoduje się również odmiany okrągłe jak kule, specjalnie do faszerowania. Zależy od odmiany. Poniżej kilka odmian kabaczka vel cukinii z wyróżnienia zdjęcia nr. 4. To jest patison, aczkolwiek należący do tej samej rodziny co kabaczek/cukinia. Jak zwał, tak zwał. To tak jak z ziemniakami. Różnie wyglądają, różną mają barwę(...)biały jak już wspomniałam, to paprykę dlatego dla odmiany wzięłam tylko czerwoną i żółtą. Jest wiele wariacji na temat Leczo i dodawane są przeróżne warzywa, mięsa i przyprawy. Bywa smażone nawet na oleju!! A powinno oryginalnie używać się smalcu lub smalcu ze skwarkami. Na oleju i z różnymi warzywami wtedy to już nie przypomina Leczo lecz bardziej zbliżone jest
Sztuka gotowania w/g Samiryminut. Smażyć lub grillować na złoty kolor z obu stron po ok. 3-5 minut w zależności od wielkości i grubości (uważać, aby ryby nie przesmażyć, bo zrobi się sucha). My wolimy steki zawsze bardziej wysmażone. Makaron: 150-200 g makaronu żytniego (lub innego ulubionego, u mnie gniazda) 70g serka śmietankowego (u mnie Łaciaty) ½ cukinii 1-2 marchewki
Fabryka pomysłów