Wołowina z imbirem i warzywami

Wołowina z imbirem i warzywami

Wołowina z imbirem i warzywami

Wołowina w chińskim wydaniu. Składniki 500 g polędwicy wołowej 200 g marchwi 1 żółta papryka 1 cebula 2 dymki 70 g imbiru 100 ml bulionu mięsnego Marynata : 2 łyżki ciemnego miodu 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie   Marynata : wymieszałem miód, sos sojowy i mąkę. Mięso opłukałem, osuszyłem, pokroiłem na cienkie paski. Zalałem połową marynaty i odstawiłem na ok. 20 minut. Cebulę, marchewkę, i cukinię po obraniu pokroiłem w plasterki. Paprykę oczyściłem z gniazd nasiennych i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

marynaty, mięso, papryka, imbir, sosy, mięso duszone, marchewka, wołowina, cukinia, warzywa, dania chińskie, kuchnia chińska, przekąska, warzywa na patelnie, przystawki, przekąski, sos mięsny, dania mięsne, duszona marchew

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.