szklanka mąki szczypta gałki muszkatołowej sól Masło rozpuścić dodać mąkę i smażyć tylko do momentu aż mąką się połączy z masłem (nie wolno spalić mąki). Następnie wlewamy mleko przyprawiamy gałką muszkatołową i solą. Cały czas mieszamy aż beszamel zgęstnieje. Gotowym od razu polewamy zapiekankę. Cukinie, bakłażana kroimy w plastry, solimy. Odstawiamy na 10 mniut. Pomidora również kroimy w plastry
Delicious Titbitspodgrzybki pokrojone wraz z cebulką w drobną kosteczkę. Do doprawienia zastosowano 3 składniki: sól, pieprz i tymianek. Całość do smażenia została zapakowana w domowej roboty papirus, czyli papier do pieczenia posmarowany olejem i posypany przyprawami. Polecam również przygotować schab faszerowany cukinią . Składniki: 4 plastry schabu dobrze rozbite, 3 plastry sera żółtego sól, pieprz, suszony tymianek 8 podgrzybków 1 cebula(...)układamy po 1,5 plastra sera, wzdłuż plastra schabu układamy farsz grzybowy. Schaby zwijamy ciasno jak roladę wołową, układamy na papierze, zawijamy, spinamy wykałaczkami i układamy na suchej patelni, smażymy po 5 minut z każdej strony pod przykryciem, to wszystko. Ściągamy z patelni, zostawiamy aby mięso odpoczęło, rozwijamy z papieru i możemy przekroić roladki schabowe na 3 części. Ja podałam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębyć kukurydziana) szklanka wody jajko szczypta soli szczypta cukru Do dzieła!!! Składniki na ciasto mieszamy aby powstało rzadkie ciasto naleśnikowe. Cukinie kroimy w plastry - kurczaka w dość cienki paski. Pieczarki przekroiłam na ćwiartki. Maczamy w cieście najpierw warzywa - smażymy na głębokim oleju (ja użyłam słonecznikowego) na złoty kolor. Następnie kurczaka lub rybę. Kolejność smażenia: owoce, warzywa, mięso. Smacznego!!! Kalafior
sierotka maRysia w kuchniodpowiadały i tak powstało proste, ale za to meeega pyszne danie :) Składniki: 1kg pomidorów żółta papryka mała cukinia cebula pół dużej papryczki chili (lub jedna mała) 100g suchej cieciorki (przed ugotowaniem) pieprz, sól kminek natka pietruszki 2 ząbki czosnku olej do smażenia Musimy pamiętać, że ciecierzycę należy dzień wcześniej namoczyć w zimnej wodzie i pozostawić na całą(...)skórę, kroimy na mniejsze kawałki, umieszczamy w garnku i gotujemy. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na łyżce oleju z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku. Następnie kroimy cukinię i paprykę, siekamy też drobno papryczkę chili. Wszystko podsmażamy razem z cebulą. Zdejmujemy z ognia. Gdy pomidory trochę nam się rozprażą, dodajemy pozostałe warzywa. Dusimy, aż sos zgęstnieje
Czerwona Porzeczkaoleju , na średnim ogniu , około 5 minut z każdej strony , jeśli ktoś lubi mocniej wysmażony niż na zdjęciu , zwiększamy czas smażenia o 3 minuty . Zdejmujemy z patelni , polewamy sosem który na niej pozostał . Gotowe , można dodać placki z cukinii , słodki sos chilli lub po prostu co ,kto, lubi Post Steak z tuńczyka – proste, szybkie pojawił się poraz pierwszy
Ogrodnik w podróżyporwane lub pokrojone na mniejsze kawałki tofu. Całość wstawiamy do lodówki na godzinę. 2. Kroimy w kostkę kabaczek i cukinię. Doprawiamy ją curry, pieprzem ziołowym, solą i czosnkiem, następnie podsmażamy na patelni. 3. Zamarynowane tofu również chwilę smażymy na patelni. 4. Pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki, a cebulę w piórka. 5. Placki tortilli podgrzewamy na suchej
Bananowe Polezeszklić na rozgrzanym oleju sezamowym razem ze startym imbirem. Dodać kurczaka. Paprykę, seler naciowy, kapustę pekińską poszatkować w paski. Cukinię pokroić w pół plastry a marchew i pieczarki w plastry. Cebulę poszatkować w piórka. Wszystko dodać do smażącego się kurczaka. Doprawić do smaku sosem sojowym i ostrygowym oraz papryką w proszku. Gdy warzywa zmiękną dodać makaron ryżowy, wymieszać i dusić
Qchnia po prostucukinią i kurczakiem. Składniki: pomidor cukinia filet z kurczaka musztarda łuska gryczana mielona Wykonanie: Pomidora kroimy w spore kawałki, cukinię w plastry i przesmażamy z obydwu stron (jak w przepisie na sałatkę z mozzarellą i awokado ). Dodajemy smażonego lub ugotowanego i pokrojonego w kostkę kurczaka. Do wykonania sosu potrzebujemy 2 łyżki ulubionej musztardy, odrobinę oliwy i płaską łyżeczkę mielonej
Taste Of My DaySkładniki:2 małe cukinie (czyli inaczej kabaczki)2 papryki czerwone2 puszki pomidorów (albo 4 pomidory bez skórki)1 duża cebula2 pęta kiełbasy (można pominąć dla wersji
Bon Appetit Małgorzatysolimy.3. Składniki panierki mieszamy. Kotlety najpierw panierujemy w mące, następnie w jajku z mlekiem, a na końcu w paprykowej panierce. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju.4. Kotlety podałam z ziemniakami z wody, papryką z miodem i sałatką z cukinii i papryki.Smacznego!!!A teraz Władysławowo :) Władysławowo Władysławowo - plaża Władysławowo - Ocean Park Władysławowo - Dom Rybaka Władysławowo - port
Kuchnia domowa Anicukinii stanowi super szybka cuknia z patelni. Cukinia z patelni Składniki: cukinia czosnek granulowany sól mąka oliwa z oliwek Cukinię umyć, pokroić w plastry (jeśli jest młoda, nie obieram jej). Delikatnie posolić, posypać czosnkiem i oprószyć mąką. Smażyć/dusić na oliwie, na rozgrzanej patelni, pod przykryciem na małym ogniu, z dwóch stron.To pachnąca, delikatna i przepyszna propozycja! mniam
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaRyba z tego przepisu wychodzi naprawdę ciekawa. Jest to troszkę czasochłonne danie które warto wypróbować jako odmianę dla zwykłej smażonej czy grillowanej ryby. Bardzo lubię oglądać Pascala a jego pozytywne nastawienie do świata i do ludzi których spotyka mnie zachwyca " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> genialne są fragmenty programu w których częstuje swoimi daniami zwykłych ulicznych(...)tuszki tilapii (wypatroszone i oczyszczone) 3 pomidory - obrane ze skórki i pokrojone 2 cebule pokrojone w piórka 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 duży bakłażan - pokrojony w kostkę 1 mała cukinia - pokrojona w talarki 1 papryka pokrojona w paski 3 ząbki czosnku drobno posiekane 2 marchewki pokrojone w cienkie plasterki 3/4 szklanki kuskus mały pęczek natki pietruszki papryczka chili woda
sierotka maRysia w kuchnitutaj , moje wersja była co prawda bez marchewki, bo jakoś mi ona umknęła, ale nadrobię z marchewką w najbliższym czasie, bo oczywiście będą jeszcze nie raz... ;-) Składniki: - 2 średnie cukinie (ok.600-700g łącznie) - 2-3 jajka - 2-3 czubate łyżki mąki kukurydzianej - 1 cebula obrana i drobno posiekana - 4 ząbki czosnku obrane i przeciśnięte przez praskę - 1 marchewka obrana (u mnie(...)olej kokosowy (u mnie bezzapachowy) do smażenia lub inny Dodatkowo: - gęsty jogurt naturalny (u mnie bałkański) z odrobiną soli himalajskiej. Można także dodać sok z cytryny, posiekane listki mięty i odrobinę oliwy z oliwek Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle klarowanym. Pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Cukinie umyć, odciąć końcówki, zetrzeć je tarce
Smaczne Zdrowepapryki w proszku 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich sól morska, świeżo mielony pieprz olej do smażenia kabanosy wieprzowe lub dobrej jakości kiełbasa Warzywa kroimy: obrane cebule w półplasterki, obrane pieczarki w ćwiartki lub plasterki, a obraną (lub nie) cukinię i wszystkie papryki w grubą (ok.1,5-2 cm) kostkę. Przygotowujemy duży garnek i dużą patelnię. Na patelni
Poezja smakupapryką przez około 8 minut na średnim ogniu. Dodać czosnek i smażyć jeszcze przez minutę. Wlać ouzo i gotować 2 minuty. Następnie dodajemy pomidory, sok z cytryny, cukier, szczyptę soli, 200 ml wody i od czasu do czasu mieszać. Gotować ok 5 min. Wkładamy do sosu podsmażoną cukinię i kalmary, dociskając je trochę, żeby zanurzyły w sosie. Przykryć patelnię pokrywką
Gotowanie jest łatwe