cukinia smażona - 1500 przepisów (strona:58/100)

Warzywna zapiekanka z beszamelem 196

szklanka mąki szczypta gałki muszkatołowej sól Masło rozpuścić dodać mąkę i smażyć tylko do momentu aż mąką się połączy z masłem (nie wolno spalić mąki). Następnie wlewamy mleko przyprawiamy gałką muszkatołową i solą.  Cały czas mieszamy aż beszamel zgęstnieje. Gotowym od razu polewamy zapiekankę. Cukinie, bakłażana kroimy w plastry, solimy. Odstawiamy na 10 mniut. Pomidora również kroimy w plastry

Delicious Titbits
Schab faszerowany podgrzybkami 214

podgrzybki pokrojone wraz z cebulką w drobną kosteczkę. Do doprawienia zastosowano 3 składniki: sól, pieprz i tymianek. Całość do smażenia została zapakowana w domowej roboty papirus, czyli papier do pieczenia posmarowany olejem i posypany przyprawami. Polecam również przygotować schab faszerowany cukinią . Składniki: 4 plastry schabu dobrze rozbite, 3 plastry sera żółtego sól, pieprz, suszony tymianek 8 podgrzybków 1 cebula(...)układamy po 1,5 plastra sera, wzdłuż plastra schabu układamy farsz grzybowy. Schaby zwijamy ciasno jak roladę wołową, układamy na papierze, zawijamy, spinamy wykałaczkami i układamy na suchej patelni, smażymy po 5 minut z każdej strony pod przykryciem, to wszystko. Ściągamy z patelni, zostawiamy aby mięso odpoczęło, rozwijamy z papieru i możemy przekroić roladki schabowe na 3 części. Ja podałam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kuchnia tysiąca malutkich miseczek 205

być kukurydziana) szklanka wody jajko szczypta soli szczypta cukru Do dzieła!!! Składniki na ciasto mieszamy aby powstało rzadkie ciasto naleśnikowe. Cukinie kroimy w plastry - kurczaka w dość cienki paski. Pieczarki przekroiłam na ćwiartki. Maczamy w cieście najpierw warzywa - smażymy na głębokim oleju (ja użyłam słonecznikowego) na złoty kolor. Następnie kurczaka lub rybę. Kolejność smażenia: owoce, warzywa, mięso. Smacznego!!!   Kalafior

sierotka maRysia w kuchni
Wegetariańskie leczo z ciecierzycą 158

odpowiadały i tak powstało proste, ale za to meeega pyszne danie :) Składniki: 1kg pomidorów żółta papryka mała cukinia cebula  pół dużej papryczki chili (lub jedna mała) 100g suchej cieciorki (przed ugotowaniem) pieprz, sól kminek natka pietruszki 2 ząbki czosnku olej do smażenia Musimy pamiętać, że ciecierzycę należy dzień wcześniej namoczyć w zimnej wodzie i pozostawić na całą(...)skórę, kroimy na mniejsze kawałki, umieszczamy w garnku i gotujemy.   Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na łyżce oleju z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku. Następnie kroimy cukinię i paprykę, siekamy też drobno papryczkę chili. Wszystko podsmażamy razem z cebulą. Zdejmujemy z ognia.  Gdy pomidory trochę nam się rozprażą, dodajemy pozostałe warzywa. Dusimy, aż sos zgęstnieje

Czerwona Porzeczka
Steak z tuńczyka – proste, szybkie 160

oleju , na średnim ogniu , około 5 minut z każdej strony , jeśli ktoś lubi mocniej wysmażony niż na zdjęciu , zwiększamy czas smażenia o 3 minuty . Zdejmujemy z patelni , polewamy sosem który na niej pozostał . Gotowe , można dodać placki z cukinii , słodki sos chilli lub po prostu co ,kto, lubi   Post Steak z tuńczyka – proste, szybkie pojawił się poraz pierwszy

Ogrodnik w podróży
Tortilla z tofu i ajvarem 204

porwane lub pokrojone na mniejsze kawałki tofu. Całość wstawiamy do lodówki na godzinę.  2. Kroimy w kostkę kabaczek i cukinię. Doprawiamy ją curry, pieprzem ziołowym, solą i czosnkiem, następnie podsmażamy na patelni.  3. Zamarynowane tofu również chwilę smażymy na patelni.  4. Pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki, a cebulę w piórka.  5. Placki tortilli podgrzewamy na suchej

Bananowe Pole
Domowa chińszczyzna - kurczak sojowy z makaronem ryżowym 277

zeszklić na rozgrzanym oleju sezamowym razem ze startym imbirem. Dodać kurczaka. Paprykę, seler naciowy, kapustę pekińską poszatkować w paski. Cukinię pokroić w pół plastry a marchew i pieczarki w plastry. Cebulę poszatkować w piórka. Wszystko dodać do smażącego się kurczaka. Doprawić do smaku sosem sojowym i ostrygowym oraz papryką w proszku. Gdy warzywa zmiękną dodać makaron ryżowy, wymieszać i dusić

Qchnia po prostu
Sałatka z kurczakiem, cukinią i sosem z dodatkiem łuski gryczanej 237

cukinią i kurczakiem. Składniki: pomidor cukinia filet z kurczaka musztarda łuska gryczana mielona Wykonanie: Pomidora kroimy w spore kawałki, cukinię w plastry i przesmażamy z obydwu stron (jak w przepisie na  sałatkę z mozzarellą i awokado ). Dodajemy smażonego lub ugotowanego i pokrojonego w kostkę kurczaka. Do wykonania sosu potrzebujemy 2 łyżki ulubionej musztardy, odrobinę oliwy i płaską łyżeczkę mielonej

Taste Of My Day
Leczo z kabaczkiem 163

Składniki:2 małe cukinie (czyli inaczej kabaczki)2 papryki czerwone2 puszki pomidorów (albo 4 pomidory bez skórki)1 duża cebula2 pęta kiełbasy (można pominąć dla wersji

Bon Appetit Małgorzaty
Kotlety w paprykowej panierce po władysławowsku 183

solimy.3. Składniki panierki mieszamy. Kotlety najpierw panierujemy w mące, następnie w jajku z mlekiem, a na końcu w paprykowej panierce. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju.4. Kotlety podałam z ziemniakami z wody, papryką z miodem i sałatką z cukinii i papryki.Smacznego!!!A teraz Władysławowo :) Władysławowo Władysławowo - plaża  Władysławowo - Ocean Park  Władysławowo - Dom Rybaka  Władysławowo - port

Kuchnia domowa Ani
C- Cukinia z patelni 128

cukinii stanowi super szybka cuknia z patelni. Cukinia z patelni Składniki: cukinia czosnek granulowany sól mąka oliwa z oliwek Cukinię umyć, pokroić w plastry (jeśli jest młoda, nie obieram jej). Delikatnie posolić, posypać czosnkiem i oprószyć mąką. Smażyć/dusić na oliwie, na rozgrzanej patelni, pod przykryciem na małym ogniu, z dwóch stron.To pachnąca, delikatna i przepyszna propozycja! mniam

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Ryba z warzywami sezonowymi według Pascala 162

Ryba z tego przepisu wychodzi naprawdę ciekawa. Jest to troszkę czasochłonne danie które warto wypróbować jako odmianę dla zwykłej smażonej czy grillowanej ryby. Bardzo lubię oglądać Pascala a jego pozytywne nastawienie do świata i do ludzi których spotyka mnie zachwyca " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> genialne są fragmenty programu w których częstuje swoimi daniami zwykłych ulicznych(...)tuszki tilapii (wypatroszone i oczyszczone) 3 pomidory - obrane ze skórki i pokrojone 2 cebule pokrojone w piórka 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 duży bakłażan - pokrojony w kostkę 1 mała cukinia - pokrojona w talarki 1 papryka pokrojona w paski 3 ząbki czosnku drobno posiekane 2 marchewki pokrojone w cienkie plasterki 3/4 szklanki kuskus mały pęczek natki pietruszki papryczka chili woda

sierotka maRysia w kuchni
PLACKI Z CUKINII Z KURKUMĄ, CURRY I ŚWIEŻYMI ZIOŁAMI, BEZGLUTENOWE 155

tutaj , moje wersja była co prawda bez marchewki, bo jakoś mi ona umknęła, ale nadrobię z marchewką w najbliższym czasie, bo oczywiście będą jeszcze nie raz... ;-) Składniki: - 2 średnie cukinie (ok.600-700g łącznie) - 2-3 jajka - 2-3 czubate łyżki mąki kukurydzianej - 1 cebula obrana i drobno posiekana - 4 ząbki czosnku obrane i przeciśnięte przez praskę - 1 marchewka obrana (u mnie(...)olej kokosowy (u mnie bezzapachowy) do smażenia lub inny Dodatkowo: - gęsty jogurt naturalny (u mnie bałkański) z odrobiną soli himalajskiej. Można także dodać sok z cytryny, posiekane listki mięty i odrobinę oliwy z oliwek Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle klarowanym. Pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Cukinie umyć, odciąć końcówki, zetrzeć je tarce

Smaczne Zdrowe
Leczo z cukinią 765

papryki w proszku 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich sól morska, świeżo mielony pieprz olej do smażenia kabanosy wieprzowe lub dobrej jakości kiełbasa Warzywa kroimy: obrane cebule w półplasterki, obrane pieczarki w ćwiartki lub plasterki, a obraną (lub nie) cukinię i wszystkie papryki w grubą (ok.1,5-2 cm) kostkę. Przygotowujemy duży garnek i dużą patelnię. Na patelni

Poezja smaku
Kalmary faszerowane amarantusem 131

papryką przez około 8 minut na średnim ogniu. Dodać czosnek i smażyć jeszcze przez minutę. Wlać ouzo i gotować 2 minuty. Następnie dodajemy pomidory, sok z cytryny, cukier, szczyptę soli, 200 ml wody i od czasu do czasu mieszać. Gotować ok 5 min. Wkładamy do sosu podsmażoną cukinię i kalmary, dociskając je trochę, żeby zanurzyły w sosie. Przykryć patelnię pokrywką

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania