misce. Wsypałam mąkę. Wlałam kefir. Dodałam obrane i pokrojone na plasterki jabłka. Wymieszałam. Formowałam placki na rozgrzanej i polanej olejem patelni. Smażyłam z obu stron na złoty kolor. Podawałam posypane cukrem pudrem. Smacznego! Polecam również pyszne PLACKI Z CUKINII
potrawyregionalneliście laurowe 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżka oleju Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką tartą i przyprawić. Uformować kulki. Cukinię i paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórka, marchewkę w plasterki. Warzywa wrzucić na rozgrzany tłuszcz, smażyć chwilę. Podlać szklanką wody, dodać ziele i liście laurowe, dusić pod przykryciem. Kiedy warzywa będą prawie miękkie, dodać klopsiki i kukurydzę oraz
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCebulę, czosnek i mozzarellę siekamy i mieszamy z ugotowaną soczewicą. Dodajemy zioła, posiekaną papryczkę, jajka, starty parmezan i dokładnie wszystko mieszamy. Cukinię i bakłażana kroimy wzdłuż na cienkie plastry (około pół centymetra). Smarujemy oliwą z obu stron i smażymy do przyrumienienia na patelni grillowej. Jak wystygną to na jednym krańcu kładziemy łyżeczkę soczewicowego farszu i zawijamy roladki. Na dno naczynia
Marder&Marder Manufacturetarce jarzynowej, lekko posolić i odstawić na 10 minut. Dobrze odcisnąć z soku.2. Cebulkę posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę.3. Cukinię, cebulę i czosnek wymieszać, dodać mąkę, jogurt, koperek i doprawić do smaku solą i pieprzem.4. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia.5. Podawać ze kleksem jogurtu naturalnego, ewentualnie ze śmietaną.Smacznego!!!Źródło: Ewa Wachowicz
Kuchnia domowa Anipizzy sól i pieprz Farsz: Masło stopić, wrzucać partiami szpinak i posiekany czosnek i smażyć. Można dolać 2 łyżki wody. Dodać pokruszony ser pleśniowy. Kiedy szpinak zwię dnie i straci na objętości, zdjąć z ognia i w y mieszać z twarogiem. Doprawić solą i pieprzem. Cukinię zetrzeć razem z łupą na tarce do mizerii w bardzo cienkie plastry. Sos beszamelowy
Czerwień i błękitpokroić w kostkę. Pokrojoną cebulę zeszklić na oleju a następnie dodać paprykę. Chwilę smażyć aż warzywa zmiękną, doprawić do smaku solą ziołową. Patelnię zestawić z ognia i dodać gotowy kuskus oraz posiekaną natkę pietruszki. Wszystko wymieszać. Na talerz nałożyć grillowanego kurczaka i cukinie oraz kuskus i podawać
Monia miesza i gotujecukinię , tak aby tylko zmiękła. Odłożyć na bok. Na tej samej patelni króciutko obsmażyć kwiaty cukinii - mają tylko "zwiędnąć". Odłożyć i na tej samej patelni obsmażyć cebulę. Rozgrzać patelnię grillową i ułożyć na niej plastry pomidorów i pomidorki koktajlowe. Lekko posolić, smażyć, aż pokażą się grillowe paski.W misce dokładnie rozmieszać serek z jajem, dodać posiekany szczypiorek i bazylię
Stare Garyząbki czosnku Dodatkowo 4 bułki liście młodego szpinaku pomidor czerwona cebula cukinia Sposób przygotowania Buraki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odcisnąć sok i przełożyć do miski, razem z przyprawami, wbić jajka, dodać bułkę tartą i wymieszać. Formować burgery i smażyć na patelni z rozgrzaną oliwą (ok. 2 min z każdej strony). Nastawić piekarnik
pink envelopenagrzanego do 190 stopni na 20 minut. Po 10 minutach pieczenia do piekarnika wstawić również miseczki z cukinii. Wystudzić, dynię zmiksować w blenderze. Ma maśle zeszklić posiekaną szalotkę i czosnek, dodać oczyszczone i posiekane grzyby (kilka zostawić w całości do dekoracji), smażyć 10 minut, doprawić solą i pieprzem, wystudzić. W rondlu stopić masło, dodać mąkę, podsmażyć nie rumieniąc(...)jednym żółtku i dynię w kilku porcjach. Doprawić do smaku, wystudzić. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, delikatnie połączyć z masą dyniowo-grzybową. Napełnić foremki z cukinii, przybrać krążkami szalotki, posypać listkami rozmarynu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni ok. 30 minut, do czasu zrumienienia wierzchu
SzczyptaSmaQszklanki bulionu warzywnego po 1 papryce czerwonej, zielonej i żółtej 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki majonezu Delikatnego Winiary mielona słodka papryka mielona ostra papryka sól, pieprz Cukinie dokładnie myję, odcinam czubek, wydrążam miąższ, zostawiając około 1-1,5 cm grubości ścianek. Kaszę wsypuję do garnka, zalewam wrzącym bulionem tak, aby przykrywał kaszkę około 0,5 cm ponad(...)usuwam gniazda nasienne, kroję w małą kostkę. Na patelni rozgrzewam olej, szklę czosnek, cebulę, wrzucam paprykę i smażę około 6 minut. Zestawiam z palnika, dodaję kaszę, przyprawy, mieszam z majonezem Delikatnym Winiary (świetnie nadaje się do zapiekania). Tak przygotowaną mieszanką nadziewam cukinie. Piekę około 30 minut w 180 stopniach. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkimielony czarny pieprz2 szalotki obrane i z grubsza posiekane (lub 1 cebula)1 średni bakłażan z przyciętymi końcami i pokrojony w kostkęmała garść świeżego tymiankumała garść świeżego rozmarynu2 średnie cukinie, z przyciętymi końcami i pokrojone w kostkę½ szklanki białego, wytrawnego wina4 pomidory, obrane ze skórki, z usuniętymi pestkami i pokrojone w kostkę (lub 1×400 g krojonych z puszki(...)talerz.Do tej samej patelni dodaj kolejne 2 łyżki oleju i wrzuć szalotkę, czosnek, bakłażana, kilka gałązek tymianku i rozmarynu. Smaż przez 5-7 minut, mieszając od czasu do czasu, do zeszklenia szalotki i lekkiego zarumienienia bakłażana. Dopraw solą i pieprzem.Dodaj cukinię, następnie wlej wino i gotuj aż jego połowa odparuje.Wmieszaj pomidory i przełóż całą zawartość patelni do naczynia żaroodpornego. Umieść
karmelowyrozgrzać tłuszcz, Obsmażyć boczek, odłożyć na bok. Na tę samą patelnię dodać cebulę, smażyć na niewielkim ogniu, do czasu aż cebula będzie miękka, złocista i aromatyczna.. Pod koniec dodać czosnek.Suszone pomidorki wyjąć z oliwy i pokroić w drobną kostkę. Posiekać zioła.Cukinię odcisnąć na sitku ,aby pozbyć się nadmiaru soku. W misce wymieszać odciśniętą cukinię, płatki owsiane
Stare Garykońcówki, a potem kroimy ją na 2,5 centymetrowe kawałki. Cukinię traktujemy jak marchewkę, z tą różnicą, że nie obieramy jej ze skóry, a więc: wzdłuż na pół i w plasterki. Pomidora kroimy w kosteczkę. Odstawiamy wszystko na bok. Oliwę rozgrzewamy w dużym garnku. Wrzucamy rozgniecione ząbki czosnku. Smażymy przez(...)minuty. Dodajemy cebulę i znowu smażymy przez 3 minuty. Dorzucamy marchewkę i ziemniaki - smażymy przez 30 sekund. Dolewamy wodę lub wywar i doprowadzamy całość do wrzenia. Następnie zmniejszamy temperaturę i gotujemy całość pod przykryciem przez jakieś 8 minut, do czasu aż warzywa zmiękną. Dodajemy groszek, fasolkę, cukinię, pomidory i makaron. Gotujemy całość przez jakieś 5 minut, do miękkości warzyw
Życie zamknięte w smakuteż . Dodatkowo to szybka przekąska i lekka. W sam raz na lekką kolacje. Składniki 3 szt cukinij 15 dkg mięsa mielonego 1 puszka kukurydzy 1 cebula 1/2 szklanki wody lub bulionu bazylia,majeranek sól, pieprz do smaku Wykonanie Mielone mięso smażę razem z pokrojoną w kostkę cebulą , ok, 2-3 minut następnie podlewam polową szklanki wody lub bulionu(...)szybciej skończyć przygotowania to zwiększam płomień i mieszam cały czas ) Następnie dodaje kukurydze , zioła i mieszam chwilkę . Na koniec sól i pieprz do smaku . Porządnie wymieszam i farsz gotowy . Cukinię wydrążam . rzucam na osoloną , gotującą wodę , Po 3 do 5 minut ( zależy od grubości warzywa. ) Odsączam , posypuje pieprzem i faszeruje , na wierzch posypuje bułką tartą i do piecyka
Eli Gotowanieczosnek posiekaj, a następnie przysmaż na odrobinie oliwy. Wrzuć pokrojone pomidory i smaż kilka minut. Wlej pastę pomidorową i gotuj aż się zagrzeje, następnie zdejmij z ognia. Przypraw solą, pieprzem, bazylią i oregano. Gotowy sos wylej do żaroodpornego naczynia. Nadzienie Paprykę i cukinię umyj, a następnie zawiń w folię aluminiową. Wstaw do nagrzanego
Food Square