gałązki tymianku 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżeczka Primerby lub sól, pieprz, trochę vegety pietruszka zielona WYKONANIE: kluseczki gotujemy, cukinię kroimy na paseczki, pomidorki na ćwiartki, masło rozgrzewamy na patelni wkładamy warzywa, posypujemy przyprawą włoską, dodajemy drobno posiekany lubczyk, smażymy około 15min. na wolnym ogniu, następnie dodajemy łyżeczkę Primerby, smażymy 2-3 min., warzywa wkładamy na makaron, posypujemy
Kuchnia Beatypatelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, po chwili dorzucamy posiekany czosnek. Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę cukinię, doprawiamy lekko świeżo mielonym pieprzem. 2. Do warzyw dorzucamy marchewkę i pietruszkę starte na tarce o grubych oczkach. Chwilę smażymy, po czym odstawiamy. 3. W garnku prażymy wcześniej opłukany pęczak. Zalewamy go wodą, doprawiamy solą. Gotujemy około
Sajkofanka smakupaseczki. W garnku rozgrzać masło, włożyć pokrojone pory i chwile dusić. Wsypać ryż i smażyć ok. 2 minut, mieszając. Wlać 2 szklanki wody i zagotować. Pieczarki oczyścić, pokroić półplastry, umytą i obraną marchew zetrzeć na grubej tarce i razem z pieczarkami dodać do ryżu. Cukinię umyć i również zetrzeć na grubej tarce. Gotować do miękkości aż cały płyn wyparuje, dolewając
Czerwień i błękitrównież. Na pewno będzie powtórka tego dania i to już niebawem. Przepis na ok.8 porcji. Można przygotować z połowy porcji. U nas część została na drugi dzień.Składniki:- 3 cukinie- 2 cebule- 3 duże ząbki czosnku- 2 bakłażany- 200g kurek- 1 cały brokuł- 200g sera żółtego (u mnie cheddar)- 2 polędwiczki wieprzowe (u mnie każda po ok.400g)- kilka łyżek oleju(...)pokrojone w dużą kostkę cebule. Podsmażamy je chwilę same. Następnie dodajemy dobrze wymyte grzyby i mieszając chwilę jeszcze smażymy. Bakłażana kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw na patelni. Chwilę podsmażamy (w razie potrzeby dodajemy jeszcze olej kokosowy). Następnie dodajemy pokrojone cukinie. Mieszamy. Podduszamy całość do miękkości, kilka minut. Na końcu dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku. Zagotowujemy i odstawiamy. Przygotowanie sosu
Smaczne Zdroweczasami mi się chciało aparat wyjąć i zrobić zdjęcie nie tylko śniadaniu.. żytnia tortilla z keczupem, smażonymi ziemniakami, kukurydzą, pomidorami i jajkiem sadzonymkotlety z ciecierzycy z fetą, podane z torillą, sałatką colesław i sosem tzatziki makaron z sosem z cukinii i wędzonym łososiem muffinki sałatka z pieczonego kurczaka, fety i truskawek, grzanka makaron ryżowy
More food, love and dreamsmąki Przygotowanie Posiekaną cebulę zeszkliłem na oleju. Włożyłem mięso, smażyłem 5 minut. Dodałem pomidory z zalewą i posiekaną bazylią. Doprawiłem solą i pieprzem, dusiłem 10 minut. Mąkę z masłem zasmażyłem na złoto, wlałem mleko i mieszając zagotowałem. Sos doprawiłem solą, pieprzem i gałką muszkatołową , dodałem starty parmezan. Cukinię umyłem, odkroiłem końce i pokroiłem wzdłuż na paski. Na dno formy
R'n'G Kitchenkasz. Przywykliśmy do jedzenia ziemniaków pod różnymi postaciami (gotowane, pieczone, smażone, pure). Tymczasem w porównaniu z nimi kasze są skarbnicą wartości odżywczych, zwłaszcza pęczak - całe ziarna jęczmienia pozbawione łuski, który jest kilkukrotnie bogatszy w m.in. wapń, żelazo,błonnik i białko niż kasze rozdrobnione. Składniki: kasza pęczak, 1 szklanka cukinia marchewka pieczarki, 5 sztuk kawałek kapusty białej papryczka chilli pojedyncza pierś(...)myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kapustę drobno kroimy i razem z pozostałymi warzywami dusimy, podlewając niewielką ilością wody. Kurczaka kroimy w kostkę, chilli w paski i smażymy przyprawiając curry. Następnie wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Smacznego
Taste Of My DayJedyny tłuszczyk to ten jaki wytopi się z kiełbaski:) Składniki: -200 g wędzonej kiełbasy -2 papryki (jedna czerwona, druga żółta) -1 średnia cebula -1 duża średnia cukinia, lub 2 małe -4 pomidory -ząbek czosnku -100ml wody -sól, pieprz -2 listki laurowe -łyżeczka suszonego tymianku -łyżeczka suszonego rozmarynu -łyżka mielonej słodkiej papryki(...)kiełbasę. Dodajemy posiekaną cebule i doprawiamy tymiankiem, rozmarynem, liściem laurowym i pieprzem. Smażymy na średnim ogniu aż z kiełbaski wytopi sie tłuszcz. Następnie dodajemy pokrojone w spore kawałki papryki. Doprawiamy mielona papryka, chilli (jeśli lubicie pikantniejsze dania, dodajcie więcej). Dodajemy pokrojona w spora kostke cukinie, doprawiamy oregano i całość podsmażamy, mieszając co jakiś czas by całość
Smakuj życie!stopić w rondelku, dodać mąkę. Po chwili dodać koncentrat i chwilę smażyć. Wlać 2/3 szklanki zimnej wody i rozprowadzić trzepaczką mąkę z koncentratem, zagotować. Dodać sól, czosnek, pieprz i zioła, a w razie potrzeby cukier. Wlać śmietankę i mieszając, zagotować. Doprawić słodką papryką, solą i pieprzem. Cukinie, paprykę umyć, osuszyć, marchew obrać. Aby uzyskać cienkie i równe plastry pociąć
Czerwień i błękitbyły pomidory. Możesz użyć soli ziołowej. Zobacz też: Czy można smażyć na oliwie z oliwek? Gotowe! W chwilę masz gotowe pyszne i zdrowe danie , które mieści się w dietach paleo , SCD , GAPS i FODMAP i w pewnych przypadkach także w niskowęglowodanowej . Niestety pomidory są najczęściej niedozwolone na protokole autoimmunologicznym. Cukinia i pomidory zawierają niewiele białka, więc warto je zjeść
PaleoSMAKmarchewki 400 g cukinii 100 ml oleju Kujawskiego z czosnkiem 1 pęczek kolendry 40 g miodu 1 papryczka chili pieprz i sól Dodatki: ryż bosmati 1 limonka 1 papryczka chili Przygotowanie: Mięso kroimy w kostkę. Drobno siekamy czosnek, cebulę, imbir i pozbawioną nasion papryczkę chili. Na patelni rozgrzewamy olej Kujawski z czosnkiem i smażymy posiekane warzywa. Dodajemy łyżkę pasty curry(...)pelati drobno kroimy i wraz z sokiem dajemy na patelnię na której smażyliśmy kurczaka. Redukujemy sos, zalewamy śmietaną i mleczkiem kokosowym. Marchew kroimy w plastry o grubości około 1 cm. Wrzucamy na patelnię i gotujemy do miękkości. Dodajemy część posiekanej kolendry. Doprawiamy niewielką ilością soli i pieprzu. Cukinię kroimy w półplastry i dodajemy do ugotowanej marchwi. Pozostałą kolendrę siekamy
Smakowity Blog Kulinarnyodrzuci to ;) Naprawdę warto spróbować. Składniki (2-3 porcje): - 1 cukinia - 1 duża cebula - 2 ząbki czosnku - kilka dużych pieczarek - 400 g zmielonego mięsa (u mnie wieprzowe) - 300 g przecieru pomidorowego - 3 łyżki startego parmezanu* - sól, pieprz do smaku, bazylia, papryka słodka, ostra, oregano, szczypta cukru - olej rzepakowy do smażenia Cebulę, pieczarki i czosnek pokrój w drobną kostkę. Na rozgrzanym
Corner With Recipespatelnię z cebulą dodać pokrojoną w cienkie paski- doprawioną sosem sojowym, chili oraz pieprzem i czosnkiem- pierś z indyka i chwilę podsmażyć (1-2 min.).Cukinię również pokroić w paski, wrzucić na patelnię i smażyć na średnim ogniu około 1 minuty, często mieszając.Ugotowany makaron wraz z groszkiem przełożyć na patelnię, dokładnie mieszać przez chwilę, aż makaron będzie gorący.Smacznego
Kraina Miodem Płynącaszóstki (lub ósemki) i ugotować na półtwardo (w lekko osolonej wodzie). Tak samo postąpić z fasolką szparagową. Paprykę i cukinię pokroić w kostkę. Na patelni podsmażyć kawałki boczku i salami. Warzywa skropić oliwą i dodać do mięsa. Doprawić do smaku. Smażyć pod przykryciem do miękkości wszystkich składników. Pod koniec dodać kukurydzę z puszki i w razie potrzeby dosypać przypraw
Di gotujefolii i kroimy w plastry . Do naczynia żaroodpornego wlewamy wodę. Paprykę myjemy , wycinamy ziarenka i kroimy w paseczki. Cukinie myjemy i kroimy w paseczki Pomidora sparzamy i kroimy w kostkę . Warzywa wkładamy do naczynia z wodą i keczupem . Schab smażymy na patelni z obu stron po parę minut i przekładamy do naczynia żaroodpornego z warzywami . Pieczemy koło 1.1/2 godz
Różowa kuchnia