marynaty rozwiązana. Zrobienie nacięcia w piersi kurczaka, obsypanie środka serem grana padano, ułożenie w nim cienkich plasterków ananasa, a następnie zamknięcie tego wszystkiego w mięsie stanowiło odpowiedź na ciekawe podanie dania. Samo mięso na talerzu nie wystarczy. Pomysł na guacamole przyszedł mi do głowy jako pierwszy i od razu wiedziałem, że będzie to strzał w dziesiątkę. Awokado, kolendra
Ciasna KuchniaPiękna pogoda inspiruje mnie do tworzenia nowych przepisów na ciekawe napoje. Tym razem powstał zielony napój z pianką, zupełnie bezalkoholowy, za to bardzo zdrowy, bogaty w witaminę C i ten kolor! Dodatek natki z pietruszki oraz kiwi sprawił, że tak pięknie wygląda. Bardzo smaczny, w upalne dni będzie świetnie orzeźwiał, nie jest słodki, tylko naturalne składniki, dla zdrowia
Moja smaczna kuchnialubią Amerykanie. Ale wyobrażam sobie, że właśnie taką kanapkę zamówiłabym na lunch gdybym nagle znalazła się za Oceanem :) Niebanalne smaki które z pozoru nie pasują do siebie, tworzą ciekawe, bogate połączenie. Jeśli lubicie słodko-ostre smaki to danie dla Was :) Na 3 sandwicze: 9 kromek chleba tostowego 3 grube plastry cheddara pęczek zielonych szparagów łyżeczka oliwy szczypta soli
Mienta blogmała cebula 3 ząbki czosnku 0,5 czerwonej papryki duża garść świeżego szpinaku 5 zielonych szparagów 5 jajek sól i pieprz do smaku 1 łyżka masła klarygowanego Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Patelnię rozgrzej i dodaj masło.Cebulę posiekaj z czosnkiem i obsmaż, dodaj paprykę posiekaną w drobną kostkę. Następnie wszystko dopraw solą i pieprzem i przeżuć
Niezły Młynekwakacyjną sylwetkę :) To nic innego, jak ciasteczka owsiane upieczone w formie miseczek. Można je wypełniać dowolnymi dodatkami lub jeść je bez niczego. Poniżej kilka naszych propozycji dodatków. Ciekawe, czy pokochacie je tak samo jak my. Czego potrzebujemy? Miseczki: - 1 szklanka płatków owsianych - 2 łyżki ziaren słonecznika - 3 łyżki miodu - 2 dojrzałe banany - 1 łyżeczka kakao - opcjonalnie: 2 łyżki
two broke sisterssoli 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kawy rozpuszczone w 1 łyżce wrzątku lukier 1 łyżka kawy rozpuszczona w 3 łyżkach wrzątku 100 g cukru pudru Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy na 160 C i przygotowujemy keksówkę około 20 cm, którą wykładamy papierem pergaminowym. W misce ucieramy masło z cukrem, mieszając dodajemy
Niezły Młyneksportu nie ma złej pogody, a jedynie nieodpowiedni ubiór. Coś w tym jest. Do dzisiaj pamiętam dziwną, niespotykaną dotąd radość i satysfakcję po godzinnym joggingu w deszczu. Ciekawe doświadczenie, od dawna zapisane w głowie w zakładce : ,,rzeczy do powtórzenia przed nieuniknioną śmiercią". Mimo wszystko pogoda nie zawsze jest nastrajająca na wyjście, no i przecież nie samym cardio
Kuchnia Elliedobrej kondycji. O czym jeszcze powinniśmy pamiętać? Osoby starsze musimy otaczać troską i akceptować. Powinniśmy pomóc im w wyborze niedrogich, zdrowych, produktów. Warto Seniorom pokazać jak kolorowe, ciekawe i apetyczne mogą być posiłki. Rozmawiajmy z nimi, spędzajmy czas, jedzmy wspólnie, jedzmy to samo co oni, niech nie czują, że są gorsi. Pokażmy im, że słodkości to nie tylko
Dzieje kuchennej Wiewiórybardziej przytulnego charakteru. Ale Westwing to nie tylko magazyn o wnętrzach, bo raczej (modne słowo) "lajfstajlowy" - można się wypuścić w wirtualną podróż do ciepłych krajów, znaleźć ciekawe przepisy, pomysły DIY albo porady. Ostatnio w poszukiwaniu pomysłów na meble ogrodowe i trafiłam na artykuł o wiosennych kwiatach . Poszłam poszukać wiosny w moim ogrodzie i uświadomiłam sobie
Kraina Tysiąca Smakówzastąpi z czasem stary krzak. Ciekawa jestem czy rzeczywiście będzie mieć żółte kwiaty, jak mi obiecano przy zakupie ? Pamiętam, że kiedyś robiłam dżem truskawkowy z płatkami róż :) Miał ciekawy smak. Teraz pomyślałam, że woda różana byłaby też niezłym produktem w którym wykorzystałabym płatki tego kwiatu
Proste Potrawyszpinaku 250 g mąki 100 g sera żółtego startego 250 ml kefiru 2 jajka 80 g roztopionego masła 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Boczek pokrój na małą kostkę i obsmaż na patelni, na złoty kolor i ostudź. Szpinak włóż do cedzaka i spłucz wrzątkiem, następnie zimną wodą
Niezły Młynektych związków, należy zaparzać herbatę co najmniej przez 5 minut. Wtedy uwalnianych jest około 80% tych dobroczynnych substancji; • olejki eteryczne, które nadają herbacie niepowtarzalnego aromatu. Co ciekawe, w dwóch filiżankach czarnej herbaty jest tyle samo przeciwutleniaczy co w jednej szklance czerwonego wina, siedmiu soku pomarańczowego i 20 szklankach soku jabłkowego. Bogactwo zdrowia Herbata ze względu
Ukojenie PodniebieniaHistoria lasagne sięga jeszcze czasów starożytnych. Prawdopodobnie to Rzymianie są autorami tej potrawy. Co ciekawe, samo słowo lasagne pochodzi z języka greckiego i oznacza naczynie, w którym danie było początkowo przygotowywane. Prawdziwy przełom w przyrządzaniu dania nastąpił pod koniec XVII wieku. Wtedy to zaczęto stosować sos pomidorowy, który zrewolucjonizował całą kuchnię Półwyspu Apenińskiego, w tym także lasagne. ( źródło
Tradycyjna Kuchniaokazała się strzałem w dziesiątkę-chrzanowy posmak smażony kurczak,cebulki perłowe i ser-naprawdę ciekawe połączenie-polecam Składniki: 300 g sera żółtego 350 g piersi z kurczaka słoik cebulki perłowej kukurydza 5 jajek majonez łyżeczka mielonej słodkiej papryki olej sól,pieprz na sos: 5 łyżek majonezu 7 łyżek jogurtu naturalnego 9 łyżeczek chrzanu Przygotowanie: żółty ser ścieramy
Swojskie jedzonkoczerwonej papryki 100 g świeżego brokułu 250 g sera feta 4 jajka 200 ml mleka lub śmietany 18% 2 łyżki mąki sól i pieprz do smaku Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: chleb kroimy w kostkę ok 2 cm, podobnie jak cukinię, paprykę i brokuł. Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy pokrojony w kostkę ser. W osobnej
Niezły Młynek