jajka 120 g masła 80 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g mieszanki orzechów (włoskie, laskowe, nerkowca) 240 g posiekanej czekolady deserowej szczypta soli Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: W rondelku podgrzej mleko i rozpuść w nim masło, dodaj płatki owsiane wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. W misce ubij białka ze szczyptą
Niezły MłynekNutella to „śniadaniowy ekspert” – z jej pomocą można stworzyć wiele nie tylko smacznych, ale bardzo efektownie prezentujących się dań. A jak wiadomo, sam wygląd posiłku, jeśli jest kuszący i ciekawy, także zachęca do jego skosztowania Nawet standardowa kromka chleba może stać się małym dziełem sztuki, jeśli tylko użyjemy Nutelli i odrobiny wyobraźni. Na ową kromkę posmarowaną pysznym kremem z orzechów(...)ciepły posiłek przed wyjściem z domu będzie prawdziwą rozkoszą dla podniebienia . I tutaj można użyć do dekoracji owoców. Jeśli lubimy słodkie poranki, dodatkowo możemy sięgnąć po bitą śmietanę! Inną ciekawą propozycją na przygotowanie szybkiego śniadania jest koktajl . Niezależnie od tego czy do jego przygotowania użyjemy mleka, jogurtu czy kefiru naturalnego, możemy dorzucić w zasadzie dowolne owoce
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Biszkopt ten jest bardzo puszysty i bardzo smaczny, a co ciekawe, choć biszkopty nie są łatwymi ciastami, ten zawsze wychodzi. Biszkopt oczywiście jest bazą do różnych ciast. Składniki na biszkopt kakaowy: 135 g mąki pszennej 25 g mąki ziemniaczanej 20 g kakao 5 jajek 200 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Wykonanie: Białka oddzielamy
Kocham CzekoladęSmakują także na śniadanie czy przekąska w ciągu w dnia, szczególnie w pracy. Posypałam je czarnuszką - charakteryzuje się pikantnym aromatem. Smakiem przypomina trochę sezam wymieszany z kminkiem. Stanowi ciekawe dopełnienie paluchów, które same w sobie są bardzo delikatne w smaku. Składniki: 2 szklanki mąki ryżowej 3/4 szklanki ciepłej wody 1 jajko szczypta soli lub wedle uznania szczypta cukru
Zasmakuj Kuchnizapominajcie również o aktywności fizycznej :) Powyższe informacje to tylko część tego czego możecie się spodziewać w tej "Historii wewnętrznej". Inne pozostałe rozdziały i dodatkowe informacje są niezwykle ciekawe i interesujące. A "śmieszne" i świetnie napisane tytuły podrozdziałów zachęcają do nie przerywania czytania. "Młot pneumatyczny w piersiach", "Jeden głębszy dla serduszka", Wróżenie z fusów na podłodze", "Superdopalacz, Walcz
Zdrowie na języku :Ppowiesz, że nie lubisz. Porcja dla 2 osób Składniki: 2 steki z tuńczyka (grubość ok 2 cm, waga jednego ok 180g) oliwa sól i pieprz Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: steki z obu stron dopraw solą i pieprzem oraz starannie wysmaruj oliwą. Odstaw na 15 minut aby przegryzły się przyprawami. Rozgrzej patelnię grillową
Niezły Młynekanniversaire! A wszystkich pasjonatów gotowania zachęcam do zajrzenia do tej wyjątkowej szkoły mieszczącej się w Soho Factory na ulicy Mińskiej 25, gdzie w miłej atmosferze będziecie mogli kreować ciekawe dania pod okiem mistrza Marco Ghia, polecam również stronę nternetową Akademii www.akademiakulinarnawhirlpool.pl oraz jej gospodarza www.marcoghia.pl . Przygotowanie: 35 min Chłodzenie: 2 godz Składniki na 6 osób
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskareguły w formie glukozy, czy fruktozy), który jak powszechnie wiadomo sprzeda dosłownie wszystko. Oraz kilka innych, niezwykle ciekawych dodatków, które nie mają ze zdrowym stylem życia wiele wspólnego ( zainteresowanych odsyłam do lektury opisu składu na opakowaniu). Dlatego proponuję abyśmy ten śniadaniowy przysmak wykonali samodzielnie(...)wymieszanych ulubionych orzechów i bakalii (ja użyłem pomieszanych suszonych śliwek, fig, żurawiny, rodzynek, orzechów laskowych, włoskich i migdałów) ewentualnie 5-6 łyżek syropu daktylowego ( dodaje niezwykle ciekawego posmaku i aromatu) sposób wykonania Blachę z piekarnika wykładamy pergaminem i wsypujemy na nią płatki, polewamy połową miodu, dodajemy olej kokosowy ( lub mocno schłodzone i posiekane nożem masło), całość
Miód i pieprzCiekawe urozmaicenie codziennego menu Składniki 3/4 szklanki czarnej soczewicy 1 laska kiełbasy 5 jajek 1 marchewka 2-3 garście fasolki szparagowej 1 cebula sól, pieprz słodka papryka Sposób przygotowania Soczewicę namoczyć … Czytaj dalej Czarna soczewica z warzywami i jajkiem
czarrna od kuchniczasów, w których nikt nie mówił, a nawet nie myślał o kaloryczności posiłków. Dziwne, były to równocześnie czasy, kiedy zdecydowanie mniej było ludzi z problemami wagi. Ciekawe dlaczego? ;) Przechodząc do konkretów należy przygotować: - 300 g masła - 1 szklanka cukru pudru - 400 g ciastek typu petitki/alberty - 3 świeże jajka - z pewnego źródła, najlepiej jednodniowych
I tu będę miała takie teMoje własnoręcznie przygotowane od początku do końca pierogi powstały pierwszy raz, kiedy wyjeżdżając na kilkudniową wycieczkę na Ukrainę, chciałam zostawić coś gotowego Mężowi. Padło na pierogi. Ciekawe jest, że zostawiając Go z nimi pojechałam właśnie w rodzinne strony moich Rodziców. Jednak to nie we Lwowie, lecz dużo głębiej w tej ziemi pełnej wielkich przestrzeni, przeżyłam
I tu będę miała takie teSpójrzcie cóż to za efektowna rolada, co ciekawe z "kopytkowego ciasta", doskonała na przyjęcie bardziej uroczyste, ale i na niedzielny obiadek, zachwyci niewątpliwie gości i domowników, nie jest pracochłonna, wyśmienicie smakuje, zielony szpinak doskonale komponuje się z żółtym ciastem... Składniki: 1 kg ugotowanych ziemniaków 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 jajko farsz: 400 dag szpinaku mrożonego (może być
kgwjanczewoświeżych truskawek 60 ml rumu 1 limonka 8 listków mięty + do dekoracji 2 łyżeczki cukru trzcinowego ok 50 ml wody gazowanej kruszony lód Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Truskawki, miętę, cukier i sok z limonki wrzucamy do naczynia miksującego i wszystko miksujemy na gładką masę. Dodajemy rum i wodę i wszystko ponownie mieszamy. Gotowy napój
Niezły Młynekprzysądzić na kilka sposobów. 3 porcje Składniki: 500 g świeżego szpinaku 100 g masła 1/3 szklanki bułki tartej 4 ząbki czosnku 2-3 łyżki maggi Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: szpinak blanszujemy (najlepiej w garnku zalać go wrzątkiem, aby zmniejszył swoją objętość i odcedzić) następnie tniemy go na mniejsze kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło
Niezły Młynekkremowego, tak pysznego, że aż chciałoby się oblizać talerzyk? Bo ja nie! Jak świętować, to trzeba urządzić małą ucztę! Akademia Kulinarna Whirlpoll w Warszawie obchodzi właśnie trzecie urodziny. Ciekawe i nietuzinkowe miejsce, jak możecie podpatrzeć na: www.akademiakulinarnawhirlpool.pl www.marcoghia.pl . Gospodarze to Włosi ;-))), o a ja tak uwielbiam Włochy i ten kraj, co zresztą widać po kierunkach moich
SMYKWKUCHNI