tylko gotówką. Podsumowując: Marina to fajne, klimatyczne miejsce prowadzone przez ciepłe osoby, które tworzą niesamowitą atmosferę tego lokalu. Lody molekularne oferowane przez lokal są najwyższej jakości, a ciekawe smaki zaspokoją każde podniebienie. Zdecydowanie nigdzie takich nie spotkacie. Szczerze polecamy i zachęcamy do odwiedzenia! Tak wygląda ogródek. Prawda, że klimatyczny? :) Śmietanka z oreo. Post nie powstał przy współpracy
Kolizje Smakówbazie kaszy manny) posmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Przepis jest naprawdę prosty i szybki. A co najważniejsze efekt końcowy cieszy nie tylko podniebienie, ale też oczy (te ciekawe warstwy). Takie pucharki, aż chce się jeść i jeść… Idealne na wieczór z ulubioną książką, chwilę z najmłodszymi, słodki relaks, a nawet w formie śniadania Spróbujcie, polecam. Składniki
Słodkie okruszkiPiękne polskie lato przynosi nam moc owoców i warzyw. Nie bójmy się zatem łączyć ciekawe smaki z naszych ogródków. Warzywa i owoce to idealny duet na naszych talerzach :) Poznajmy nowe odsłony letnich smaków w niebanalnych formach. Zupa krem nie musi być nudna, a wręcz przeciwnie. Może zaskakiwać nas z każdą łyżką coraz bardziej. Spróbujcie :) Składniki: duży seler
ChilliJemysprawdzonych przepisów, które często powtarzam przygotowując je w domu dla nas. Ale poszukuję też nowych smaków w ciekawych przepisach, które mnie zainspirują. I tak właśnie szukając, znalazłam ciekawy przepis na smaczne śledzie u Agnieszki . Oczywiście, nie czekając nie wiadomo na co, szybko te śledzie zrobiłam. I nie żałuję, bo faktycznie okazały się bardzo smaczne. Dzisiaj tym przepisem
Kuchnia u Krysiogórków to żadna sztuka. A jednak, mogłabym na ten temat polemizować. Otóż zdarzyło mi się jeść poza domem obiad i jako dodatek wybrałam właśnie mizerię. Jakże się rozczarowałam nieciekawym smakiem tej mizerii. Zrobiona jakoś inaczej niż ja robię. Dlatego pomyślałam, że zrobię taki post z przepisem na zwykłą/niezwykłą mizerię z ogórków do obiadu
Kuchnia u Krysipowiecie na filety z kurczaka nadziane szpinakiem i dla przełamania smaku z dodatkiem sera fety? Dla mnie bomba. Jeśli podamy na ciepło jest to bardzo ciekawe i smaczne rozwiązanie na danie obiadowe. Można również podać na zimno na półmisku na elegancką kolację Składniki: 4 pojedyncze filety z kurczaka 250 g mrożonego szpinaku
Kuchnia u KrysiBaby, mazurki, paschy, serniki.... to są wypieki, których nie powinno zabraknąć na wielkanocnym stole. Co dom to własny przepis, co gospodyni to inny smak. Ale warto też inspirować się ciekawymi przepisami. Ja ten przepis znalazłam w gazecie („starej jak świat”) i postanowiłam go odkurzyć specjalnie dla Was. Spróbujcie urozmaicić swoją babę wielkanocną i zrobić na podobieństwo tortu(...)około 45-50 minut. Trzeba sprawdzić patyczkiem. Po upieczeniu, wystudziłam w foremce. Przełożyłam na talerz i upudrowałam cukrem pudrem. Kiedy ją przekroiłam, moim oczom ukazał się ciekawy widok... Wspaniała warstwowa baba, niczym tort. Polecam, spróbujcie i cieszcie się nowym smakiem baby wielkanocnej. Życzę SMACZNEGO! Krys Po więcej przepisów na świąteczne dania wielkanocne zapraszam na stronę
Kuchnia u Krysisałatki - dania warzywne - falafel - szybki dip: jogurt naturalny + zioła + sumak - zatar (2 łyżki drobno posiekanego tymianku + 2 łyżki prażonego sezamu + 2 łyżeczki sumaku + ½ łyżeczki soli). To dziwne, ale ciekawe uczucie jeść kwaśną przyprawę w proszku, ale polecam spróbować. Może akurat polubicie, jak ja. Kwaśny smak kojarzył mi się do tej pory tylko z cytryną. Sumak jest jednak
Qlinarnie i Qlinarniesierpnia Podobny w tej samej cenie kupiłam ostatnio też w sieci E. Leclerc (nie widzę jednak tych szklaneczek w gazetkach) 2.Szklana butelka ze słomką - Netto do 7 sierpnia Ciekawa wersja szklanek do smoothie, szczerze nie spotkałam się z wysokimi buteleczkami, bo zazwyczaj są to szklanki tj. w pozycji wyżej. 3. Słoiczki,wiele wariantów wielkości i kształtów! Cudeńka! --> Netto(...)rzecz a tak cieszy i ułatwia życie :D --> Netto do 7 sierpnia 5. Termometr do przetworów- przydatny gadżet --> Netto do 7 sierpnia 6. Przecierak do pomidorów- kolejny ciekawy i przydatny gadżet. Nie tylko przy robieniu przetworów, ale również do przygotowywania różnych sosów itp. --> Netto do 7 sierpnia 7. Sokownik (również na indukcje) --> Netto
Tradycyjna Kuchniapost w którym umieszczę zdjęcia oraz linki do wszystkich sałatek warzywnych i sosów które umieściłam na blogu aby łatwiej było je znaleźć. Dzięki czemu może znajdą państwo coś ciekawe dla siebie lub się zainspirują przepisem i przygotują taką samą lub podobną sałatkę w domu na zimę. Zestawienie zacznę od p ysznej papryki w słoikach, pomidorów czerwonych, cukinii marynowanej
Uwaga Babcia Gotujeresztą wafli. Przed położeniem masy kakaowej dwa wafle posmarowałam masłem orzechowym. Muszę przyznać, że to był strzał w dziesiątkę - uzyskałam nie tylko nowy kolor w roladzie, ale też ciekawy smak, w którym wyczuwało się sól z masła . Gdy masa wewnątrz wafli zastygnie (ok. trzech godzin bez wkładania do lodówki), rolady można kroić i podawać :) Uwaga! Wstrzymajcie się z krojeniem bananowców(...)nastała :) Przeczytałam jednak do końca opatulona w grube skarpetki i bluzę - nie mogłam się od niej oderwać, choć Franciszek Bernat budził we mnie coraz większą odrazę. Jestem bardzo ciekawa kolejnych tomów tej trylogii. Zabierz na wakacje... ejotka Kolor żółty
Weekendy w domu i ogrodziesię obecnie bardzo ostrym smakiem i zawartością białego wina zamiast octu, powstała później, bo w XVIII wieku. Wtedy zastąpiono ocet moszczem winnym (kwaśnym sokiem z niedojrzałych winogron). Co ciekawe, ani miejsce pochodzenia, ani receptura nie są chronione prawnie, więc musztarda dijon może być produkowana przez dowolną firmę . Z czasem zaczęto produkować musztardę z rozmaitymi dodatkami, począwszy od papryki
Codogaragasi pragnienie, idealny na letnie dni. Zapraszam na napój z arbuza! Arbuz smakuje najlepiej w letnie, gorące dni. Jednak zmiksowanie go i podanie w formie napoju jest równie ciekawe w smaku ;-) Zapraszam na arbuzadę! SKŁADNIKI: - 1/2 dojrzałego arbuza - ok. 1/2 szklanki wody źródlanej (można dać więcej wody, wedle uznania i smaku, jaki chcemy uzyskać) - sok z 1 cytryny
Wielopokoleniowojest wyboru. Aż chce się kupić wszystkie smaki Miło Mi To najlepsze lody, jakie jadłam. Warto dodać, że Miło Mi to wytwórnia lodów naturalnych. W swojej ofercie ma ciekawe smaki, co widziałam na fanpage. Gdy trafiłam na ul. Świętojańską 81/2, nie było zbyt wielkiego wyboru. Zdecydowałam się na karmel z solą morską i to był strzał
Moja pasja smakuwodzie. O piciu już nie będę wspominać. Jestem zadowolona z filtrów, więc jeśli się zdecydujecie to szczerze polecam firmę Amii i jej FITaqua . Ps. Już niebawem przedstawię Wam ciekawe spostrzeżenia i eksperymenty z zastosowaniem typowej "kranówki" i wody filtrowanej
Di gotuje