ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:121/728)

Zioła na odporność - książka dr Moniki Fijołek - recenzja 106

którą część rośliny należy stosować, na co pomaga, jakie są przeciwwskazania do jej stosowania) - dowiedzieć się jak dozować zioła - zgodnie z wiekiem dziecka i ogólnym stanem naszego zdrowia - ciekawe przepisy na sprawdzone dania, przetwory i nalewki - pomysły na niecodzienne przysmaki wzmacniające organizm dziecka W książce zostały również umieszczone czarno-białe zdjęcia , które ułatwiają rozpoznanie danej rośliny. Na końcu

Di gotuje
Zupa krem z grillowanej cukinii i szpinaku 106

znajdziecie w tym wpisie), drugie danie ugotowane przez Agatę oraz deser upieczony przez Natalię. To co zarówno mi wyszło, jak i dziewczynom przerosło moje najśmielsze oczekiwania. Dania smakowite, ciekawe (taka skromność) oraz stosunkowo proste do przygotowania! Cukinia nie jest drogim warzywem, dlatego też myślę, że wymówek typu „nie stać mnie”, „te produkty są trudno dostępne

Blendman
Sok z kwiatów czarnego bzu 134

jedną dużą cytrynę więcej, bo wydawał się dla nas nieco mdły w smaku. Najbardziej zasmakował w soku mój młodszy syn i dlatego postanowiłam zrobić jeszcze jedną dodatkową porcję. Ciekawe czy wytrwa do zimy, taki smaczny ;)   Na jedną porcję soku:   40 baldachimów kwiatu czarnego bzu   2szt duże pomarańcze   3szt duże cytryny   2 kg cukru

W garach u Gosi
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 116

przepis z jednej z moich ulubionych książek kucharskich "Kudłaci Kucharze na diecie". Smaczny, zdrowy, mało kaloryczny i szybki w przygotowaniu! :) Dave Myers i Si King to bardzo ciekawe postaci, dwój brodaczy na motorach, którzy kochają jeździć po świecie i jeść. Po kilku programach na Kuchnia+ natknęłam się na ich serię "Kudłaci Kucharze na diecie" i oszalałam na punkcie

Cooking Monster
Noah ucieka - książka dla dzieci Johna Boyna - recenzja 90

jego życie!  Noah poczuł, że jego miejsce jest w domu, wśród bliskich - bez względu na to, co się wydarzy… Jesteście ciekawi jak to się stało? Podpowiem, że ta podróż może zmienić życie każdego czytelnika ! John Boyne napisał ciekawą i magiczną opowieść, która wciąga już od pierwszych stron książki. Idealnie przedstawił dziecięcy sposób postrzegania świata i uchwycił wiele emocji

Di gotuje
Wegańskie gofry z mąki kasztanowej w wersji XXL. 115

Xucker Light i ekstraktem z wanilii burbońskiej tahini  świeże figi Smacznego! *** Do przygotowania przepisu użyłam produktów (wyróżnionych kursywą)  z internetowego sklepu z wegańską żywnością który - co ciekawe - jest numerem 1. wśrod europejskich sklepów online z produktami dla wegan! Wybór jest przeogromny, a co najlepsze -  w ofercie dostępne są zamienniki jogurtów i serków  m.in

Poranek na słodko
SUTO HANDROLL – czyli sushi po australijsku! 135

żeby później móc się rozkoszować do woli! Ale SUTO , to nie jest taka zwykła suszarnia! To miejsce, które serwuje handrolle – czyli sushi podawane w niepociętej rolce. Co ciekawe, na pomysł ten wcale nie wpadli Japończycy! To pomysł Australijczyków, którzy uwielbiają sushi, ale szukali dla niego mniej formalnej i wygodniejszej formy. Takie rolki wygodnie można wziąć na wynos

Ostra na Słodko
Organiczne Surowe Czekolady - Pana Chocolate :) 184

cukru rafinowanego, bez tych wszystkich nie potrzebnych chemicznych dodatków. Po prostu same naturalne składniki, dzięki którym smak jest niepowtarzalny i nie do podrobienia. Jeszcze do tego te niezwykle ciekawe i nowatorskie połączenia smaków sprawiają, że aż ciężko się od nich oderwać. Spójrzcie, przeczytajcie i dajcie znać co o nich sądzicie :)  Polskim reprezentantem marki jest Ekohurtownia . MIĘTA kakao

Zdrowie na języku :P
Herbata TET – smak, jakość, tradycja 148

smakiem angielskiej herbaty. I to nie tylko sama, bo herbata TET Lord Grey podbiła serce również mojej mamy. Teraz we dwie możemy siedzieć w chłodne wieczory i prowadzić ciekawe rozmowy popijając przy tym naszą herbatkę   Jak wspomniałam na początku mam dla Was jeszcze niespodziankę. Marka TET organizuje konkurs „Wygraj podróż swojego życia” , w którym do wygrania jest

Słodkie okruszki
Komosa ryżowa – quinoa jak gotować oraz własciwości 130

kotletów. Eksperymentujcie i dzielcie się swoimi przepisami na komosę. Dlaczego warto jeść quinoa (komosę)? Ponieważ jest bogatym źródłem błonnika, białka i kwasów tłuszczowych w tym omega-6. Co ciekawe, kasza ta zawiera w sobie więcej wapnia niż mleko, jednocześnie jest on lepiej przyswajalny niż wapń pochodzący z mleka. Warto więc przemycać komosę naszym dzieciom pod różnymi postaciami

Mieszam w Garnku
Warsztaty kulinarne „Chlebem i solą” 150

majerankiem – masło kokosowe z miodem, świeżym tymiankiem i sezamem Dziękujemy Akademii Smaku Bosch za zaproszenie na Warsztaty kulinarne „Chlebem i solą”, które były bardzo ciekawe i inspirujące, oraz za zdjęcia, które wykorzystałam do przygotowania tej mini relacji.     The post Warsztaty kulinarne „Chlebem i solą” appeared first on Damsko-męskie spojrzenie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Warsztaty kulinarne z marką Galeo 149

wyjechali do domu z pustymi torbami ;). Podczas warsztatów dowiedzieliśmy się też, że: Marka Galeo oferuje szeroki wachlarz produktów – klasyczne zioła i przyprawy jednorodne, inspirujące mieszanki przyprawowe oraz ciekawe dodatki spożywcze. Dzięki tak zróżnicowanej ofercie trafiamy do wielu polskich domów. Marka planuje uczestniczyć w kulinarnym życiu wielu rodzin i na stałe wpisać się w ich tradycje oraz zwyczaje

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Grzybowy weekend z Moją menażerią. Część 1 86

jest nie tylko wesoło i miło, ale też bardzo leśnie bo grzybnięci są chyba bardziej ode mnie. Kiedy wszystkie szczegóły były dogadane wyruszyliśmy w drogę pełni nadziei na ciekawe spotkanie. może ten koszyczek jest mały, ale już prawie pełen maślaków i łuszczaków a w zapasie czekają następne kosze ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
BEZY - A NIECH TO" GĘŚ KOPNIE" 131

pieczenia "Bez"podchodziłam aż 4 razy i udało się właśnie za czwartym razem.Zawsze wychodziły popękane,beżowe i nie ciekawe,a pierwsze to wyszły w formie płaskich placków hi hi:)...Oglądając inne wypieki dziewczyn na blogach tak im bardzo zazdrościłam , ich ciastka bezowe były białe jak śnieg i nie popękane, a moje to takie brzydkie kaczątka ,i wreszcie się

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki