Nigdy wcześniej nie pomyślałabym, że połączenie sera feta z fasolką szparagową może być tak smaczne! Delikatna i lekko słodkawa fasolka w parze ze słonym serem daje bardzo ciekawe wrażenia smakowe – koniecznie spróbujcie! Sprawdzi się, jako dodatek do dań głównych, bądź też jako oddzielne danie/przystawka. Zobaczcie też: Sałatka z brokułem i serem feta Tarta ze szpinakiem i serem
Kuchnia Bazyliizastanawiałam się, jak mogę je wykorzystać i poza oczywistościami przyszedł mi na myśl przepis na wyjątkowe risotto z kalerosse™ i dorszem. To jest to! Pyszne, delikatne, a jednocześnie ciekawe. Warzywna nowość pasuje tu znakomicie. Więcej informacji o nim znajdziecie TUTAJ. Wpis powstał we współpracy z marką Fit&Easy. Składniki: Czytaj dalej... Artykuł Risotto
Pasja Smakuobjęcie - tą informację możemy przeczytać na etykiecie każdego wina marki Panul. Właśnie to hasło było motorem organizacji naszego spotkania - aby zbliżyć się do ludzi, lepiej się poznać, nawiązać ciekawe relacje i znajomości, bo... wino jednoczy ;) i rozluźnia kontakty międzyludzkie - mission successfully completed ;) W celach promocyjnych dla marki Panul przygotowałam przepis na fantastyczny pasztet warstwowy, który doskonale komponuje się
Kolorowy Przepisownikmożemy przygotować pyszną sałatkę dla niezapowiedzianych gości lub do przekąszenia na imprezie pomiędzy ciepłymi posiłkami czy deserami. Stół bez sałatki jest... pusty! Przepisy na sałatki są o tyle ciekawe, że... nie trzeba trzymać się przepisu :) bardzo często okazuje się, że brakuje nam jakiegoś składnika, a wystarczy pomyśleć, poszukać i zastąpić go innym, by znaną sałatkę odmienić i otrzymać
Kolorowy PrzepisownikPoniżej możecie sprawdzić ich składy. W przypadki tych produktów zastosuję jedną, zbiorczą recenzję, aby uniknąć powtarzalności. Każde opakowanie to 100 g czystego owocowego, owocowo-warzywnego musu. Smaki są ciekawe, niektóre połączenia bardziej intrygujące, inne mniej. Musy mają raczej bardziej płynną konsystencję, ale na pewno gęstszą niż soki/napoje itd. Mają naturalny smak, niektóre są mniej słodkie, a inne bardziej
Zdrowie na języku :PBardzo ciekawe nadzienie, które można wykorzystać do przełożenia piernika lub jako dodatek do ciast i tortów. U mnie masa ta zagościła w świątecznej roladzie biszkoptowej. Przepis na nią znajdziecie ---> TUTAJ . SKŁADNIKI 500 g śliwek (waga bez pestek) 100 g cukru 150 g orzechów włoskich (waga bez łupin) WYKONANIE Śliwki umyć, przeciąć na pół, wyciągnąć pestki i przełożyć
Passions hobbies liferoku u mnie na Boże Narodzenie jest rolada biszkoptowa o smaku cytrynowym z masą śliwkowo-orzechową. Bardzo ciekawe zestawienie smakowe, więc warto spróbować. Równocześnie wpis bierze udział w konkursie "Z moim kuchennym pomocnikiem Braun". Pomysłów na wykorzystanie blendera ręcznego Braun MQ9 mam całe mnóstwo, ale myślę, że nie o to chodzi by wykorzystać wszystkie, bo moim zdaniem
Passions hobbies lifewypróbować przepis na te pyszne paszteciki drożdżowe. W święta mieliśmy pod dostatkiem kapusty i grzybów, dlatego proponuję ciut inne nadzienie: z zielonej soczewicy. Odpowiednio przyprawiony farsz stworzy ciekawe wypełnienie tych wytrawnych bułeczek. To proste, szybkie i lekkie danie dobrze się wpasuje […] Artykuł Paszteciki z soczewicą pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkasłodu przez tamtejszych mnichów pochodzą już z VII w. Do Szkocji, z którą jest kojarzona, whisky dotarła wraz z misją dwa wieki później. Co ciekawe, bogactwo tradycji gorzelniczych i mnogość tradycyjnych receptur zawdzięczamy drastycznemu wzrostowi podatków na przełomie XVII i XVIII w., co spowodowało przeniesienie produkcji do podziemia. Zniesienie podatków
MenmagazineKoniecznie zajrzyjcie! Zajrzyjcie tam nie tylko po moje przepisy, których zajawkę możecie zobaczyć w tym wpisie, ale również po wspaniałe artykuły innych blogerek. Znajdziecie w tym numerze m.in. ciekawe pomysły na rozgrzewające napoje, które pewnie niedługo się przydadzą, a także wiele inspiracji na świąteczne ozdoby, prezenty i dekoracje domu. Dziękuję jeszcze raz Kasi za możliwość podzielenie się moimi
rabarbarowopojawić się owocowy sos. Sos jest gęsty z całymi owocami. Swobodnie można użyć mrożonej żurawiny. Sos doprawiłam sherry. Smak sherry przeplata się w większości moich tegorocznych świątecznych przepisów. Ciekawe co jeszcze wymyślę z sherry…Może jakieś ciasto… Sos z żurawiny Składniki: 250 g mrożonej żurawiny 1 mała pomarańcza, sok i otarta skórka 75 g cukru
codojedzeniapomysł, napisać książkę i zgłosić się do wydawnictwa wspierającego autorów. Przykładem takiego mecenasa jest wydawnictwo Poligraf z Brzeziej Łąki koło Wrocławia, dzięki pomocy którego spod maszyny drukarskiej wyszły ciekawe pozycje książkowe. Szczegółów możesz dowiedzieć się na tej stronie: http://wydawnictwopoligraf.pl/ Jako pierwszą pozycję, polecę książkę o tytule „Najpiękniejsze przyjęcia urodzinowe dla dzieci. Siedem oryginalnych pomysłów na motto
WojnaNaSmaki.pltrwa od teraz (20.12) do 29.12. Wyniki pojawią się pod postem konkursowym na Facebooku w terminie kilku dni po zakończeniu konkursu. Trzymam za Was kciuki i liczę na ciekawe odpowiedzi Wszystkiego najsłodszego! Artykuł Recenzja książki i KONKURS „Moje wypieki całkiem nowe przepisy” pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongtutaj konieczna, ale dzięki temu jest ona smaczna i świetnie pasuje do różnych wędlin i mięs na zimno. Sałatka porowa z dodatkiem jajka i rodzynek tworzy bardzo ciekawe połączenie i mam nadzieję, że również Wam zasmakuje. Polecam! Składniki : 2-3 pory (biała i jasnozielona część) 4-5 jajek ugotowanych na twardo 0,5 kubka rodzynek
Codzienne Gotowaniepropozycja słodkich batoników od marki Pulsin . Tym razem skierowana specjalnie dla najmłodszych, ale myślę, że wszyscy mogą się nimi zajadać, choć gramatura jest zdecydowanie mniejsza. Smaki jak najbardziej ciekawe i różniące się od pozostałych. Batoniki występują w gramaturze 25 g, więc dla dzieci są jak najbardziej poręczne. Zapraszam do zapoznania się z moją ocena poniżej :) CZARNA
Zdrowie na języku :P