wędzarniczego dymu (na przykład: zup, sosów, czy też potraw jednogarnkowych). I ja postanowiłam się skusić na wypróbowanie tego płynnego dymu, bo słyszałam od różnych osób, że daje bardzo ciekawe efekty smakowe. Zastanawiałam się jakie danie przy jego użyciu przygotować i po chwili zastanowienia wybór padł jednak na klasykę, czyli wędlinę. Postanowiłam zrobić schab, który najpierw marynowałam
Kulinarne przygody Gatityciasto jest lżejszą wersją ciasta śnieżny puch.Delikatne,piankowe i niezbyt słodkie.Dla mnie i mojej rodziny w sam raz.A ciekawe jak dla Państwa? Składniki: 3 jajka 1/3 szkl cukru 1/3 szkl mąki 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 500 g twarogu z wiaderka 2 śnieżki w proszku 1 szkl mleka zimnego 2 galaretki w proszku(ja dałam brzoskwiniowe
słodkie i nie tylko historie kulinarnebarbórkowe to kolejne ciasto s. Anastazji i kolejne udane.Ma w sobie to wszystko co lubi mój mąż : galaretkę i masę czekoladową. Muszę przyznać,ze to połączenie jest ciekawe i bardzo smaczne.Serdecznie Wam polecam. Biszkopt ciemny: 6 jajek 3\4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2- 3 łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić
Niespełnione zdolności kulinarnepięknej chociaż już prawie zapomnianej tradycji. O tradycji pieczenia chleba zadusznego. Co to jest ten chleb zaduszny i dlaczego się go piekło? Przeczytajcie bo to bardzo ciekawe. Przełom października i listopada to przecież nie tylko halloweenowe przebieranki, strachy i lampiony z dyni. Dla mnie dużo ważniejsze są zupełnie inne klimaty. To czas refleksji nad przemijaniem, zaduma, odwiedzanie grobów
Smaczna Pyzamomentu kiedy moja Mama przyrządziła cykorie, owinięte aromatyczną szynką, zapieczone w beszamelowym sosie i oprószone żółtym serem. Taki jesienny „comfort food”. Tak naprawdę to bardzo ciekawe i zdrowe warzywo. Pozwolę sobie przytoczyć kilka faktów na jej temat: – zzieleniałe listki świadczą o tym, że warzywo zgorzkniało pod wpływem światła i nie nadaje się już do jedzenia
Szybko Tanio Smaczniedzika, po wyjęciu z piekarnika, okazała się lekko niedopieczona. W lodówce mieliśmy do wykorzystania kapustę kiszoną i zaimprowizowaliśmy. Wyszło całkiem nieźle! Mięso okazało się być kruche i soczyste. * Ciekawe danie jednogarnkowe, które możemy przygotować na świąteczne spotkanie z rodziną czy znajomymi. Do przygotowania dania (4-6 porcji) potrzebujemy: – ok 1 kg polędwicy wieprzowej (ja wykorzystałam polędwicę
Szybko Tanio SmacznieKolejna, ciekawe która, wariacja na temat zupy dyniowej, która nie musi być nudna i zawsze smakować tak samo. Uwielbiam kombinować z odmianami dyni, które dają zupy o różnej konsystencji i smaku. Szaleje z przyprawami i dodatkami. Bazę dzisiejszej zupy sanowi dynia butternut, batat i marchew. Aby całość była bardziej wyrazista smakowo doprawiłam ją tahiną i chilli. Dacie się
Szybko Tanio Smaczniedzień obrączki nie nosi, więc... także tego :D dobrze, że chociaż moje zdjęcie w środku ma ;) swoją drogą czasem wolał dać ten portfel mi do płacenia, hmmm... ciekawe dlaczego ;) Dla poparcia moich słów pokażę Wam też zdjęcia starego, który na szczęście już odszedł na emeryturę ;) A na koniec opowiem Wam, kiedy mnie tak oświeciło, że mój osobisty Mąż
Kolorowy PrzepisownikJęzykowego przeznaczony dla studentów dietetyki . Powstał dzięki współpracy nauczyli akademickich zajmujących się nauczaniem języka angielskiego z ekspertami z zakresu dietetyki." Książkę podzielono na 12 części. Tematy są niezwykle ciekawe, różnorodne, ale wszystkie oczywiście skupiające się na dziedzinie jaką jest dietetyka. Dodatkowo zamieszczono materiały z zakresu "budowy ludzkiego ciała, układów i ich funkcji, ze szczególnym uwzględnieniem układu pokarmowego, procesów
Zdrowie na języku :Proślinach zmniejsza ryzyko chorób cywilizacyjnych, takich jak miażdżyca czy nadciśnienie. Wracając do książki... Książka została podzielona na 3 części . Dwie pierwsze to mnóstwo teorii i ciekawych informacji, które są opisane w bardzo rzeczowy i zrozumiały sposób. Jak powinien wyglądać zdrowy tryb życia? Jaki wpływ na nasz organizm ma ruch, jedzenie picie, sen? Opis niektórych schorzeń(...)Dowiecie się jak prawidłowo czytać etykiety, jak bezpiecznie uprawić sport, jak w domowy sposób pozbyć się niektórych dolegliwości, czy na przykład - jaki wpływa na nasz organizm ma alkohol. Jesteście ciekawi? Trzecia część książki to mnóstwo propozycji na wiele dań i innych zdrowych smakołyków. Wszystkie przepisy zostały podzielone na: - koktajle - śniadania - zupy - dania główne - sałatki - desery Każda potrawa prezentuje się
Di gotujeJuż sama nazwa tych batoników wskazuje, że czeka nas czekoladowe szaleństwo :) Poniżej cztery smaki, każdy wyjątkowy i ciekawy. Naładowane energią i pysznymi składnikami. Który okaże się najlepszy? Zapraszam do recenzji :) Więcej o Pulsin TUTAJ . ROZKOSZ MACA nerkowce * daktyle * błonnik z cykorii * słód ryżu brązowego * surowe kakao (10%) * otręby z ryżu brązowego * masło kakaowe (6%) * maca (4%) * koncentrat soku winogronowego(...)Jest odpowiednio słodki. Szkoda, że po przełknięciu pozostawia subtelnie gorzkawy posmak. Smaczny, choć nie zrobił na mnie jakiegoś wielkiego wrażenia, a szkoda, bo obecność proszku maca wydawała się bardzo ciekawa. MIGDAŁY I RODZYNKI nerkowce * daktyle * błonnik z cykorii * migdały (10%) * surowe kakao (9%) * otręby z ryżu brązowego
Zdrowie na języku :PCiasta domowe", więc postanowiłam jej nie zmieniać. Owoce w jabłeczniku są rzeczywiście zakryte warstwą ciasta, a nadzienie to połączenie dużej ilości jabłek, miodu, rodzynek i orzechów włoskich. Co ciekawe, nie ma w tym wypieku ani grama cukru, cała słodycz pochodzi od miodu i owoców. Ciasto kruche przygotowuje się z mąki pełnoziarnistej, co również spodoba się wielbicielom zdrowych smakołyków
Smakołyki Berenikiktórą część rośliny należy stosować, na co pomaga, jakie są przeciwwskazania do jej stosowania) - dowiedzieć się jak dozować zioła - zgodnie z wiekiem dziecka i ogólnym stanem naszego zdrowia - ciekawe przepisy na sprawdzone dania, przetwory i nalewki - pomysły na niecodzienne przysmaki wzmacniające organizm dziecka W książce zostały również umieszczone czarno-białe zdjęcia , które ułatwiają rozpoznanie danej rośliny. Na końcu
Di gotujeznajdziecie w tym wpisie), drugie danie ugotowane przez Agatę oraz deser upieczony przez Natalię. To co zarówno mi wyszło, jak i dziewczynom przerosło moje najśmielsze oczekiwania. Dania smakowite, ciekawe (taka skromność) oraz stosunkowo proste do przygotowania! Cukinia nie jest drogim warzywem, dlatego też myślę, że wymówek typu „nie stać mnie”, „te produkty są trudno dostępne
Blendman