wstążką. Gotowe! Mam też dla Was niespodziankę! Z okazji Walentynek wraz z 14 blogerkami kulinarnymi i we współpracy z Agnieszką z NES STUDIO stworzyłyśmy darmowego ebooka! Znajdziecie tam ciekawe przepisy oraz interesujące artykuły w miłosnej tematyce. Nie zabraknie też DIY! Zapraszam serdecznie
Czerwona PorzeczkaDziś mam dla Was miłą niespodziankę :) Wraz z blogerkami kulinarnymi przygotowałyśmy dla Was zupełnie darmowy e-book na walentynki. Oprócz przepisów na różne słodkości znajdziecie w nim inne ciekawe pomysły na...o tym dowiecie przeglądając e-book ( wystarczy kliknąć w poniższy banerek, by się do niego przenieść ). Dziękuję wszystkim, którzy przyczynili się do powstania tego
W kuchni u MonikiSkąd takie połączenie? Po prostu,na opakowaniu świeżego tymianku przeczytałam, że razem z czekoladą stanowi ciekawe połączenie i jest często wykorzystywany właśnie w deserach. W mojej kuchni od razu zrodził się pomysł na takie lody-zwłaszcza, że do przetestowania czekała na mnie maszynka do lodów włoskich. W mojej kuchni tymianek nigdy nie był używany przy tworzeniu
Kuchnia w czekoladzietrawienia i pracy nerek, dzięki czemu wykazuje działanie detoksykujące. Całości dopełnia orzeźwiający smak różowego pieprzu, nie pomijajcie go, tym bardziej, że jak wiadomo pieprz przyspiesza metabolizm, a co ciekawe, ponoć ma też właściwości przeciwbólowe. Namówiłam Was? No to do dzieła! :) Składniki: 1 szklanka ugotowanej trzykolorowej quinoy 5 łyżek mąki z żółtego grochu 2 łyżki mąki kasztanowej
Quinoa Raz!śniegu po kostki, z lubością wdycham świeże, mroźne powietrze. Obserwuję na wpół zamarznięty strumień i psy hasające po polu. Każdego kolejnego dnia zaczynam w miejscu, w którym poprzednio przerwałam. Ciekawe, jak daleko zajdę? I co powstrzyma moją dalszą wędrówkę...? Dzisiaj mam dla Was przepis bardzo prosty, a jednocześnie niezwykły. Zadziwiające, jak tak banalne składniki, jak masło, jajka
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSelery z grzybami smażone - kuchnia podkarpacka Selery z grzybami to ciekawe warzywne danie kuchni podkarpackiej pochodzące z okolic Głogowa Małopolskiego. Pomiędzy dwa plasterki ugotowanego selera wkłada się farsz z suszonych grzybów i cebuli, całość panieruje się w jajku i bułce tartej i następnie smaży. Smak tego dania to przede wszystkim doskonały farsz, który dodaje charakteru selerowi. Przepis pochodzi
Trzeci talerzprzykładem, że królują u mnie bardzo różne dania, ale idąc do restauracji, oczekuję specjalizacji w danym kierunku, czegoś, co pozwoli mi albo odkryć nowy ląd, albo przynajmniej zainspirować się ciekawymi smakami. Dania w Korbie niestety pod tym względem nie zaskakują — wiele z nich bazuje na dość oklepanej kuchni włoskiej i to niekoniecznie najwyższych lotów, chociaż istnieją także mocne strony
Food Squarebędą nas bolały brzuchy, ponieważ od momentu wyjęcia ptasiego mleczka, do momentu kiedy został na stole ostatni kawałek, minęło może 15 minut. A foremka miała 20×20 cm. Ciekawe, które z nas połakomi się na tą ostatnią porcję Składniki na blaszkę 20×20 cm: Ptasie mleczko : – 3 białka – 1 łyżka żelatyny (korzystam z żelatyny
Relaxtimepewno Was rozgrzeje :) Ostatnio z moją połówką urządziliśmy sobie przedwstępne Walentynki kulinarne, a 14 lutego również coś zaplanowaliśmy kulinarnego, jednak już nie ja będę gotowała, a odwiedzimy ciekawe miejsce, w którym skosztujemy Walentynkowych przysmaków. A co Wy planujecie przygotować na Walentynki? Składniki : 200 g makaronu tagliatelle 80 g sera pleśniowego (użyłam Ser Cambozola
Niezły MłynekKlasyczny i szybki przepis na kotleciki z ziemniaków. Jeśli zostały się Wam ziemniaki z obiadu, możecie szybko przekształcić je w ciekawe i smaczne kotleciki. Smakują bardzo dobrze, nie są mdłe i pasują do wszystkiego zaczynając od jajka sadzonego, kończąc na różnych mięsach. W moim przepisie macie składniki na 4-5 malutkich kotlecików, jeśli macie więcej ziemniaków proponuje podwoić
Klasyka Gotowaniaspod mojej ręki ciasto nabiera pęcherzy z powietrzem. A potem oblizywałam tłuczek i makutrę, pychota 😋 W ślad za moją mamą założyłam zeszyt w którym spisywałam z gazet różne ciekawe przepisy. Czasem otwieram ten zeszyt i odkurzam stare przepisy. Znalazłam prosty przepis na wołowinę z ziemniakami. Nie wiem dlaczego nazwano go ziemniaki po żydowsku 😊 ale to nieistotne
Kulinarne przemysleniaCiekawe danie, bo o ile można zrezygnować z ziemniaków, choć mnie one bardzo do tego dania pasują, brokuła wymienić na kalafiora, a kiszone cytryny pominąć, choć uważam, że naprawdę warto je mieć w lodówce i stosować, moje mają już ponad rok i wciąż są pyszne, o tyle nie polecam rezygnować z KAPARÓW. Te zielone, zamknięte i ususzone
Słodki KompromisSmaczne sałatki z buraka. Edyta Guhl. ,, Mam smaka na buraka“ to akcja kulinarna, którą na stronie Durszlaka ogłosiła przesympatyczna Angela z blogu Smakołyki Angeli. Jeśli macie ciekawe przepisy na dania z buraka, jeszcze można zgłosić się do Angeli, akcja kończy się 15 lutego. Warto jest również przejrzeć już zgłoszone przepisy, na pewno każdy znajdzie coś smacznego dla siebie
dolcevitainmykitchen