Ciekawe połączenie smaków : jajka, kawior i pasta z tuńczyka. Wypróbujcie koniecznie. Składniki 6 jajek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki majonezu 1 słoiczek czarnego kawioru 1 słoiczek czerwonego kawioru sól pieprz Przygotowanie Jajka ugotowałem na półtwardo. Obrałem, przekroiłem na połówki. Tuńczyka lekko osączyłem, połączyłem z majonezem. Doprawiłem do smaku. Pastę nałożyłem łyżeczką na połówki jajek
R'n'G KitchenDzisiaj polecam szybkie i proste danie czyli filety z kurczaka nadziewane mozzarellą, pomidorami i ziołami. Filety po ugotowaniu kroimy na połówki, dzięki temu powstają nam ciekawe łódeczki. Dzięki gotowaniu na parze mięso jest soczyste i delikatne. U mnie łódeczki podane z ryżem z warzywami i jasnym sosem pieczeniowym. Możecie je jednak podać z ulubionymi dodatkami. Polecam! Łódeczki
Smak mojej kuchniotwarty :) Niedługo majówka i kolejne przepisy na moim blogu będą dotyczyły posiłków na świeżym powietrzu - pojawią się przepisy na piknik i na grilla. Zachęcam serdecznie do zaglądania po ciekawe inspiracje :) Dzisiaj pieczenie na grillu to nie tylko technika przyrządzania potraw, ale przede wszystkim sposób na spędzenie czasu z przyjaciółmi i rodziną. Dzisiaj przedstawiam przepis na KOTLETY WIEPRZOWE
Moja Książka Kucharskachłodne i ciemne miejsce. Galaretka doskonale się przechowuje. Smacznego :) Galaretka porzeczkowa została przygotowana wg. przepisu Pani Ewy Aszkiewicz z "1001 przepisów Kuchni Polskiej". Serdecznie dziękuję autorce za ciekawe i zawsze niezawodne inspiracje kulinarne
Moja Książka KucharskaJajka faszerowane stanową piękną dekoracje Wielkanocnego stołu oraz ciekawe śniadanie na co dzień. Moja propozycja na farsz do jajek jest tuńczyk i chrzan. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 6 sztuk (3 porcje) Składniki: 3 jajka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 duża łyżka majonezu 1 łyżeczka tartego chrzanu
KuchniaWeDwoje.pljadały dzieci. Suszono je również by przygotowywać z nich lecznicze herbatki. Dopiero wraz z rozpowszechnieniem cukru zaczęto wytwarzać z nich przetwory. Oprócz owoców wykorzystywane są również płatki róż . Co ciekawe tylko te w różowym kolorze i tylko ich kolorowa część. Warto o tym pamiętać przy domowych przetworach. Pozostawienie białego tzw. "paznokcia" spowoduj, że dżem czy marmolada będą gorzkie
Dzieje kuchennej Wiewiórybyć serwowana zarówno na ciepło jak i na zimno, u nas najczęściej podajemy ją na zimno. Do masy serowej dodałam koncentrat pomidorowy dzięki temu uzyskałam lekki pomidorowy posmak oraz ciekawe kolorystyczne zestawienie. Farsz (czyli szpinak i kurczaka) możemy przygotować dzień wcześniej, kolejnego dnia roladkę przygotujemy w kilkanaście minut. Polecam! Serowa rolada z kurczakiem i szpinakiem Składniki: Na masę
Smak mojej kuchnisię życiem. Jedzenie jest rytuałem, elementem kultury życia. Lekturę książki uzupełniają porady kulinarne dotyczące stosowania w kuchni różnorodnych technik kulinarnych oraz ich wpływu na jakość przygotowywanych posiłków, a także ciekawe rozmowy na temat zdrowego stylu życia z autorytetami nauki, sportu i biznesu. Książka „Z miłości do smaku” będzie dostępna na przełomie pierwszego i drugiego kwartału tego roku
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaCiekawe kiedy Agnieszka przestanie zadziwiać mnie ilością pomysłów na przepisy dyni? W połowie lutego... ?😉 Arsenał dyń jest, więc są możliwości do eksperymentowania. 😆 Składniki: 1 kg dyni ( już obranej) 0,2 kg kaszy jaglanej 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 papryka chili natka pietruszki sól pieprz tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Kaszę ugotować. Cebulę pokroić w kostkę, bierzemy trochę tłuszczu
Dieta Rozdzielna i ZdrowieNiedawno miałem okazję wpaść na ciekawe badania dotyczące wiarygodności w różnych dyscyplinach i zawodach. Według tych badań okazało się, że studenci oszukują by uzyskać lepsze oceny. W pierwszej trójce znaleźliśmy perełki: Miejsce: studenci kierunków biznesowych - 75% studenci kierunków medycznych - 63% ... Zatrzymajmy się na miejscu nr. 2 bo piszemy o zdrowiu, chociaż medycyna zachodnia przypomina raczej
Dieta Rozdzielna i ZdrowieBardzo lubię aromatyczne rozgrzewające zupy, a jeśli w dodatku maja gładką kremową konsystencję i ciekawe dodatki, to jestem w kulinarnym niebie. Mam oczywiście na takie dania swoje patenty, jednym z nich jest używanie domowych wywarów i bulionów, które są świetną bazą, drugim zagęszczanie zupy quinoą, a jeszcze innym uzyskiwanie aksamitnego smaku i konsystencji dzięki naturalnemu kremowemu serkowi
Quinoa Raz!wypróbować połowę z nich! Z pewnością sporo propozycji znajdzie się na moim blogu! Książka jest bardzo ładnie wydana i aż chce się trzymać ją w dłoniach - wyszukując ciekawe oraz apetyczne przepisy. Zawiera 240 stron , więc jest co wertować. Twarda oprawa i dobrej jakości papier - sprawią, że może posłużyć nam na długie lata. Jest również doskonałą propozycją
Di gotujepełnią sił. Rano, kiedy dzwoni budzik, najchętniej zakopalibyśmy się w pościel tak głęboko, żeby nic nie było w stanie nas dobudzić. Wtedy każda minuta jest na wagę złota (ciekawe dlaczego nie myślimy tak przed zaśnięciem, odwlekając często tę chwilę...), a świadomość wdzierając się w budzący się umysł, że jednak trzeba wstać, staje się niemal fizycznie bolesna. Znam
Codzienna kuchnia niecodziennakraju bardzo dużo zanim dotarł do nas ziemniak. Do tego również z cebulą i marchewką. A w kraje orientalne przenosi nas przyprawa curry, mleczko kokosowe i limonka. Ciekawe zestawienie smakowe. Polecam w szczególności wszystkim wielbicielom przyprawy curry. SKŁADNIKI Na marynatę: 1 limonka 2 łyżki ostrej musztardy 2 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki przyprawy curry Pozostałe składniki
Passions hobbies lifesię z Wami moim dzisiejszym obiadem :) a bardziej zdjęciem jego części i oczywiście przepisem. Dzisiaj na naszym stole gościła pierś z kurczaka faszerowana suszoną śliwką pieczona w rękawie. Co ciekawe, pomysł znalazłam w jadłospisach Ewy Chodakowskiej ! Ja zrobiłam i podałam dzisiaj trochę na swój sposób, może trochę mniej FIT, ale można przecież kombinować :) Co do przepisu. Wybierając pierś
Justa próbuje gotować