ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:104/728)

Dekoracje świąteczne – bieżniki Wielkanocne 147

najlepiej! Można pobawić się w artystę i podjąć wyzwanie: pokazawszy pociechom wzór z obrusa, zaproponować namalowanie na wydmuszkach czegoś, co ciekawie się do nich dopasuje. Efekty mogą być bardzo ciekawe. W miejscu, gdzie na bieżniku pojawia się zielona trawa, zostanie postawiona wydmuszka ilustrująca kwiaty bądź zagubionego kurczaka, którego rodzina stoi kawałeczek dalej… Warto wysilić swoją wyobraźnię

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z tuńczykiem i twarogiem 158

Sałatka z tuńczykiem i twarogiem to ciekawe połączenie tuńczyka i sera twarogowego. Bądźcie otwarci na testowanie nowych smaków a tym bardziej łączenie różnych smaków. Sałatka idealnie nada się na każdego rodzaju przyjęcie ze znajomymi lub z rodziną. Polecam każdemu, kto lubi tuńczyka a także tym, co ich nie lubią – dzięki tej sałatce macie szansę... Więcej The post

Magiczny Garnek
Ciasto krówka budyniowa na krakersach z bananami 18454

Zapraszam na pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową, budyniową i bananami. Ciasto jest ciekawe w smaku, słodkie od bananów i kajmaku oraz lekko słone od krakersów. Uważam, że proste w przygotowaniu i w miarę szybkie, trzeba tylko poczekać, aż trochę przestygnie budyń. Ciasto jest kremowe, aromatyczne, bez pieczenia i będzie smakowało szczególnie osobom, które lubią banany, polecam

Mała Cukierenka
Jajka faszerowane tuńczykiem z kawiorem 76

Ciekawe połączenie smaków : jajka, kawior i pasta z tuńczyka. Wypróbujcie koniecznie.  Składniki 6 jajek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki majonezu 1 słoiczek czarnego kawioru 1 słoiczek czerwonego kawioru sól pieprz Przygotowanie Jajka ugotowałem na półtwardo. Obrałem, przekroiłem na połówki. Tuńczyka lekko osączyłem, połączyłem z majonezem. Doprawiłem do smaku. Pastę nałożyłem łyżeczką na połówki jajek

R'n'G Kitchen
Łódeczki z kurczaka z mozzarellą i pomidorami 148

Dzisiaj polecam szybkie i proste danie czyli filety z kurczaka nadziewane mozzarellą, pomidorami i ziołami. Filety po ugotowaniu kroimy na połówki, dzięki temu powstają nam ciekawe łódeczki. Dzięki gotowaniu na parze mięso jest soczyste i delikatne. U mnie łódeczki podane z ryżem z warzywami i jasnym sosem pieczeniowym. Możecie je jednak podać z ulubionymi dodatkami. Polecam! Łódeczki

Smak mojej kuchni
KOTLETY WIEPRZOWE (KARKOWKA) Z GRILLA 117

otwarty :) Niedługo majówka i kolejne przepisy na moim blogu będą dotyczyły posiłków na świeżym powietrzu - pojawią się przepisy na piknik i na grilla. Zachęcam serdecznie do zaglądania po ciekawe inspiracje :) Dzisiaj pieczenie na grillu to nie tylko technika przyrządzania potraw, ale przede wszystkim sposób na spędzenie czasu z przyjaciółmi i rodziną.  Dzisiaj przedstawiam przepis na KOTLETY WIEPRZOWE

Moja Książka Kucharska
GALARETKA PORZECZKOWA 110

chłodne i ciemne miejsce.  Galaretka doskonale się przechowuje. Smacznego :) Galaretka porzeczkowa została przygotowana wg. przepisu Pani Ewy Aszkiewicz z "1001 przepisów Kuchni Polskiej". Serdecznie dziękuję autorce za ciekawe i zawsze niezawodne inspiracje kulinarne

Moja Książka Kucharska
Jajka faszerowane tuńczykiem 362

Jajka faszerowane stanową piękną dekoracje Wielkanocnego stołu oraz ciekawe śniadanie na co dzień. Moja propozycja na farsz do jajek jest tuńczyk i chrzan. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 6 sztuk (3 porcje) Składniki: 3 jajka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 duża łyżka majonezu 1 łyżeczka tartego chrzanu

KuchniaWeDwoje.pl
Maslane bulki z nadzieniem z platkow rozy czyli O tym jak rosliny zmienialy bieg historii 221

jadały dzieci. Suszono je również by przygotowywać z nich lecznicze herbatki. Dopiero wraz z rozpowszechnieniem cukru zaczęto wytwarzać z nich przetwory. Oprócz owoców wykorzystywane są również płatki róż . Co ciekawe tylko te w różowym kolorze i tylko ich kolorowa część. Warto o tym pamiętać przy domowych przetworach. Pozostawienie białego tzw. "paznokcia" spowoduj, że dżem czy marmolada będą gorzkie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Serowa rolada z kurczakiem i szpinakiem 457

być serwowana zarówno na ciepło jak i na zimno, u nas najczęściej podajemy ją na zimno. Do masy serowej dodałam koncentrat pomidorowy dzięki temu uzyskałam lekki pomidorowy posmak oraz ciekawe kolorystyczne zestawienie. Farsz (czyli szpinak i kurczaka) możemy przygotować dzień wcześniej, kolejnego dnia roladkę przygotujemy w kilkanaście minut. Polecam! Serowa rolada z kurczakiem i szpinakiem Składniki: Na masę

Smak mojej kuchni
KSIĄŻKA „ Z MIŁOŚCI DO SMAKU” 147

się życiem. Jedzenie jest rytuałem, elementem kultury życia. Lekturę książki uzupełniają porady kulinarne dotyczące stosowania w kuchni różnorodnych technik kulinarnych oraz ich wpływu na jakość przygotowywanych posiłków, a także ciekawe rozmowy na temat zdrowego stylu życia z autorytetami nauki, sportu i biznesu.   Książka „Z miłości do smaku” będzie dostępna na przełomie pierwszego i drugiego kwartału tego roku

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Dynia duszona z kaszą jaglaną 117

Ciekawe kiedy Agnieszka przestanie zadziwiać mnie ilością pomysłów na przepisy dyni? W połowie lutego... ?😉 Arsenał dyń jest, więc są możliwości do eksperymentowania. 😆 Składniki: 1 kg dyni ( już obranej) 0,2 kg kaszy jaglanej 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 papryka chili natka pietruszki sól pieprz tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Kaszę ugotować. Cebulę pokroić w kostkę, bierzemy trochę tłuszczu

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Wiarygodność lekarza 147

Niedawno miałem okazję wpaść na ciekawe badania dotyczące wiarygodności w różnych dyscyplinach i zawodach. Według tych badań okazało się, że studenci oszukują by uzyskać lepsze oceny. W pierwszej trójce znaleźliśmy perełki: Miejsce:  studenci kierunków biznesowych - 75%   studenci kierunków medycznych - 63%  ... Zatrzymajmy się na miejscu nr. 2 bo piszemy o zdrowiu, chociaż medycyna zachodnia przypomina raczej

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Kremowa zupa z kiszonych ogórków, naturalnego serka i quinoy z chipsami z papieru ryżowego 109

Bardzo lubię aromatyczne rozgrzewające zupy, a jeśli w dodatku maja gładką kremową konsystencję i ciekawe dodatki, to jestem w kulinarnym niebie.  Mam oczywiście na takie dania swoje patenty, jednym z nich jest używanie domowych wywarów i bulionów, które są świetną bazą, drugim zagęszczanie zupy quinoą, a jeszcze innym uzyskiwanie aksamitnego smaku i konsystencji dzięki naturalnemu kremowemu serkowi

Quinoa Raz!
Sirocco - kulinarny bestseller Sabriny Ghayour - recenzja 125

wypróbować połowę z nich! Z pewnością sporo propozycji znajdzie się na moim blogu!     Książka jest bardzo ładnie wydana i aż chce się trzymać ją w dłoniach - wyszukując ciekawe oraz apetyczne przepisy. Zawiera 240 stron , więc jest co wertować. Twarda oprawa i dobrej jakości papier - sprawią, że może posłużyć nam na długie lata. Jest również doskonałą propozycją

Di gotuje