samego Prezesa Jabłek Grójeckich, a następnie przedstawiono nam zarys historyczny tego regionu i posiadłości w której nas goszczono. Uwielbiam te historyczne opowieści sięgające kilkuset lat wstecz, było to niezwykle ciekawe doświadczenie. Następnie przedstawiono nam systemy jakości żywności w nawiązaniu do Jabłka Grójeckiego, a później trendy kulinarne i konsumenckie z jabłkami w roli głównej. Po tych wszystkich wystąpieniach doczekaliśmy
karmelowychwila wytchnienia bardzo nam się przyda. Mieliśmy już podobne hasło, ale w wersji zimowej . Teraz dla odmiany skupimy się napojach, kojarzących się z latem. Niech będą orzeźwiające, ciekawe i przede wszystkim smaczne. Niech działają na nasze zmysły i przenoszą w odległe zakątki świata...No dobra, zagalopowałam się ;) W sumie nie o takie napoje mi chodziło ;) ;) Łączmy, mieszajmy
zadanie-gotowaniezrobiłam to chyba coś jest na rzeczy, jako, że on zawsze ma coś do powiedzenia co można by było zrobić lepiej. Ciasto jest bez dodatku mąki, co jest bardzo ciekawe. Jest to ciasto z pochodzenia z Neapolu a nazywa się Migliaccio, które je się najczęściej podczas karnawału. W oryginalnym opisie dodaje się kieliszek limoncello, rodzaju likieru, ale niestety
Delusional Trinedodatku mleczka kokosowego. Wegańskie bolognese natomiast, to bardzo podobne składniki z jakimi mamy do czynienia w dzisiejszych kotletach, ale dzięki użyciu pomidorów i makaronu uzyskujemy zupełnie inne, ale równie ciekawe danie. Artykuł Kotlety z pieczarek pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
BlendmanOtóż najsmaczniejsze zapiekanki to najprostsze zapiekanki! Bez zbędnych dodatków. Wystarczy bagietka, masło lub coś do smarowania pieczywa, jakakolwiek wędlina pokrojona w małe kawałeczki, starte pieczarki i żółty ser. Co ciekawe - wiele razy zdarzyło mi się, by gość pytał, jak to robię, że pieczarki tak dobrze smakują. Moja odpowiedź często wywołuje zdziwienie, ponieważ z tymi pieczarkami nie robię dosłownie
Mojewlasne.pldanie „nie wygląda”… Ale nadrabia smakiem i aromatem, ponieważ zioła i inne dodane przeze mnie składniki sprawiają, że przepięknie pachnie, a w smaku jest naprawdę ciekawe. Moje niedawne problemy zdrowotne zmusiły mnie do eliminacji pewnych składników z diety. Ograniczenie spożycia mięsa wpłynęło niezwykle twórczo na kompozycje posiłków, które nie tylko pomagają mi w mojej zdrowotnej
Raj dla Podniebieniadziś przedstawiam Wam nieco inny jego charakter. Są w nim kurki i kiełbaska (kabanos) pepperoni. Dla koloru dorzuciłam czerwoną paprykę i zielony groszek. Takie letnie, prawda? Wyszło zaskakująco ciekawe w smaku. Składniki (na 5 porcji) 150g świeżych kurek 1 cebula 1 czerwona papryka 1 szklanka zielonego groszku 3 kabanosy pepperoni 170-200g ryżu arborio
Raj dla Podniebieniamoja Babcia, robię sernik dla moich gości. Sernik różany. Przepisy piszę przez całą wiosnę i lato. Także na naszych letnich wakacjach, w czasie których, pod wpływem podróży, powstają ciekawe pomysły na różnego rodzaju dodatki do serników. W czasie bezsennych, gorących, chorwackich nocy, przenoszę się z laptopem na taras i piszę, piszę, piszę… W książce umieszczam także zdjęcia
Raj dla Podniebieniasobie coś wspaniałego. Bardzo lubimy! A ja chyba zaczynam "lubić się" z roladami ;) Polecam! PS sklep.kaja.com.pl - internetowy sklep z elementami oświetlenia. Duży wybór, dobre ceny, ciekawe formy. Zajrzyjcie koniecznie ;) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu
Domowa cukiernia Ewykwas foliowy, wapń, potas, witaminy C oraz E. Szpinak to bogactwo antyoksydantów, żelaza i kwasu foliowego. Pomidory swój cudowny kolor zawdzięczają likopenowi – barwnikowi będącemu jednocześnie niezwykle cennym przeciwutleniaczem. Co ciekawe, więcej likopenu zawierają pomidory poddawane działaniu temperatury. W dodatku, wszystkie te składniki kuszą swoją świeżością, zachwycają smakiem i raczą kolorami. Razem tworzą pyszne i zdrowe danie, którego przygotowanie
Even Better Foodnaturalnych cukrów, dodatkowych substancji słodzących tu nie znajdziesz. Zauważyłam, że mniejszą słodyczą charakteryzują się jabłka pochodzące z upraw ekologicznych . Jabłuszka o smaku truskawkowym czy bananowym to bardzo ciekawe produkty. Niby jesz jabłko, ale jednak czujesz delikatny, jednak nadal wyczuwalny posmak truskawki czy banana. Bardzo smakowały mi te wersje. Karmelkowe jak dla mnie nie smakują zbytnio karmelkowo, widocznie
Zdrowie na języku :Pzrobiłam to chyba coś jest na rzeczy, jako, że on zawsze ma coś do powiedzenia co można by było zrobić lepiej. Ciasto jest bez dodatku mąki, co jest bardzo ciekawe. Jest to ciasto z pochodzenia z Neapolu a nazywa się Migliaccio, które je się najczęściej podczas karnawału. W oryginalnym opisie dodaje się kieliszek limoncello, rodzaju likieru, ale niestety
Delusional Trinekilka łodyg świeżutkiego rabarbaru, a więc i one znalazły się w tej śniadaniowej miseczce. Owsianka jest przepyszna! A rabarbar mięciutki, słodko-kwaśny. Te dwa składniki tworzą smaczne, a zarazem ciekawe połączenie. Składniki (2-3 porcje): 120 g płatków owsianych 1 puszka (400 g) mleczka kokosowego 200 ml wody 4 łyżki syropu klonowego
Zdrowie na języku :Psię odbija? Ta książka to ciekawostki dnia codziennego, zagadnienia związane ze zdrowiem, zjawiska przyrodnicze, geograficzne i astronomiczne, po najciekawsze wydarzenia historyczne. Pytania i odpowiedzi przedstawione są w sześciu działach: ciekawe zjawiska - przyrodnicze, fizyczne, chemiczne, biologiczne, historyczne i społeczne. człowiek i medycyna - to o nas, naszym wyglądzie, zachowaniach naszego organizmu nasza przyroda - to rośliny i zwierzęta, ich cechy
kruche babeczkiDrożdżówki w postaci babeczek, ale w wersji wytrawnej. Z kozim serem i karmelizowaną czerwoną cebulą. Ciekawe i przepyszne połączenie smaków, które wielbicielom serów na pewno posmakuje. CIASTO DROŻDŻOWE: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki z cieciorki 25 g drożdży 1 szklanka wody 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki cukru 1 płaska łyżeczka soli morskiej 1 jajko KARMELIZOWANA CEBULA
https:KKuchniaMniam